وزیر نفت خبر داد:

آغاز فشارافزایی در میدان های گازی ایران

وزیر نفت ضمن اعلام خبر گشایش نخستین کارخانه تولید پمپ های درون چاهی ایران در خوزستان با بهره گیری از دانش فنی ایرانی، از تأمین مالی پروژه های بزرگ نفتی با استفاده از ترفندی تازه و آغاز فشارافزایی در بعضی از میدان های گازی کشور خبر داد.

جواد اوجی اظهار کرد: فشارافزایی بعضی از میدان های گازی را آغاز کرده ایم، بویژه در حوزه پارسیان این کار آغاز شده و در میدان های تازه ای که برنامه ریزی و مطالعه های جامع آن برای توسعه در حال انجام است، بنا داریم گاز تولیدی از میدان های جدید را به پالایشگاه های کنونی که ظرفیت خالی دارند، ارسال کنیم تا ظرفیت خالی پالایشگاه های موجود به طور بهینه استفاده شود. اوجی گفت: برای مشکل وجود ظرفیت های خالی در پالایشگاه های گازی کشور دو رویکرد مدنظر است؛ نخست اجرای پروژه های فشارافزایی میدان های گازی موجود که در برخی میدان ها آغاز شده و دوم، توسعه میدان های گازی جدید و ارسال گاز تولیدی به پالایشگاه های گازی موجود. وزیر نفت ادامه داد: از جمله این میدان ها، میدان گازی کیش است که برای این میدان، برنامه احداث پالایشگاه جدید گازی نداریم. گاز این میدان با خط لوله دریایی به پالایشگاه های فازهای مختلف پارس جنوبی که ظرفیت خالی دارند، ارسال می شود و ظرفیت آنها را تکمیل می کند. اوجی تصریح کرد: بی شک با توسعه میدان های تازه مانند میدان های گازی کیش و  پارس شمالی، ظرفیت خالی پالایشگاه های گازی کشور ظرف چند سال آینده تکمیل می شود. وی افزود: یکی از برنامه های ما این است که در دولت سیزدهم، وزارت نفت وضع توسعه همه میدان های خشکی و دریایی را تعیین تکلیف کند. وزیر نفت گفت: بسیاری از میدان های مشترک توسعه داده شده اند؛ اما توسعه بسیاری از این میدان ها تکمیل نشده است. برای نمونه در میدان های منطقه غرب کارون، از جمله در میدان های آزادگان، یادآوران و یاران، فازهایی انجام شده؛ اما توسعه آنها تکمیل نشده است که تکمیل توسعه میدان های مشترک از اهم واجبات است. وزیر نفت با بیان اینکه «برنامه مدونی برای تکمیل توسعه میدان های مشترک داریم»، گفت: برنامه ریزی کرده ایم در دولت سیزدهم توسعه میدان های مشترک را تکمیل کنیم و میدان هایی که تا امروز به سراغ آنها نرفته اند، توسعه آنها در این دولت آغاز خواهد شد. وی با بیان اینکه «موضوع تأمین مالی، یکی از موضوع های مهم در توسعه میدان ها و مدیریت پروژه های نفتی است»، گفت: پروژه های نفتی، طرح هایی هستند که سرمایه گذاری سنگینی دارند، از این رو یکی از ترفندهایی که به کار بسته ایم، ادغام هلدینگ ها، بانک ها و شرکت های بزرگ در قالب کنسرسیوم است تا چند هلدینگ بزرگ یا چند بانک، به طور مشترک بتوانند یکی از پروژه های بزرگ نفتی کشور را تأمین مالی کنند.

 

دو رویکرد برای تأمین پایدار سوخت بخش حمل ونقل

وزیر نفت همچنین با اشاره به اهمیت موضوع تأمین پایدار سوخت مورد نیاز بخش حمل ونقل کشور گفت: در این زمینه، دو رویکرد افزایش ظرفیت تولید سوخت و مدیریت مصرف را توأمان در دستور کار داریم. وی ادامه داد: پروژه پتروپالایشگاه ها که کلید خورده، برای افزایش ظرفیت تولید سوخت در کشور است. در این پروژه ها افزون بر تولید سوخت، خوراک پتروشیمی ها هم تأمین می شود.

