وزیر نفت اعلام کرد:

خطر امنیت انرژی جهان با ادامه تحریم های ظالمانه ایران

وزیر نفت با انتشار توئیتی در حساب کاربری خود نوشت: یکی از دلایل اصلی به مخاطره افتادن انرژی جهان، ‎تحریم های ظالمانه ایران، به عنوان بیشترین دارنده ذخایر نفت و گاز جهان است.

متن توئیت جواد اوجی به شرح زیر است:

«آشفتگی موجود در بازار انرژی جهان، سبب به مخاطره افتادن ‎امنیت انرژی و زمینه ساز ‎پیامدهای نگران کننده برای واردکنندگان به خصوص در ‎زمستان پیش روست. بی تردید یکی از دلایل اصلی ایجاد چنین شرایطی، ‎تحریم های ظالمانه ایران، به عنوان بیشترین دارنده ذخایر نفت و گاز جهان است.»

امضای تفاهم نامه بین وزارتخانه های نفت و دفاع

وزیر نفت در توئیتی دیگر از امضای تفاهم نامه بین وزارت نفت و وزارت دفاع برای تولید تجهیزات پیچیده و تحریمی مورد نیاز صنعت نفت خبر داد. جواد اوجی با انتشار مطلبی در صفحه کاربری خود در توئیتر نوشت:

«صنایع نظامی یکی از پیشران های فناوری در جهان هستند و بسیاری از فناوری ها برای نخستین بار در این صنایع توسعه پیدا کرده اند. با امضای تفاهم نامه با وزارت دفاع این ظرفیت را برای تولید تجهیزات پیچیده و تحریمی مورد نیاز صنعت نفت به خصوص در بخش high -  tech فعال کردیم.» آینده روشن است...

غلبه بر تحریم صادرات میعانات گازی کشور

غلبه بر تحریم صادرات میعانات گازی کشور با استفاده از توان داخلی و استفاده از ظرفیت مغفول مانده پالایشگاه های کوچک کشور از دیگر موضوع هایی بود که وزیر نفت در حساب کاربری خود در توئیتر به آن اشاره کرد.

جواد اوجی در توئیتر نوشت:

«برای جلوگیری از خام فروشی، ایجاد ارزش افزوده بیشتر و نیز مدیریت میعانات گازی مازاد و پایداری تولید گاز کشور با تکیه بر توان داخلی و استفاده از ظرفیت مغفول مانده پالایشگاه های کوچک کشور، توانستیم بر تحریم صادرات میعانات گازی غلبه کنیم.»

 

 عبور ظرفیت تولید گاز از مرز ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب

معاونت برنامه ریزی وزارت نفت اعلام کرد: ظرفیت تولید گاز خام کشور در سال ۱۴۰۰ برای نخستین بار از مرز ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب در روز عبور کرد و برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی هم نسبت به سال قبل از آن (۱۳۹۹) بیش از ۴ درصد افزایش یافت.

معاونت برنامه ریزی وزارت نفت در بخشی از گزارش اهم اقدام ها و دستاوردهای وزارت نفت از ابتدای استقرار دولت سیزدهم تا پایان سال ۱۴۰۰ در تبیین توسعه و تولید از میدان های گازی کشور با اولویت میدان گازی پارس جنوبی آورده است: وزارت نفت دولت سیزدهم تمرکز بر توسعه میدان گازی پارس جنوبی، اتخاذ تمهیدات لازم و استفاده از تمامی ظرفیت های موجود برای افزایش تولید گاز غنی از این میدان مشترک گازی را دستور کار قرار داده است و همسو با این مهم، با بهره برداری از فازهای میدان گازی پارس جنوبی، میزان تولید گاز غنی ایران از کشور قطر با وجود سهم دو برابری این کشور از این میدان گازی مشترک، پیشی گرفته است.

