وی به راه های تأمین منابع مالی این پروژه ها اشاره کرد و در ادامه از مبادله یک تفاهم نامه در هر ماه خبر داد و گفت: ایجاد ذخیره سازی به موازارت طرح های پالایشی کشور یک ضرورت و نیاز بود که در این حوزه اقدام های مقتضی انجام شود؛ بنابراین برای تامین منابع مالی ظرفیت های متفاوتی را دیدیم که بعضی از طرح ها را از ماده 12 استفاده می کنیم و بخشی دیگر را به روش ساخت، بهره برداری و واگذاری (BOT) استفاده خواهیم کرد. همچنین برنامه هایی داریم که در طول امسال ماهی یک تفاهم نامه را مبادله کنیم و منابع مالی آن هم هیچ ارتباطی به منابع دولتی نخواهد داشت. مطابق برنامه ریزی های انجام شده، بخشی از این منابع از مسیر سوآپ و بخشی دیگر هم از مسیر تهاتر انجام خواهیم داد به این معنا که ظرفیت های داخلی را تهاتر کرده و منابع را در بخش های دیگر سرمایه گذاری کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران بیان کرد: اکنون چند طرح دانش بنیان هم در مرحله پایش است و ان شاءالله اگر موفق شود، در بخش های مختلف اعم از ساخت بار اول و حوزه نرم افزاری و در بخش عرضه و در حوزه هوشمندسازی پروژه هایی داریم که در ماه های آینده تفاهم نامه های آنها امضا می شود. امیدوارم مجوزهای لازم هم سریع تر گرفته و فرآیند مناقصه ها اجرایی شود و سرانجام بتوانیم پروژه ها را تک تکی دنبال کنیم.

  از سرمایه گذاری در طرح های نفتی

محمدرضا فرزین، مدیرعامل بانک ملی ایران نیز در آیین امضای تفاهم نامه طرح احداث مخزنگاه شهید نادر مهدوی در استان هرمزگان از آمادگی کامل بانک ملی ایران برای توسعه و سرمایه گذاری در طرح های و پروژه های نفتی خبر داد و گفت: بانک ملی ایران یکی از بزرگترین شبکه های بانکی کشور و نزدیک به سه هزار شعبه در داخل، جزو قدیمی هاست. لندن، امارات، عراق، آلمان و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله کشورهایی است که بانک ملی در آن شعبه های بسیاری دارد و با حضور در کشورهای هند، چین و برزیل به دنبال این هستیم که بتوانیم شبکه خارج از کشور را توسعه دهیم.

وی افزود: در حوزه ارزی می توانیم تامین مالی بالایی را برای بخش انرژی کشور داشته باشیم و حتی می توانیم با راه اندازی شعبات بیشتری در خارج از کشور به هاب جذب سرمایه گذاری خارجی برای کشور تبدیل شده و برای تحقق این امر نیز نیروی توانمند آن را داریم و این کار هم اکنون روسیه در حال پیگیری است.

مدیرعامل بانک ملی ایران با بیان اینکه ما آرمان های مشترکی با مجموعه نفت یعنی کاهش مصرف انرژی در کشور داریم و تمام تلاش خود را برای تحقق این مسئله به کار خواهیم بست، گفت: بانک ملی ایران در خدمت توسعه و تجارت بخش انرژی کشور خواهد بود و در تأمین مالی پروژه ها نیز در کنار وزارت نفت است.

فرزین اظهار کرد: بانک ملی آمادگی حضور برای اجرای پروژه های نفتی را دارد و تفاهم نامه امروز آغاز کار ما خواهد بود، بانک ملی در توسعه حوزه انرژی کشور همیشه با وزارت نفت همکاری لازم را خواهد داشت. وی با بیان اینکه هدف از مشارکت بانک ملی در چنین پروژه هایی تنها تأمین مالی و ایجاد این طرح هاست و نقشی در مدیریت ندارد، اظهار کرد: شرکت هایی متعلق به بانک ملی چه سودآور و چه غیر سودآور در فهرست فروش قرار گرفته اند، زیرا ما به دنبال بنگاه داری نیستیم و قصد داریم به نظام تأمین مالی کشور و خلق بنگاه های جدید کمک کنیم.

