شرکت گاز استان خراسان رضوی

حمایت از ایده های دانش بنیان های صنعت گاز

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی از حمایت همه جانبه از دستاوردهای دانش بنیان ها در حوزه صنعت گاز خبر داد و گفت: این شرکت از لحاظ ارزش قراردادهای امضا شده با شرکت های دانش بنیان دارای بیشترین قرارداد است.

حسن افتخاری با اشاره به نام گذاری سال ۱۴۰۱ به «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: شرکت گاز خراسان رضوی به عنوان یکی از شرکت های دانشی و باتجربه در حوزه دانش و فناوری برای رفع نیازهای فناورانه و بومی سازی تجهیزات و فناوری های صنعت گاز به طور همه جانبه از طرح ها و ایده های شرکت های دانش بنیان، فناور و استارتاپ های فعال حمایت می کند.

وی با بیان اینکه شرکت گاز استان خراسان رضوی با نگاه به نقشه فناوری این شرکت در افق ۱۴۰۴ در محورهای طراحی و مهندسی، بهره برداری، ایمنی، بهداشت، محیط زیست و بازرسی فنی آماده همکاری و حمایت از شرکت های دانش بنیان است، افزود: توسعه فناوری نشت یابی شبکه و انشعابات گاز، نحوه کنترل و مهار نشتی، توسعه فناوری های مرتبط با گرمایش، فیلتراسیون، بودار کردن و سنجش حجم و پایش فشار گاز، تشخیص و نقشه برداری از تجهیزات، توسعه فناوری کنترلی در آزمایش غیرمخرب سرجوش های پلی اتیلن و فولادی، کالیبراسیون ابزار دقیق، کنترل خوردگی داخل هیترها، حفاظت کاتدیک در حوزه بازرسی فنی، توسعه فناوری مجازی سازی سرورها، الگوسازی سه بعدی ایستگاه های تقلیل فشار، طراحی ایستگاه میترینگ، کاهش صدا و نویز در ایستگاه های تقلیل فشار گاز و ارتقای بازده تجهیزات گازسوز خانگی، از دغدغه های امروز صنعت گاز است.

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی یادآور شد: این شرکت در دو سال گذشته ۵۲میلیارد ریال قرارداد پژوهشی با شرکت های دانش بنیان امضا کرده که تولید نخستین نمونه بومی دستگاه بوسنج گاز طبیعی، ساخت نمونه های ضدانفجار دستگاه بوسنج، طراحی و ساخت بستر آزمون و کالیبراسیون دستگاه های بوسنج، سامانه الکترونیکی نگهداری، تعمیرات و تحلیل وضعیت شیرهای صنعتی، طراحی و ساخت پایلوت پروسه عملکرد تجهیزات گازرسانی (کنتور و رگولاتور) با قابلیت آزمون و مشاهده پذیری سازوکار داخلی، باکس کنترل هیترهای ایستگاه های تقلیل فشار، طراحی و ساخت نمونه اولیه دستگاه ثبت، پایش و ارسال فشار ورودی و خروجی ایستگاه ها، طراحی و ساخت اولیه نمونه دستگاه ثبت و پایش فشار و تصحیح کننده حجم کنتورهای دو پوندی در زمره دستاوردها و مسائل جاری این قراردادهاست.

افتخاری تصریح کرد: شرکت های دانش بنیان و استارت آپ های فعال علاقه مند به فعالیت در حوزه صنعت گاز می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه همکاری و ارائه طرح و ایده با تلفن ۳۷۰۷۲۶۲۲-۰۵۱ امور پژوهش و فناوری شرکت گاز استان خراسان رضوی تماس بگیرند.

 

   وزارت نفت

تمدید زمان دریافت ایده های برتردر حوزه سرمایه انسانی

فراخوان کارکنان صنعت نفت از سوی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت به منظور ارائه ایده های نوآورانه، علمی و عملیاتی تا پایان اردیبهشت ماه تمدید شد.

معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت قصد دارد با هدف بهبود و توسعه عملکرد در حوزه منابع انسانی و بهره گیری از ظرفیت های تخصصی همکاران به گردآوری دیدگاه های و ایده های برتر در این حوزه و شناسایی چالش ها و راه های برون رفت از آنها بپردازد.

