مهار حمله سایبری

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران درباره دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم می گوید: رفع و مهار سریع و به موقع حملات سایبری با اعزام چهار هزار نیروی متخصص در سراسرکشور و خنثی سازی هک سامانه هوشمند سوخت در بیش از 4500 جایگاه و 54 هزار نازل سوخت در سراسر کشور، تداوم صادرات فرآورده های نفتی به کشورهای همجوار با وجود مصرف بالای خودروها و استمرار تامین و توزیع سوخت به سراسر کشور برای سفرهای نوروزی و تابستانی مردم، برنامه ریزی برای افزایش و ارتقای کیفی فرآورده های پالایشی و کاهش نفت کوره در شرکت های پالایشی آبادان و اصفهان، امضای تفاهم نامه با بانک ملت جهت نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده ای کشور به میزان 500 نفتکش جاده پیما با شرکت های خودروسازی با هدف افزایش ضریب ایمنی و استانداردهای زیست محیطی، تسهیل و به روزرسانی فرآیندهای عملیات انتقال سوخت در کشور، امدادرسانی فوری نیروهای متخصص و ارسال ادوات سنگین عملیاتی به حادثه متروپل آبادان و ثبت رکورد انتقال 128 میلیارد لیتر نفت خام و فرآورده های نفتی، تحویل 1433 هزار تن وکیوم باتوم تهاتری، ساماندهی سوخت ادوات و ماشین آلات کشاورزی در کشور، بهره برداری از اسکله حاج قاسم سلیمانی در بندر صادراتی ماهشهری و آغاز صادرات ال پی جی شرکت بید بلند خلیج فارس، انتقال دانش فنی توسعه و تولید کک اسفنجی مورد نیاز صنایع آلومینیوم سازی باری نخستین بار برای جلوگیری از تحریم های ظالمانه زیرساخت های صنایع کشور، از جمله دستاوردهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در طول یک سال فعالیت دولت سیزدهم بوده است.

همکاری با شرکت های دانش بنیان

اکنون برای واردات محصولات مورد نیاز صنایع پالایشی در کشور ارز قابل توجهی از کشور خارج می شود که با همکاری شرکت های دانش بنیان، شاهد کاهش خروج ارز در کشور خواهیم بود. به گفته مقام ارشد شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، این شرکت با رویکرد حمایت از توسعه زیرساخت های کشور، تفاهم نامه هایی با پنج شرکت دانش بنیان برای هوشمند سازی جایگاه های عرضه سوخت، ساخت رباط های آتش نشان و تجهیزات سامانه هوشمند سوخت، همچنین حمایت از تولید برج نور و پروژکتورهای کم مصرف امضا کرده است.  افزون بر این مشارکت در پروژه های پالایشی برون مرزی و صدور خدمات فنی و مهندسی در پتروپالایشگاه های فراسرزمینی با هدف جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده با تاکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری، افتخار دیگری برای شرکت ملی پالایش و پخش فرآوده های نفتی ایران رقم زده است. مصداق این امر ساخت دو پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه ای در کشور با نام های شهیدسلیمانی و جاسک، با مشارکت بانک ها و هلدینگ های اقتصادی است که در دستور کار این شرکت قرار گرفته است.

نوسازی ناوگان حمل و نقل سوخت

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران اخیرا گفته، در آغاز به کار دولت سیزدهم، عملکرد شرکت برمبنای آسیب شناسی، مورد بررسی دقیق قرار گرفت و به فراخور آن هم در بخش اجرا و هم در بحث قانون بودجه و تامین منابع مالی، اصلاحات و اقدام های متعددی صورت گرفت. 57 درصد از مسیر حمل و نقل (با شعاع 500 کیلومتر) از طریق نفتکش ها صورت می گرفت، به همین دلیل این روند، ساماندهی شده و افزایش تعداد ناوگان در صدر برنامه های شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران قرار گرفته است. جلیل سالاری گفت: پالایشگاه ها مکلف هستند 30 درصد از سود عملیاتی خود را به طرح های کیفی سازی تخصیص دهند.