مدیرعامل بانک ملی ایران گفت: فرآیند فروش شرکت های بانک ملی بر اساس زمان بندی و با توجه به شرایط بازار سرمایه پیش می رود و امیدواریم امسال شاهد فروش چند شرکت بزرگ این بانک باشیم.

 هرمزگان قطب پالایشی کشورمی شود

احمد مرادی، نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: استان هرمزگان در سال های آینده می تواند به قطب پالایشی کشور بدل شود، این ایده در حد حرف نیست، فاصله کوتاهی برای رسیدن به این هدف داریم. همه تأکید ما در مجلس شورای اسلامی و به ویژه کمیسیون انرژی بر این است که از مجموعه فعالیت های وزارت نفت حمایت های لازم را داشته باشیم.

وی افزود: خوشبختانه امروز شاهد هستیم که وزیر نفت نسبت به موضوع آمایش سرزمینی نگاه ویژه دارد، بی شک این نگاه ظرفیت های موجود در هر منطقه را نمایان خواهد کرد.

نماینده بندرعباس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: استان هرمزگان در سال های آینده می تواند به قطب پالایشی کشور بدل شود، این ایده در حد یک حرف نیست، فاصله کوتاهی برای رسیدن به این هدف داریم، اما در عین حال برای نگهداری فرآورده های پالایشی باید به فکر ساخت مخازن نیز باشیم. نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: به عنوان نماینده استانی که این رویداد امروز در آن اتفاق افتاد و این تفاهم نامه امضا شد باید بیان کنم که استان هرمزگان ظرفیت های بالایی دارد و بانک ملی ایران نیز در جای مناسبی سرمایه گذاری خواهد کرد. مرادی به موضوع اشتغال زایی نیز اشاره و اعلام کرد: ایجاد یک میلیون شغل هدف دولت است که با شعار ایجاد نمی شود، باید در این باره به وظایف خود عمل کنیم، امیدوارم با برنامه ریزی و کارهای مقدماتی از سوی دولت شاهد تحقق این هدف باشیم.

عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان با تشکر از وزیر نفت و معاونان وی در اجرایی شدن تفاهم نامه پروژه احداث انبار نفت فرآورده های نفتی شهید نادر مهدوی استان هرمزگان گفت: خوشحالیم که امروز دولت و مجلس به دنبال آن هستند که گرهی از مشکلات مردم باز کنند..

 بنزین زیر قیمت نفتا صادر می شد

جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران پس از آیین امضای تفاهم نامه پروژه احداث مخزنگاه (انبار نفت) شهید نادر مهدوی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی که آیا ترک فعل های رخ داده از سال ۱۳۹۲ در زمینه ساخت مخازن ذخیره سازی فرآورده های نفتی سبب صادرات این محصولات با قیمت های پایین تر از نرخ داخلی در سال های گذشته شده است، گفت: در گذشته پیش از حضور در مسئولیت کنونی خود در این زمینه هشدارهایی را اعلام کردیم، خوشبختانه یکی از محورهای طرح تفحص مجلس شورای اسلامی از وزارت نفت درباره این موضوع است. در دولت گذشته با واکاوی های انجام شده مشخص شده است حدود ۱۰ میلیون لیتر نفتا در آمار صادرات روزانه بنزین در نظر گرفته و در نتیجه حجم تولید بنزین به این شکل اضافه شده است. وی افزود: ایجاد نکردن ظرفیت ذخیره سازی فرآورده های نفتی در کشور در سال های اخیر سبب شد ایران بنزین صادراتی خود را زیر قیمت حتی نفتا صادر کند، از سوی دیگر لغو ابلاغیه ممنوعیت صادرات محصولات رنگی که در دولت گذشته اجرا شد، از مهم ترین اقدام های ما در دولت سیزدهم بود.

