شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

گاز طبیعی به زودی به چابهار می رسد

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد: گاز طبیعی به زودی به بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان می رسد.

رضا نوشادی و هیئت همراه در سالی که در گفتمان این شرکت «سال سیستان و بلوچستان» نامیده شده است، از روند احداث پروژه راهبردی خط لوله گاز ایرانشهر به چابهار و کنارک بازدید کردند.

وی با تأکید بر اهمیت این پروژه در تحقق سیاست عالی نظام در رونق فعالیت های اقتصادی در جنوب شرق و  فعال سازی تنها بندر اقیانوسی ایران، از راه اندازی آن در چند ماه آینده خبر داد و گفت: جنوب شرق ایران ظرفیت های سرشاری برای شکوفایی اقتصادی دارد و دسترسی به  منابع گاز طبیعی می تواند گامی مهم در تحول و توسعه منطقه تلقی شود و نقش مهمی در تبدیل بندر چابهار به یکی از منابع مهم درآمد کشور ایفا کند.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در تشریح جزییات پروژه احداث خط لوله گاز «ایرانشهر به چابهار و کنارک» به طول 290 کیلومتر اظهار کرد: این پروژه در قالب چهار قطعه 25، 20 ،45 و 200کیلومتری و در اقطار 20،16 ،42 و 56 اینچ توسط چهار پیمانکار مختلف به صورت هم زمان در حال اجراست که این اقدام با توجه به گستردگی ابعاد پروژه سبب تسریع در روند کار شد.

نوشادی ادامه داد: با اجرای این پروژه نیروگاه های چابهار و کنارک که اکنون از سوخت مایع استفاده می کنند، از انرژی پاک بهره مند می شوند و خوراک صنایع مکران نیز از طریق همین پروژه راهبردی تأمین خواهد شد. وی با اشاره به تأثیر موانع طبیعی مانند بادهای 120 روزه و نبود نیروهای متخصص و امکانات پشتیبانی کافی در روند پروژه تصریح کرد: نبود دسترسی به منابع آبی برای انجام آزمون هیدرواستاتیک ازمشکلات اصلی این پروژه است که با همت دست درکاران و همکاری دستگاه های استان در تلاشیم این مشکل را برطرف کنیم و پروژه را هرچه زودتر به مرحله راه اندازی برسانیم.

 

 پالایشگاه شهید هاشمی نژاد 

راه اندازی واحد تغلیظ گاز اسیدی با 1450میلیارد ریال صرفه جویی

واحد تغلیظ گازاسیدی در شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد با 1450میلیارد ریال صرفه جویی و درآمدزایی سالانه، طراحی، اجرا و راه اندازی شد.

یحیی فیضی، مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد گفت: این واحد با همت و تلاش متخصصان پالایشگاه و کمک مشاوران داخلی (به یاد زنده یاد مرحوم مهندس محجوبی) طراحی و در واحد شماره 5 تصفیه گاز نصب شده است.

وی در تشریح کارکرد واحد تغلیظ افزود: با عملیاتی شدن این پروژه، گاز دی اکسیدکربن پیش از ورود به واحد بازیافت گوگرد جداسازی شده و غلظت گاز هیدروژن سولفوره افزایش می یابد.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد با اشاره به اینکه عملیات اجرایی این پروژه از سال ۱۳۹۸ آغاز شده است، اظهار کرد: پروژه مزبور در مدت زمان 3 سال تکمیل و عملیاتی شده است.

وی با اشاره به دستاوردهای این پروژه اظهار کرد: افزایش 11 هزار تن تولید گوگرد در سال، کاهش انتشار دی اکسید گوگرد تا 22هزار تن در سال، کاهش مصرف کاتالیست به مقدار 110 تن در سال و کاهش مصرف سوخت تا 14 میلیون مترمکعب درسال، از مزایای این پروژه به شمار می آیند.

مدیرعامل پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد تأکید کرد: صرفه جویی و درآمد سالانه ناشی از این طرح حدود 1450میلیارد ریال در سال برآورد می شود و از مزایای آینده آن، امکان فروش گاز دی اکسیدکربن بازیافت شده تا 200 هزار تن در سال به شرکت های متقاضی برای تبدیل به فرآورده های با ارزش افزوده بالاتر مانند یخ خشک، جوش شیرین و... است.

