شرکت پایانه های نفتی ایران

نقش مهم فناوری و ارتباطات در بهره وری سازمانی

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران در نشست بررسی چالش ها و مشکلات حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، بر نقش فناوری و ارتباطات در بهره وری سازمان تأکید کرد.

عباس اسدروز در نشست بررسی چالش های حوزه های فناوری اطلاعات و ارتباطات با اشاره به اینکه ارتباطات نقش بسیار مهمی در خروجی و بهره وری و مدیریت بحران در سازمان دارد، اظهار کرد:ارتباطات و فناوری یک دانش است؛ از این رو باید با تغییرات تکنولوژیک همسو شویم.

وی تصریح کرد: بهره وری از مفاهیم مهم اقتصادی و به معنای به حداکثر رساندن استفاده از منابع، نیروی انسانی و کاهش هزینه ها آنگونه که به سود کارکنان، مدیریت و عموم مصرف کنندگان باشد، از عوامل مؤثر بر رشد بهره وری، سرمایه گذاری در به کارگیری فناوری اطلاعات در سازمان ها به شمار می رود.وی افزود: پدیده های نوظهور نسل امروز، همانند اینترنت، فضای مجازی و شبکه های رسانه ای،حساسیت های زمان هستند که اقتصاد، خانواده و مناسبات اجتماعی را تحت تأثیر قرار داده اند.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با تأکید بر اینکه نفوذ فناوری باید در فرآیندهای سازمان مشهود باشد، گفت: فناوری اطلاعات افزون بر تغییر فرآیندهای سازمان سبب مکانیزه شدن و سرعت بالای فرآیندها می شود و مشاغل مجازی و همکاری های راه دور را امکان پذیر می سازد.

وی افزایش تعاملات، دریافت زودهنگام بازخوردها،ایجاد و توزیع مدیریت مؤثر و هوشمندانه دانش، انجام محاسبات سطح وسیع و بدون خستگی و اشتراک گذاری اطلاعات در سطوح مختلف سازمان دیگر را از ویژگی های نفوذ فناوری در سازمان عنوان کرد.

نشست بررسی چالش های حوزه های فناوری اطلاعات و ارتباطات با حضورعباس اسدروز، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی، سیدمحمدجواد موسوی، رئیس پایانه نفتی خارک، ابوالحسن عزیزی، رئیس فناوری اطلاعات و ارتباطات و رؤسای ادارات برگزار شد.

نقش مدیریت تدارکات در فرآیندهای عملیاتی

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران در بازدید از تدارکات و امور کالای پایانه نفتی خارک بر نقش محوری این مدیریت در پشتیبانی از فرآیندهای عملیاتی شرکت تأکید کرد.

اسدروز با اشاره به مأموریت و نقش شرکت پایانه های نفتی ایران به عنوان آخرین حلقه از زنجیره ارزش نفت اظهار کرد: شرکت پایانه های نفتی ایران به عنوان یک سازمان چابک، همواره تلاش می کند بتواند مأموریت اصلی و وظایف محوله در حوزه های ذخیره سازی و صادرات نفت خام و میعانات گازی کشور را به نحو ایمن و به موقع انجام دهد.

وی افزود: مدیریت تدارکات و امور کالا همواره در پشتیبانی از فرآیندهای عملیاتی شرکت همراه و همسو بوده است و در تکمیل زنجیره ارزش نقش آن کلیدی است. مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران تصریح کرد: مدیریت تدارکات و امور کالای شرکت، مأموریت سازمانی خود را تأمین به موقع، اقتصادی و با کیفیت بالای کالا و تجهیزات با رویکرد ساخت داخل تعیین و تاکنون بخش اعظمی از تجهیزات و قطعات مختلف مورد نیاز مناطق عملیاتی شرکت را به کمک واحدهای پژوهشی و شرکت های دانش بنیان بومی سازی  و ساخت داخل کرده است.اسدروز تأکید کرد: امیدواریم در سال جدید، دست در دست هم و با همدلی شرایطی را به وجود آوریم که برای تحقق اهداف سازمانی امسال بهتر از سال های گذشته باشیم و راهبردهایی تعریف کنیم که از وضع موجود به وضع مطلوب برسیم.