  رفع مشکل سوخت رسانی به خودروهای سنگین

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران درباره مشکلات سوخت رسانی به رانندگان خودروهای سنگین نیز گفت: هم اکنون قیمت گازوئیل در ایران نسبت به کشورهای همسایه نسبت یک به ۶۰ دارد، به طور طبیعی این امر انگیزه برای قاچاق سوخت را ایجاد می کند، از این رو باید این موضوع مدیریت شود؛ اکنون با مدیریت مصرف و نظارت های انجام شده و افزایش سهمیه بندی در بعضی از مناطق پر مصرف کشور این موضوع حل وفصل شده است.

 سالاری ادامه داد: با ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس و در سال های آینده پالایشگاه های مهر و شهید سلیمانی در جنوب کشور ظرفیت ذخیره سازی در جنوب کشور افزایش می یابد، این موضوع ما را در زمینه توزیع داخلی و صادرات به جایگاه مستحکم تری می رساند؛ هم زمان با اجرای طرح های ذخیره سازی ما خطوط لوله جابه جایی فرآورده نفتی (خط لوله تابش) را احداث می کنیم.

حرکت از سوخت سوزی به سمت سودمحوری

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان اینکه با ایجاد پتروپالایشگاه از سوخت سوزی به سمت سودمحوری حرکت خواهیم کرد، گفت: هم زمان با افزایش تولید فرآورده های نفتی در کشور باید به فکر بهینه سازی مصرف و جلوگیری از شدت مصرف سوخت در کشور نیز بود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران درباره وضع سوآپ فرآورده های نفتی در شمال کشور گفت: در گذشته نیز سوآپ فرآورده های نفتی با کشورهای شمالی در قالب محموله های کوچک انجام می شد، برای کاهش هزینه های جابه جایی سوخت در کشور در حال استفاده از ظرفیت های پایانه های موجود در حاشیه دریای خزر هستیم و سوآپ و صادرات فرآورده با همکاری بخش خصوصی در دستور کار است. جلیل سالاری با اشاره به طرح های پالایشی نو و روند کُند توسعه آنها در کشور گفت: از سازمان خصوصی سازی این تقاضا را داریم که این گونه طرح ها را از فهرست واگذاری خارج کنند تا ما بتوانیم با همکاری بخش خصوصی آنها را توسعه دهیم و این طرح ها پس از بهره برداری واگذار شوند.

 ادغام پتروشیمی و پالایش و پخش به صلاح نیست

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران درباره طرح ادغام شرکت های ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و صنایع پتروشیمی ایران نیز تصریح کرد: در شرایط کنونی به نظر بنده اجرای این موضوع کار کارشناسی نیست، هم اکنون محدودیت های کاری این دو شرکت بسیار متفاوت است. برای نمونه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با مسائلی همچون توزیع سوخت به صورت کارمزد در سراسر کشور و تأمین یارانه روبه روست، در حالی که شرکت ملی صنایع پتروشیمی با این گونه محدودیت ها روبه رو نیست.

جلیل سالاری گفت: امروزه در بسیاری از پالایشگاه های کشور امکان و احداث واحدهای پتروشیمی وجود دارد، از این رو اگر این پالایشگاه ها مجبور به توزیع سوخت در کشور نباشند به سرعت این واحدها را در مجاورت خود می سازند و بنزین خود را به ترکیبات سودآورتری تبدیل می کنند. سالاری تصریح کرد: تکمیل زنجیره ارزش در پالایشگاه ها برای تأمین خوراک پتروشیمی ها بحثی مهم است، اما ادغام این دو شرکت در کنار هم به لحاظ محدودیت های قانونی به صلاح نیست. وی با بیان اینکه در بودجه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران دو ردیف وجود دارد که شامل تأمین منابع مالی از سوی سازمان مدیریت و دوم ۲ درصد کارمزد صادرات فرآورده های نفتی است، پرسش این است که چطور می شود زمانی که مدعی هستیم روزانه ۲۴ میلیون لیتر فرآورده صادر شده است، چگونه با ۲ درصد کارمزد شرکت های ما زیان ده هستند؛ زمانی که ما سالانه ۲ تا ۳ میلیارد دلار صادرات فرآورده نفتی داشته ایم، ۲ درصد کارمزد صادراتی آنها کجا هزینه شده است.