وزارت نفت و شهرداری تهران تفاهمنامه همکاری امضا کردند

گامی مهم  در مسیر مدیریت  مصرف انرژی

 مشعل  به همان میزان که انرژی نقش اساسی در اقتصاد و سیاست کشور ایفا می كند، بی توجهی به مدیریت مصرف آن با رشد و توسعه اقتصاد ملی و منافع کشور در تضاد خواهد بود. با وجود برخورداری ایران از منابع عظیم انرژی نفت و گاز، استفاده بهینه ازآن ضروری است و برنامه های مختلفی برای آن تهیه و تدوین شده است، اما مصرف انرژی همچنان در رقابت با تولید و حتی سبقت گرفتن از آن قرار دارد. آنگونه که جواد اوجی،وزیر نفت از نزدیکی مقدار مصرف بنزین و نفت گاز به ظرفیت پالایشی کشور خبر می دهد. هشداری که اگر به آن توجه کنیم، می تواند برای کل کشور سودمند باشد.موضوعی که وزیر نفت 30 فروردین ماه در آیین امضای تفاهم نامه همکاری مشترک میان وزارت نفت و شهرداری تهران با محوریت مدیریت مصرف انرژی به آن اشاره و تصریح کرد که اگر مصرف سوخت در بخش های مختلف کشور 50 درصد کاهش یابد می توان سالانه 150 میلیارد دلار به دولت تحویل داد.

جواد اوجی، وزیر نفت در مراسم امضای تفاهم نامه بین وزارت نفت و شهرداری تهران آمار مهمی از میزان مصرف سوخت ارائه کرد و درباره نزدیکی مقدار مصرف بنزین و نفت گاز به ظرفیت پالایشی کشور هشدار داد و تأکید کرد که ضرورت سرمایه گذاری در این صنعت روزبه روز آشکارتر می شود.

 150 میلیارد دلاردرآمدزایی با کاهش 50 درصدی مصرف سوخت

اهمیت صرفه جویی انرژی در تمامی بخش ها را می توان در این آمار وزیر نفت درک کرد که اعلام داشت: وزارت نفت وظیفه خود می داند شدت مصرف انرژی را کنترل کند و اکنون سالانه ۸۰ میلیارد دلار یارانه سوخت در کشور پرداخت می شود. اگر مصرف سوخت کشور را در بخش های مختلف نصف کنیم، می توان سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار به دولت تحویل داد.

وی با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری با شهرداری تهران گفت: خدا را شاکرهستیم که این توفیق حاصل شد از پتانسیل شهرداری تهران بهره مند شویم، درمدت کوتاهی که از عمر دوره جدید شهرداری تهران می گذرد، تحولات بسیار خوبی در سطح شهر تهران رقم خورده و تفکر مطلوبی بر این مدیریت حاکم شده است. وزیر نفت با اشاره به استفاده از ظرفیت شهرداری تهران به ویژه در حوزه بهینه سازی و مصرف سوخت اشاره کرد: امروز ظرفیت پالایشی کشور در زمینه تولید بنزین و نفت گاز با میزان مصرف در حال نزدیک شدن است که یکی از وظایف وزارت نفت بحث تولید نفت، گاز و دیگر فرآورده های نفتی است تا امنیت انرژی کشور تأمین شود.

اوجی با بیان اینکه ضرورت سرمایه گذاری در این صنعت روزبه روز آشکارتر می شود و اگر اتفاق نیفتد، تولید در صنعت نفت دچار مشکل می شود، این آمار را بیان کرد که سال گذشته در فصل سرد حدود ۸۵۰ میلیون مترمکعب در روز گاز شیرین در شبکه داشتیم و روزانه حدود 200 تا 250 میلیون مترمکعب هم کسری گاز داشتیم، به همین دلیل مجبور شدیم گازرسانی به صنایع و نیروگاه ها را محدود کنیم تا جوابگوی تأمین گاز بخش خانگی و تجاری باشیم.

وزیر نفت در ادامه با اشاره به رعایت نشدن مصرف بهینه انرژی در بخش هایی اعم از خانگی، صنایع و نیروگاه ها گفت: بر اساس برآوردها طی هشت سال آینده ۸۰ میلیارد دلار باید در حوزه گاز کشور سرمایه گذاری شود تا هدف تولید روزانه یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب گاز محقق شود.اوجی همچنین درباره صنعت پالایش نفت گفت: سالانه حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد مصرف سوخت مایع کشور افزایش می یابد، از این رو هم زمان که باید به فکر افزایش ظرفیت پالایشی کشور باشیم، ضروری است از اجرای طرح های بهینه سازی مصرف در کشور به ویژه در بخش های خانگی و صنعتی غافل نباشیم.