در این گزارش با اعلام اینکه توسعه فازهای ۱۳ و ۲2، ۲4 پارس جنوبی به اتمام رسیده و پیشرفت فیزیکی فاز ۱۴ در انتهای سال ۱۴۰۰ بیش از ۹۱ درصد بوده، اعلام شده است: توسعه فاز ۱۱ طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی در حال انجام است و تولید اولیه از این فاز طبق پیش بینی در سال ۱۴۰۱ محقق می شود. پیشرفت فیزیکی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بر اساس این گزارش در انتهای سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۴ درصد اعلام شده است.

در گزارش معاونت برنامه ریزی وزارت نفت همچنین آمده است: به پشتوانه افزایش جهشی تولید گاز کشور در پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز خام کشور برای نخستین بار از مرز ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب در روز عبور کرد.

میانگین تولید گاز غنی از میدان گازی مشترک پارس جنوبی در سال های اخیر از روند افزایشی قابل توجهی برخوردار بوده و در دی ماه ۱۴۰۰ توانست به رکورد ۷۰۵ میلیون مترمکعب در روز برسد. این رقم در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل از آن (۱۳۹۹) بیش از ۴ درصد رشد داشته است، با راه اندازی فازهای جدید پارس جنوبی، میزان تأمین گاز کشور از این میدان در سال ۱۴۰۰ به حدود ۷۰ درصد ارتقا یافته است.

 

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد:

نیاز به سرمایه گذاری ۴ میلیارد دلاری برای هوشمندسازی کنتورهای گاز

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ضمن اعلام آمادگی برای همکاری گسترده با شرکت های دانش بنیان، از نیاز سرمایه گذاری ۴میلیارد دلاری برای هوشمندسازی کنتورهای گاز طبیعی خبر داد. مجید چگنی در نخستین رویداد توسعه همکاری های دانش بنیان در استقرار هوشمندسازی نظام توزیع گاز طبیعی که در محل معاونت توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها همواره مورد توجه رهبری بودند و ایشان به ویژه در سال های اخیر تأکید زیادی بر حمایت از این سربازان مجاهد خط مقدم اقتصاد کشور داشتند.

وی با تأکید بر بهره مندی از ظرفیت های داخلی در صنعت گاز افزود: در صورت سرمایه گذاری مطلوب در کشور، هیچ نیازی به توان خارجی نخواهد بود و حدود ۹۹ درصد نیازمندی های کشور را می توان در داخل تأمین کرد. این رویداد هم می تواند گام پیشرو و مؤثری برای تقویت دانش بنیان ها باشد.

معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه صنعت گاز کشور برای استفاده از توان داخلی پیشگام است و مراکز نوآوری و انستیتوهای زیادی تشکیل شده است، تصریح کرد: شرکت ملی گاز ایران بیش از ۲۶ میلیون مشترک گاز طبیعی در کشور دارد و همه به انرژی گاز وابسته اند. می توان گفت که با همه ارکان کشور در ارتباط هستیم و پارسال بیش از ۲۳۲ میلیارد مترمکعب گاز توزیع شد که مقداری بی نظیر در دنیاست بنابراین این صنعت مهم دست نیاز خود را به سوی شرکت های دانش بنیان دراز می کند تا بتوان بخشی از نیازمندی های صنعت گاز کشور را تأمین کرد. چگنی با بیان اینکه در حوزه سخت افزاری، ساخت کنتورهای هوشمند در اولویت است، ادامه داد: اکنون در اروپا نیز بحث های هوشمندسازی پیگیری می شود و این پروژه کلان باید در طول چهار سال عملیاتی شود که طبق برآورد اولیه، ۴ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است. وی بر لزوم بهینه سازی مصرف انرژی به ویژه گاز طبیعی و در عین حال عرضه پایدار گاز به مصرف کنندگان از سوی شرکت ملی گاز ایران تأکید کرد.