فیضی یادآور شد: تنها با در نظر گرفتن قیمت کنونی گوگرد، دوره بازگشت سرمایه این پروژه کمتر از یک سال خواهد بود.

 

   پتروشیمی مرجان

دستیابی به ۹۵ درصد ظرفیت اسمی تولید در سال 1400

سرپرست شرکت پتروشیمی مرجان گفت: این شرکت با وجود محدودیت های خوراک گاز به منظور تأمین گاز خانگی در فصل زمستان، با افزایش تولید در سال ۱۴۰۰ به ۹۵ درصد ظرفیت اسمی دست یافت.مهران بنازاده در مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پتروشیمی مرجان با اشاره به اقدام های این شرکت در سال مالی ۱۴۰۰ اظهار کرد: با برنامه ریزی و اقدام های انجام شده، با وجود چند مرحله قطع گاز و توقف تولید برای تأمین مصرف گاز خانگی درفصل سرما و راه اندازی دیگر واحدهای متانول در منطقه، پتروشیمی مرجان با افزایش تولید در سال ۱۴۰۰ به ۹۵ درصد ظرفیت اسمی خود دست یافت. وی با ارائه گزارش های مالی مرتبط با مجمع افزود: درآمد حاصل از فروش محصول، افزایش دو برابری داشته، اما افزایش نرخ گاز به عنوان مهم ترین مؤلفه در قیمت تمام شده متانول، تأثیر فراوانی در بالا رفتن هزینه ها داشته است. افشار بازیار، مدیرعامل شستان نیز تعیین نرخ و نحوه تأمین خوراک (گاز متان) به ویژه در فصل سرما را بزرگ ترین چالش پیش روی پتروشیمی مرجان خواند و در ادامه هیات مدیره این شرکت را موظف به ارائه برنامه ها و راهبردها برای رفع این چالش کرد.وی ضمن قدردانی از کارکنان شرکت پتروشیمی مرجان، افزایش تولید و رسیدن به ظرفیت اسمی سالانه را از اصلی ترین مطالبات سهامداران این شرکت برشمرد.پس ازاتمام مجمع عمومی عادی سالانه پتروشیمی مرجان، مجمع فوق العاده این شرکت نیز برگزارشد و نحوه افزایش سرمایه شرکت پتروشیمی مرجان از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران به تصویب اعضا رسید.

 

 

   شرکت ملی گاز ایران

  ضرورت بهره مندی از فناوری های نو برای مهار مصرف گاز

مدیرعامل شرکت فناپ زیرساخت بر ضرورت استفاده از فناوری های نو برای کنترل مصرف گاز و بهینه سازی مصرف انرژی تاکید کرد.

مهدی ایزدیار در حاشیه برگزاری  نخستین رویداد توسعه همکاری های دانش بنیان در استقرار هوشمندسازی نظام توزیع گاز طبیعی با اشاره به مطرح بودن موضوع بهینه سازی مصرف در همه حامل های انرژی از سال های گذشته اظهار کرد: ازآنجاکه مصرف انرژی درایران همواره بیش از الگوی جهانی است، تنها راه حل، استفاده از فناوری های نو خواهد بود. وی با بیان اینکه استفاده از کارت هوشمند سوخت در سال ۱۳۸۶ نخستین راهکار عملی برای مصرف بهینه بنزین بود، ادامه داد: در آن سال مصرف روزانه بنزین ۷۶ میلیون لیتر بود، اما با پس از راه اندازی این سامانه، مصرف روزانه بنزین تا ۱۰ بعد هم به ۷۶ میلیون لیتر نرسیده بود. ایزدیار تصریح کرد: اکنون گاز طبیعی هم همین وضع را دارد و شرایط استفاده از آن طوری است که مصرف زیادی به ویژه در صنایع داشته و دارد؛ از سویی قیمت ارزان آن هم مزید بر علت شده است که باید با فناوری های نو امکان کنترل مصرف را فراهم کرد.