وزیر نفت اظهار کرد: با توجه به مصرف فزاینده سوخت در بخش حمل ونقل، به طور حتم نیاز است که ظرفیت پالایشی کشور را افزایش دهیم. اوجی افزود: در زمینه اصلاح و تعیین سبد سوخت خودروهای کشور، گروه کارشناسی در حال مطالعه است و با تکمیل بررسی های کارشناسانه، به منظور اصلاح روند مصرف سوخت بویژه در بخش حمل ونقل کشور، گزارش نهایی تصمیم ها اعلام می شود.

وی تصریح کرد: اجرای طرح های بهینه سازی مصرف سوخت نیز در اولویت کارهای ما قرار دارد تا بتوانیم روند مصرف سوخت در کشور را اصلاح و مدیریت کنیم.

افزایش تولید نفت با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان

اوجی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» گفت: وزارت نفت در بحث افزایش تولید از ظرفیت شرکت های دانش بنیان استفاده می کند که این برداشت از میدان های خشکی، دریایی، مشترک و غیرمشترک خواهد بود.

وزیر نفت با بیان اینکه «نخستین پتروپالایشگاه را خود وزارت نفت می سازد»، گفت: اجرای طرح پتروپالایشگاه شهید سلیمانی در استان هرمزگان بزودی کلنگ زنی می شود.

 

با هدف تدوین برنامه ای جامع برای توسعه دانش بنیان صنعت نفت

وزارت نفت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهمنامه همکاری امضا کردند

وزارت نفت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همسو با منویات مقام معظم رهبری و سیاست های دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ظرفیت ها، ایجاد هم افزایی و تحقق اقتصاد دانش بنیان، با هدف تدوین برنامه ای جامع برای توسعه دانش بنیان صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تفاهمنامه همکاری امضا کردند. این تفاهمنامه همکاری با هدف تدوین برنامه جامع برای توسعه دانش بنیان صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بین سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و جواد اوجی، وزیر نفت امضا شد. به منظور برنامه ریزی و اجرای موضوع این تفاهمنامه، هفت کارگروه تخصصی تشکیل خواهد شد و اعضای کارگروه های تخصصی شامل مدیران ذی ربط و مدیران اصلی شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت و مدیران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خواهند بود. تفاهمنامه امضا شده بین وزارت نفت و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری 5 ساله خواهد بود و در صورت توافق دو طرف، زمان آن قابل تمدید است. همسو با اجرایی شدن این تفاهمنامه در صنعت نفت به دستور وزیر نفت «کارگروه توسعه دانش بنیان در حوزه بالادستی نفت و گاز» به نمایندگی محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، «کارگروه توسعه دانش بنیان در حوزه پالایش و پتروپالایش» به نمایندگی جلیل سالاری، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فراورده های نفتی، «کارگروه توسعه دانش بنیان در حوزه پتروشیمی» به نمایندگی مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، «کارگروه توسعه دانش بنیان در حوزه پایین دست گاز» به نمایندگی مجید چگنی، معاون وزیر نفت در امور گاز، «کارگروه توسعه دانش بنیان در حوزه بومی سازی تجهیزات صنعت نفت» به نمایندگی وحیدرضا زیدی فرد، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، «کارگروه توسعه دانش بنیان در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی» به نمایندگی مشترک معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، معاون وزیر نفت در امور گاز و معاون وزیر در امور برنامه ریزی و «کارگروه توسعه دانش بنیان در حوزه توسعه زیست بوم فناوری صنعت نفت» به نمایندگی مشترک معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری و مدیرعامل شرکت ملی نفت تشکیل شد.

 

مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی تأکید کرد:

تشدید نظارت بر عملکرد جایگاه های عرضه گازوییل

مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی گفت: کنترل و نظارت بر جایگاه های سوخت سراسر کشور تشدید می شود.

