با حضور وزیر نفت

طرح انتقال گاز به جزیره کیش به بهره برداری رسمی رسید

طرح انتقال گاز به کیش به منظور تأمین سوخت نیروگاه های این جزیره، روز دوشنبه (۳۱ مردادماه) با حضور جواد اوجی، وزیر نفت به طور رسمی افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار شانا، طرح انتقال گاز به جزیره کیش با سرمایه گذاری ۳۵۰ میلیون دلار و به صورت بیع متقابل اجرا و سرمایه گذاری انجام شده از محل صرفه جویی حاصل از جایگزینی گاز با سوخت های مایع بازپرداخت می شود. وزیر نفت با اشاره به تعریف طرح های پتروپالایشی شهید سلیمانی و پالایشی مروارید مکران در هرمزگان گفت: در سال های آینده این استان به قطب پالایشی کشور تبدیل می شود، طی یک سالی که از عمر دولت سیزدهم می گذرد، حدود ۲۴ تا ۲۵ میلیارد دلار پروژه جدید در این استان تعریف و آغاز شده است. جواد اوجی در حاشیه آیین بهره برداری رسمی از خط لوله انتقال گاز به جزیره کیش در جمع خبرنگاران ضمن تبریک فرا رسیدن هفته دولت اظهار کرد: در هفته پیش رو عملیات اجرایی پروژه های زیادی در بخش های بالادستی و پایین دستی آغاز می شود و به بهره برداری خواهند رسید. وی با اشاره به افتتاح رسمی پروژه گازرسانی به جزیره کیش و صرفه جویی ارزی سالانه حدود ۴۰۰ میلیون دلاری از محل صرفه جویی در مصرف فرآورده های نفت و گاز مایع در این جزیره گفت: مدت زمان بازگشت سرمایه در این طرح کمتر از یک سال خواهد بود، همچنین طرح انتقال گاز میدان گازی کیش به مجتمع های پالایشی پارس جنوبی نیز که از اولویت های شرکت ملی نفت ایران به شمار می آید، به زودی به کمک شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی آغاز خواهد شد. وزیر نفت با اشاره به تعریف طرح های پتروپالایشی شهید سلیمانی و پالایشی مروارید مکران در استان هرمزگان گفت: در سال های آینده این استان به قطب پالایشی کشور تبدیل خواهد شد. در یک سالی که از عمر دولت سیزدهم می گذرد، حدود ۲۴ میلیارد دلار پروژه جدید در این استان تعریف و آغاز شده است. اوجی با بیان اینکه در طول عمر دولت سیزدهم حدود ۸۰ میلیارد دلار در بخش های بالادستی و پایین دستی صنعت نفت تفاهم نامه و قرارداد امضا شده است، اظهار کرد: در آینده نزدیک اخبار مربوط به امضای قراردادهای جدید در بخش تکمیل زنجیره ارزش افزوده پتروشیمی به سمع و نظر مردم خواهد رسید.

منافع ارزی ۴۰۰ میلیون دلاری

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از منافع ارزی سالانه ۴۰۰ میلیون دلاری طرح انتقال گاز به جزیره کیش خبر داد و گفت: با بهره برداری از این طرح، همچنین امکان صرفه جویی و آزادسازی سالانه ۷ هزار تن ال پی جی برای کشور فراهم شده است. به گزارش خبرنگار شانا، محسن خجسته مهر در این مراسم اظهار کرد: منافع ارزی و بازگشت سرمایه این طرح به منزله یک درآمد صادراتی برای کشور است. وی در تشریح مزایای این طرح با اشاره به ابعاد محیط زیستی آن گفت: گازرسانی به دو نیروگاه در جزیره کیش، رونق کسب وکار، رفاه اجتماعی و شاخص های مهم مسئولیت اجتماعی، از جمله دستاوردهای این طرح مهم ملی است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین تأکید کرد: این طرح با صرفه جویی روزانه حدود یک میلیون لیتر نفت گاز و استفاده غیربهینه سالانه حدود ۷ هزار تن ال پی جی در جزیره کیش می تواند برای کشور دستاوردهای صادراتی داشته باشد، ظرفیت تولید برق و تولید آب شیرین نیز با بهره برداری از این خط افزایش خواهد یافت.