وی گفت: رویداد امروز سبب شد شرکت های دانش بنیان و ایرانی دستاوردهای خود را عرضه کنند و حمایت از آنها این امکان را فراهم می کند که به بهینه سازی مصرف کمک شود. ایزدیار افزود: محصول شرکت ما هم به عنوان شرکتی ایرانی، شامل سه بخشِ کنتور هوشمند، بستر ارتباطی و پلتفرم بومی است.

 

   شرکت پخش فراورده های نفتی ایران

عملکرد ناوگان خودرو های سنگین ملاک سهمیه بندی سوخت است

 مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران هیچ دخل و تصرفی در تخصیص سهمیه های سوخت نفت گاز ندارد و میزان عملکرد و کارکرد ناوگان خودرو های سنگین، ملاک سهمیه بندی سوخت است.

علی اکبر نژادعلی افزود: عملکرد سهمیه ناوگان حمل ونقل مسافری و باری از طریق بارنامه ها و باربرگ های حمل در سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای و سازمان شهرداری و دهیاری ها تنظیم و به صورت فایل تجمیع شده در اختیار شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران قرار می گیرد سپس بر اساس جداول تنظیمی میزان سوخت تخصیص می یابد.

به گفته وی، این سهمیه سوخت در کارت های ناوگان حمل ونقل مسافری و ناوگان باری ذخیره می شود و رانندگان با مراجعه به جایگاه های سوخت می توانند سوخت را برداشت کنند.

نژادعلی در خصوص استان های مرزی هم گفت: به علت محدویت های این مناطق کمیته هایی تشکیل شده که هر 8 ساعت تصمیم برای سهمیه بندی گرفته می شود و در این زمینه هم کارکرد مدنظر است.

وی گفت: در برخی مناطق بحث صف های کامیونداران درباره دریافت سوخت مطرح شده است، چرا که سوخت نفت گاز در برخی از مجاری عرضه بر اساس نرخ دوم با کارت های اضطراری جایگاه ها توزیع می شود و علت این امر این است که اگر راننده ای کارتش را گم کرده باشد یا همراهش نباشد در آن جایگاه بتواند میزان محدودی سوخت دریافت کند تا خودش را به مقصد برساند.

مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تفاوت بین نرخ توزیع نفت گاز در داخل کشور با بیرون کشور را تفاوت زیادی دانست و گفت: این طبیعی است که برخی بخواهند از کارت نرخ دوم استفاده کنند، اما باید نظارت های استانی و منطقه ای گسترش یابد تا دیگر شاهد این صف ها نباشیم.

نژادعلی افزود: در پخش فرآورده های نفتی حدود 100 تا 105 میلیون لیتر سوخت گازوییل تولید می شود که با مصرف برابری می کند بجز دوره هایی که برداشت بیشتر می شود.

به گفته وی، همه جایگاه ها بر اساس میزان تخصیص که اداره تامین و توزیع شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران در نظر گرفته است سوخت در اختیارشان قرار می گیرد و چنانچه سوخت جایگاهی به موقع تامین نشود، با شماره 09627 تماس بگیرند.

 

   شرکت نفت مناطق مرکزی

رونمایی از نخستین خودرو آتش نشانی تمام پودری

نخستین خودرو آتش نشانی تمام پودری (Dry Powder Truck) شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی و منطقه عملیاتی نار و کنگان با هدف آمادگی و واکنش در شرایط اضطراری آغاز به کار کرد.

سیدابوالحسن محمدی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی گفت: این خودرو با ظرفیت اسمی یکهزار و 250 کیلوگرم پودر با دومخزن مجزای پودر آتش نشانی مطابق با استاندارهای NFPA1901 و IPS-G-SF-100 درکلاس خودروهای آتش نشانی کمکی با استفاده از امکانات داخلی شرکت در مدت 6 ماه ساخته شد.

