معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان به دیدار اوجی آمد

گسترش همکاری تهران - باکو در بخش انرژی

جواد اوجی، وزیر نفت و معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان بر گسترش همکاری تهران و باکو در بخش انرژی تأکید کردند. وی با شاهین مصطفی یف، معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان دیدار و گفت وگو کرد. وزیر نفت همچنین روز پایانی آبان ماه پارسال (۱۴۰۰) دیداری با شاهین مصطفی یف، معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان و هیئت همراه داشته است.

جمهوری آذربایجان و ایران کشورهای دوست و همسایه هستند و بین مردم دو کشور پیوند تاریخی وجود دارد. دو کشور همچنین همکاری موفقیت آمیزی در همه حوزه ها به ویژه انرژی دارند.

فعال کردن دیپلماسی انرژی و ارتباط و گسترش همکاری با کشورهای مختلف به خصوص همسایگان یکی از اهداف وزارت نفت دولت سیزدهم است که وزارت نفت گام های بلندی در این زمینه برداشته است.

آمادگی ایران برای سوآپ گاز از ترکمنستان به ارمنستان

همچنین وزیر نفت در دیدار با وزیر مدیریت منطقه ای و زیرساخت های ارمنستان بر آمادگی شبکه گازی ایران برای آغاز سوآپ گاز از ترکمنستان و نیز افزایش صادرات گاز به این کشور تأکید کرد.

اوجی پس از دیدار با گنل سانوسیان ضمن تأکید بر مذاکرت مثبت و سازنده دو طرف گفت: مذاکرات برای سوآپ گاز از ترکمنستان به ارمنستان از خاک ایران آغاز شده است و به زودی با توجه به ظرفیت بالای شبکه خطوط لوله گازی کشور به نتایج خوبی در این زمینه دست خواهیم یافت.

وی با بیان اینکه در مذاکرات امروز خود با طرف ارمنستانی بر آمادگی ایران برای سوآپ گاز از ترکمنستان به این کشور تأکید شد، گفت: امروز در این مذاکرات در زمینه افزایش صادرات گاز، محصولات پتروشیمی و توسعه همه جانبه توافق های خوبی انجام شد.

هشتم فروردین ماه امسال وزیر نفت در دیدار با آرتاشس تومانیان، مشاور نخست وزیر ارمنستان در زمینه تعمیق روابط تهران-ایروان در حوزه انرژی برای بلندمدت مذاکره کردند.

بر اساس این گزارش، نخستین نشست کارگروه انرژی ایران و ارمنستان ۲۶ آبان ماه پارسال به صورت مجازی برگزار شد، در این نشست نمایندگان شرکت های ملی گاز ایران، صنایع پتروشیمی، پالایش و پخش فرآورده های نفتی، توانیر و مدیریت شبکه برق ایران با نمایندگان وزارت مدیریت منطقه ای و زیرساخت و نیروگاه ارمنستان درباره مسائل مرتبط با انرژی بحث و مذاکره کردند. احمد اسدزاده، سرپرست معاونت امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت ریاست هیئت ایرانی و وارتانیان، معاون وزیر مدیریت منطقه ای و زیرساخت جمهوری ارمنستان ریاست هیئت ارمنی این نشست را به عهده داشتند.

ارمنستان ذخایر هیدروکربنی اندکی دارد و برای تأمین انرژی مورد نیاز خود، به واردات سوخت و یک نیروگاه هسته ای که در زمان اتحاد جماهیر شوروی سابق ساخته شده، وابسته است.

 با توجه به اختلاف های سیاسی با آذربایجان، همسایه نفت خیز شرقی و ترکیه، همسایه غربی ارمنستان، ایروان نیازهای انرژی خود را از ایران و گرجستان تأمین می کند.

پیش از این، منابع ارمنی از موافقت دو کشور برای افزایش صادرات گاز ایران به ارمنستان خبر داده بودند، روسیه اکنون حدود ۸۰ درصد گاز مورد نیاز ارمنستان را تأمین می کند.

