صندوق های بازنشستگی صنعت نفت 

پرداخت مستمری علی الحساب به بازنشستگان نفت

رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت گفت: برای پرداخت مبالغ علی الحساب به بازنشستگان، منابعی ازسوی شرکت های اصلی صنعت نفت در اختیارصندوق ها قرار نگرفت؛ با وجود این صندوق نفت عمده این منابع را از محل سودآوری شرکت های سرمایه گذاری خود تأمین کرد و به همه متقاضیان، مستمری علی الحساب پرداخت شد.

عبدالحسین بیات در بازدید از شرکت سرمایه گذاری صنعت نفت افزود: عملکرد 6 ماه نخست و برنامه 1401 شرکت های تابعه و وابسته صندوق ها در دور دوم بازدیدها ارزیابی خواهد شد.

وی چارچوب بازدیدها را گفت وگو درباره راهبردهای گروه اقتصادی و رفع موانع پیش رو خواند و اظهار کرد: با نیازسنجی انجام شده جهت رفع چالش ها و مسائل پیش رو، رویکرد بنگاه اقتصادی محور اصلی همه اقدام کرده است.

رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت تصریح کرد: افزایش تعداد بازنشستگان و کاهش ورودی صندوق ها از محل کسور شاغلان رسمی، چالشی است که بارها به آن اشاره شده است، از این رو در دور دوم بازدید از شرکت ها و طرح ها نیز راهکارهای رفع این چالش را پیگیری خواهیم کرد.

بیات گفت: سال گذشته کسری حق بیمه شاغلان، 6 هزارمیلیارد تومان بود وامسال این عدد حدود 8هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است، البته کسری یاد شده به همت تلاشگران عرصه سرمایه گذاری صندوق ها از محل سودآوری شرکت ها رفع شده که تلاش این عزیزان ستودنی است.

وی افزود: در سال های آینده حدود 10 هزار نفر به تعداد بازنشستگان نفت افزوده خواهد شد، از این رو باید ازهم اکنون تدابیر لازم تدوین شود؛ صندوق ها در این شرایط فرصت آزمایش و خطا ندارد.

رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت گفت: درباره اضافات عمومی، صندوق نفت نخستین دستگاه در کشور بود که این اضافات را پرداخت کرد، از این رو از همکاران بخش مالی صندوق و شرکت سرمایه گذاری تشکر و قدردانی می کنم.

بیات افزود: امسال در کمتر از دو ماه نزدیک به 35هزار فقره علی الحساب مستمری پرداخت شد، خوشبختانه امسال سامانه ثبت نام به طور مستمر در دسترس عزیزان بازنشسته قرار دارد تا تقاضاها ثبت شود.

وی اظهار کرد: برای تأمین منابع علی الحساب به شرکت های اصلی نامه ارسال شد، اما منابعی از سوی آنها در اختیار صندوق ها قرار نگرفت؛ با وجود این صندوق نفت عمده این منابع را از محل شرکت های سرمایه گذاری خود تأمین کرد و به همه متقاضیان، مستمری علی الحساب پرداخت شد.

رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت گفت: تحلیل بنیادین بازار و آینده پژوهی، افق معاملات پیش رو را روشن می کند. در همین چارچوب آیین نامه سرمایه گذاری گروه صندوق ها در اهداف تدوین خواهد شد.

بیات ادامه داد: با هدف افزایش بهره وری کارگروه بازارهای مالی و سرمایه در شرکت اهداف ایجاد خواهد شد تا شرکت های گروه، به شکل هماهنگ در این عرصه فعالیت کنند و از موازی کاری اجتناب شود.

 

 مجتمع گاز پارس جنوبی

تصویب 16 طرح کالای تولید بار اول

دبیر کارگروه تولید بار اول و نماینده ویژه معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در بومی سازی اقلام راهبردی از تصویب ۱۶ طرح کالای تولید بار اول داخل کشور در مجتمع گاز پارس جنوبی خبر داد.

سیدحمزه حسنی در بازدید از شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی و در نشست با مدیرعامل، مدیران پالایشگاه ها و متخصصان این مجتمع گفت: تاکنون ۲۰ طرح مصوب از مجتمع گاز پارس جنوبی در کارگروه تولید بار اول دریافت کرده ایم که ۱۶ طرح آن به تصویب نهایی رسیده است.