وی با اشاره به اینکه تجهیز این خودرو با محوریت اداره اچ اس ای از سوی عوامل منطقه عملیاتی نار و کنگان انجام شد، افزود: خودرو مذکور، 20 میلیارد ریال صرفه اقتصادی به دنبال داشت و قابلیت اطفای گونه های مختلف حریق را دارد.مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی گفت: تجهیزات و مخازن تحت فشار این خودرو با دریافت گواهینامه های استاندارد مرتبط از سوی مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران و استاندارد ملی ایران در سرویس قرار گرفت.

نخستین خودرو آتش نشانی تمام پودری D.P.T نفت مناطق مرکزی ایران، هفته گذشته با حضور مهدی حیدری، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی، ابوالحسن محمدی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی و جمعی از مدیران، رؤسا و متخصصان این دو شرکت تحویل منطقه عملیاتی نار و کنگان شد.

 

  گاز استان سمنان

امضای توافقنامه همکاری با جهاد دانشگاهی سمنان

 توافقنامه همکاری علمی، پژوهشی و فناوری بین شرکت گاز استان سمنان و جهاد دانشگاهی این استان امضا شد.

سیدجواد حقیقت حسینی، مدیرعامل شرکت گازاستان سمنان گفت: بنابراین توافق نامه همکاری، دوره آموزشی تخصصی بهداشت، ایمنی ومحیط زیست(اچ اس ای) برای نمایندگان این بخش ومسئولان پروژه های(پیمانکاران) معرفی شده از سوی شرکت گاز استان سمنان به مدت 5 سال از سوی جهاد دانشگاهی برگزار می شود.

وی هدف از امضای این تفاهم نامه را تقویت و توسعه همکاری ها اعلام و اظهار کرد: دوره های آموزشی براساس سرفصل های اعلام شده برای پیمانکاران، انجام آزمون پایان دوره و صدورگواهینامه برای فراگیران شرکت کننده دردوره های آموزشی ازسوی مرکزآموزش های تخصصی کوتاه مدت جهاد دانشگاهی استان سمنان برگزار می شود.

 

  شرکت پتروشیمی لردگان

رشد 518 درصدی تولید در سه ماهه نخست امسال

مدیرعامل شرکت کود شیمیایی اوره لردگان از ثبت رکورد تازه و رشد ۵۱۸ درصدی تولید مجتمع در سه ماه نخست امسال خبر داد و گفت: این شرکت سال آینده سودآوری مطلوبی را برای سهامداران و ذی نفعان رقم خواهد زد.

محسن محمودی درباره موفقیت این شرکت در تولید کود اوره در سه ماه نخست سال ۱۴۰۱ گفت: امسال با توجه به شعار سال «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین»، همه تلاش و برنامه ریزی ها و اهداف پایه گذاری شده در این شرکت، عمل به فرمایش رهبر معظم انقلاب و تولید حداکثری است.

وی با اشاره به روند مناسب تولید در این مجتمع اظهار کرد: با تولید تجمعی ۲۹۳ هزار و ۴۶۲ تن اوره و آمونیاک در سه ماه بهار ۱۴۰۱ رشد ۵۱۸ درصدی تولید در این مجتمع نسبت به مدت مشابه پارسال محقق شده است.

مدیرعامل شرکت کود شیمیایی اوره لردگان ادامه داد: با تولید ۶۱ هزار و ۶۱۵ تن کود اوره در خردادماه، رشد ۸۷۴ درصدی این محصول در بهار امسال نسبت به مدت مشابه پارسال در این شرکت ثبت شده که افتخار دیگری است که در پتروشیمی لردگان رقم خورده است.

محمودی با بیان اینکه شرایط تولید مساعد و اتفاق های خوبی در حال رقم خوردن است، افزود: سال آینده با پرداخت بدهی های شرکت، پتروشیمی لردگان سودآوری خوبی را برای سهامداران و ذی نفعان رقم خواهد زد.

وی ثبت این نتیجه درخشان را حاصل تلاش و همدلی همه جهادگران پتروشیمی لردگان دانست و گفت: دست همه کارگران و تلاشگرانی را که بی وقفه از جان و دل مایه می گذارند تا تولید در «شلرد» رو به جلو حرکت کرده و چرخی از چرخ های اقتصاد کشور به گردش درآید به گرمی می فشارم و از یکایک آنها سپاسگزارم.