برگزاری سه نشست خبری از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی و شرکت های زیر مجموعه

آمادگی صنعت پالایش  برای صادرات    خدمات      فنی مهندسی

شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران، همانند دیگر شرکت های اصلی وزارت نفت به منظور پاسخگویی به پرسش های خبرنگاران در حاشیه بیست و ششمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی نشست های خبری برگزار کرد و در آن مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران و مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات، علاوه بر اقدامات انجام شده از سوی این مدیریت ها، با هدف رفع ابهامات خبرنگاران، پاسخ هایی ارائه کردند. در ادامه گزارش های خبری این مدیران را می خوانید:

عملیات اجرایی پالایشگاه شهید سلیمانی بزودی کلید می خورد

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی گفت: امیدواریم این طرح به عنوان یک پروژه ۱۰۰ درصد ایرانی شکل بگیرد و ما عمده اقدام ها را انجام دادیم و برای دریافت دیگر مجوزها به صورت فشرده در تلاش هستیم تا کار اجرایی آن آغاز شود.

 تولید روزانه ۲۶۰ میلیون لیتر فراورده در کشور

سالاری درباره ظرفیت صنعت پالایش کشور گفت: ظرفیت پالایشی کشور هم اکنون به طور میانگین روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه است و روزانه به طور میانگین ۲۶۰ میلیون لیتر فراورده در کشور تولید می شود.

وی با تأکید بر اینکه در حوزه توسعه ظرفیت پالایشی، نگاه ما این است که به حوزه برون مرزی نیز ورود کنیم، افزود: تبدیل نفت خام به فراورده با توجه به قیمت، ایجاد ارزش افزوده بالایی دارد و هم بازار داخلی و هم بازار خارجی مدنظر ماست.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تأکید کرد: در حوزه انرژی نیاز است که با کشورهای آمریکای لاتین وارد همکاری هایی شویم تا ظرفیت ها و تبادل دانش فنی و نیروی انسانی اتفاق بیفتد. در سفر اخیر به ونزوئلا نیز در حوزه انرژی تفاهم هایی شکل گرفت؛ این ظرفیت در کشور وجود دارد که بتوانیم در حوزه بین الملل در زمینه شرکت های پیمانکاری، تأمین کنندگان تجهیزات و مطالعات مهندسی ورود کنیم؛ توافق هایی نیز انجام و مقرر شده است که در این زمینه کارگروهی شکل گیرد.

 بانکرینگ باید به جایگاه واقعی خود دست یابد

سالاری درباره مقدار تولید نفت کوره بدون سولفور در کشور گفت: نفت کوره بدون سولفور بر اساس نیاز کشور در پالایشگاه شازند تولید می شود و در پالایشگاه بندرعباس نیز طرح تولید آن اجرایی خواهد شد که هم خوراک بانکرینگ و هم کشتیرانی خواهد بود.

وی همچنین درباره توسعه حوزه بانکرینگ در کشور تأکید کرد: اگر بخواهیم حوزه بانکرینگ را گسترش بدهیم، باید ابتدا زیرساخت های آن در یک بسته توسعه داده شود تا بتوانیم در بازار عرضه خلیج فارس حضور داشته باشیم و لازم است این حوزه نیز به جایگاه واقعی خود برسد.

جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی در حاشیه سومین روز از بیست وششمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست با خبرنگاران از امکان عرضه و صدور خدمات فنی مهندسی و تجهیزات صنایع پالایشی به خارج از کشور و نیز اجرای طرح کاهش نفت کوره در پالایشگاه بندرعباس خبر داد. به گفته وی، امروزه امکان عرضه و صادرات در حوزه خدمات فنی و مهندسی و تأمین تجهیزات صنایع پالایشی در خارج از مرزهای کشور فراهم شده و در این زمینه اقدام های مؤثری انجام شده که بتدریج اطلاع رسانی خواهد شد.

سالاری در تشریح وضع کلی صنایع پالایشی کشور و سیر توسعه ای این صنعت افزود: در دهه ۷۰ طرح جامع توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه های کشور مطرح شد که عمده آن را شرکت های خارجی به هعده داشتند و نتیجه آن اجرای ۱۳ طرح توسعه ای در پالایشگاه های کشور بود؛ اما امروزه به برکت توجه به نیروهای داخلی، در حوزه توسعه ظرفیت پالایشی و احداث پالایشگاه های جدید موفق بوده ایم و در عرصه صادرات نیز ورود کرده ایم.

