گزارشی از بازدیدهای مقامات و مدیران ارشد کشوری و نمایندگان مجلس  از بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی نفت ، گاز ، پالایش و پتروشیمی

 رئیس جمهوری :  مایه خوشحالی است که  70   درصد  تجهیزات صنایع نفت تولید داخل است

مشعل    بیست و ششمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، امسال پر شکوه تر از هر سال برگزار شد و حضور رئیس جمهوری در روز پایانی این نمایشگاه مهر تایید بر همکاری وزارت نفت با شرکت ها دانش بنیان زد.   در آن علاوه بر رویدادهای تجاری و همکاری با شرکت های دانش بنیان، مقامات ارشد کشوری نیز در جریان تازه ترین تحولات صنعت نفت، بویژه فعالیت و توان شرکت های دانش بنیان در این حوزه قرار گرفتند.  در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه شاهد حضور و سخنرانی، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی؛ حسین حسین زاده، عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و مدیران ارشد وزارت نفت بودیم. درر این مراسم قالیباف گفت: مجلس شورای اسلامی با افتخار به عنوان تسهیل گر و تنظیم گر برای تحول در صنعت نفت اقدام و خدمت خواهد کرد و از هیچ کمکی دریغ نمی کند.  در روزهای دیگر برگزاری   نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، مدیران ارشد کشوری، مدیران زیر مجموعه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند .مشروح این گزارش را می خوانید:

یکی از مهم ترین بازدید کنندگان بیست و ششمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری بود. او در حاشیه آخرین روز نمایشگاه، با بیان اینکه طی سال های اخیر در صنعت نفت کشور اقدام های خوبی همسو با ارتقای فعالیت های فناوری پایه و علم پایه انجام شده است، گفت: شرکت های فعال در عرصه صنعت نفت، اقدام هایی را در این باره آغاز کرده که این روند، باید سرعت بیشتری بگیرد.

وی با تأکید بر ضرورت ضمیمه شدن دانایی به توانایی افزود: اگر دانایی ها و دانش، ضمیمه توانمندی ها شود، می توان کاری قابل در بازارهای داخل و خارج ارائه کرد.

رئیس جمهوری با بیان اینکه نمایشگاه بین المللی نفت از رویدادهای مهم صنعتی در کشور است، تصریح کرد: از همه دست درکاران، وزیر نفت و شرکت هایی که فعالانه در این نمایشگاه حضور یافته و محصولاتشان را عرضه کردند، قدردانی می کنم و امیدوارم که در آینده، شاهد توسعه کمی و کیفی بیشتری در این صنعت باشیم.

رئیسی درباره ارزیابی خود از سطح کیفی و کمی این نمایشگاه اظهار داشت: گزارش هایی که به بنده رسیده و گفت وگوهایی که در جریان این بازدید با مسؤولان غرفه ها داشتم، حکایت از آن دارد که پیشرفت خوبی، بویژه در عرصه کیفی رخ داده و این موضوع، آینده بسیار روشنی را نوید می دهد.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، یکی از کشورهای مهم صادرکننده نفت، گاز و محصولات پتروشیمی در جهان است، گفت: متخصصان کشور در این حوزه، حرف های زیادی برای گفتن دارند و اینکه ۷۰ درصد تجهیزات صنایع نفت، پتروشیمی و گاز مورد نیاز را متخصصان و شرکت های ایرانی در داخل کشور تولید می کنند، بسیار مایه خوشحالی و امیدوارکننده است؛ اما نباید به این نقطه اکتفا شود.

رئیس جمهوری اظهار کرد: در کنار توسعه کیفی، توسعه کمی صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی نیز می تواند از سویی به ایجاد اشتغال، بویژه در عرصه فعالیت های دانش بنیان کمک کند و از سوی دیگر ظرفیت های صادراتی کشور را ارتقا دهد. متوقف شدن در وضع کنونی و غفلت از توسعه های کمی و کیفی خطاست.

   آغاز ۴۰ پروژه جدید به ارزش ۳۰ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۱

همچنین جواد اوجی، وزیر نفت نیز با اشاره به سخنان رئیس جمهوری در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی اظهار کرد: تولیدکنندگان و شرکت های دانش بنیان ایرانی در طول سال های گذشته بسیار توانمند شده اند، از این رو باید گام های بلندی برای صدور خدمات خود بردارند.

 وی با تأکید بر اینکه دیپلماسی انرژی در دولت سیزدهم بخصوص در بخش کشورهای واقع در آمریکای لاتین بسیار فعال شده است، افزود: امسال وزارت نفت بیش از ۴۰ پروژه جدید به ارزش ۳۰ میلیارد دلار آغاز خواهد کرد که تکیه اصلی ما برای تأمین تجهیزات این پروژه ها، شرکت های داخلی هستند.