بر این اساس همه کارکنان صنعت نفت می توانند ایده های خود را با محوریت آسیب شناسی و شناسایی چالش های کنونی و پیش روی منابع انسانی، ارزیابی و اولویت بندی آنها، همچنین ارائه راهکارهای لازم با هدف بهبود و توسعه نظام توسعه مدیریت و سرمایه انسانی صنعت نفت حداکثر تا 31 اردیبهشت ماه به آدرس iies.info@mop.ir ارسال کنند.

ابلاغیه های مقام عالی وزارت نفت در ارتباط با موضوع های مرتبط با توسعه مدیریت و سرمایه انسانی با سخنرانی در نشست تخصصی، تقویت ارتباطات و تعاملات مؤثر و کارآمد بین کارکنان وزارت نفت و مدیران و کارشناسان حوزه منابع انسانی با ایجاد فضای مناسب برای کارکنان به منظور اعلام دیدگاه ها و پیشنهادهای اصلاحی در زمینه چالش های کنونی وپیش روی منابع انسانی، بررسی و ارزیابی علمی و عملی مهم ترین مشکلات مطرح شده از دیدگاه همکاران و هم اندیشی و هم افزایی به منظور رفع آنها از مسیر اتخاذ سیاست ها، راهبردها و اقدام های مناسب از جمله اهداف این فراخوان اعلام شده است.

فراخوان ارائه ایده ها برتر پیش تر در بهمن ماه 1400 منتشر شده بود  و تا 20 بهمن ماه همان سال اعتبار داشت.

 

  شرکت ملی گاز ایران

برگزاری نخستین هم اندیشی تحقق شعار سال در پالایشگاه های گازی

نخستین نشست هم اندیشی تحقق شعار سال ۱۴۰۱ در شرکت های پالایش گاز کشور و با هدف استفاده از ظرفیت و توانایی شرکت های دانش بنیان در رفع تنگناهای عملیاتی، توسعه فناوری های برتر و استفاده از محصولات دانش بنیان با حضور مدیران عامل، کارشناسان و صاحب نظران شرکت های پالایش گاز ایران برگزار شد.

احمد زمانی، مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران گفت: ایجاد جذابیت در محیط کسب وکار پالایشگاه ها به منظور جذب شرکت های دانش بنیان و شناخت زمینه ها، نحوه همکاری، مشارکت و استفاده از ظرفیت این شرکت ها از جمله موارد مهمی بود که در این نشست بحث و تبادل نظر شد.

وی ادامه داد: خلق ارزش، توسعه و تنوع محصولات گاز و محصولات جانبی به منظور تقویت اقتصاد دانش بنیان، نقش آفرینی مراکز رشد و نوآوری و پارک های علم و فناوری در رفع چالش های عملیاتی صنعت پالایش گاز و گزارش فعالیت های انجام شده (خودکفایی کالا و تولید بار اول) و احصای نیازها و تقاضاهای فناورانه با رویکرد حل مساله از سوی شرکت های دانش بنیان در حوزه پالایش گاز هم از دیگر موارد مطرح در این نشست بود.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: بر همین اساس، تهیه نقشه راه، استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در حوزه صنعت پالایش گاز کشور و پیگیری مستمر اهداف و برنامه های تدوین شده در دستور کار مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید قرار گرفت.

 

  شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

تعمیر و بازسازی 895 تجهیز سرچاهی و درون چاهی

مدیر تعمیر، تکمیل و خدمات فنی چاه های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از تعمیر و بازسازی 895عدد انواع شیرآلات و تجهیزات سرچاهی و شیرهای درون چاهی در سال 1400 خبر داد.

یونس عباسی لرکی گفت: این تعداد تجهیز سرچاهی با اندازه و فشار کاری مختلف که از مدار عملیات خارج شده بودند با هدف تولید ایمن و پایدار تعمیر، بازسازی و دوباره در چاه های بهره برداری و تکمیل تاج چاه های حفاری و تعمیراتی، مورد استفاده قرار گرفته اند.

وی افزود: این فعالیت ارزنده تخصصی در شرایط تحریم های ظالمانه و همه گیری کرونا با بهره گیری از ظرفیت های داخلی به ثمر رسیده و افزون بر تحقق برنامه های پدافند غیرعامل در حوزه تخصصی حفاری و تولید ایمن و پایدار نفت و گاز،همچنین جلوگیری از توقف چاه های تولیدی شرکت های پنج گانه بهره برداری و دکل های حفاری و تعمیراتی، صرفه جویی مستقیم اقتصادی بیش از 598 میلیارد ریال را به دنبال داشته است.