خجسته مهر هزینه سرمایه گذاری این طرح را ۳۵۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: ظرفیت انتقال روزانه طرح انتقال گاز به جزیزه کیش هم اکنون ۲۸ میلیون مترمکعب است که در ابتدای مسیر متناسب با مصارف جزیره کیش، بهره برداری خواهد شد.

وی با اشاره به گازرسانی به سراسر جزیره کیش با برنامه های شرکت ملی گاز ایران افزود: با بهره برداری از این طرح و دسترسی به منافع و دستاوردهای آن، آرزوی دیرینه مردم جزیره کیش و فعالان اقتصادی و صنعتگران برای استفاده از سوخت پاک محقق شد.مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران منافع ارزی سالانه حاصل از افتتاح و بهره برداری از طرح خط لوله انتقال گاز به جزیره کیش را ۴۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: کمتر از یک سال همه سرمایه این طرح بازخواهد گشت که به منزله درآمد صادراتی برای کشور است، جلوگیری از قاچاق سوخت نیز، یکی از مهم ترین مزیت های این طرح خواهد بود.

بهره مندی ۸۰ درصدی از تجهیزات

مسئول طرح توسعه میدان کیش در شرکت نفت و گاز پارس از بهره مندی ۸۰ درصدی از تجهیزات داخلی شرکت های دانش بنیان در طرح انتقال گاز به جزیره کیش خبر داد.عبدالله مهرابی در آیین بهره برداری رسمی از طرح انتقال گاز به جزیره کیش گفت: فعالیت های اجرایی خطوط انتقال گاز طبیعی در سه بخش خط لوله ۵۶ اینچ، خط لوله ۳۲ اینچ دریایی و خشکی و خط لوله ۲۰ اینچ خشکی عملیاتی شد. وی ادامه داد: خط لوله ۱۲۷ کیلومتری که امروز آماده بهره برداری رسمی است، از خط لوله هفتم سراسری گاز به قطر ۵۶ اینچ در منطقه بستک هرمزگان منشعب شده و با احداث ۹۴ کیلومتر خط لوله ۵۶ اینچ و عبور از مناطق کوهستانی مرتفع، حجیم ترین عملیات خاکی و انفجاری در مسیر خط لوله انجام شده و تا بندر آفتاب امتداد یافته است.

مسئول طرح توسعه میدان کیش در شرکت نفت و گاز پارس تصریح کرد: در بخش دوم ۱۸ کیلومتر خط لوله ۳۲ اینچ در بستر دریا و ۶ کیلومتر در خشکی از سوی شرکت تأسیسات دریایی ایران حدفاصل بندر آفتاب تا جزیره کیش اجرا و سرانجام گاز طبیعی از ایستگاه تقلیل فشار جزیره تا نیروگاه های کیش با اجرای ۹ کیلومتر خط لوله ۲۰ اینچ ارسال شد.وی با بیان اینکه در بخش تأمین تجهیزات نیز با استفاده حداکثری از تولید سازندگان داخلی و شرکت های دانش بنیان، بیش از ۸۰ درصد اقلام از منابع داخلی تأمین و بومی سازی شده است، گفت: بهره برداری آزمایشی این نیروگاه نیز از اول تیرماه امسال با مصرف روزانه یک تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب گاز آغاز شده بود.

 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:

ظرفیت روزانه تولید نفت به بیش از ۴ میلیون بشکه می رسد

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه ایران آمادگی سوآپ حداکثری گاز را دارد، گفت: تا پایان امسال ظرفیت تولید نفت به روزانه بیش از ۴ میلیون بشکه می رسد.

به گزارش خبرنگار شانا، محسن خجسته مهر در حاشیه آیین آیین بهره برداری رسمی از طرح انتقال گاز به جزیره کیش در آغاز هفته دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به طرح هایی که قرار است در این هفته به بهره برداری برسد، گفت: در این هفته عملیات اجرایی توسعه تعدادی از میدان های مشترک نفت و گاز را در استان خوزستان و خلیج فارس خواهیم داشت.

