نگاهی به تحقق وعده جذب فارغ التحصیلان گروه (الف) دانشگاه صنعت نفت در بدنه وزارت نفت

حق  مهمی  که زنده شد

مشعل     فارغ التحصیلان گروه (الف) دانشگاه صنعت نفت از سرمایه های ارزشمندی هستند که بدنه کارشناسی و تخصصی صنعت نفت را تشکیل داده اند. با این حال بخشی از فارغ التحصیلان این دانشگاه در سال های گذشته برای جذب قانونی، مورد بی مهری قرارگرفته بودند و به مطالبه آنها ترتیب اثری داده نمی شد تا اينكه با روی کار آمدن وزارت نفت دولت سیزدهم، این صدا شنیده و حقی مهم زنده شد.

بدون شک، حل و فصل موضوع دانش آموختگان دانشگاه صنعت نفت را می توان یکی از دستاوردهای بزرگ از سوی وزارت نفت دولت سیزدهم در سال 1400 برشمرد. جمعیتی قابل توجه از فارغ التحصیلان که بارها خبر اعتراض و تحصن آنان نسبت به حق تضعیف شده برای جذب از سوی وزارت نفت در فضای عمومی و رسانه ای شنیده شد؛ اما ترتیب اثری نيز به مطالبات آنان داده نشد. حالا خبر خوش این است که به جذب فارغ التحصیلان گروه (الف) دانشگاه صنعت نفت مجوز داده شده و 94 درصد آنها در حال جذب هستند.

فارغ التحصیلان گروه (الف) دانشگاه صنعت نفت از سال 1394 تا 1400

مروری بر وضعیت فارغ التحصیلان گروه (الف) دانشگاه صنعت نفت نشان می دهد درحالی که وزارت نفت تا پایان سال ۱۳۹۴ متعهد بود فارغ التحصیلان گروه (الف) دانشگاه صنعت نفت را براساس دستورعمل مربوطه و تنها با انجام مصاحبه در بدنه صنعت نفت جذب کند، با این حال گروهی از این افراد، بنا به دلایل مختلف از جمله عدم مراجعه یا عدم احراز صلاحیت در مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت، موفق به جذب در بدنه صنعت نفت نشدند و برخی از این افراد نيز نسبت به نحوه احراز صلاحیت خود اعتراض داشتند. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، معاونت توسعه مدیریت و سرمايه انسانی وزارت نفت، نشست هایی با این افراد برگزار کرد و مشخص شد این افراد از نوع ارزیابی رضایت نداشتند و معتقد بودند این ارزیابی، روایی و پایایی لازم را برای سنجش صلاحیت آنها نداشته و با شرایط آنها منطبق نبوده است و براساس دغدغه ها و مطالبات مطرح شده، خواستار ارزیابی خود منطبق با دستورعمل های صادره بودند. پس از ارجاع این گزارش از سوی معاونت توسعه مدیریت و سرمايه انسانی وزارت نفت به وزیر نفت، دستور رسیدگی فوری و ارائه فرصت مجدد با انجام مصاحبه از این افراد طبق دستورعمل متعهدانه وزارت نفت برای جذب آنان صادر شد. معاونت توسعه مدیریت و سرمايه انسانی وزارت نفت، با دستور وزیر نسبت به بررسی این موضوع اقدام و در نهایت مقرر شد فرصتی دوباره برای افراد پذیرفته نشده فراهم شود و مصاحبه و بررسی صلاحیت آنها منطبق با دستورعمل موضوعه صورت گیرد.

براساس موافقت های چهارم آبان و پنجم دی ماه وزیر نفت، به منظور جذب فارغ التحصیلان گروه (الف) دانشگاه صنعت نفت مقرر شد، اقدام های لازم برای استخدام حداکثری دانش آموختگان یادشده (فارغ التحصیلان سال 1394 و ماقبل) انجام شود و براین اساس از 1572 نفر از فارغ التحصیلان یادشده برای انجام مراحل  مصاحبه فنی – تخصصی و روانشناختی مطابق مقررات و ضوابط موضوعه دعوت به عمل آمد. پس از آن، مراحل مصاحبه با تسریع فرایند به اتمام رسیده و از بین 1309 مشارکت کننده در این مصاحبه ها 1225 نفر تایید صلاحیت شدند و انتظار می رود تشریفات استخدام آنها تا ابتدای سال 1401 به اتمام برسد.

