نمایشگاه نفت امسال ویترین توانمندی دانش بنیان ها بود

همچنین مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از بیست وششمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان اینکه حضور شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه نفت امسال بسیار دلگرم کننده بود، گفت: نمایشگاه نفت امسال، ویترین توانمندی شرکت های دانش بنیان بود.

وی افزود: خوشبختانه ما روندی مثبت و رو به جلو را به طور کلی در نمایشگاه های بین المللی نفت مشاهده می کنیم. امسال نیز این رویداد نسبت به سال های گذشته رشد و تحولی بسیار خوب داشته که به طور کامل قابل مشاهده است.

نخعی ادامه داد: به طور طبیعی برگزاری چنین رویدادهایی می تواند کمک کننده به صنعت نفت کشور باشد. ما کشوری هستیم که در مجموع، منابع بزرگی از ذخایر هیدروکربوری دنیا را در اختیار داریم و جایگاه فعلی ما باید در این صنعت ارتقا یابد. در حوزه نفت باید به جایگاه مناسب تری برسیم؛ زیرا کشور ما ظرفیت های بسیاری در این حوزه دارد. سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در صنعت نفت و گاز در دنیا حرف های زیادی برای گفتن داریم، تصریح کرد: باید از این صنعت، حمایت بیشتری شود. امروز در این نمایشگاه طرح های ابتکاری بسیار خوبی را مشاهده کردم، بویژه در بخش های دانش بنیان که شعار سال نیز حمایت از این شرکت هاست.

نخعی اظهار کرد: امروز مشاهده کردم که شرکت های دانش بنیان بسیاری در این نمایشگاه حاضر شده و تولیدات خود را به نمایش گذاشته اند که این مهم بسیار خوشحال کننده است و امیدواریم مسؤولان در بخش های مختلف انرژی کشور، به این شرکت ها، توجه بیشتری داشته باشند.

وی گفت: ما متخصصان بسیار خوبی در حوزه نفت و گاز داریم. باید از آنها حمایت شود تا بتوانیم این ظرفیت بزرگ و نعمت خدادادی را بیش از گذشته توسعه دهیم.

 ابراز شگفتی وزیر مدیریت منطقه ای و زیرساخت های ارمنستان از نمایشگاه

سومین روز از بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، شاهد حضور وزیر مدیریت منطقه ای و زیرساخت های ارمنستان و مدیران ارشد کشور بودیم.

وزیر مدیریت منطقه ای و زیرساخت های ارمنستان با همراهی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در حاشیه سومین روز بیست وششمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ضمن ابراز شگفتی از برگزاری این رویداد بزرگ گفت: از حضور در نمایشگاه بین المللی نفت ایران بسیار خرسندم و از آنچه در این نمایشگاه دیدم، بسیار شگفت زده شدم. وی تصریح کرد: تجهیزات و توانمندی دوستان ما در حوزه نفت و گاز چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی بسیار خیره کننده بود و دیدن این دوستان ایرانی که در حوزه پیچیده و دشوار در زمینه پالایش، استخراج و تولید تجهیزات فعالیت می کنند، بسیار مایه شگفتی بود. وزیر مدیریت منطقه ای و زیرساخت های ارمنستان گفت: برای من جالب بود که دوستان ایرانی نه تنها در داخل کشور، بلکه در خارج از مرزهای ایران توانستند دستاوردها و پیشرفت هایی را کسب کنند و امیدواریم در آینده روابط ما با شرکت های ایرانی تعمیق شود. محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز در جریان این بازدید گفت: همکاری های اقتصادی گسترده ای با کشور دوست و برادر ارمنستان به ویژه در زمینه گاز، برق و دیگر انرژی ها داریم.

 وی افزود: اراده جمهوری اسلامی ایران بر همکاری های اقتصادی به ویژه در بخش انرژی با کشور ارمنستان است و تصمیم داریم سوخت، خدمات فنی، گاز، پالایش و پتروشیمی به این کشور صادر کنیم. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: هدف از برگزاری بیست وششمین نمایشگاه نفت این است که بتوانیم تعاملاتی سازنده به ویژه در بخش انرژی از جمله تجهیزات نفت و گاز با شرکت های بین المللی منطقه داشته باشیم. خجسته مهر در پایان اظهار کرد: امیدواریم با سفر وزیر مدیریت منطقه ای و زیرساخت های ارمنستان به ایران و بازدید از این نمایشگاه فرصت مغتنمی برای گسترش همکاری های دوجانبه به وجود آید.

