شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی

پایان مرحله نخست تعمیرات اساسی در منطقه عملیاتی نار و کنگان

تعمیرات اساسی سال 1401 مراکز تفکیک شماره 3 نار وکنگان و خط لوله 30 اینچ انتقال گاز ایستگاه تقویت فشار گاز نار به شرکت پالایش گاز فجر جم پایان یافت.

علی هاشمی، جانشین منطقه عملیاتی نار وکنگان گفت: تعمیرات اساسی امسال در منطقه عملیاتی نار و کنگان با اجرای کارهای تعمیرات و ایمن سازی خط لوله 30اینچ انتقال گاز ایستگاه تقویت فشار گاز ناربه پالایشگاه گاز فجرجم در11نقطه به طول407 متر 12 اردیبهشت ماه پایان یافت.

وی افزود: این تعمیرات شامل عملیات حذف گرده ماهی وتسطیح مسیر، خاک برداری اطراف و زیرخط لوله به وسیله بیل مکانیکی و دستی، شکستن صخره باپیکور، عایق برداری سطح لوله، نقطه زنی به منظور انجام SURVAY، گریت بلاست خط لوله، رنگ آمیزی پلی یورتان/ اپوکسی، انجام تست هالیدی از سوی بازرسی فنی و بررسی نقاط رنگ آمیزی شده و رفع عیوب پس از دفن خط با خاک نرم و ایجاد گرده ماهی بوده است.

جانشین منطقه عملیاتی نار وکنگان گفت: تعمیرات اساسی مراکز تفکیک گاز شماره 3 ناحیه نار و شماره 3 ناحیه کنگان نیزبا رعایت دستورعمل ها و الزام های ایمنی با انجام عملیات رفع نشتی ازانواع شیرها وخطوط لوله، تعویض برخی قطعات، بازرسی تجهیزات، رفع اشکال واطمینان از صحت عملکرد تجهیزات، سرویس و آچارکشی تابلوهای کنترلی، ژنراتورها، دستگاه های ذخیره برق و... پایان یافت.

هاشمی افزود: در تعمیرات اساسی مراکز تفکیک، هشت دستگاه تفکیک گر مرحله نخست، دوم و مخازن تحت فشار در مرکز تفکیک شماره 3نارو 11 دستگاه تفکیک گر مرحله اول، دوم و مخازن تحت فشار در مرکز تفکیک شماره 3 کنگان پس از ایمن سازی و اسپیدگذاری با رعایت دستورعمل های ایمنی و بازرسی فنی از سوی کارشناسان مربوطه بررسی شدند.

وی گفت: پس از اتمام تعمیرات اساسی، این مخازن به منظور قرار گرفتن در مدار تولید به واحد عملیات بهره برداری تحویل شد.

منطقه عملیاتی نار و کنگان از مناطق عملیاتی پنج گانه شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی است که در حوزه جغرافیایی شهرستان های جم و کنگان در استان بوشهر قرار دارد و خوراک مورد نیاز پالایشگاه گاز فجر جم را تأمین می کند.

 

    شرکت پتروشیمی بوعلی سینا

ثبت رکورد تولید ۱۲۰ درصدی ظرفیت اسمی

تولید شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در ۴۵ روز نخست سال ۱۴۰۱ با ۱۶ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال به رکورد جدید ۱۲۰ درصد ظرفیت اسمی مجتمع رسیده است.

بر پایه گزارش واحد برنامه ریزی، تولید محصولات شرکت پتروشیمی بوعلی سینا از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا نیمه اردیبهشت ماه ۱۶ درصد رشد نسبت به دوره ۴۵ روز سال گذشته نشان می دهد.

بر پایه این گزارش، محصولات تولید شده شرکت در ۴۵ روز نخست امسال به بیش از ۲۵۷ هزار تن رسیده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۶ درصد افزایش را نشان می دهد و به معنای ثبت رکوردی تازه در تاریخ فعالیت مجتمع و تحقق ۱۲۰ درصدی ظرفیت اسمی تولید است.

گزارش های رسیده از واحد بازرگانی، گویای افزایش ۱۵ درصدی حجم فروش محصولات در مدت ۴۵ روز نخست سال ۱۴۰۱ در مقایسه با مدت مشابه پارسال است.

