بیمه خودرو و اشخاص ثالث در دست پیگیری است

بابایی به دستاوردهای شرکت نفت و گاز اروندان در حوزه ارائه خدمات بیمه ای کارکنان نیز اشاره و عنوان می کند: در 2 سال گذشته طرح بیمه تکمیلی کارکنان آغاز شده است که تعدادی از کارکنان با پرداخت حق بیمه تکمیلی از طرح مذکور استفاده می کنند. توضیح اینکه 80 درصد مبلغ بیمه تکمیلی به عهده شرکت ملی نفت ایران است. ضمنا به منظور کمک به همکاران و حسب دستور مدیر عامل شرکت اروندان رایزنی با برخی شرکت های بیمه برای دریافت موافقتنامه بیمه خوردو و اشخاص ثالث به صورت اقساط در حال بررسی و نهایی شدن است.

وی ادامه می هد: فرآیند بخش مالی شرکت نفت و گاز اروندان از طریق دستورعمل کنترل های داخلی صادره و دستورعمل های شرکت ملی نفت ایران و ستاد وزارتخانه مطابق با قوانین موضوعه و با برنامه ریزی های انجام شده به صورت هفتگی، ماهانه و سالانه پایش و نظارت می شود.

مدیر امور مالی شرکت نفت و گاز اروندان که دانش آموخته رشته حسابداری دانشگاه آزاد اهواز است، در ادامه به سابقه فعالیت و حضورخود در این شرکت اشاره می کند و می گوید: بنده از سال 66 با پذیرش سمت هایی در حوزه مالی، فعالیت حرفه ای خود را از شرکت ملی نفت خیز جنوب آغاز کردم و از سال 97 تاکنون به عنوان مدیر مالی شرکت نفت و گاز اروندان مشغول به فعالیت هستم که هم اکنون تعداد 26 نفر در واحد مدیریت امور مالی شرکت نفت و گاز اروندان به فراخور تخصص و مهارت حرفه ای شان به طور شبانه روزی و دلسوزانه مشغول به فعالیت هستند.

بابایی عنوان می کند: ناگفته پیداست که امور مالی شرکت نفت و گاز اروندان در سال های اخیر توانسته است موفقیت های چشمگیری را کسب کند که این موفقیت ها بی شک مرهون دقت عمل، پشتکار و همکاری جمعی فعالان حوزه مالی این شرکت است.

وی در ادامه اظهارات خود با اشاره به حال و هوای این روزهای واحد مالی شرکت نفت و گاز اروندان می گوید: روزهای سخت و پرکار واحد مالی شرکت اروندان از اسفندماه پارسال آغاز شده و تا پایان تیرماه امسال ادامه خواهد داشت. هم اکنون مسائلی از قبیل تامین نقدینگی، پرداخت به موقع حقوق و دستمزد و مزایای نیروهای پیمانکاری و رسمی، کارسازی اسناد ذی نفعان، استقرار حسابرسان سازمان حسابرسی، انبارگردانی پایان سال مالی، تسویه و بستن حساب ها جنب و جوش زائدالوصفی همراه با استرس در واحد مالی حاکم است که خوشبختانه همکاران شرکت نفت و گاز اروندان مشکلات و شرایط خاص مدیریت امور مالی را به لحاظ محدودیت منابع درک می کنند و تاکنون همکاری های لازم را با این واحد داشته اند.

مدیر امور مالی شرکت نفت و گاز اروندان عنوان می کند: از سوی دیگر همجواری در نقطه صفر مرزی و وجود میادین مشترک نفتی در شرکت نفت و گاز اروندان سبب شده است کارکنان مدیریت امور مالی رضایت حداکثری پرسنل شاغل اعم از کارکنان رسمی و اشخاص ثالث و پیمانکاران طرف قرارداد را وجهه همت خود قرار دهند چرا که پرداخت به موقع مطالبات اشخاص حقیقی و حقوقی در پایان هر سال از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است.

بر اساس این گزارش، صنعت نفت به جد نیازمند سرمایه گذاری است؛ جمله ای که وزیر نفت دولت سیزدهم در یک ماه اخیر بارها بر اهمیت و ضرورت اجرای آن تاکید کرده است. در حقیقت ترسیم نقشه راه رشد صنعت نفت ایران وامدار ارتقا و توسعه بخش های بالادستی و سرمایه گذاری در طرح های بزرگ صنعت نفت و گاز است که بر این اساس توسعه اقتصادی کشور را نیز در این مسیر با خود همگام و همراه می سازد.