 ناکامی دشمنان با هم افزایی وزارتخانه های نفت و خارجه در صادرات نفت

علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه نیز در حاشیه سومین روز بیست وششمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران گفت: وظیفه دستگاه سیاست خارجی این است که در عرصه های مختلف ظرفیت هایی را ایجاد کند که بخش های متعدد کشور بتوانند توانمندی های بالقوه خود را بالفعل کنند. این موضوع، هم در عرصه فرصت ها و هم در عرصه تهدیدها بسیار مهم است.وی با تأکید بر اینکه دیپلماسی تعطیل پذیر نیست، افزود: چه زمانی که تهدید در برابر ما باشد و چه زمانی که با فرصت روبه رو هستیم و چه وقتی که همزمان فرصت و تبدیل پیش روی ما باشد، دستگاه دیپلماسی و ابزارهای آن باید بتوانند زمینه هایی را فراهم سازند که بتوانیم استفاده حداکثری از این فرصت ها و تهدیدها داشته باشیم و آنها را مدیریت کنیم.معاون سیاسی وزیر امور خارجه، به موضوع صادرات نفت در شرایط تحریم اشاره و تصریح کرد: در بحث صادرات نفت در واقع هم افزایی ایجابی و مثبتی بین دستگاه سیاست خارجی و دستگاه مسؤول (وزارت نفت) وجود داشته و این هم افزایی در عمل توانسته است شرایطی را که دشمنان ما می خواستند با آن فشار حداکثری بر کشور تحمیل کنند، به ناکامی کشانده که خودشان نیز به این موضوع اذعان دارند. باقری کنی اظهار کرد: هرچه بتوانیم مؤلفه های قدرت داخلی مان را تقویت کنیم و خوداتکاتر شویم _که این موضوعی بدیهی است_ طرف مقابلمان را مجبور می کنیم که در مقابل این توانمندی سر تعظیم فرود آورد. ما در موضوع کارزار فشار حداکثری ترامپ و همان کسی که این سیاست را برای کشور ما کلید زد، یک "نه" بزرگ گفتیم و در مقابل آن ایستادیم. به طوری که مجبور شدند به طور رسمی اذعان به ناکامی و شکست کنند. وی ادامه داد: اتکا به توانمندی های درونی و امتداد آن در بیرون، در واقع مسؤولیت اصلی دستگاه سیاست خارجی است که می تواند، هم ظرفیت های جدید برای کشورمان تأمین و هم پایه قدرت درونی ما را تقویت و تثبیت کند.معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: ما به دنبال این هستیم ظرفیت هایی را که در کشور وجود دارد و پرشمار و متنوع نیز هستند را با استفاده از توانمندی هایی که در اختیار داریم، چه در داخل و چه در بیرون، فعال کنیم؛ اما اتکا به اینکه انحصار در این عرصه، صرفاً یک منبع باشد، راهگشا نخواهد بود و به نظر من یکی از موفقیت ها و رمزهای پیشبرد سیاست های مختلف در دولت سیزدهم این است که انحصار به یک ظرفیت را از بین برده است.باقری کنی افزود: تنوع ظرفیت ها می تواند در کشور فرصت ایجاد کند. این ظرفیت ها در دستگاه های مختلف کشور وجود دارد، فقط باید آنها را بالفعل کرد که خود این موضوع، بازدارندگی ایجاد می کند؛ برای اینکه طرف مقابل می خواهد از سیاست های تقابلی استفاده کند، از این رو سیاست تقابلی برای او هزینه مند یا بی اثر می شود.وی به رفت وآمدهای متعدد دیپلماسی در چند روز اخیر در کشور نیز اشاره و اعلام کرد: این موضوع نشان می دهد که ایران همواره بازیگری فعال در صحنه بین المللی و منطقه ای است.