معاون وزیر نفت ضمن تأکید بر لزوم انجام اقدام های نو در حوزه صنایع پالایشی با توجه به شرایط و مقتضیات زمان گفت: تلاش می کنیم با ارائه یک نگاه جدید در این صنعت، از حوزه سوخت محوری به سمت سودمحوری حرکت کنیم که برای این موضوع نیاز است در ساختار شرکت، تغییر نگاه از مجموعه خدماتی به سمت شرکت توسعه ای اتفاق بیفتد.

سالاری تأکید کرد: لازم است با مشارکت بخش خصوصی و با استفاده از دانش فنی شرکت های داخلی، افزون بر توسعه داخلی، در حوزه برون مرزی نیز ورود کنیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره روند قیمت گذاری در صنایع پالایشی گفت: در حوزه روابط مالی میان دولت و شرکت های پالایشی، بخشی از فرایند فروش، تکلیفی است و روند محاسبه شده در چارچوب ابلاغیه مقام وزارت، به شرکت های پالایشی ابلاغ می شود. از سال ۹۲ بحث شاخص کیفی نیز به عنوان تکلیف اعلام شده و شرکت های پالایشی نیز باید بخشی از سود سهام خود را صرف اقدام های توسعه ای کنند.

 بهره مندی پالایشگاه از کاتالیست ایرانی

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار «مشعل» مبنی بر حمایت و پشتیبانی این شرکت از دانش بنیان ها گفت: در این زمینه از امکانات و زیر ساخت های مجموعه های پژوهشی، شهرک ها، پارک های علم و فناوری و بخش هایی که در حوزه تولید ساخت بار اول هستند، استفاده می کنیم که مصداق این امر راه اندازی واحد ایزومریزاسیون پالایشگاه لاوان بود که از سال 1392 با تحریم های ظالمانه راه اندازی نشده بود؛ اما با کمک توانمندی شرکت های دانش بنیان در تولید کاتالیست توانستیم در تولید نفت بهره مند شویم واکنون بیشتر پالایشگاه ها از کاتالیست های ایرانی استفاده می کنند.

سالاری در زمینه نشر دانش فنی با حمایت از دانش بنیان ها افزود: جلساتی با شرکت های دانش بنیان در زمینه سامانه هوشمند سوخت داریم. در گذشته تجهیزات مورد نیاز این سامانه وارد می شد؛ اما امروز با شرکت های دانش بنیان در قالب پایلوت تفاهمنامه امضا کردیم.

وی تاکید کرد: امیدواریم حمایت از بخش های دانش بنیان در سطح کشور اتفاق بیفتد و در این زمینه به استان هایی که ظرفیت دانش بنیانی دارند، کمک کنیم تا بر تعداد این شرکت ها افزوده شود. بر این اساس مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران به همراه ستاد وزارت نفت، فراخوانی به شرکت های دانش بنیان در حوزه ساخت داخل داده است.

 

اجرای طرح کاهش نفت کوره در پالایشگاه بندرعباس

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران، یکی از چالش های شرکت های پالایشی را بحث کاهش نفت کوره به زیر ۱۰ درصد اعلام کرد و افزود: لازم است استانداردهای تولید نفت کوره به استانداردهای جهانی ارتقا یابد که پالایشگاه بندرعباس در این حوزه پیشگام بوده و عمده دانش فنی آن نیز بومی شده و در ماه های آینده نیز آیین امضای قرارداد و مناقصه ای پی سی آن برگزار خواهد شد.

سالاری با اشاره به اینکه در طرح های موفق بخش خصوصی، دولت در کنار این طرح ها قرار گرفته، گفت: در سیاست اصل ۴۴ آمده است که دولت می تواند ۲۰ درصد ظرفیت تولید را به عهده بگیرد و شرکت ملی پالایش و پخش نیز بر اساس تجارب گذشته به این نتیجه رسیده که به این طرح ها ورود کند. وی ضمن تاکید بر اجرای پالایشگاه شهید سلیمانی با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی افزود: مجوز شورای اقتصاد، دریافت و مطالعات مکان یابی آن نیز انجام شده و در مراحل بعد باید مشارکت نامه آن شکل بگیرد و شرکت تشکیل و اساس نامه تدوین شود و به موازات آن فرایند مناقصه صورت گیرد.