 صنایع بالادست و پایین دست نفت، نوآوری های مطلوبی دارند

معاون اقتصادی رئیس جمهوری نیز یکی دیگر از بازدیدکنندگان نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بود. او در حاشیه این بازدید گفت: خوشبختانه آنچه در نمایشگاه نفت مشاهده می شود، این است که ما چه در صنایع بالادست و چه پایین دست، نوآوری های مطلوبی داشته ایم.

محسن رضایی با بیان اینکه با خام فروشی نمی توان تولید ثروت داشت، گفت: ما باید 100 در صد نیازهایمان را خودمان تولید کنیم و در نوآوری ها نیز خودکفا شویم.

وی افزود: نمایشگاه بین المللی نفت، این حسن را دارد که پیشرفت های فنی کشور (در حوزه نفت) را معرفی می کند و از آنجا که در این باره شناخت به دست می آید، در صنعتی سازی سرعت بیشتری خواهیم گرفت.

معاون اقتصادی رئیس جمهوری اظهار کرد: خوشبختانه آنچه اینجا مشاهده می شود، آن است که چه در صنایع بالادست و چه پایین دست نوآوری های خوبی پدید آمده است؛ البته در ابتدای راه قرار داریم که امیدواریم در سال های آینده با شتاب بیشتری صنعتی سازی انجام شود که ما بتوانیم ثروت خود را خودمان تولید کنیم و آن را در اختیار داشته باشیم.

همچنین محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس جمهوری نیز با حضور در محل نمایشگاه های بین المللی تهران در روز پایانی این نمایشگاه از تازه ترین دستاوردهای صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بازدید و با برخی غرفه داران و مسؤولان شرکت های تابع وزارت نفت گفت وگو کرد.

 حمل نفت خام در دولت سیزدهم دو برابر شده است

حجت الله عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در حاشیه بازدید از بیست وششمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان اینکه طبق گزارش های اعلام شده، شرکت ملی نفتکش ایران جزو سه ناوگان بزرگ جهان به شمار می رود که برای داخلی سازی فعالیت های خوبی انجام داده است، گفت: بی تردید از این داخلی سازی حمایت خواهیم کرد.

وی با اشاره به شرایط سخت کارگران در حوزه نفت و انرژی اظهار کرد: مسأله کارگری در شرایط سخت در شورای عالی کار مدنظر است. بخش زیادی از جامعه ما را کارگران تشکیل می دهند که درباره تعیین دستمزد و وضع آنها در شورای عالی کار نمایندگان جامعه کارگری و کارفرمایی حضور دارند و با نگاه سه جانبه گرایی توافق ها انجام می شود که دولت نیز از این تصمیم ها کمک و پشتیبانی می کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: در دولت سیزدهم در حوزه اقتصادی تمرکز بر تحول الگوی مدیریت با نگاه جهادی و استقرار مدیران انقلابی است. این تغییر رویکرد، دستاوردهای خوبی داشته که به رکورد در تولید و سودآوری برای شرکت های زیرمجموعه های صندوق های پنجگانه وزارت کار منجر شده است.

عبدالملکی با اشاره به افزایش دو برابری حمل نفت خام در دولت سیزدهم گفت: شرکت ملی نفتکش که یکی از شرکت های زیرمجموعه صندوق هاست، دستاوردهای خوبی داشته است. برای حمل نفت نیز هیچ مشکلی ندارد و ظرفیت حمل افزایش یافته است.

وی اظهار کرد: یکی از اتفاق های خوب در شرکت های تابع وزارت کار، گرایش به رویکرد دانش بنیان و تولید داخلی است. یکی از شرکت های زیرمجموعه این وزارتخانه در حوزه پالایشگاهی موفق به داخلی سازی یکهزار و ۵۰۰ قطعه شده و سایر شرکت ها برای برطرف کردن نیازهای فناورانه با شرکت های دانش بنیان وارد مذاکره شده اند.

 تحرک و پویایی صنعت نفت سبب تحول در بخش های مختلف کشور می شود

سعید محمد، دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز نمایشگاه نفت امسال را بسیار پرشور و مناسب توصیف کرد و گفت: در این نمایشگاه، همه فعالان عرصه نفت، گاز و پتروشیمی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و آخرین پیشرفت های علمی و فناوری خود را نمایش می دهند.

وی به شعار سال (تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین) اشاره کرد و افزود: صنعت نفت و گاز از صنایع پیشران کشور هستند. وقتی این صنعت خوب حرکت می کند و تحرک و پویایی دارد، کل بخش های کشور را نیز به حرکت در می آورد.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تأکید بر اینکه باید بیش از گذشته به بخش پایین دستی صنعت توجه کنیم، تصریح کرد: خوشبختانه تا بخش های میان دستی پیشرفت های خوبی داشته ایم و صادرات انجام می دهیم؛ اما بخش پایین دست، حلقه مفقوده ای است که باید تکمیل شود.