وی افزود: مجتمع گازپارس جنوبی دربهره گیری از مصوبه تولید باراول برای بومی سازی اقلام راهبردی، نسبت به دیگر شرکت ها و مجموعه ها پیشتاز بوده و این موضوع سبب افتخار است.

نماینده ویژه معاون علمی وفناوری ریاست جمهوری در بومی سازی اقلام راهبردی تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در بازه زمانی 3 سال اخیر، با تلاش و برنامه ریزی دقیق با کمک و همکاری مجتمع گاز پارس جنوبی و تکیه بر توان شرکت های دانش بنیان، کالاهای اساسی و راهبردی مورد نیاز این مجتمع را در داخل کشور تولید و بومی سازی کرده است.

به گفته حسنی از سال ۹۸ تاکنون این معاونت موفق شده با کمک این شرکت ها و با تکیه بر توان داخل، تعداد قابل توجهی از اقلام مورد نیاز در حوزه نفت و گاز، نیرو، راه و دریایی را بومی سازی کند و امید است امسال که به نام دانش بنیان نیز مزین شده، بتوان گام های مؤثرتری در مسیر بومی سازی قطعات و تجهیزات پیشرفته برداشت.

وی بیان کرد: در تولید بار اول به هیچ عنوان به دنبال نمونه آزمایشگاهی، پروژه پژوهشی یا حتی نمونه نیمه صنعتی نیستیم، بلکه به دنبال تکمیل فرآیند تجاری سازی و تولید محصول کاملاً تجاری هستیم و در پایان این پروژه ها، توانمندسازی شرکت تولیدکننده برای تولید تجاری آن محصول، از اولویت های کارگروه تولید بار اول است.

احمد باهوش، سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی نیز با بیان اینکه این مجموعه تاکنون از ۱۶ قلم کالاهای اساسی و بسیار حیاتی تولیدی بار اول در کشور استفاده کرده است، اظهار کرد: استفاده از کالاهای تولید بار اول در داخل کشور افتخاری است که برای این مجتمع گازی به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: وجود ۱۵۰ شرکت فعال دانش بنیان با بهره مندی از جوانان خلاق و نوآور در استان بوشهر نوید روزهای بسیار روشنی را می دهد و امید می رود نیازهای پالایشگاه های مجتمع به خوبی انعکاس داده شود و این شرکت ها با کمک دانشگاه های استان بتوانند در مسیر تأمین نیازهای مهم مجتمع گام بردارند.

 

   مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت

انجمن مدیریت پروژه ایران و مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت تفاهم نامه امضا کردند

انجمن مدیریت پروژه ایران و مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت به منظور تکوین و توسعه گواهینامه ملی صلاحیت حرفه ای مدیر پروژه تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

انجمن مدیریت پروژه ایران ومرکز توسعه مدیریت صنعت نفت در حضور سعید محمد، رئیس هیئت مدیره انجمن مدیریت پروژه ایران، مهدی علی مددی، معاون وزیر نفت در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و علی بیاتی، مدیر مرکز توسعه صنعت نفت  تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

انجمن مدیریت پروژه ایران و مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت به منظور تکوین و توسعه گواهینامه ملی صلاحیت حرفه ای مدیر پروژه از طریق این تفاهم نامه همکاری می کنند، همچنین به منظور طراحی و پیاده سازی جایزه تعالی پروژه در صنعت نفت مبتنی بر الگوی PEM و برگزاری دوره های ICB به فراخور نیاز صنعت نفت این همکاری برقرار شد.

پیاده سازی الگویی به منظور ارزیابی سازمان های توسعه ای، همچنین طراحی آزمون های دانشی و قضایا (CASE) با هدف ارزیابی سطح دانش مدیریت پروژه مخاطبان، از دیگر جوانب این همکاری است.دو طرف در زمینه تأمین استاد، ارزیاب و منتور(فردی که دانش و تخصص خود را به افراد کم تجربه ارائه می کند.) در حوزه مدیریت پروژه نیز همکاری خواهند داشت و مرکز توسعه مدیریت میزبان همایش ها و دوره های آموزشی بزرگ خواهد بود. امضای این تفاهم نامه فرصتی مناسب به منظور تعمیق موضوع مدیریت پروژه در عرصه های ارزیابی، آموزش و توسعه، گواهینامه صلاحیت حرفه ای و ارزشیابی طرح ها و سازمان های توسعه ای است.