با این اتفاق، شرايط استخدام براي 94 درصد این افراد محقق شد و به این ترتیب مي توان پرونده ای را که سالیان متمادی، زندگی افراد و کارایی معاونت توسعه سرمايه انسانی وزارت نفت را مختل کرده بود، مختومه خواند.

پذیرفته شدگان نهایی فارغ التحصیلان گروه (الف) دانشگاه صنعت نفت به شرکت های اصلی و ستاد معرفی شده تا بر اساس آن، اعلام سمت سازمانی مناسب و بلاتصدی و فرایندهای مربوط به تشریفات استخدامی مطابق مقررات و ضوابط اداری و استخدامی صنعت نفت از جمله گزینش، سوءپيشينه، طب صنعتی، تأییدیه تحصیلی و در عین حال صدور احکام استخدامی و اشتغال به کار آنها انجام شود.

به این ترتیب، وضعیت این دسته از فارغ التحصیلان گروه (الف) دانشگاه صنعت نفت، پس از ۶ سال با درایت و پیگیری وزارت نفت تعیین تکلیف شد.

 

تقدیر فارغ التحصیلان گروه (الف) دانشگاه صنعت نفت از رئیس جمهور و وزیر نفت

در همین خصوص بود که فارغ التحصیلان گروه (الف) دانشگاه صنعت نفت در بیانیه ای از رئیس جمهوری و وزیر نفت دولت سیزدهم برای احقاق حق استخدام خود در صنعت نفت در این دولت تشکر کردند.

در این بیانیه آمده است: «آنچه در سال های اخیر و در دوران تصدی گری دولت پیشین بر فارغ التحصیلان گروه (الف) دانشگاه صنعت نفت گذشت، ضربه مهلکی بر پیکره اعتماد عمومی بود. تضییع حق نابخشودنی فارغ التحصیلان نخبه و بورسیه دانشگاه صنعت نفت از سوی وزیر نفت سابق، تأمین نیروی انسانی لایق و جوان برای پیشبرد اهداف وزارت نفت را خدشه دار کرد.در ادامه این بیانیه تأکید شده است که پس از ۶ سال وفا نکردن به عهد مسوولان وزارت نفت، سرانجام با روی کار آمدن دولتی انقلابی و انتخاب فردی متخصص و عمل گرا برای سکانداری وزارت نفت، امیدها برای احقاق این حق از دست رفته، زنده شد. اعتماد مجدد مسوولان به آینده سازان جوان و متخصص کشور همسو با منویات رهبر معظم انقلاب سبب شد که با حسن مدیریت، نشست های مشترک و صمیمی میان مسؤولان وزارت نفت و نمایندگان فارغ التحصیلان برگزار شود که حاصل آن بازگشت حق استخدام فارغ التحصیلان گروه (الف) دانشگاه صنعت نفت بود که در نهایت در آغاز سال جدید، با همکاری وزارت نفت و سایر بخش های دولت، وعده دولت سیزدهم و شخص وزیر نفت به منظور جذب و نگهداشت نخبگان دانشگاهی عملی شد.این فارغ التحصیلان تأکید کردند، امیدواریم که این حرکت پسندیده و سنجیده مسوولان وزارت نفت به عنوان نمونه بارزی از مدیریت مناسب سرمایه انسانی در بخش های مختلف میهن اسلامی فراگیر شود تا چرخ پیشرفت کشور به دست جوانان انقلابی، متخصص و متعهد بسرعت چرخیده و به کوری چشم دشمنان قسم خورده داخلی و خارجی، زمینه های هرچه بهتر و بیشتر رشد فنی و اقتصادی کشور فراهم شود.» با این روند اتخاذ شده از سوی معاونت توسعه مدیریت و سرمايه انسانی وزارت نفت، می توان انتظار جذب حداکثری نخبگان و متخصصان و روند رو به توسعه با بهره گیری از جامعه کارآمد فارغ التحصیلان، که با تحقق این وعده به جمعیت صنعت نفت افزوده می شوند را داشت.