پرواضح است که اقتصاد کشور به شدت وابسته به درآمدهای نفتی است و بر این اساس تحریم های اقتصادی و نفتی در یک دهه گذشته بر این امر صحه گذاشته و مادامی که نتوان راه گریزی برای آن جست، آینده اقتصاد کشور و به دنبال آن گذران معیشت و زندگی عمومی مردم با چالشی جدی همراه خواهد بود؛ از این رو تاکیدات وزارت نفت ایران به امر سرمایه گذاری در این صنعت سرنوشت ساز امری به واقع درست و به جایی است که تحقق آن نیازمند اقتصاد تولیدمحور توام با آینده نگری است.

صحبت از اقتصاد تولید محور است؛ کلید واژه ای که مدیریت واحد مالی شرکت نفت و گاز اروندان بر آن صحه گذاشته و ضمن تاکید و پافشاری بر اجرای صحیح و کارآمد آن معتقد است: در شرایطی که هجمه تحریم های ظالمانه آمریکا و متحدان غربی اش به اقتصاد ایران بیشتر شده است، بی شک تنها راه عبور از این سد، پشتیبانی از تولید داخلی است. سیاست های استفاده حداکثری از ظرفیت های داخلی است که می توان با تکیه بر آن شاهد افزایش و رونقی معقول در حجم فعالیت های صنعت نفت در بخش بالادستی و نیز تولید محصولات استاندارد و ایجاد فرصت های شغلی شد.

داخلی سازی اقلام راهبردی نفتی رسالتی ملی است

مدیر امور مالی شرکت نفت و گاز اروندان در گفت وگو با مشعل به تاکیدات وزیر نفت مبنی بر سرمایه گذاری در این صنعت اشاره کرده و ساخت داخل و تجاری سازی اقلام راهبردی نفتی را رسالتی ملی می خواند و می گوید: به کارگیری و استفاده از سرمایه انسانی و مالی شرکت های نفتی و سازندگان داخلی فارغ از منابع خارجی و بهره مندی از مهندسی معکوس، عامل قطع وابستگی و خنثی کردن شرایط تحریم در زمینه تولید است.

وی معتقد است: بدون تردید وزارت نفت از پیشگامان حمایت از کالای ایرانی است. اهتمام به ساخت، تولید و تجاری سازی اقلام پرمصرف صنعت نفت به عنوان یک رسالت ملی، موید پیگیری و اقدام عملی وزارت نفت بر اساس وظایف محوله ازسوی دولت است. دستاورد این تلاش ها را می توان منوط به داخلی سازی کالاهای راهبردی و پرمصرف صنعت نفت برای رونق بخشیدن به تولید داخلی، ایجاد اشتغال، کاهش وابستگی به خارج و سرانجام در یک کلام ارتقای توانمندی سازندگان و تولیدکنندگان داخلی برشمرد.

مدیر امور مالی شرکت نفت و گاز اروندان می گوید: بی تردید سایه تحریم ها بر مجموعه صنعت نفت و پیامدهای آن بر اقتصاد کشور بر کسی پوشیده نیست، اما نفت با وجود همه تنگناها همچنان رکن اصلی اقتصاد کشور به شمار می آید. نکته حائز اهمیت، بی تاثیری محدودیت های کشورهای بیگانه است که با همت و تلاش مضاعف و همه جانبه کارکنان و فعالین این عرصه نتوانسته است توسعه این صنعت را متوقف کند. قریب به یقین تحریم ها فرصت بزرگی برای بهره گیری از توانمندی سازندگان و فعالان داخلی حوزه نفتی است، ضمن آنکه بهره مندی از ظرفیت های علمی و دانشگاهی اعم از بالادست و پایین دست این صنعت هر روز ابعاد تازه و پیچیده تری پیدا می کند، اما آنچه به وضوح باید به آن نگریسته و در چارچوب فعالیت ها گنجانده شود، واقع بینانه نگریستن به مولفه تحریم هاست. آنچه امروز کشور را می تواند از بند این تحریم ها رهایی بخشد، توجه حداکثری به ظرفیت های داخلی و تحقق رونق تولید است.