وی در تشریح این طرح ها گفت: آغاز عملیات اجرایی چهار طرح توسعه میدان های مشترک نفت و گاز در هفته دولت شامل یاران شمالی، یاران جنوبی، بلال و سهراب و افتتاح واحد شیرین سازی فازهای ۲ و ۳ پارس جنوبی به مقدار ۶۰ هزار بشکه در روز، همچنین آغاز احداث خط لوله جدید گاز ترش ۳۲ اینچ فاز ۱۶ پارس جنوبی در این هفته انجام می شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در پاسخ به پرسشی درباره تصمیم برای توسعه میدان آرش گفت: شرکت ملی نفت ایران برای آغاز حفاری در میدان آرش آمادگی کامل دارد و به محض مشخص شدن شرایط و آغاز تشریفات کار، عملیات حفاری آغاز می شود و این شرکت برای توسعه بخش نفت و گاز این میدان برنامه کاملی دارد که به تصویب هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران نیز رسیده است. خجسته مهربه پرسشی درباره تصمیم برای واردات گاز از روسیه پاسخ داد: به طور کلی موضع ایران درباره این موضوع، تجارت گاز است و جمهوری اسلامی به دلیل موقعیت جغرافیایی، آمادگی دارد سوآپ گاز را به مقاصدی که مدنظر تحویل دهنده گاز است، انجام دهد. وی درباره مقدار تولید کنونی و برنامه برای افزایش ظرفیت تولید در صورت به نتیجه رسیدن برجام گفت: همان طور که پیش تر اعلام شد، ظرفیت تولید نفت شرکت ملی نفت ایران تا پایان سال ۱۴۰۰ برابر ۳ میلیون و ۸۳۸ هزار بشکه در روز بود و بر اساس برنامه ریزی، ظرفیت تولید نفت خام ایران تا پایان سال ۱۴۰۱ به بیش از ۴ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

 

وزیر نفت در رونمایی از تجهیز سرچاهی:

سازندگان داخلی افزون بر تأمین نیازهای داخل باید نگاه صادراتی داشته باشند

وزیر نفت در رونمایی از تجهیز سرچاهی:

سازندگان داخلی افزون بر تأمین نیازهای داخل باید نگاه صادراتی داشته باشند

وزیر نفت از تجهیزات سرچاهی (Well Head) با فشار کاری ۱۵ هزار پام به عنوان یک تجهیز مهم و تأثیرگذار نام برد و گفت: نگاه سازندگان داخلی افزون بر تأمین نیازهای داخلی، صادرات هم باشد.

به گزارش خبرنگار شانا، جواد اوجی روز سه شنبه (یکم شهریور) در آیین رونمایی از تجهیز جدید سرچاهی با فشار کاری ۱۵ هزار پام (پوند بر اینچ مربع) با بیان اینکه خدا را شاکرم که امروز شاهد افتتاح و بهره برداری یکی از تجهیزات های تک (فناوری بالا) و پیچیده صنعت نفت در بخش سرچاهی با فشار ۱۵ هزار پام هستیم، اظهار کرد: این تجهیز در بحث تأسیسات سرچاهی بسیار مهم و تأثیرگذار است.

وی با اشاره به اینکه تعداد معدودی از کشورهای دنیا توانایی ساخت این تجهیز را دارند و ما پیش از این مجبور بودیم این تجهیز را وارد کشور کنیم، افزود: خوشبختانه با حمایت آقای بیات (رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت) از مجموعه وتکو و سفارش شرکت ملی نفت ایران برای نیاز پنج سال این شرکت، شاهد ساخت این تجهیز کلیدی از سوی یک شرکت دانش بنیان هستیم.

وزیر نفت با بیان اینکه دوستان قول دادند نگاهشان برای ساخت این گونه تجهیزات صنعت نفت افزون بر تأمین نیازهای داخلی، صادراتی باشد، تصریح کرد: کشورهای همسایه ما به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس که نفت خیز و گاز خیز هستند، به این گونه تجهیزات نیاز دارند و فرصت خوبی است که سازندگان ما وارد این بازارها شوند.

اوجی اظهار امیدواری کرد چند قلم تجهیز مورد نیاز در بحث حفاری هم از سوی شرکت های دانش بنیان در کشور و در همین دولت ساخته و کشور در این زمینه خودکفا شود.