کرامت ویس کرمی درباره کمبود سوخت گازوییل در بعضی جایگاه های عرضه سوخت در روزهای اخیر گفت: در مناطق عملیاتی 37 گانه نظارت و کنترل بر جایگاه های سوخت تشدید می شود و در محورهایی که تردد زیاد است، افزایش سهمیه و کنترل میدانی خواهیم داشت تا جایگاه ها در ۲۴ ساعت شبانه روز سوخت گازوییل داشته باشند و ناوگان حمل ونقل بتواند بدون هیچ مشکلی سوخت مورد نیاز را تأمین کند.

وی افزود: رانندگان و کامیون داران در رویارویی با کمبود گازوییل در جایگاه های عرضه سوخت می توانند با تلفن های مناطق عملیاتی که در جایگاه ها نصب شده اند، تماس بگیرند یا موضوع را به شماره ۰۹۶۲۷ اطلاع رسانی کنند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی گفت: مقدار سهمیه گازوییل ناوگان حمل ونقل و جایگاه های عرضه سوخت، بر اساس پیمایش و حجم تردد مشخص می شود.

ویس کرمی تأکید کرد: سهمیه نفت گاز ناوگان حمل ونقل، باری و مسافری، بر مبنای پیمایش تخصیص می یابد، یعنی هر خودروی دیزلی بر مبنای عملکرد، سهمیه سوخت دریافت می کند. وی تصریح کرد: روزانه ۵۲ میلیون لیتر گازوییل بر همین اساس به مناطق عملیاتی تحویل می شود که برای هر استان بر اساس حجم تردد، متفاوت است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی گفت: موظف هستیم سوخت نفت گاز هر خودرو را بر اساس عملکردی که داشته، تأمین کنیم که در کارت هوشمند سوخت آن خودرو، واریز می شود. ویس کرمی با اشاره به اینکه تقسیم بندی گازوییل در جایگاه ها نیز بر اساس همین پیمایش صورت می گیرد، افزود: ممکن است یک جایگاه سوخت، در ۲۴ ساعت گازوییل نداشته باشد؛ اما با توجه به اینکه ۲ هزار و ۸۰۰ جایگاه سوخت از مجموع ۴ هزار و ۲۰۰ جایگاه کشور، توزیع کننده گازوییل هستند، اگر مردم به جایگاه بعد یا پیش از آن مراجعه کنند، بی شک گازوییل وجود دارد.

وی گفت: ما وظیفه داریم بر اساس سهمیه ای که مشخص می شود، برای هر خودرو سهمیه سوخت را در کارت سوخت شارژ و سهمیه جایگاه های عرضه سوخت را هم مشخص و توزیع کنیم.

 

توئیت تازه وزیر نفت درباره استقبال دانش بنیان ها برای حضور در صنعت نفت

۱۵۰ شرکت دانش بنیان برای همکاری با صنعت نفت اعلام آمادگی کردند

وزیر نفت با انتشار مطلبی در حساب کاربری اش در توئیتر نوشت: بالغ بر ۱۵۰ شرکت دانش بنیان در گام نخست فراخوان وزارت نفت برای دانش بنیان کردن صنعت نفت در زمینه های اولویت دار و اشتغال آفرین مشارکت کرده اند. جواد اوجی در تازه ترین مطلب خود در توئیتر نوشت:

«بالغ بر ۱۵۰ شرکت دانش بنیان در گام نخست فراخوان وزارت نفت برای دانش بنیان کردن صنعت نفت در زمینه های اولویت دار و اشتغال آفرین چون بهینه سازی، احیای چاه ها و زنجیره ارزش مشارکت کرده اند. پس از تایید نهایی، در اردیبهشت ماه، انعقاد قرارداد و ارائه تسهیلات به این شرکت ها آغاز می شود.»