تهران و ایروان سال ۲۰۰۴ میلادی (١٣٨٣) قرارداد تهاتر گاز و برق را برای مدت ۲۰ سال امضا کردند که بر اساس آن، گاز صادراتی ایران به مصرف نیروگاه های تولید برق در ارمنستان می رسد و در عوض، ایران از ارمنستان برق وارد می کند. ارمنستان از اواسط سال ٢٠٠٩ واردات گاز از ایران را آغاز کرد.

 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد:

لزوم شتاب بخشی به اجرای طرح توسعه ۲۸ مخزن

محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بر ضرورت شتاب بخشی به اجرای طرح توسعه ۲۸ مخزن تأکید کرد: نفت علاوه بر اجرای پروژه های توسعه ای، به تمام تعهدهای خود در زمینه مسئولیت های اجتماعی مناطق نفت خیز عمل می کند.

وی در نشست بررسی مشکلات شهر مسجدسلیمان که با حضور رئیس و اعضای کمیسیون انرژی مجلس در محل دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان مسجدسلیمان برگزار شد، با تأکید بر شتاب بخشی به اجرای پروژه های EPD و EPC، در قالب طرح توسعه ۲۸ مخزن اظهار کرد: ارزش سرمایه گذاری که برای توسعه پنج مخزن کبود، بالارود، لالی آسماری، لالی بنگستان و زیلایی که در حوزه فعالیت شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان است، حدود ۵ هزار میلیارد تومان است که بخشی از آن انجام شده است.

وی افزود: در نشست هایی که با مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب برگزار شد، موانع و مشکلات پیش روی پیمانکاران در حوزه های مختلف از جمله تأمین کالا و پرداختی ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت. امیدواریم با مرتفع شدن موانع شاهد شتاب در اجرای پروژه های EPD و EPC باشیم.

اجرایی شدن فاز دوم میدان مسجدسلیمان

معاون وزیر نفت با اشاره به توافق نامه امضا شده با بنیاد مستضعفان و شرکت انرژی گستر به منظور توسعه فاز دوم میدان نفتی مسجدسلیمان به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار گفت: هم اکنون مطالعات این طرح توسعه ای و تهیه نقشه آن در حال انجام است، حفر ۱۵ حلقه چاه، بازسازی و نوسازی برخی تأسیسات و انجام لرزه نگاری سه بعدی از ویژگی های این طرح است.

به گفته خجسته مهر، طرح توسعه فاز دوم میدان مسجدسلیمان از جمله طرح هایی است که ظرفیت های جدیدی از نوع مسئولیت های اجتماعی و آبادانی را به همراه دارد و از جمله طرح های اولویت دار و جدی نفت به شمار می رود.

وی اظهار امیدواری کرد که طرح توسعه ای مسجدسلیمان حداکثر تا پایان امسال وارد فاز اجرایی شود. با اجرای این پروژه، ضمن نگهداشت توان تولید فعلی، بخشی از میدان موسوم به یال شمالی که از گذشته تاکنون توسعه نیافته است، توسعه می یابد.

بیمارستان نفت در مسجدسلیمان

معاون وزیر نفت با بیان اینکه شرکت ملی نفت ایران تخصیص ۷۰۰ میلیون یورو اعتبار را برای بازسازی و نوسازی تأسیسات پیش بینی کرده است، تصریح کرد: بخش عمده ای از این اعتبار به مناطق نفت خیر جنوب تعلق می گیرد که با برنامه ریزی مدیرعامل این شرکت به طور قطع اجرای پروژه های مرتبط با میدان مسجدسلیمان و نوسازی تأسیسات قدیمی شتاب می گیرد.