 

  شرکت انتقال گاز ایران

تشکیل کارگروه های مخابرات و فناوری اطلاعات

 مدیر مخابرات و تلمتری شرکت انتقال گازایران با اشاره به طرح جامع مخابراتی شرکت ملی گاز ایران، از تشکیل کارگروه فنی - تخصصی مخابرات و فناوری اطلاعات خبر داد.

محمدرضا نیک روش فرد در حاشیه سفر به منطقه ۶ عملیات انتقال گاز و استان های زیر پوشش این منطقه گفت: طرح جامع مخابرات شرکت ملی گاز ایران مبتنی بر اتصال به شبکه سراسری فیبر نوری با هدف ارتقای سطح ایمنی بسترهای مخابراتی اکنون در حال پیاده سازی است که با تحقق این مهم، شاهد ارتقای امنیت ارتباطات مخابراتی در سطح شرکت ملی گاز ایران خواهیم بود.

وی افزود: با برگزاری نشست های متعدد هم اندیشی با شرکت های تابع وزارت نفت، درصدد ارائه راهکار مناسب برای تأمین حداکثری امنیت پایدار برای امکانات و زیرساخت های مخابراتی به ویژه در مناطق کم برخوردار هستیم تا شاهد ارتباط پایدار در شرکت ملی گاز ایران باشیم.

مدیر مخابرات و تلمتری شرکت انتقال گاز ایران در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: شرکت انتقال گاز ایران افزون بر اینکه وظیفه انتقال پایدار و بهره ور گاز طبیعی در کشور را به عهده دارد، رسالت انتقال دیتا و اطلاعات در شرکت ملی گاز ایران و ایجاد و نگهداری زیرساخت ارتباطی را نیز عهده دار است.

 نیک روش فرد ادامه داد: مخابرات و تلمتری شرکت انتقال گاز ایران براساس مصوبه هیات مدیره شرکت ملی گاز ایران درسال 1395 با دارا بودن 8 هزار کیلومتر فیبر نوری و توسعه به 14 هزار کیلومتر، وظیفه برقراری ارتباط پایدار و ایمن و نگهداری زیرساخت مخابراتی بین شرکت های تابع شرکت ملی گاز ایران را به عهده دارد.

وی تصریح کرد: انتقال اطلاعات و گرفتن پروانه های بهره برداری و نظارت بر شبکه های مایکروویو و ماهواره و ایجاد و توسعه زیرساخت های فیبر نوری در دستور کار این مدیریت است.

 

 شرکت ملی حفاری ایران

حفر و تکمیل 26حلقه چاه نفت و گاز

عملیات حفاری و تکمیل 26 حلقه چاه نفت و گاز با تلاش حفارمردان شرکت ملی حفاری ایران در سه ماه نخست امسال در مناطق خشکی و دریایی کشور با موفقیت انجام شد. مسعود افشار، معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری گفت: از این تعداد چاه دو حلقه چاه توسعه ای و 19 حلقه چاه تعمیری در گستره شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تکمیل شد.

وی افزود: همچنین حفاری دو حلقه چاه اکتشافی در حوزه فعالیت مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و سه حلقه چاه تعمیری در شرکت نفت فلات قاره پایان یافت.معاون مدیرعامل شرکت در عملیات حفاری با بیان اینکه در این مدت متراژ حفاری به 26 هزار و 38 متر رسید، اظهار کرد: هم اکنون 16 دستگاه حفاری در نقاط مختلف کشور درحال جابه جایی هستند.

 

    پتروشیمی صدف خلیج فارس

ساخت نخستین مشعل پاک و بسته

پتروشیمی صدف خلیج فارس برای نخستین بار در صنعت پتروشیمی کشور، طراحی و ساخت مشعل زمینی پاک و بسته (Clean Enclosed Burner) را آغاز کرد. اجرای این پروژه، نقطه عطفی در زمینه صیانت از محیط زیست و کاهش نقش پتروشیمی ها در آلایندگی هوا خواهد بود.