 مدیر امور مالی شرکت نفت و گاز اروندان لزوم بازنگری در شیوه پرداخت اعتبار پروژه های نفتی را ضروری دانسته و اظهار می کند: قبل از هر توضیحی باید گفت تامین مالی برای اجرای طرح های توسعه ای صنعت نفت منوط به تعامل و همکاری سازنده نظام بانکی کشور و صنعت نفت است. هموارکردن این مسیر طبیعتا موانع و چالش های پیرامون حوزه سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز کشور را تسهیل و برطرف خواهد ساخت. به ویژه آنکه مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران نیز بارها بر حضور جدی تر بانک ها در امر سرمایه گذاری صنعت نفت و گاز تاکید داشتند. البته اظهارات خجسته مهر بر پایه این اساس مطرح شده است که وظایف بانک ها نباید تنها منوط به ارائه تسهیلات به شرکت ها باشد بلکه باید شرایطی را فراهم کرد تا بانک ها در امر سرمایه گذاری نیز فعالیت اثربخشی داشته باشند. قطعا تحقق این مسئله یکی از موثرترین و مطمئن ترین منابع تامين مالی شرکت ها در امر سرمایه گذاری است، افزون بر آن نقش بسزایی نیز در اقتصاد کشور ایفا خواهد کرد.

بابایی معتقد است: البته در این میان نباید از توانمندی مالی شرکت های نفتی نیز غافل بود. در شرایط تحریم که حضور سرمایه گذاران خارجی در داخل کشور امکان پذیر نیست، باید سازوکارهای دیگری برای تامین مالی پروژه های نفتی به کار برد. متنوع کردن شیوه های تامین مالی می تواند انگیزه سرمایه گذاران را دوچندان کرده و زمینه ورود آنان به سرمایه گذاری در عرصه نفت و گاز کشور را فراهم آورد. در این میان نظارت و ارزیابی بر عملکرد مالی شرکت های نفتی نیز به نوبه خود سبب توانمندی آنها در اعمال و اجرای سیاست های مالی شده و رشد و توسعه صنعت نفت در گام نخست و نیز بهبود و توسعه اقتصادی کشور در گام بعدی را به همراه خواهد داشت.

وی به روش تامين اعتبار در بخش سرمایه ای پروژه های نفتی شرکت نفت و گاز اروندان اشاره و می گوید: مطابق هر سال مدیریت های برنامه ریزی شرکت ملی نفت ایران و شرکت اروندان به بررسی و ارزیابی پروژه های سرمایه ای در حال اجرا پرداخته و اقدام به تامين اعتبار در قالب موافقت نامه می کنند سپس تا زمان دریافت صورت وضعیت از سوی پیمانکار و ارسال آن به مدیریت امور مالی و صدور نامه به مدیریت برنامه ریزی شرکت، درخواست تأمين اعتبار پروژه مربوطه انجام می شود، در نهایت وجوه مورد درخواست در بخش سرمایه ای با تعامل مدیریت های برنامه ریزی و امور مالی، به حساب شرکت نفت و گاز اروندان واریز می شود.

مدیر امور مالی شرکت نفت و گاز اروندان به تغییر در سازوکار دریافت وجه پروژه های سرمایه ای اشاره و با بیان اینکه تداوم چنین روندی می تواند مخاطرات زیادی را به همراه داشته باشد، اذعان می کند: توصیه بنده این است که دریافت وجه در بخش سرمایه ای به منوال سال های گذشته و به تفکیک سند پرداخت انجام نشود بلکه با تخصیص اعتبار پروژه سرمایه ای، پرداخت به صورت یکجا امکان پذیر باشد که بلافاصله با دریافت سند پرداخت کارسازی آن انجام شود. پرداخت اگر به تفکیک سند پرداخت صورت بگیرد این طولانی شدن زمان، پرداخت احتمال ادعای غرامت پیمانکاران را به همراه خواهد داشت.