توانایی دانش بنیان ها در هوشمندسازی نظام توزیع گاز

محسن مظلوم فارسی باف، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران نیز از توانایی مطلوب شرکت های دانش بنیان در حوزه هوشمندسازی نظام توزیع گاز طبیعی خبر داد. وی گفت: امیدواریم در این رویداد ارائه تقاضا و نیازمندی ها در حوزه هوشمندسازی نظام توزیع گاز طبیعی به طور متقابل انجام شود. وی افزود: عرض اندام مطلوب شرکت های دانش بنیان در این حوزه جای خشنودی و اطمینان خاطر دارد و وجود این ظرفیت ها دیگر در کشور جای تعجب ندارد، از سویی شرکت های متقاضی بیشتر از تعداد حاضران بود، اما محدودیت فضا سبب شد در خدمت آنها نباشیم. مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: شرکت ملی گاز ایران درصدد است همگام با سیاست های ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب و دولت مبنی بر توسعه فعالیت شرکت های دانش بنیان، برنامه اجرایی در این حوزه تدوین کند و برای انجام باکیفیت بحث هوشمندسازی نظام توزیع گاز طبیعی گام بردارد.

 

 

تاکید تهران و دوشنبه بر توسعه همکاری های انرژی

معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت در ادامه مسیر احیای دیپلماسی انرژی ایران ضمن دیدار و گفت وگو با هیئتی از تاجیکستان به ریاست قائم مقام وزیر صنعت و فناوری های نو، بر توسعه همکارهای اقتصادی دو کشور تأکید کرد. متعاقب سفر خردادماه امامعلی رحمان، رئیس جمهوری تاجیکستان به تهران و پیگیری مسائل مربوط به تفاهم نامه همکاری امضاشده بین جواد اوجی، وزیر نفت و دلیر جمعه، وزیر انرژی و ذخایر آب تاجیکستان، احمد اسدزاده، معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت با هیئتی از تاجیکستان به ریاست بختیار شریفی، معاون اول وزیر صنعت و فناوری های نو تاجیکستان و همراهی شریفه خدابخش، معاون وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان و شایسته مرادزاده، معاون وزیر حمل و نقل تاجیکستان و دیگر مسئولان تاجیکستانی دیدار و گفت وگو کرد. این هیات تاجیکستانی به منظور پیگیری و اجرای مفاد تفاهم نامه یادشده و توافق ها به تهران سفر و با معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت به عنوان رئیس کارگروه مشترک انرژی دو کشور درباره همکاری های مختلف حوزه انرژی از جمله خرید فرآورده های نفتی و نفت خام مورد نیاز تاجیکستان، اکتشاف و بهره برداری از میدان های نفت و گاز آن کشور، ارائه خدمات فنی و مهندسی و همکاری های آموزشی در صنعت نفت و گاز ملاقات و مذاکره کرد. پیرو سفر خردادماه رئیس جمهوری تاجیکستان به تهران، تفاهم نامه همکاری های انرژی بین وزیر نفت و وزیر انرژی و ذخایر آب تاجیکستان امضا شد. این تفاهم نامه نخستین سند همکاری های دو کشور در زمینه صنعت نفت به شمار می آید که می تواند فصلی نو از همکاری های دو کشور در حوزه انرژی را آغاز کند. مقام های ارشد ایران و تاجیکستان نهم خردادماه در حضور سیدابراهیم رئیسی و امامعلی رحمان، ۱۷ سند همکاری در حوزه های سیاسی، اقتصادی، تجاری، حمل ونقل، سرمایه گذاری، فناوری های نو، محیط زیست، ورزشی، انرژی، قضایی، آموزشی، تحقیقاتی و گردشگری امضا کردند. این اسناد توسط وزیران نفت، امور خارجه، صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی، نیرو، امور اقتصادی و دارایی، میراث فرهنگی و گردشگری، دادگستری، ورزش و جوانان، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رؤسای سازمان بورس و اوراق بهادار و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی و همتایان تاجیک آنها امضا شد.