مدیر تعمیر، تکمیل و خدمات فنی چاه های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ادامه داد: در بخش روسطحی این تجهیزات شامل 815 عدد شیرآلات و تجهیزات سرچاهی با محدوده سایزی ۱۶/۱-۲ تا11 اینچ و با فشار کاری سه هزار، پنج هزار و 10 هزارپام و در بخش زیرسطحی نیز 80 عدد تجهیز شیرهای ایمنی درون چاهی در اندازه های ۳.۸۱۳ تا ۵.۹۶۳ اینچ است که در شرایط بحرانی و اضطراری، نقش اصلی در توقف جریان و ایمن سازی چاه را به عهده دارند.

برخی تجهیزات بازسازی شده در واحد تعمیرات شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب منحصربه فرد و دارای آلیاژهای ویژه ای هستند که در چاه های با هیدروژن سولفوره بالا استفاده می شوند؛ این تجهیزات که نقش مهمی در تولید ایمن و پایدار دارند، در انحصار معدودی از شرکت های خارجی قرار داشته است و با تلاش کارکنان شرکت ملی نفت مناطق نفت خیز جنوب بازیابی و به کارگیری شده اند.

 

  شرکت پالایش نفت اصفهان

طرح تصفیه گازوئیل امسال راه اندازی می شود

طرح تصفیه گازوئیل شرکت پالایش نفت اصفهان در سال جاری راه اندازی می شود.

در مجمع عمومی فوق العاده شرکت پالایش نفت اصفهان (شپنا) با حضور 73 درصد سهامداران، نماینده سازمان بورس، نماینده مؤسسه حسابرسی و بازرس قانونی و ناظران، جزئیات طرح های سرمایه گذاری این شرکت ارائه شد.

یکی از این طرح ها شامل طرح تصفیه گازوئیل- یوتیلیتی و آفسایت و تکمیل مخازن با ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکه در روز و سرمایه گذاری ۵۴۵ میلیون یورو و ۶۹.۱۳۴ میلیارد ریال است که در سال ۱۴۰۱ راه اندازی می شود.

سود خالص این طرح در صورت راه اندازی ۲۶۳ میلیون دلار در سال (با توجه به ارزش افزوده بیش از ۷ دلار به ازای هر بشکه در شرایط فعلی) خواهد بود که این مبلغ به طور تقریبی معادل ۵۹۰۰ میلیارد تومان بوده و سرمایه گذاری این طرح بعد از ۴ سال بازخواهد گشت.

طرح واحد بنزین سازی در سال ۱۳۹۵راه اندازی شده و پس از دو سال و سه ماه، همه سرمایه گذاری طرح بازگشت شده است. طرح احداث واحد تقطیر سوم و گاز مایع با ظرفیت ۱۲۰هزار بشکه در روز و سرمایه گذاری۱۳۰میلیون یورو در سال ۱۳۹۸ راه اندازی شده و در سال آینده سرمایه گذاری این طرح نیز به طور کامل بازگشت خواهد شد.

طرح کاهش گوگرد موجود در ته ماند برج های تقطیر با توجه به ارتقای استاندارد مربوط به فرآورده های سنگین با ۳۷ درصد پیشرفت در آینده نزدیک با سرمایه گذاری ۶۴۲ میلیون یورو و ۱۶٫۱۲۸ میلیارد ریال در مرحله مهندسی و خرید بوده و در سال ۱۴۰۴ راه اندازی می شود.

راه اندازی این طرح سالانه ۲۱۴ میلیون دلار برای شرکت سودآوری خواهد داشت؛ مجموع بودجه سرمایه ای شرکت در سال جاری، ۴۸۸ میلیون یورو و ۳۴۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.

 

 

 انتصاب مشاور مدیرعامل شرکت ملی نفت در امور بانوان

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با صدور حکمی خدیجه گودرزی را به عنوان مشاور خود در امور بانوان منصوب کرد.

در حکم محسن خجسته مهر خطاب به خدیجه گودرزی آمده است:

«با عنایت به مراتب تعهد، تخصص و تجربیات سرکار عالی، به موجب این حکم به عنوان «مشاور مدیرعامل در امور بانوان» منصوب می گردید.

امید است با اتکال به خداوند متعال در انجام مأموریت های محوله موفق باشید.»