ضعف زیرساختی در سامانه EP

مدیر امور مالی شرکت نفت و گاز اروندان به استقرار سامانه تأمین الکترونیکی کالای صنعت نفت (EP) اشاره کرد و الزام به استفاده از این سامانه را در جهت حمایت حداکثری از توان داخل دانسته و می گوید: یکی از اقدام هایی که در سال های اخیر برای حمایت و پشتیبانی از سازندگان داخلی صنعت نفت انجام شد، استقرار سامانه تامین کالای این صنعت بود که سازندگان از طریق این سامانه ضمن اطلاع از نیازمندی های کالا و واد و تجهیزات مورد نیاز صنعت، برای همه تامین کنندگان نیازمندی های صنعت نفت امکان حضور در مناقصات فراهم شد. البته هر چند این سامانه با نواقص و چالش هایی روبه رو است که باید نسبت به رفع آن اقدام های مقتضی انجام شود.مدیر امور مالی شرکت نفت و گاز اروندان در ادامه به برخی نقاط ضعف و قوت این سامانه اشاره و عنوان می کند: این شرکت جزو نخستین شرکت هایی است که سامانه الکترونیکی تامین کالا را اجرایی کرد که در این تعدد بی شمار ایستگاه های کنترل و ثبت، نبود جدول مقایسه پیشنهاد دهندگان به منظور مقایسه نرخ ها، نبود سیستم برخط، قطع و وصل شدن زیاد شبکه، پشتیبانی ضعیف در رفع اشکال و نبود امکان استعلام عمومی برای تدارکات و امور کالا را می توان از اهم نقاط ضعف این سامانه برشمرد و این در حالی است که با وجود این سامانه همه شرکت های اصلی و فرعی تابع وزارت نفت و پیمانکاران پروژه ها را ملزم به استفاده از فهرست (AVL) کرد که این موضوع نقطه عطفی در مسیر یکپارچه سازی شرکت های نفتی و فعالان حوزه صنعت نفت و گاز کشور بود.بابایی درباره استقرار سیستم مالی جامع و یکپارچه در بخش های مختلف صنعت نفت، بهره مندی از آن را ضرورتی انکارناپذیر می داند و عنوان می کند: دسترسی به سیستم یکسان و جامع مالی برای شرکت ملی نفت ایران و شرکت های تابع لازم و ضروری است و همه مدیران و کارشناسان مالی بر این مهم اتفاق نظر دارند، اما به دلیل وسعت و گستردگی شرکت ملی نفت ایران و شرکت های تابع شرکت ملی نفت ایران این امر تاکنون محقق نشده است. شرکت نفت و گاز اروندان و شرکت های دیگر همانند شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکت های بهره برداری با سیستم جامع مالی (فاینانس) وظایف خود را انجام می دهند.وی اثربخشی فعالیت های بخش مالی برای پیشبرد اهداف شرکت نفت و گاز اروندان را مهم و حیاتی برشمرد و گفت: طبیعتا امورمالی یکی از مدیریت های مهم هر نهاد یا سازمان محسوب می شود که با استفاده از نیروهای کارآمد خود قادر خواهد بود منابع مالی و نقدینگی مورد نیاز را تامین و مدیریت کند و از این طریق اثرگذاری مطلوبی در پیشبرد اهداف عالیه شرکت نفت و گاز اروندان خواهد داشت.مدیر امور مالی شرکت نفت و گاز اروندان در این زمینه به دستاوردهای حوزه مالی این شرکت اشاره کرده و می گوید: پیش بینی و تامين به موقع منابع مالی برای روند تولید ، کنترل و هدایت بهینه منابع مالی با توجه به اولویت بندی برنامه عملیات تولید، دریافت گزارش مقبول (مطلوب) روی صورت های مالی از سازمان حسابرسی فارغ از هرگونه انحراف در بودجه بر اساس قوانین و دستورعمل های موجود، تعامل سازنده با دستگاه های نظارتی، سازمان امور مالیاتی، سازمان برنامه و بودجه، نمایندگان کارفرما و شرکت های تامين کننده خدمات و کالا به منظور کارسازی اسناد و رفع اشکالات موجود و پرداخت به موقع تعهدات انجام شده در این زمینه، به کارگیری نیروهای کارآمد و متخصص در پست های سازمانی امورمالی و تربیت افراد مجرب به منظور سرمایه گذاری در بخش نیروی انسانی، از مهم ترین دستاوردهای این مدیریت بوده است. تعامل با سایر مدیریت ها و واحدهای عملیاتی در حوزه شناسایی و تامین منابع مالی مورد نیاز برای پشتیبانی از روند تولید، تعامل و ارتباط مستمر با شرکت ملی نفت ایران، سازمان برنامه و بودجه و دستگاه های نظارتی به منظور تأمين خواسته و جلوگیری از هرگونه انحراف ممکن در زمینه قوانین موضوعه، از اهم اولویت های کاری واحد مالی شرکت نفت و گاز اروندان به شمار می آید.