پالایشگاه تهران

احداث مزرعه خورشیدی 500 مگاواتی برای نخستین بار

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران از احداث مزرعه خورشیدی 500مگاواتی برای نخستین بار در شرکت پالایش نفت تهران خبر داد.

حامد آرمان فربااشاره به حرکت این پالایشگاه به سمت انرژی های تجدیدپذیر تصریح کرد:شرکت پالایش نفت تهران نخستین شرکت پالایشی کشورخواهد بود که درمسیراستفاده از انرژی های پاک وتجدیدپذیر، مزرعه خورشیدی 500 مگاواتی را احداث خواهد کرد.

وی گفت:احداث این مزرعه خورشیدی درقالب مناقصه و در آینده ای نزدیک انجام خواهد شد.

آرمان فرهمچنین به کیفی سازی محصولات شرکت،تکمیل زنجیره ارزش وجلوگیری ازخام فروشی اشاره وتصریح کرد:پالایشگاه تهران اگربه فروش محصولات کنونی اکتفا کند، درآینده محکوم به فناست؛ بنابراین باید درجهت تکمیل زنجیره ارزش، روزآمدی واحدهای فرآیندی وپتروپالایشی شدن حرکت کنیم.

به گفته مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران،گام های مثبتی در زمینه پتروپالایشی شدن برداشته شده و در این مسیر بی شک منافع بلندمدت پالایشگاه مدنظر است.

وی همچنین با اشاره به اینکه سال گذشته، 50 درصد ازسوخت هوایی کشور ازپالایشگاه تهران تأمین شد، تصریح کرد:با وجود تحریم ها خوشبختانه کارکنان این شرکت با تبدیل تحریم به فرصت،دریچه ای جدید به حوزه تولید که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری است،بازکرده اند.

 

     مجتمع گاز پارس جنوبی

تولید بیش از ۷ میلیون بشکه میعانات گازی در پالایشگاه نهم

علیرضا حقوقی، رئیس بهره برداری پالایشگاه نهم مجتمع گاز پارس جنوبی (فاز ۱۲) گفت: این پالایشگاه از ابتدای امسال تا پایان خردادماه، بیش از ۷ میلیون و ۵۱۷ هزار بشکه میعانات گازی تولید کرده است.

وی شرایط تولید در پالایشگاه نهم را مطلوب توصیف کرد و افزود: با تکیه بر توان و دانش بومی، روزانه ۸۴ میلیون استاندارد مترمکعب گاز در پالایشگاه نهم پارس جنوبی تولید می شود.

حقوقی اظهار کرد: با اتکا به توان ساخت داخل و اقدام های نوآور و نو در پالایشگاه نهم توانسته ایم روزانه ۱۰۰ هزار بشکه میعانات گازی تولید کنیم و در اقتصاد کشور نقش بسیار مؤثری داشته باشیم.

به گفته رئیس بهره برداری پالایشگاه نهم مجتمع گاز پارس جنوبی، در این بازه زمانی بیش از ۷ میلیون و ۵۱۷ هزار بشکه میعانات گازی در این پالایشگاه تولید شده است.

حقوقی همچنین با اشاره به تولید روزانه ۳۰۰ تن گوگرد دانه بندی شده مرغوب در این پالایشگاه تصریح کرد: در سه ماه نخست امسال، ۱۳ هزار و ۱۰۰ تن گوگرد نیز در فاز ۱۲ تولید شده است.

وی در ادامه به دستاوردها و افتخارات مهم پالایشگاه نهم مجتمع گاز پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: دریافت و کسب رتبه نخست در میان پالایشگاه های گاز و نفت و رتبه دوم در سطح ملی و دریافت جایزه تندیس نقره ای سه ستاره به دلیل کاهش یک میلیون مترمکعب گاز مشعل، از موفقیت های مهم امسال پالایشگاه نهم است.