 

   شرکت ملی حفاری ایران

انجام 882عملیات تخصصی در سال 1400

متخصصان شرکت ملی حفاری ایران در مدیریت خدمات ویژه در سال 1400 موفق به انجام 882  مورد عملیات شدند.

علی دقایقی، مدیر خدمات ویژه شرکت ملی حفاری ایران گفت:در بازه زمانی یادشده  135 مورد عملیات نمودارگیری، 468 مورد نمودارگیری از سیال حفاری، 246 مورد چاه پیمایی، دو مورد عبور از جداره و سه مورد عملیات مغزه گیری به متراژ 558متر به شرکت های متقاضی و پروژه های کلید در دست ارائه شد.

وی افزود: سال گذشته همچنین 7 هزار و 736 متر حفاری افقی و جهت دار روی 30 حلقه چاه انجام شد که انجام آن از نظر ابزار و تجهیزات مورد نیاز و دانش فنی و تخصصی بااهمیت است.

دقایقی اظهار کرد: تقویت گروه های تخصصی، تأمین و روزآمدی تجهیزات با استفاده از ظرفیت های دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان و توسعه فعالیت ها به منظور پاسخگویی به موقع به درخواست شرکت های زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران و سایر شرکت های بخش خصوصی حسب تأکید مدیریت ارشد شرکت در دستور کار سال 1401 قرار دارد.

مدیر خدمات ویژه شرکت ملی حفاری ایران عملیات تخصصی، نمودارگیری، چاه پیمایی، نمودارگیری سطحی ومغزه گیری، عبور از جداره و حفاری جهت دار روی چاه های نفت و گاز در قالب خدمات یکپارچه فنی به چاه های در حال بهره برداری و چاه های اکتشافی، توسعه ای و توصیفی در مراحل تکمیل را از جمله فعالیت های شرکت ملی حفاری ایران برشمرد.

نخستین نشست ممیزی مراقبتی و گواهینامه سامانه مدیریت یکپارچه

نخستین نشست افتتاحیه ممیزی مراقبتی و گواهینامه سامانه مدیریت یکپارچه (IMS) با هدف تمدید و صدور گواهینامه های ایزو 9001، ایزو 14001، ایزو 45001 و ایزو 18001 برگزار شد.

گواهینامه های سامانه مدیریت یکپارچه شامل مدیریت استاندارد، مدیریت کیفیت، مدیریت محیط زیست و مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی است که داشتن آن برای مشارکت در مناقصه ها داخلی و خارجی الزامی و مورد تأکید کارفرماهاست.

اداره مهندسی ساختار و بهره وری، دبیرخانه کمیته راهبردی و مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست متولی استقرار و ویراستاری استانداردهای یاد شده در شرکت ملی حفاری ایران هستند.

نشست ممیزی مراقبتی و گواهینامه سامانه مدیریت یکپارچه در سالن نشست های ساختمان مرکزی شرکت با حضور حمیدرضا خوشایند، نماینده مدیرعامل، معاونان مدیرعامل در امور فنی و مهندسی و عملیات حفاری و تعدادی از مدیران و رؤسای اداره ها و گروه ممیزی SGS به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد.

 

   شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

نشست تخصصی بررسی طرح های عمده نفت و گاز

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در نشستی با مجموعه مدیریت مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، طرح ها و پروژه های زیر نظر این مدیریت را مورد بحث و بررسی قرار داد.در این نشست گزارش مبسوطی از وضع پیشرفت پروژه های احداث ایستگاه های تقویت فشار گاز میدان های هما،وراوی و دهلران، پروژه های استمرار تولید نفت و گاز، طرح توسعه 10میدان گازی و مطالعات مهندسی پایه این میدان ها که از سوی امور مهندسی طرح های عمده مدیریت مهندسی و ساختمان راهبری و انجام می شوند، ارائه شد

.در نشست مزبور همچنین گزارشی از مراحل انجام و تکمیل مهندسی و طراحی پایه پالایشگاه فراشبند و اجرای طرح توسعه این پالایشگاه برای افزایش ظرفیت25 میلیون مترمکعب در روز گاز میدان های آغار و دی و برنامه زمان بندی برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکارEPC  آن ارائه شد.مهدی حیدری، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با استقبال از انجام مطالعات تکمیلی مهندسی و طراحی پایه پالایشگاه فراشبند از سوی امور مهندسی طرح ها با همکاری کارشناسان مدیریت امور فنی و شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی، سرعت بخشی بر فعالیت های مهندسی و اجرایی طرح توسعه این پالایشگاه، همچنین دیگر طرح های در دست اجرا تأکید کرد و خواستار اجرای دقیق آن مطابق برنامه زمان بندی شد.