بر اساس این گزارش، طراحی، تولید، آزمون و مونتاژ تجهیزات سرچاهی (Well Head) همواره یکی از دغدغه های صنعت نفت ایران بود که خوشبختانه با تلاش متخصصان داخلی کشور و حمایت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و گروه اقتصادی صندوق های بازنشستگی صنعت نفت این مهم تحقق یافت. تجهیزات سرچاهی با فشار کاری ۱۵ هزار پام جزو اقلام ضروری پروژه ده گانه وزارت نفت بوده که بر اساس تولید دانش بنیان برای نخستین بار در کشور و منطقه ساخته شده است، این تجهیز برای تأمین نیاز چاه های خامی میدان مارون مناطق نفت خیز جنوب و دیگر طرح های مرتبط مورد بهره برداری و آزمون قرار گرفته است. تاکنون این تجهیز برای تأمین نیاز چاه های خامی فیلد مارون مناطق نفت خیز جنوب و دیگر طرح های مرتبط مورد بهره برداری و تست قرار گرفته است.

طراحی و تهیه نقشه های ساخت تجهیزات سرچاهی از سوی شرکت «وتکو» بدون مهندسی معکوس و با استفاده از سیستم Dual Stem برای آسان سازی در عملکرد زیر فشار و استفاده از آب بندهای قابل تزریق با طراحی شاخک های نگهدارنده لوله مغزی انجام شده است. خرید مواد اولیه ساخت تجهیزات سرچاهی از منابع سازنده داخلی بوده و تهیه همه نقشه ها و طراحی و ساخت به طور کامل بومی انجام شده است. تاکنون نمونه سازی یک دست کامل آن انجام و آزمایش های موفقیت آمیز منطبق با استاندارد جهانی بوده است.

 

توسعه میدان های گروه خامی با سرمایه گذاری ۵.۵ میلیارد دلار

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از توسعه میدان های گروه خامی با سرمایه گذاری ۵.۵ میلیارد دلار برای نخستین بار خبر داد.

محسن خجسته مهرروز سه شنبه (یکم شهریور) در آیین رونمایی از تجهیز جدید سرچاهی با فشار کاری ۱۵ هزار پام (پوند بر اینچ مربع) در جمع خبرنگاران گفت: براساس برنامه ای که مربوط به تولید و توسعه در شرکت ملی نفت ایران است، ما به نسل جدید توسعه از میدان های نفت و گاز ورود کردیم و برنامه جدی شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم این است که نسبت به تولید و توسعه از مخازن عمیق موسوم به فهلیانی ها و خامی ها اقدام کند.

وی ادامه داد: به همین دلیل نخستین برنامه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به شرکت ملی نفت ایرن ارائه شده که توسعه تعدادی از میدان های گروه خامی و فهلیان از جمله مارون خامی، اهواز خامی و آغاجاری و تعدادی دیگر به شرکت ملی نفت ایران با سرمایه گذاری ۵.۵ میلیارد دلار انجام شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد: این اقدام در مذاکره با پتروشیمی ها و سرمایه گذاری و تامین مالی آنها انجام می شود که هم تامین خوراک پتروشیمی، هم تامین گاز سبک و هم تولید نفت را در پی دارد. خجسته مهر افزود: این میدان ها ویژگی های خاص و فشار و دمای بالایی نسبت به دیگر سازندهای زمین شناسی دارند و متاسفانه انحصار ساخت این کالا و تجهیزات در اختیار چند شرکت آمریکایی است که از فروش آن به کشور ما ممانعت می کنند، اما یکی از شرکت های ایرانی با سفارش شرکت ملی نفت ایران اقدام به ساخت محصولی دانش بنیان و فناورانه کرده که مصداق تولید بار اول است و با رونمایی از این تجهیز چهار نمونه سفارش دادیم که دو نمونه آن ساخته شده است.

به گفته وی، از جمله ویژگی های آن، این است که اگر چه کلاس آن ۱۵ هزار است، اما آزمون ۲۲psi را قبول شده و این اقدامی ارزشمند در سطح بین المللی است و باید به دنبال صادرات آن باشیم.