 

     شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف در بزرگ ترین شرکت نفتی

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: تولید شرکت های بهره بردار مناطق نفت خیز جنوب مطابق مصوبه های شرکت ملی نفت ایران بوده است و این شرکت ها 100درصد اهداف مربوطه را محقق کردند. علیرضا دانشی در نشست مجمع عمومی عادی سالانه شرکت های بهره برداری نفت و گاز کارون، مارون و مسجدسلیمان، درباره تحقق تولید این شرکت ها افزود: تولید شرکت های بهره بردار مطابق مصوبه های شرکت ملی نفت ایران بوده است و این شرکت ها به 100 درصد اهداف مربوطه رسیدند. در ادامه این نشست تعدادی از مسئولان مالی شرکت ملی نفت ایران به صورت ویدیوکنفرانس گزارش عملکرد بخش منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ را ارائه کردند. همچنین نماینده سازمان حسابرسی در این نشست، گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی، صورت های مالی و وضع مالی شرکت های نفت و گاز کارون، مارون و مسجدسلیمان را از نظر جنبه های بااهمیت طبق استانداردهای حسابداری به نحو مطلوب تأیید کرد.

 

     شرکت پتروشیمی شیراز

عملکرد طلایی  دومین اوره ساز بزرگ کشور در بهار ۱۴۰۱

فروش انواع محصول شرکت پتروشیمی شیراز با رقم قابل توجه ۴۹ هزار میلیارد ریالی در سه ماه نخست امسال افزایش ۱۸۷ درصدی نسبت به دوره مشابه پارسال داشته است. این شرکت در حوزه فروش محصولات با رقم قابل توجه ۴۹ هزار میلیارد ریالی در فروش انواع محصولات خود در سه ماه نخست امسال نسبت به دوره مشابه پارسال افزایش ۱۸۷ درصدی داشته که رکوردی بی سابقه در فروش محصولات در مقایسه با دوره های مشابه را نشان می دهد. با وجود شرایط فروش بازارهای جهانی به دلیل نزدیک شدن به فصول کم مصرف محصول، شرکت توانسته در مقایسه با دوره مشابه پارسال افزایش ۱۲ درصدی در مقدار فروش محصولات داشته باشد.

 

      شرکت مهندسی و توسعه نفت(متن)

ثبت رکورد تازه  در حفاری چاه های غرب کارون

مجری طرح توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی از جلوتر بودن برنامه حفاری این میدان نسبت به برنامه پیش بینی شده خبر داد. اسمعیل باقری با اشاره به عملیات حفاری و تکمیل چاه ۱۹۰ آزادگان جنوبی در مدت ۷۶ روز افزود: حفاری این چاه از میدان آزادگان جنوبی که از چاه های سروکی است، باید طبق برنامه پیش بینی شده در مدت ۸۸ روز با عمق ۲۷۵۰ متر MD تکمیل می شد اما با همت کارشناسان شرکت متن در کنار تلاش بی وقفه حفارمردان شرکت حفاری تدبیر، با ۱۲ روز جلوافتادگی از برنامه، در مدت ۷۶ روز، رکورد جدیدی را در میدان های غرب کارون ثبت کرد. وی با اشاره به تکمیل چاه یادشده از سوی دستگاه استیجاری ۲۰۱ شرکت عملیات اکتشاف گفت: این دکل حفاری در حال جابه جایی به پد ۶۴ برای آغاز عملیات حفاری جدید است. میدان نفتی آزادگان جنوبی در مجاورت مرز عراق، واقع در ۸۰ کیلومتری جنوب غرب اهواز، بین دو میدان نفتی یادآوران و آزادگان شمالی قرار دارد که ظرفیت برداشت از آن در فاز دوم توسعه با سرمایه گذاری داخلی و به کارگیری ظرفیت پیمانکاران ایرانی به طور خیره کننده ای افزایش خواهد یافت.

 

 دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران

گازرسانی به نیروگاه ها ۱۳ درصد بیشتر  از برنامه مصوب است

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گازرسانی به نیروگاه ها را ۱۳ درصد بیشتر از برنامه مصوب اعلام کرد و گفت: برای عبور از تابستان و پیک مصرف برق هم اکنون روزانه ۲۹۴ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه ها تحویل می شود.

محمدرضا جولایی با اشاره به اینکه با حداکثر ظرفیت، گازرسانی به نیروگاه های کشور در حال انجام است، اظهار کرد: با توجه به رکوردشکنی مصرف برق در تابستان، تمام تلاش شرکت ملی گاز برای تأمین گاز مورد نیاز نیروگاه ها انجام شده است.