در نشست مدیریت مهندسی و ساختمان گزارش مشروحی از آخرین وضع طرح توسعه میدان نفتی خشت و به تولید رسیدن آن با ظرفیت اولیه 9 هزار بشکه در روز و برنامه های آتی برای تولید حداکثری از این میدان تا سقف 20 هزار بشکه در روز ارائه شد.

 

 شرکت بهره برداری نفت و گاز  زاگرس جنوبی برگزاری دوره فرآیندهای  ارزیابی دانش بنیان ها

 دوره آموزشی «آشنایی فرآیندهای ارزیابی و حمایت های دانش بنیان» به منظور تحقق شعار سال، در شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی برگزار شد.

عباس سلطانی، رئیس کمیته تخصصی پژوهش شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی گفت: این دوره آموزشی به همت این کمیته و با سرفصل های تاریخچه تصویب و اجرای قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان، بررسی آیین نامه اجرایی، بررسی فرآیند ثبت نام ارزیابی، معیارهای ارزیابی شرکت ها و مؤسسه های دانش بنیان، انواع شرکت دانش بنیان و معیارهای ارزیابی آنها، حمایت های قانونی و خدمات توانمندسازی و تجاری سازی برگزار شد.

وی افزود: این دوره یک روزه با تدریس علی دقتی، سرارزیاب شرکت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حضور ۳۰ نفر از مدیران، رؤسا و کارشناسان شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در شیراز اجرا شد. رئیس کمیته تخصصی پژوهش شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی گفت: این شرکت نیز همسو با منویات مقام معظم رهبری و سیاست های دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ظرفیت ها، ایجاد هم افزایی و تحقق اقتصاد و همسو با برنامه های وزارت نفت به منظور افزایش همکاری و تقویت شرکت های دانش بنیان، فعالیت های پژوهشی خود را دنبال می کند.

 

  منطقه 4 عملیات انتقال گاز

دستیابی ایران به دانش تعمیر شیرهای توپی تمام جوش

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد: ایران در کنار سه کشور دیگر دارای دانش تعمیرات شیرهای توپی (Ball valve) تمام جوشی در انواع و سایزهای مختلف قرار گرفت.مجید چگنی در حاشیه بازدید از مجتمع شهید باقری منطقه 4 عملیات انتقال گاز با اشاره به عبور موفق و ایمن از ایام اوج مصرف در زمستان سال ۱۴۰۰ و قدردانی رئیس جمهوری از فعالیت های مخلصانه در حوزه گاز کشور گفت: ثبت رکوردهای جدید در بخش انتقال گاز به همراه مدیریت سوخت زمستانی با وجود چالش ها و محدودیت های گسترده، نماد تلاش جهادگونه سربازان گمنام این مجموعه برای خدمت رسانی به هموطنان در اقصی نقاط ایران اسلامی است.

وی افزود: با برنامه ریزی، مدیریت، آگاهی بخشی و تلاش شبانه روزی کارکنان شرکت انتقال گاز ایران در بخش های مختلف، با سربلندی از چالش های زمستان ۱۴۰۰ عبور کردیم و توانستیم با افزایش ۲.۸ درصدی مقدار انتقال گاز در سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه، برگ زرین دیگری را رقم بزنیم که از این بابت از همکارانم در بخش های مختلف این مجموعه که جانانه پای کار ایستادند، قدردانی می کنم

.معاون وزیر نفت در امور گاز مقدار گاز تزریق شده به شبکه گاز کشور از مخازن ذخیره سازی در زمستان امسال را برابر با سال ۱۳۹۹ و نزدیک به ۲.۵ میلیارد مترمکعب اعلام و اظهار کرد: امسال مقدار برداشت گاز از مخزن شوریجه به دلیل شرایط ویژه شبکه شمال شرق کشور،154میلیون مترمکعب بیشتر از سال قبل بوده است و موجب شد در کنار سوآپ گاز از ترکمنستان به آذربایجان، شبکه گاز شمال شرق کشور در زمستان 1400به نحوی مطلوب مدیریت شود.