 

    مجتمع گاز پارس جنوبی

ضرورت افزایش همکاری میان مجتمع پارس جنوبی و منطقه ویژه پارس

سرپرست مجتمع گاز پارس جنوبی در نشست مشترک با مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس اظهارکرد: برای انجام کارهای مؤثر درمنطقه نیازمند مشارکت فعال همه شرکت های مستقر در منطقه پارس جنوبی هستیم.

احمد باهوش گفت: برای انجام اقدام های شایسته و به کارگیری تصمیم ها و راهکارهای مهم همسو با پیشرفت و تحول در منطقه باید نشست های بین مجتمع گاز پارس جنوبی و سازمان منطقه ویژه را گسترش داد زیرا رونق گسترده در منطقه پارس جنوبی نیازمند مشارکت فعال همه شرکت های مستقر در پایتخت انرژی کشور است.

وی افزود: توسعه پایدار در سایه عمل به مسئولیت های اجتماعی رشد می کند و توجه به مسائل اجتماعی، محیط زیستی و فرهنگی جوامع محلی، آثار عمیقی بر روند تولید و شکوفایی اقتصاد کشور دارد.

سرپرست مجتمع گازپارس جنوبی تصریح کرد: همه تلاش خود را به کار می گیریم تا با تشکیل کارگروه های مختلف زمینه را برای رشد و تحولات اساسی در منطقه فراهم آوریم.

باهوش افزود: هرقدر زیرساخت های اساسی شهرستان های همجوار پارس جنوبی رشد و متحول شود، سطح همکاری ها نیز افزایش می یابد و اثربخشی فعالیت شرکت های تولیدی در منطقه نیز بیشتر خواهد شد.

سخاوت اسدی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس نیزبا بیان این مردم منطقه صنعت نفت را بخشی از زندگی خود می دانند، تصریح کرد: به همین خاطر باید فعالیت ها در پارس جنوبی را به مردم همین منطقه سپرد.

وی یادآورشد: همکاری و مساعی مجتمع گاز پارس جنوبی و منطقه ویژه اقتصادی پارس سبب می شود این همیاری و همدلی میان دیگر شرکت ها در منطقه و بدنه کارشناسی آنها نیز جاری و ساری شود و بتوان با انسجام بیشتری اهداف فی مابین را دنبال کرد.

 

   شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

آغاز بهره برداری ازخط لوله انتقال گاز دره عباس - ماهشهر

خط انتقال گاز دره عباس- ماهشهر به طول 63 کیلومتر باهدف تقویت گاز مورد نیاز صنایع پتروشیمی منطقه ماهشهر به عنوان یکی از صنایع راهبردی کشور و تأمین کننده بسیاری از کالاهای اولیه به بهره برداری رسید.

رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به روند تکمیل این پروژه گفت: با توجه به سیاست های بالادستی کشور مبنی بر ضرورت تأمین کالا از محل تولیدکنندگان داخلی، شرکت ملی گاز ایران ورق های مورد نیاز این پروژه را از طریق منابع موجود در کشور تأمین کرده است.

وی با بیان اینکه تأمین لوله برای 22 کیلومتراز پروژه درتعهد کارفرما وبرای 41 کیلومتر دیگر به عهده پیمانکار بود، به مشکلات طبیعی فراروی پروژه اشاره و تصریح کرد: با توجه به وقوع بارندگی های شدیدوشرایط توپولوژی منطقه خوزستان که آب در زمین نفوذ نمی کند، در مقاطعی محل اجرای پروژه به باتلاق تبدیل شد.

نوشادی در تشریح دیگر موانع پروژه، به سختی اجرای عملیات درمناطق نفت خیز و تعدد خطوط لوله در آن نواحی اشاره و تصریح کرد: 12 مورد تقاطع با جاده آسفالت و عبور از آن به صورت کیسینگ (عبورخط انتقال ازجاده)، هفت مورد تقاطع با کانال و عبور به شیوه open cut (شکاف جاده ای)، دو مورد تقاطع بارودخانه و کانال و عبور به صورت CCW (عبورخط لوله از رودخانه) از دیگر چالش های این پروژه بود.

وی با اشاره به اتصال این خط لوله به شبکه سراسری گاز درسال 1399، رفع پانچ های اعلام شده به پیمانکار و تکمیل انجام فیبر نوری و اتاق های مخابراتی در اسفندماه سال پیش، تصریح کرد: اینپروزه هم اکنون تحویل قطعی شده است ومی تواند کمبود گاز صنایع پتروشیمی منطقه ماهشهر را برطرف کند.