 

عملکرد مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران تشریح شد

تحقق بازگشت ظرفیت تولید به دوره پیش از تحریم ها

کریم زبیدی، مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران، ضمن تشریح عملکرد این مدیریت، درباره تحقق بازگشت ظرفیت تولید نفت به پیش از اعمال تحریم ها توضیح داد.  وی با اشاره به اقدام های انجام شده در دولت سیزدهم گفت: در این دوره از ابتدای کار تصمیم گرفته شد برای برگرداندن تولید به قبل از تحریم ها برنامه ریزی جدی صورت بگیرد. پیش از تحریم ها تولید ما ۳میلیون و ۸۳۸ هزار بشکه در روز بود. بازگشت به این عدد در چند مرحله انجام شد که در مراحل مختلف، تولید بالا آمد تا سرانجام ۱۵ اسفند سال ۱۴۰۰ امکان تولید دوباره آن مقدار نفت در دسترس بود.

زبیدی افزود: اکنون امکان تولید روزانه ۳ میلیون و ۸۳۸ هزار بشکه به طور کامل و 100درصدی وجود دارد. من تعجب می کنم از اینکه امری به طور قطعی در کشور تحقق پذیر است؛ اما در آن تشکیک می شود، مگر در تحریم های پیشین تولید برنگشته بود؟ ما باید قدردان این توان و ظرفیت باشیم نه اینکه همه چیز را زیر سؤال ببریم. این تذهبون؟

 

آنچه در حوزه مسؤولیت های اجتماعی سال ۱۴۰۰ وزارت نفت گذشت

۳۸۵ پروژه عمرانی؛ سهم ۳۶۵ روز سال ۱۴۰۰

در سال ۱۴۰۰ فعالیت های مسؤولیت اجتماعی صنعت نفت، همچون سال های پیش از آن با قدرت در مناطق نفت خیز و محروم ادامه داشت. گستردگی این فعالیت ها، بسته به نیازهای هر منطقه از تنوع بالایی برخوردار است، به گونه ای که وزارتخانه ها و دستگاه های مختلف از جمله بهداشت و درمان، آموزش وپرورش، راه و شهرسازی، علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت کار و امور اجتماعی، وزارت ورزش و جوانان، کمیته امداد و منابع طبیعی، به عنوان بهره بردار برای اجرای چنین پروژه هایی در مناطق نفت خیز و محروم با وزارت نفت همکاری دارند. در مجموع در سال ۱۴۰۰، تعداد ۳۸۵ پروژه مسؤولیت اجتماعی وزارت نفت در کشور از سوی وزارت نفت اجرا شد که اعتباری بالغ بر ۵ هزار و ۵۶۲ میلیارد و ۴۰۵ میلیون ریال را شامل می شد، این طرح ها در ۱۷ استان کشور پراکنده بودند. استان های خوزستان، بوشهر و ایلام به عنوان مناطق نفت خیز و محروم، محل تمرکز طرح های مسؤولیت اجتماعی وزارت نفت بوده اند؛ اما در مجموع ۱۷ استان کشور از این طرح ها بهره مند شدند.

 

بدون مجوز محیط زیست هیچ پروژه ای در وزارت نفت اجرا نمی شود

وزیر نفت، موضع وزارت نفت در خصوص پروژه میانکاله را عملیاتی شدن تمامی پروژه ها به شرط اخذ مجوز سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد و گفت: هیچ پروژه ای در وزارت نفت بدون تأییدیه سازمان حفاظت محیط زیست عملیاتی نخواهد شد.

جواد اوجی در خصوص موضع وزارت نفت درباره پروژه پتروشیمی میانکاله اظهار کرد: موضع وزارت نفت این است که هر پروژه ای که می خواهیم شروع کنیم و عملیاتی شود، حتماً و حتماً باید تأییدیه محیط زیست را داشته باشد.

وی افزود: هیچ پروژه ای در وزارت نفت بدون تأییدیه سازمان حفاظت محیط زیست عملیاتی نخواهد شد.

وزیر نفت در پاسخ به اینکه «آیا مجوز پتروشیمی امیرآباد مازندران (پتروشیمی میانکاله) قرار است لغو شود»، گفت: در این زمینه تابع سازمان حفاظت محیط زیست هستیم.