چگنی به اقدام های انجام شده در حوزه خودکفایی و تحقق شعار امسال در منطقه 4عملیات انتقال گاز، اشاره و تصریح کرد: اجرای «طرح تعمیر به جای تعویض» ازجمله اقدام های خوبی به شمار می رود که این منطقه با بهره گیری از توانمندی داخلی در حوزه های مختلف و استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان برای نخستین بار در کشور انجام داده است.

وی اظهار کرد: بومی سازی تعمیرات شیرهای توپی تمام جوشی در انواع و سایزهای مختلف مصداق تحقق شعار «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی» دستاوردی مهم است که موجب شده ایران در کنار سه کشور دیگر جهان که این دانش را در اختیار دارند، قرار گیرد.

 بهره برداری از طرح های گازرسانی سیستان و بلوچستان

معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: پروژه احداث خط انتقال گاز زاهدان - دوراهی دشتک با پیشرفت فیزیکی 96 درصد ودشتک- زابل با پیشرفت فیزیکی 93 درصد در دست اجراست و پیش بینی می شود تا پایان امسال تکمیل شود.

چگنی اظهار کرد:گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان و نقاط صنعتی و نیروگاهی این استان اولویت بالایی برای شرکت ملی گاز ایران دارد و به همین منظور از سال 95 تاکنون در برنامه ملی اقتصاد مقاومتی این شرکت قرار گرفته است.وی خط لوله ایرانشهر- چابهار- مکران/ کنارک (شامل چهار قطعه)، خط انتقال گاز زاهدان - دوراهی دشتک - زابل، ایرانشهر- پالیزان - خاش، خاش - میرجاوه و خطوط انتقال گاز خاش را از جمله خطوط  در دست اجرا در استان سیستان و بلوچستان عنوان کرد.

 

   انجمن صنفی سی ان جی

لزوم افزایش نرخ کارمزد  جایگاهداران

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی سی ان جی از ارائه بسته حمایتی افزایش ظرفیت توسعه صنعت سی ان جی در افق ۱۴۰۴ طی ۱۸ بند به مجلس شورای اسلامی، دولت و قوه قضائیه خبر داد.اردشیر دادرس اظهار کرد: هم اکنون بیش از ۴.۵ میلیون خودرو دوگانه سوز در ناوگان حمل ونقل کشور وجود داشته و ۲ هزار و ۵۰۰ جایگاه عرضه سی ان جی نیز در کشور فعال است که توسعه این صنعت و استفاده از ظرفیت کامل سرمایه گذاری انجام شده در این حوزه، نیازمند توجه و حمایت بیشتر نهادهای متولی است.وی با اشاره به توسعه مناسب گازرسانی در نقاط شهری و روستایی کشور تأکید کرد: لازم است با استفاده بهینه از سرمایه گذاری انجام شده در این حوزه و ظرفیت مناسب موجود در کشور، سهم سی ان جی در سبد سوخت خودروها از حدود ۴.۵ درصد کنونی به حدود ۱۰درصد برسد تا بتوانیم پاسخگوی نیاز کشور در آینده باشیم.رئیس هیات مدیره انجمن صنفی سی ان جی با اشاره به اینکه حدود ۱۰ سال است که در مرز چهار درصد سهم سی ان جی در سبد سوخت باقی مانده ایم، گفت: لازم است مقدار توزیع سی ان جی در کشور با توجه به ظرفیت ایجادشده به حدود دو برابر رقم کنونی برسد. دادرس تصریح کرد: هم اکنون به طور میانگین حدود ۲۴ میلیون مترمکعب گاز سی ان جی در کشور توزیع می شود، در حالی که ۵۰ درصد ظرفیت جایگاه های عرضه سی ان جی با وجود سرمایه گذاری ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی دولت و بخش خصوصی طی دو دهه گذشته، مغفول مانده است.