 

همسو با مسئولیت اجتماعی وزارت نفت محقق می شود

ارسال آب شیرین به عسلویه از پالایشگاه هفتم پارس جنوبی

سرپرست تأسیسات مشترک ۲ پالایشگاه هفتم مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: ارسال آب شیرین به شهر عسلویه در چارچوب مسئولیت های اجتماعی مجتمع گاز پارس جنوبی افزون بر خط کوثر برای بهره وری مردم این بندر از دیگر مأموریت های مهم و اساسی این مجموعه صنعتی است.

به گزارش خبرنگار شانا، حسین ابراهیمی گفت: تأسیسات مشترک ۲ پالایشگاه هفتم با مأموریت دریافت آب شور از دریا و ارسال به پالایشگاه های ششم، هفتم، هشتم، نیروگاه سیکل ترکیبی و تولید آب شیرین و ارسال به پالایشگاه های یادشده و شهر عسلویه از تأثیرگذارترین مجموعه های صنعتی در مجتمع گازی پارس جنوبی است. وی تصریح کرد: این واحد شامل چهار دستگاه آب شیرین کن و هرکدام به ظرفیت ۱۶۷ مترمکعب بر ساعت (معادل ۴۰۰۰ متر مکعب در روز) است و با توجه به زمان کارکرد تجهیزات به دلیل نشست رسوب در دستگاه در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ شاهد آن بودیم که ظرفیت هر دستگاه به طور متوسط ۵۰ درصد کاهش یافته است.

سرپرست تأسیسات مشترک ۲ پالایشگاه هفتم پارس جنوبی ادامه داد: همسو با افزایش ظرفیت تولید واحد آب شیرین کن ، برنامه های اجرایی در دو فاز مجزا که نخست رسوب برداری پکیج های آب شیرین کن، سپس افزایش ظرفیت بویلرها و تعویض تیوب های بویلرهای معیوب برنامه ریزی شد و با تشکیل کارگروهی از همکاران پالایشگاه هفتم و پس از نشست های مکرر و بررسی های لازم کارگروه، روی محلول های مورد نظر و در نتیجه انتخاب محلول میتره سرد برای رفع نقص گزینش شد.

ابراهیمی بیان کرد: عملیات رسوب برداری پکیج ها در بهمن ماه ۱۳۹۹، پکیج دوم در آبان ماه ۱۴۰۰، پکیج سوم در دی ماه ۱۴۰۰ و پکیج چهارم در اسفندماه ۱۴۰۰ انجام شد و پس از گذراندن آزمون ظرفیت به صورت مجزا و بر اساس نتایج به دست آمده، مقدار افزایش ظرفیت هر پکیج به طور میانگین از تولید ۷۰ مترمکعب بر ساعت با ۴۵ درصد طراحی تولید پیش از رسوب برداری، به تولید ۱۴۰ مترمکعب در ساعت با ۸۴ درصد طراحی تولید پس از رسوب برداری دست یافتیم. وی یادآور شد: افزون بر افزایش توان تولید هر دستگاه، می توان از کاهش هزینه های تعمیر، نگهداری و استهلاک تجهیزات به دلیل استفاده از تجهیزات کمتر برای حجم مشخصی از تولید یاد کرد.

سرپرست تأسیسات مشترک ۲ پالایشگاه هفتم پارس جنوبی گفت: برای افزایش توان تولید کلی واحد آبگیر، فاز دوم افزایش ظرفیت که متعلق به تعویض تیوب بویلرهای معیوب است، در دستور کار و به صورت جدی در حال پیگیری است که امیدواریم پس از انجام و تکمیل فاز دوم، نتایج متصور برای واحد آبگیر ۲ همسو با افزایش توان کلی تولید واحد و تولید پایدار آب شیرین قابل دستیابی باشد.

ابراهیمی اظهار کرد: هدف این واحد صنعتی تولید پایدار است، اما افزون بر ارسال حداکثری برای ذی نفعان پالایشگاهی، ارسال حداکثری آب شیرین به شبکه آب شهرستان عسلویه همسو با توافق نامه این شرکت با اداره آبفای استان بوشهر در چارچوب انجام مسئولیت اجتماعی این شرکت نسبت به شهرستان عسلویه است.