 

    شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران

مدیریت شیشه ای با سامانه صدور مجوز احداث جایگاه های سوخت

  مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی از اعطای مجوزتمام الکترونیکی احداث جایگاه عرضه سوخت باراه اندازی سامانه صدورمجوز جایگاه های عرضه سوخت خبر دادوگفت: این اقدام به منظور شفاف سازی، حذف کاغذ بازی ها وحرکت به سمت استانداردهای دولت الکترونیک برای نخستین بار درصنعت نفت محقق شد.

امیدوطن خواه باتأکید براینکه شفاف سازی در رأس برنامه های دولت جدید قرار گرفته است، افزود: فرآیند دریافت مجوزاحداث جایگاه سوخت پیش از این بسیار طولانی، پیچیده وهمراه با امضاهای طلایی بودکه هم اکنون با راه اندازی سامانه درگاه ملی درخواست مجوز جایگاه سوخت مایع و سی ان جی در زیرمجموعه درگاه ملی مجوزهای کسب وکار کشور، افزون بر ارائه خدمات سریع تر به مردم، یکپارچه سازی وحذف فرآیندهای پیچیده و غیر ضروری، گامی مهم درمسیرحرکت به سمت دولت الکترونیک، پاسخگویی ومدیریت شیشه ای برداشته ایم.

وی تأکید کرد: طراحی تا راه اندازی این سامانه در کمتر از دو ماه اجرا بهره برداری از آن نیز ازابتدای فروردین ماه امسال با صدور اطلاعیه ای به مناطق سی وهفت گانه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی انجام شد.

به گفته وطن خواه، نخستین مجوزاحداث جایگاه ازطریق این سامانه برخط نیز در دوم اردیبهشت ماه امسال اعطا شده است.

مدیرفناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: این اقدام با افتخار برای نخستین بار در صنعت نفت محقق شده است و طی این فرآیند تمام امضاها ومجوزها درمناطق وستاد تمام الکترونیکی انجام و مجوز صادرشده نیز به صورت اتوماتیک وارد حوزه مجوزهای ملی کشور و ثبت می شود.

 به گفته وی، درخواست کننده مجوزاحداث جایگاه بامراجعه به سامانه مزبور و بدون مراجعه حضوری می تواند مدارک خودرا برای بررسی و انجام استعلام های لازم در آن بارگذاری و پس از تایید ازسوی دستگاه های امیتی و سازمان های مربوط، رؤیت و پرینت کند.

وطن خواه گفت: فرآیند طولانی چند ساله، سفرهای فرسایشی پرشمار درخواست کنندگان به مراکز استان ها و پایتخت، پرداخت رقم های غیرمتعارف برای دریافت امضا، ایجاد رانت از طریق شرکت های زنجیره ای و امضاهای طلایی، فساد در روند اعطای مجوز و هزینه میلیاردها تومان پول ازجمله چالش های روش سنتی اعطای مجوز احداث جایگاه سوخت بود که با صرف کمترین هزینه برای طراحی این سامانه(کمتر ازیک میلیارد تومان)، افزون بر ایجاد رضایت مندی چشمگیر در بین متقاضیان، گامی مهم برای پاسخگویی و شفاف سازی در این حوزه از سوی دولت سیزدهم برداشته شد.

مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی تأکید کرد: هم اکنون به هیچ عنوان اعطای مجوز دستی امکان پذیر نیست و تمامی مراجعه کنندگان باید نسبت به ثبت تقاضای خود از طریق سامانه اقدام کنند.

 

 

 شرکت پتروشیمی زاگرس

  واحد متانول ساز به تولید 10 هزار تن رسید

پتروشیمی زاگرس پس از تعمیرات اضطراری واحد دوم این مجتمع بزرگ متانول ساز، با تولید روزانه ۱۰ هزار تن متانول با ظرفیت ۱۰۰ درصد در مدار تولید قرار گرفت.

این شرکت از شرکت های پیشرو در تولید متانول در جهان است و همواره تلاش کرده با تولید محصول با کیفیت و منطبق بر استانداردهای جهانی، این مهم را به همت مدیران و کارشناسان خود به بهترین نحو به انجام رساند.

بنا بر این گزارش، به منظور حفظ تولید مستمر و بهینه سازی ظرفیت تولید، عملیات تعمیر اضطراری راکتور سنتز واحد دوم مجتمع پتروشیمی زاگرس براساس برنامه ریزی های صورت گرفته از تاریخ ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ به مدت ۱۹ روز به اتمام رسید و از تاریخ ۱۷ اردیبهشت امسال در مسیر راه اندازی و تولید کامل قرار گرفت.