 لزوم برنامه ریزی برای توسعه سی ان جی  

وی با تأکید بر لزوم برنامه ریزی برای توسعه سی ان جی   در زمان مناسب گفت: ایران هم اکنون صاحب یکی از بزرگ ترین ناوگان های توزیع سی ان جی در دنیاست که با توجه به پیش بینی برای افزایش تعداد خودروها به عدد ۱۰ میلیون خودرو در دهه پیش رو، لازم است تعداد جایگاه های عرضه سی ان جی به بیش از ۵ هزار باب جایگاه برسد.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی سی ان جی با اشاره به اینکه در بسته حمایتی توسعه صنعت سی ان جی راهکارهای لازم برای رفع موانع پیش روی توسعه این صنعت ارائه شده است، گفت: احیای «مرجع ملی صنعت سی ان جی» متشکل از بخش دولتی، خصوصی و تشکل های صنفی به منظور ایجاد وحدت رویه و انسجام بیشتر، لحاظ کردن قیمت سی ان جی حداکثر برای هر مترمکعب به مقدار ۴۰ درصد قیمت سوخت مایع از آن جمله است. رئیس هیات مدیره انجمن صنفی سی ان جی کارمزد نامناسب و ناکافی در صنعت سی ان جی را از دیگر چالش های این صنعت اعلام کرد و گفت: در بسته حمایتی برای اصلاح و حذف عوامل بازدارنده اقتصادی از جمله اصلاح کارمزدهای نامناسب و ناکافی و ایجاد چهار نوع کارمزد مناسب و منطقی شامل کارمزد پایه، ضوابط فنی، تجهیز کمپرسور و درجه بندی پیشنهادهایی ارائه شده است تا کارمزد جایگاهداران سی ان جی مطابق با نرخ تورم و به صورت منطقی و سالانه به عنوان حق العمل افزایش یابد.

دادرس همچنین تغییر نظام کارمزدی به حق العمل کاری در بودجه سال ۱۴۰۱ را از دیگر موارد مورد نظر پیشنهادی این انجمن نام برد و افزود: کارمزد پایه این صنعت در سال ۱۴۰۰، تنها ۲۵درصد افزایش یافت، در صورتی که رقم در سال ۱۴۰۰ حداقل ۶۵ درصد افزایش قیمت داشته است.

 

 

  شرکت انتقال گاز ایران

ضرورت در روزآمدی تجهیزات مخابراتی

سرپرست شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه این شرکت بزرگ ترین و گسترده ترین شبکه مخابراتی با استاندارد صنعتی در سطح وزارت نفت را داراست بر روزآمدی شبکه ها، تجهیزات و حرکت همگام با پیشرفت سریع فناوری در این حوزه تأکید کرد. غلامعباس حسینی در نشست با کارکنان مدیریت مخابرات و تلمتری، مأموریت این مدیریت را فراشرکتی خواند و از فعالیت های این مدیریت در ارائه خدمت به شرکت ملی گاز ایران و همه شرکت های تابع قدردانی کرد.

وی با تأکید بر ارتقای امنیت و پایداری ارتباطات عملیاتی ادامه داد: همه طرح ها و پروژه ها در حوزه مخابرات و فناوری اطلاعات و نوسازی و به روزرسانی شبکه ها براساس فناوری های روزآمد دنیا و نیازهای روزافزون عملیاتی همسو با چشم انداز شرکت انتقال گاز در افق ۱۴۰۴ به عنوان شرکتی سرآمد در تراز جهانی و انجام مأموریت انتقال پاک، ایمن، پایدار و بهره ور قرار گیرد.

سرپرست شرکت انتقال گاز ایران با اشاره به اساسنامه این شرکت، تأمین شبکه های مخابراتی و تلمتری به منظور برقراری ارتباطات عملیاتی مورد نیاز در مسیرهای خطوط لوله انتقال گاز، تأسیسات و ایستگاه های تقویت و تقلیل فشار گاز، اندازه گیری، جمع آوری و دیگر تأسیسات و متعلقات وابسته به شرکت ملی گاز ایران و حسب مورد دیگر سازمان ها را از وظایف مدیریت مخابرات و تلمتری بیان کرد.