خجسته مهر توضیح داد: بازسازی و نوسازی صرفا به معنای تغییر تأسیسات نیست بلکه به منظور کاهش آلایندگی هایی است که به دلیل قدیمی بودن این تأسیسات وجود دارد از این رو در کنار بازسازی و نوسازی  رسیدگی به مباحث زیست محیطی نیز مطرح است.

وی با بیان اینکه هیچ مشکلی برای تخصیص منابع مالی مورد نیاز برای تکمیل بیمارستان مسجدسلیمان وجود ندارد، اظهار کرد: مصوبه هیئت مدیره اخذ شده و مطالعات نیز از سوی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: برای تکمیل بیمارستان مسجدسلیمان هر منبعی لازم باشد تخصیص می دهیم کمااینکه بخشی نیز تخصیص داده شده است. در ضمن با توجه به پیشرفت کار و مطالعات انجام شده به نظر می رسد بتوانیم از مهرماه امسال فعالیت های اجرایی را آغاز کنیم.

عمل به تمام تعهدات

خجسته مهر با بیان اینکه شرکت ملی ایران به تمامی تعهدات خود از جمله تعهدات مربوط به سفر رئیس جمهوری، تعهدات حوزه مسکن و مسئولیت های اجتماعی عمل می کند، اظهار کرد: شرکت نفت مکلف به تأمین منابع مالی این تعهدات است، ضمن اینکه درخواست می شود که پروژه ها و ریزپروژه های مرتبط به این تعهدات شتاب بگیرند.

وی با تأکید بر این موضوع که سهم اشتغال بومی نباید نادیده گرفته شود، اظهار کرد: در زمان اجرای پروژه ها حداکثر اشتغال در هر استانی باید متعلق به بومی های منطقه باشد مگر در مواردی که مشاغل تخصصی است تنها در این صورت به کارگیری نیروهای غیربومی قابل درک و بلااشکال است.

معاون وزیر نفت افزود: نه تنها در اشتغال باید از نیروهای بومی منطقه استفاده کرد بلکه هر جا نیاز به خدمت، تجارت، فعالیت های عمرانی و ... هم بود باید استفاده از این نیروهای انسانی در اولویت باشد؛ حتی لازم است که این موارد در قراردادهایی که با پیمانکاران منعقد می شود، لحاظ شود و عدول از آن با اعمال جریمه برای پیمانکاران همراه باشد.

بر اساس این گزارش، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مدیرعامل شرکت ملی گاز، رئیس و اعضای کمیسیون انرژی مجلس، مدیران ارشد نفت و مدیران ارشد وزارت نیرو و نفت امروز با حضور در استان خوزستان مشکلات و مسائل شهرهای مسجدسلیمان، لالی، هفتکل و اندیکا را بررسی کردند.

 

 مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب:

طرح آزمایشی تزریق آب به مخازن مسجدسلیمان اجرا می شود

علیرضا دانشی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: کار مطالعاتی برای مخزن مسجدسلیمان صورت گرفته که با استفاده از تزریق آب های بلااستفاده به مخزن بتوانیم مکانیزم های مخزن را فعال کنیم و با فشارافزایی تولید نفت را افزایش دهیم. وی در بازدید رئیس و تعدادی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از واحد بهره برداری و نمک زدایی هفت شهیدان مسجدسلیمان به تشریح برنامه های این شرکت برای ازدیاد برداشت نفت در مسجدسلیمان پرداخت و گفت: برای افزایش تولید نفت مسجدسلیمان در ابتدا استفاده از فناوری تلمبه های درون چاهی مدنظر بود که مطابق انتظار پیش نرفت اما طرح خوبی برای توسعه فاز۲ مسجدسلیمان تدوین شد که در حال رایزنی هستیم تا به سرانجام برسد.وی افزود: کار مطالعاتی نیز برای خود مخزن مسجدسلیمان صورت گرفته که با استفاده از تزریق آب های بلااستفاده به مخزن بتوانیم مکانیزم های مخزن را فعال و با فشارافزایی تولید نفت را افزایش دهیم.مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: این اقدام به صورت پایلوت ابتدا در مخزن بنگستان اهواز انجام شد که نتایج مثبتی را به همراه داشت و در نظر داریم در مسجدسلیمان هم به اجرا بگذاریم.