پیوستن به فهرست سازمان های توسعه ای

یکی دیگر از عملکردهای مثبت شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، پیوستن به فهرست سازمان های توسعه ای است، سالاری می گوید: باتوجه به زیرساخت ها و بسترهای متوازن توسعه در شرکت ملی پالایش و پخش، هیئت دولت طی تصویب نامه ای در مورخ 1/5/1401، شرکت ملی پالایش و پخش را به فهرست سازمان های توسعه ای کشور اضافه کرد؛ از این رو بعد از این، مجمع شرکت های زیرمجموعه که تاکنون متشکل از وزرای امور اقتصاد و دارایی، دادگستری و نفت بود، به هیئت مدیره پالایش و پخش تغییر پیدا کرد که گام بلندی در مسیر توسعه شرکت قلمداد می شود.

صادرات خدمات فنی و مهندسی

 در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی نیز، اقدام های مهمی از جمله تعمیرات اساسی در برخی پالایشگاه های کشورهایی مانند ونزوئلا، سوریه و ... انجام شده است. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران بر این نکته نیز تاکید می کند که اخذ مجوز نوسازی 5 هزار ناوگان در دستور کار قرار گرفته است. هفته آخر مردادماه محموله گازوییل به مقصد افغانستان صادر شد که هر تن معادل 1100 دلار به فروش رسیده است، ضمن آنکه تولید گازوییل در دولت سیزدهم ۳ درصد بیشتر شده و از روزانه ۱۰۸ میلیون لیتر به روزانه ۱۱۲ میلیون لیتر رسیده است. به گفته وی، تولید بنزین نیز در سال جاری به ۹۸ میلیون لیتر در روز رسیده و این در حالیست که میزان تولید بنزین در سال گذشته حدود ۹۶.۹ میلیون لیتر بود. ضمن آنکه در بخش نیروگاهی مصرف گازوییل ۸۰ درصد رشد داشته و حدود ۲ میلیارد لیتر مصرف سوخت مایع بیشتر شده است.

توسعه ناوگان دریایی

توسعه مسیر ناوگان دریایی نیز از دیگر اقدامات توسعه ای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در دولت سیزدهم است. این شرکت در نظر دارد با ایجاد هاب انرژی، اسکله های اختصاصی داشته باشد و سوآپ و ترانزیت فرآورده را گسترش دهد. سالاری در بخش دیگر از صحبت های خود گفته، سالانه با افزایش ۸۰ هزار خودرو به چرخه حمل و نقل، یک میلیارد لیتر سوخت بیشتری مصرف می شود، این میزان مصرف، معادل یک پالایشگاه ۱۵۰ هزار بشکه ای است.

توقف عرضه خارج از شبکه

در خصوص کنترل قاچاق، طرح هایی از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های ملی نفت ایران اجرا شده و به شدت پایش می شود تا ضمن اعمال نظارت و کنترل های لازم، عرضه خارج از شبکه و قاچاق فرآورده های نفتی متوقف شود.  مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در این باره می گوید: انضباط مالی خوبی در مجموعه پالایش و پخش شکل گرفته است که امیدواریم با اعمال مدیریت همه جانبه، پروژه ها و طرح ها در زمان خودشان به بهره برداری برسند. مطالعات و طرح های اولیه پروژه ها انجام شده و به دنبال مجوزهای شورای اقتصاد هستیم تا هزینه كرد پروژه ها از منابع بانکی پیش بینی شده تامین شود. شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران عزم خود را جزم کرده است تا در مسیر توسعه این صنعت راهبردی، گام های مهمی را بردارد، پیوستن به فهرست سازمان های توسعه ای کشور، اقدام به ساخت دو پتروپالایشگاه و صادرات خدمات فنی مهندسی، از جمله این اقدام هاست. در کنار این فرآیند ها شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران از حوزه مسئولیت اجتماعی نیز دور نمانده است و افزون بر ارائه خدمات عمرانی، کوشیده است از نیروهای متخصص بومی در خود مناطق استفاده کند.