وی با تأکید بر اینکه بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، گاز تحویلی به نیروگاه ها در تابستان روزانه ۲۶۰ میلیون مترمکعب تعیین شد، ادامه داد: با افزایش مصرف گاز، اکنون روزانه ۲۹۴ میلیون مترمکعب به نیروگاه ها گازرسانی انجام می شود.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران مقدار گازرسانی به نیروگاه ها را ۱۳ درصد بیشتر از برنامه مصوب اعلام کرد و گفت: مابقی سوخت موردنیاز نیروگاه ها برای تأمین برق از سوخت های مایع و جایگزین در حال تأمین است.

پیش از این جواد اوجی، وزیر نفت گفته بود که در حوزه تأمین سوخت پایدار نیروگاهی به دلیل گرمای هوا و تولید حداکثری برق بالغ بر ۳۰۹ میلیون معادل مترمکعب سوخت در نیروگاه ها مصرف می شود. در این شرایط مصرف، پایداری تأمین و توزیع سوخت موردنیاز بخش های مختلف اثر مستقیمی بر رفاه و آسایش مردم عزیز و نیز اقتصاد کشور دارد و کوچک ترین اختلالی در این امر رخ نداده است.

جولایی تصریح کرد: خوشبختانه با تلاش شبانه روزی کارکنان صنعت نفت چه در بخش تولید نفت و تولید گاز و چه در بخش های پالایش و توزیع سوخت، تاکنون به خوبی توانسته ایم سوخت جایگاه های بنزین، گازوئیل و سوخت (گاز، گازوئیل و مازوت) نیروگاه ها، را بدون هیچ وقفه ای تأمین کنیم.

 

 پژوهشگاه صنعت نفت

مطالعات آزمایشگاهی سنگ و سیال میدان یلدا  در دستور کار

مدیر گروه پژوهش و فناوری های سنگ و سیال مخزن پژوهشگاه صنعت نفت از مطالعات آزمایشگاهی سنگ و سیال مخزن در میدان گازی یلدا خبر داد. حسام بختیاری با اشاره به اینکه میدان گازی یلدا در ۳۰ کیلومتری شرق میدان پارس جنوبی قرار دارد، گفت: اکتشاف و توصیف لایه های نفتی مخازن گازی کنگان و دالان یکی از اهداف اجرای عملیات حفاری چاه اکتشافی در این میدان است. وی تصریح کرد: شرکت نفت و گاز پارس به عنوان توسعه دهنده میدان یلدا و کارفرمای پروژه در طول عملیات حفاری، نمونه برداری سیال از پنج لایه تولیدی را در دستور کار قرار داد که تنها در دو لایه منجر به نمونه های معتبر شد. نمونه گیری به دو روش سرچاهی و ته چاهی انجام شد که به دلیل ماهیت سیال های تولیدی، نمونه های ته چاهی برای آنالیز سیال نفتی و نمونه سرچاهی برای آنالیز مخزن گازی در نظر گرفته شد. مدیر گروه پژوهش و فناوری های سنگ و سیال مخزن پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به اهداف این نمونه برداری ها گفت: نمونه های سنگ و سیال اخذشده از این میدان با هدف مطالعات آزمایشگاهی زمین شناسی، ژئومکانیک و آنالیز سنگ و سیال مخزن به پژوهشگاه واگذار شد. در بخش مطالعات آزمایشگاهی سیال مخزن، تعیین خواص فیزیکی سیال مخزن، فشار شبنم، فشار حباب همراه با بررسی تغییرات حجم نسبت به فشار در دمای مخزن ارزیابی شدند، همچنین نسبت گاز به نفت تولیدی، ویسکوزیته و دانسیته سیال مخزن و سیال تولیدی تحت دما و فشار از دیگر موارد مورد اندازه گیری بود. بختیاری با بیان اینکه به منظور بررسی عوامل ساختاری و رسوب شناسی مؤثر بر کیفیت مخزنی فرآیندهای متعددی در دستور کار قرار گرفت، تصریح کرد: شناسایی زون های دارای پتانسیل مخزنی و سرانجام کاهش ریسک اکتشاف و حفاریهای آتی در این میدان، مطالعات زمین شناسی مخزن، چینه نگاری سکانسی، فسیل شناسی و بررسی شکستگی ها، تعیین زون های مخزنی و دسته بندی انواع سنگ مخزن، از مهم ترین اقدام هایی است که درزمینه مطالعه میدان گازی یلدا در برنامه های پژوهشگاه صنعت نفت قرار گرفته است.