در این تعمیرات اضطراری همه روتین های مربوط به قطعات صنعتی واحد دوم از سوی کارشناسان و مهندسان توانمند پتروشیمی زاگرس بررسی و روزآمد شد.

هم زمان با محدودیت گاز در زمستان ۱۴۰۰ برای صنایع، پس از چهار سال تعمیرات اساسی واحد اول صورت گرفت و ظرفیت تولید از ۸۰ درصد به بالاتر از ۱۰۰ درصد رسید و هم اکنون پس از تعمیرات اضطراری، واحد دوم این مجتمع نیز با ۱۰۰ درصد ظرفیت اسمی در مدار تولید قرار گرفت تا هر دو واحد مجتمع پتروشیمی زاگرس برای نخستین بار از زمان آغاز بهره برداری، با ظرفیت کامل در سرویس و مدار تولید قرار گیرند.

همچنین پتروشیمی زاگرس موفق شد در ماه مارس ۲۰۲۲ رکورد فروش و بارگیری را در تاریخ متانول جهان بشکند و مقدار ۴۱۵ هزار تن بارگیری و فروش متانول را در یک ماه در کارنامه خود ثبت کند.

شرکت پتروشیمی زاگرس به عنوان بزرگ ترین مجتمع متمرکز تولیدکننده متانول جهان در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در عسلویه واقع شده است.

 

   شرکت گاز استان تهران

جذب بیش از 111 هزار مشترک جدید گاز

سرپرست شرکت گازاستان تهران ازجذب 111هزار و 320 مشترک جدید گاز طبیعی در سال 1400 خبر داد.

سیدمحمد هدایی پور گفت: از این تعداد اشتراک جذب شده، 100هزار و 353 اشتراک شهری و 10 هزار و 967 اشتراک روستایی است.

وی با بیان اینکه اکنون همه 49 شهر استان از گاز طبیعی بهره مندند، بیان کرد: 6 نیروگاه، 11هزار و 295 واحد صنعتی جزء وعمده و 514روستا از گازطبیعی بهره مند هستند و پروژه گازرسانی به حدود 21روستا نیز در دست اجراست.

 

 

   شرکت گاز استان زنجان

گازرسانی به نیروگاه آریان تا خردادماه امسال

 پروژه احداث خط لوله انتقال گاز به نیروگاه آریان زنجان تا پایان خردادماه امسال تکمیل می شود.

رحیم سلیمانی نژاد، مدیرعامل شرکت گاز استان زنجان دربازدید از روند گازرسانی به نیروگاه سیکل ترکیبی آریان زنجان گفت: پروژه احداث خط لوله انتقال گاز به این نیروگاه با هدف افزایش دامنه پایداری و استمرار تأمین گاز به آن تا پایان خردادماه تکمیل می شود.

وی با بیان اینکه تأمین گاز این نیروگاه به عنوان یکی از پروژه های ملی مورد تأکید است، اظهارکرد: کارکنان شرکت گاز زنجان، مجموعه نیروگاه، برق منطقه ای و مسئولان استانی دست به دست هم داده اند تا این طرح به زودی به بهره برداری برسد.

مدیرعامل شرکت گاز استان زنجان همچنین با بیان اینکه در دو پیمان درصدد تکمیل این پروژه هستیم، افزود: این طرح مستلزم دریافت انشعاب از کیلومتر ۲۳۸ خط لوله دوم آذربایجان و احداث یک رشته خط لوله انتقال اختصاصی به طول پنج کیلومتر با فشار عملیاتی ۱۰۵۰ پوند بر اینچ مربع است.

سلیمانی نژاد تصریح کرد: با تکمیل این طرح شاهد تأمین گاز نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی آریان زنجان به مقدار ۹۰ هزار مترمکعب در ساعت معادل ۲ هزار و ۱۶۰ مترمکعب گاز در روز با فشار ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ پوند بر اینچ مربع خواهیم بود.

وی با بیان اینکه احداث واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی هم زمان با واحدهای گازی ضروری است، ادامه داد: مقدار سوخت در این طرح براساس بازده ۴۰ درصد در واحدهای گازی و بازده کلی ۵۲ درصدی برای نیروگاه سیکل ترکیبی است.