مزایای بهره مندی از این طرح سازگار با محیط زیست در مقایسه با مشعل ارتفاعی، کاهش معایبی همچون آلودگی صوتی، شدت تشعشع حرارتی، احتراق ناقص، مشکلات اشتعال مشعل ها، هزینه های بالای عملیاتی، مشکلات تعمیر و نگهداری و… است. با طراحی متفاوت فلر زمینی پاک و بسته، نیاز به زمین با مساحت بزرگ به دلیل رعایت فاصله ایمن در برابر آتش فلر، مرتفع شده و طرح مذکور صرفه جویی ارزی حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو را نیز برای شرکت به همراه داشته است. این شرکت پس از انجام مطالعات تکمیلی و دریافت گواهینامه و تندیس از گردهمایی سالانه جایزه جهانی عنصر سبز و دریافت مجوزهای لازم از شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مراجع مرتبط، اقدام به استفاده از این فناوری برتر کرده است. پتروشیمی صدف خلیج فارس یکی ازشرکت های تابعه گروه سرمایه گذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس «پترول» است که پس از راه اندازی در سال ۱۴۰۲ بزرگ ترین مجتمع تولیدی الاستومر در کشور و منطقه با هدف تولید سالانه ۱۳۶ هزار تن لاستیک استایرین بوتادین و با چشم انداز تأمین خوراک بازارهای داخلی و جهانی خواهد بود.

 

  شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

اهتمام جدی نفت برای تحقق مسئولیت های اجتماعی

 مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از اهتمام جدی صنعت نفت در دولت سیزدهم برای کاهش مشکلات جوامع پیرامون تأسیسات و تحقق مسئولیت های اجتماعی خبر داد.

علیرضا دانشی در دیدار با محمد طلا مظلومی، نماینده مردم بهبهان و آغاجاری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیگیری مطالبات مردم و کاهش مشکلات جوامع پیرامون ازجمله اولویت ها و فعالیت های صنعت نفت در دولت سیزدهم است، گفت: با نظر مساعدی که شرکت ملی نفت ایران برای انجام فعالیت های عام المنفعه در جوامع پیرامون تأسیسات دارد، به دنبال الحاقیه ای برای گنجاندن پیوست مسئولیت اجتماعی برای همه پروژه های بیدبلند هستیم.

وی ادامه داد: کارگروه هایی متشکل از مدیران و کارشناسان به منظور بررسی میدانی مشکلات موجود در آغاجاری و ارائه راهکارهای عملی برای برطرف کردن هرچه سریع تر آنها به منظور توسعه این شهر ایجاد خواهد شد.

مدیرعامل مناطق نفت خیز جنوب اظهار کرد: پرداختن به مسئولیت های اجتماعی را وظیفه ذاتی خود می دانیم و امیدواریم باهمکاری مثبتی که وجود دارد، گام هایی برای کاهش و برطرف کردن مشکلات جوامع پیرامونی برداریم.

 صرفه اقتصادی 138 میلیارد ریالی با بازسازی انواع شیرآلات

مدیر تعمیر، تکمیل و خدمات فنی چاه های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از تحقق 138میلیارد ریال صرفه اقتصادی با تعمیر و بازسازی انواع شیرآلات سرچاهی و درون چاهی خبر داد.

یونس عباسی لرکی گفت: در سه ماه نخست سال 1401 با تلاش و پشتکار کارشناسان این مدیریت، 239 عدد انواع شیرآلات و تجهیزات سرچاهی و شیرهای درون چاهی (3SV) در اندازه و فشار کاری مختلف که از مدار عملیات خارج شده بودند، با هدف تولید ایمن و پایدار ضمن تعمیر و بازسازی دوباره، در چاه های بهره برداری و دکل های تعمیراتی و حفاری استفاده شدند.

وی افزود: صرف نظر از ارزش راهبردی این تجهیزات که نقش بزرگی در جلوگیری از توقف تولید و بخش قابل توجهی از تعهدات شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب دارند، بیش از 138 میلیارد ریال صرفه اقتصادی این تجهیزات است.

عباسی لرکی ادامه داد: در بخش روسطحی این تجهیزات شامل 213 عدد شیرآلات و تجهیزات سرچاهی با سایز و فشار کاری مختلف و در زیرسطحی 26 عدد تجهیز شیرهای ایمنی درون چاهی (3SV) با سایزهای متنوع است که در شرایط بحرانی و اضطراری نقش اصلی در توقف جریان و ایمن سازی چاه به عهده دارند و پس از تعمیر و بازسازی در کارگاه های عملیاتی این مدیریت، دوباره در چاه های مختلف نصب و استفاده می شود.