 

 همکاری نزدیک وزارت نفت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ایران نیز در حاشیه دومین روز از نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی نیز با مطلوب

ارزیابی کردن نمایشگاه بین المللی نفت اظهار کرد: وزارت نفت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در موضوع حمایت از شرکت های دانش بنیان همکاری نزدیکی دارند.

سورنا ستاری درباره نقش صنعت نفت در رشد و توسعه شرکت های دانش بنیان اظهار کرد: نقش صنعت نفت در توسعه دانش بنیان جدی است و خوشبختانه در دوره جدید همکاری نزدیکی با وزیر نفت در این زمینه داریم. وی تصریح کرد: همان گونه که وزیر نفت در نشست دیروز بیان کردند، برنامه و احکام مورد نیاز برای تولید دانش بنیان و ایجاد اشتغال در صنعت نفت با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تهیه و تنظیم شده که بزودی به تصویب هیأت وزیران می رسد و ان شاءالله اتفاق های خوبی می افتد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ایران، نمایشگاه نفت و حضور شرکت های دانش بنیان در این نمایشگاه را مطلوب ارزیابی کرد.

 حمایت جدی وزارت نفت از سرمایه گذاران صنایع تکمیلی

همچنین جواد اوجی، در دومین روز نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به همراه معاونان خود در امور پتروشیمی، پژوهش و فناوری و نظارت بر منابع هیدروکربوری از سالن های ۳۸B ،۶ و میلاد بازدید کرد. وزیر نفت با تأکید بر توسعه صنایع تکمیلی در کشور گفت: امسال به طور جدی به سرمایه گذاران برای ورود به زنجیره صنایع تکمیلی کمک خواهیم کرد. وی به راه اندازی واحدهای بالادستی صنعت پتروشیمی در کشور به اندازه مطلوب اشاره کرد و ادامه داد: یکی از مشکلات امروز کشور، بحث زنجیره صنایع تکمیلی است. با توجه به اینکه از مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز قول گرفته ایم، امسال به طور جدی به سرمایه گذاران برای ورود به زنجیره صنایع تکمیلی کمک خواهیم کرد.

وزیر نفت افزود: انتظار داریم تا پایان این دولت، بحث خودکفایی در بخش کاتالیست عملی شود.اوجی، یکی از اهداف برگزاری نمایشگاه نفت را اعلام نیاز شرکت های تابع وزارت نفت برشمرد تا پیمانکاران توانمند داخلی بتوانند نیازهای این صنعت را بررسی کنند و قراردادهای همکاری نیز بین این بخش ها امضا شود. وی با اشاره به دستاوردهایی که از سوی شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه نفت ارائه شده و با تأکید بر توانمندی و ظرفیتی که در این شرکت ها وجود دارد، گفت: اطمینان دارم که صنعت نفت در سال های آینده خودکفا می شود.

 وزیر نفت همچنین در بازدید از غرفه تاپیکو در جریان تازه ترین پروژه ها و برنامه های این هلدینگ قرار گرفت و از هلدینگ تاپیکو درخواست کرد با توجه به درآمدی که به دست آورده، بیشتر روی برنامه های توسعه ای تمرکز کنند.اوجی در بازدید از غرفه انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با اشاره به سابقه ۳۳ ساله خود در صنعت نفت گفت: در سال های اخیر، وزارت نفت تا به این حد برای حمایت از تجهیزات سازندگان ایرانی پا پیش نگذاشته بود.

وی با بیان اینکه بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان دولت سیزدهم، 100در صد کاتالیست های موردنیاز صنعت پتروشیمی در کشور داخلی سازی خواهد شد، افزود: تا پایان امسال ۶ مجتمع پتروشیمی جدید در کشور راه اندازی می شود.

وزیر نفت با تأکید بر استفاده از کالاهای ساخت داخل ادامه داد: هیچ شرکت دولتی فعال در صنعت نفت نمی تواند طبق قانون از کالاهای خارجی که مشابه داخلی دارند، استفاده کنند. در صورت مشاهده این نوع تخلف با مجرمان برخورد خواهد شد.