نفت خیز جنوب خود را ملزم به تأمین خوراک پتروشیمی ها می داند

دانشی با اشاره به اهمیت صنعت پتروشیمی در شکوفایی اقتصاد کشور، گفت: مناطق نفت خیز جنوب خود را ملزم به تأمین خوراک مجموعه های پتروشیمی می داند.وی اظهار کرد: صنعت پتروشیمی می تواند برای ارتقای زنجیره ارزش افزوده در صنعت نفت سبب شکوفایی اقتصاد کشور شود و بر این اساس مناطق نفت خیز جنوب خود را ملزم به تأمین خوراک مجموعه های پتروشیمی می داند.وی با بیان اینکه پتروشیمی نیاز به کمک ویژه بخش بالادستی نفت دارد، گفت: با کارگروه های ویژه ای که به همین منظور شکل گرفته اقدام های عاجلی را برای پتروشیمی ها ی منطقه انجام خواهیم داد. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با تأکید بر اینکه در شکوفایی و بالندگی بهتر این مجموعه خواهیم کوشید، افزود: با فرصتی که با حضور مجموعه کمیسیون انرژی به دست آمده می توان در رفع مشکلات به ویژه در مناطق کم برخوردار کمک کرد و می توان تصمیم های خوبی برای شکوفایی منطقه اتخاذ کرد.

 

 مهر تایید مجلس بر عملکرد وزارت نفت  دولت سیزدهم

قدردانی۲۲۶ نماینده از اقدام های اوجی و کارکنان صنعت نفت

۲۲۶ نفر از نمایندگان مجلس از اقدام های جواد اوجی، وزیر نفت و کارکنان صنعت نفت در پنج محور قدردانی کردند.

به گزارش خانه ملت، بیانیه نمایندگان در جهت قدردانی از اقدام های وزیر و کارکنان وزارت نفت به شرح ذیل در مجلس شورای اسلامی قرائت شد:

حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر رئیسی

ریاست محترم جمهور

سلام و علیکم

احتراماً بدین وسیله از مساعی و تلاش صادقانه جناب آقای مهندس اوجی، وزیر محترم نفت و همکاران ایشان و مجموعه مدیران و کارکنان مجموعه وزارت نفت در انجام اقدامات زیر تشکر و قدردانی می گردد.

۱- اقدامات جهادی در افزایش صادرات نفت در شرایط پیچیده تحریمی و کمک شایسته در تأمین منابع ارزی کشور به ویژه دارو و کالاهای اساسی

۲- استخدام رسمی و تبدیل وضعیت فرزندان شهدا، جانبازان و ایثارگران در اجرای قانون جامع ایثارگری مصوبه مجلس شورای اسلامی

۳- مدیریت و تأمین سوخت مصارف خانگی و نیروگاهی در شرایط سرد زمستان ۱۴۰۰

۴- مدیریت بهنگام از طریق بازآرایی سامانه های هوشمند کارت سوخت که در اثر حمله سایبری دشمنان انقلاب اسلامی دچار اختلال سراسری شده بود و جلوگیری از بروز بحران های اجتماعی

۵- اهتمام ویژه به دیپلماسی انرژی و انعقاد قرارداد و عملیاتی کردن سوآپ گاز ترکمنستان با آذربایجان.

اقدام های مثبت و مطلوب وزیر نفت با همراهی کارکنان در کمتر از یک سال از عمر دولت سیزدهم سبب شد بر تعداد نمایندگان حامی عملکرد وزیر نفت افزوده شود. جواد اوجی سوم شهریورماه ۱۴۰۰ با ۱۹۸ رأی به عنوان وزیر کابینه دولت سیزدهم برگزیده شد.