 

   صندوق های بازنشستگی صنعت نفت 

وام های قرض الحسنه بازنشستگان افزایش یافت

صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت از افزایش مبالغ وام های قرض الحسنه بازنشستگان صنعت نفت همزمان با عید سعید غدیر خبرداد.  برپایه این گزارش خدمات ثبت تقاضا برای وام ها به شکل غیرحضوری از طریق درگاه الکترونیکی «سما» از روز یکم مردادماه فراهم است، ثبت تقاضای وام مصوبه حضوری انجام می شود. در این گزارش آمده است:پیشنهاد می شود تاحد امکان از خدمات از راه دور «سما» برای ثبت درخواست استفاده کنید، اما این خدمات به شکل حضوری نیز از سوی کارشناسان نمایندگی صندوق ها در سراسر کشور برای بازنشستگان ثبت تقاضا می شود. مبالغ وام های قرض الحسنه بازنشستگان صنعت نفت افزایش قابل توجهی داشته است که بر این اساس وام ودیعه مسکن از رقم کنونی 100 میلیون ریال به رقم 500 میلیون ریال، وام ازدواج از 300 میلیون به 600 میلیون ریال و تحصیل نیز از 100 میلیون به 200 میلیون ریال و با تعداد اقساط 30 ماهه افزایش یافته است. این افزایش در باره دیگر وام ها از جمله فوت، ایثارگری، جامع و مصوبه نیز صدق می کند. علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر ازجزئیات دیگر مبالغ وام های قرض الحسنه بازنشستگان صنعت نفت می توانند به آدرس الکترونیکی https://sama.oipf.ir مراجعه کنند.

 

   شرکت نفت خزر  

ضرورت حفاظت از تأسیسات نفتی دریای خزر

رئیس حراست شرکت ملی نفت ایران بر ضرورت حفاظت از تأسیسات نفتی دریای خزر و سکوی نیمه شناور ایران ـ امیرکبیر تأکید کرد. علیرضا دامغانی در جریان بازدید از منطقه عملیاتی نفت خزر که با هدف ارزیابی فعالیت های حفاظتی شرکت نفت خزر انجام شد با بیان اینکه سکوی ایران ـ امیرکبیر به عنوان بزرگترین و منحصر به فردترین سکوی نیمه شناور ایران در دریای خزر است که جزو دارایی های بسیار ارزشمند کشور محسوب می شود، گفت: پیرو دستور مدیرعامل شرکت ملی نفت مبنی بر اولویت حفاظت از این دارایی مهم و استراتژیک لازم است تا امنیت آن با حساسیت های ویژه از سوی تمامی ارکان شرکت نفت خزر و حراست شرکت ملی نفت ایران دنبال شود. وی افزود: با توجه به گستردگی حوزه جغرافیایی شرکت نفت خزر در پهنه وسیع شمال کشور و ارتباط با کشورهای همسایه، وظایف و اقدام های حفاظتی پیچیده تر است؛ از این رو باید برای تأمین زیرساخت های لازم، استفاده از تجهیزات روزآمد الکترونیکی و حفاظتی برای این حوزه تلاش مؤثری انجام شود. رئیس حراست شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: در شرایط حساس کنونی که در جنگ نابرابر اقتصادی و ظالمانه با دشمنان جمهوری اسلامی قرار داریم، حفاظت و امنیت از دارایی های ارزشمند صنعت نفت در دریای خزر جزو یکی از اهداف اصلی حراست شرکت ملی نفت است که با برنامه ریزی لازم و پایش نظارت های مدون این مهم در دستور کار قرار خواهد گرفت. دامغانی ضمن تشکر از کارکنان شرکت نفت خزر در راستای حفاظت و نگهداشت از این دارایی ارزشمند گفت: برگزاری نشست های دوره ای و امضای تفاهم نامه برای هم افزایی و تقویت فعالیت های امنیتی با سازمان های مرتبط در استان مازندران برای حفاظت از دارایی های صنعت نفت در شمال کشور در دستور کار است.