پیشتازی نفت در مسیر مسؤولیت اجتماعی

مشعل     وزارت نفت در مسیر پیشبرد اهداف توسعه ای خود، رویکردی مثبت و قابل توجه را به منظور توسعه و عمران مناطق محروم در پیش گرفته است، به گونه ای که ضمن برنامه ریزی برای انجام پروژه های مختلف آموزشی، فرهنگی، بهداشتی، خدماتی، ورزشی و راهسازی، نقشی موثر در رونق و شكوفایی اجتماعی و فرهنگی مردم مناطق محروم داشته است.  جواد اوجی، وزیر نفت دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود، بر ایفای مسؤولیت های اجتماعی صنعت نفت تأکید بسیار داشته، به نحوی که ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای پروژه های مسؤولیت اجتماعی در استان ایلام، ۷۸۰ میلیارد تومان اعتبار به پروژه های عمرانی استان خوزستان، ۷ میلیارد تومان به طرح تکمیل مجتمع فرهنگی- ورزشی شهید سردار سپهبد قاسم سلیمانی در استان کرمان، یکهزار و ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای پروژه های رفاهی، آموزشی، فرهنگی و راهسازی استان فارس و بیش از یکهزار میلیارد تومان اعتبار برای پروژه های مسؤولیت اجتماعی هرمزگان در نظر گرفته شده که انتظار می رود با تداوم رویکرد مثبت وزارت نفت در این حوزه، شاهد اقدام هایی خوب در استان های محروم، بویژه مناطق همجوار تأسیسات نفت و گاز کشور باشیم. مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران در چند سال گذشته در مسیر اولویت و ارجحیت مسؤولیت های اجتماعی توانسته در مناطق نفت خیز اقدام های ارزنده ای انجام دهد و می توان گفت طرح ها و برنامه های اجراشده، اثری خیره کننده بر توسعه پایدار این صنعت، همچنین رضایت مردم، جوامع محلی و پیرامونی در این منطقه گذاشته است. بر این اساس، از ابتدای فعالیت این مدیریت تا پایان سال 99 تعداد 4 هزار و 502 پروژه به تفکیک یکهزار و 460 طرح آموزشی، یکهزار و 245 پروژه ورزشی، 787طرح بهداشتی و درمانی، 69 پروژه راه، 23 طرح آبرسانی و برق رسانی، 304 طرح هادی و 39 طرح خدماتی اجرایی شده است. این مدیریت، از ابتدای امسال تاکنون تعداد 365 پروژه مسؤولیت اجتماعی را با تخصیص اعتباری بالغ بر 512 میلیارد تومان در سطح استان های کشور اجرایی کرده که از نظر اعتبار اختصاص یافته، بیش از نیمی از پروژه ها در استان خوزستان اجرایی شده است. این طرح ها به تفکیک شامل 25 پروژه آموزشی، 112 طرح ورزشی، 40 پروژه بهداشتی، 22 طرح راه، 7 پروژه آبرسانی، 146 طرح هادی و 13 پروژه خدماتی است. مدیریت نظارت بر طرح های عمران مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران، گزارشی از عملکرد خود در حوزه مسؤولیت های اجتماعی در استان های خوزستان، بوشهر، هرمزگان، فارس و ایلام (استان هایی که فعالیت های نفت در آنها شاخص تر از دیگر استان ها بوده) ارائه کرده که جزییات آن را در ادامه می خوانید. قابل ذکر است، خدمات عام المنفعه شرکت ملی نفت ایران محدود به این پنج استان نیست. همچنین عملکرد اعلام شده در این گزارش، فعالیت های مسؤولیت اجتماعی شرکت های تابع شرکت ملی نفت ایران را دربر نمی گیرد و شرکت های تابع نیز هرکدام به نوبه خود اقدام های بسیاری را در حیطه فعالیت های CSR به ثمر رسانده اند یا در دست اقدام دارند که به طور مستمر در این زمینه نیز اطلاع رسانی می شود. بنابراین آنچه در ادامه می آید، تنها بخشی از خدمات ارائه شده از سوی شرکت ملی نفت ایران در حوزه مسؤولیت های اجتماعی با محوریت مدیریت نظارت بر طرح های عمران مناطق نفت خیز است.

احداث مراکز آموزشی در ایذه و اندیمشک

سه مرکز آموزشی در اندیمشک، با اعتباری افزون بر ۴۰ میلیارد ریال تکمیل و به اداره کل نوسازی مدارس استان خوزستان به عنوان دستگاه بهره بردار تحویل داده شد. مدرسه ۹ کلاسه سردار شهید قاسم سلیمانی، کانون پرورشی آموزشی غدیر و کتابخانه کوثر شهر چمگلک سه پروژه آموزشی تکمیل شده در اندیمشک است. همچنین مرکز آموزشی شهید علی لندی در شهرستان ایذه با اعتباری بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال، احداث و تجهیز می شود. با دستور جواد اوجی، وزیر نفت، این مرکز «شهید علی لندی» نام می گیرد. علی لندی، نوجوان ۱۵ ساله ایذه ای بود که برای نجات جان دو نفر از همسایگان که در آتش محاصره شده بودند، جان خود را به خطر انداخت و با وجود نجات آنان، خود دچار سوختگی شدید شد و دوم مهر امسال جان به جان آفرین تسلیم کرد. تکمیل این دست از پروژه ها، سبب افزایش سرانه فضاهای آموزشی و ارتقای شاخص های اجتماعی و فرهنگی در سطح شهرستان و فراهم کردن فرصت اشتغال می شود.

اجرای طرح های عمرانی در اندیکا، لالی و مسجدسلیمان

شرکت ملی نفت ایران، حدود یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار به اجرای طرح هایی در حوزه راه، مسکن، نوسازی و ترمیم مدارس در شهرهای اندیکا، لالی و مسجدسلیمان اختصاص می دهد. تخصیص اعتبار ۲۴۰ میلیارد ریالی برای ساخت ۴۰۰ واحد مسکونی در مسجدسلیمان نیز به عنوان دیگر تعهد شرکت ملی نفت ایران تا پایان امسال تأمین می شود و اعتبار لازم با ارسال صورت وضعیت ها و با قید اولویت پرداخت خواهد شد. شرکت ملی نفت ایران، با اولویت و بدون محدودیت برای اجرای هرکدام از پروژه های مربوطه، اعتبار لازم را می پردازد.

تجهیز بیمارستان کوار و اهرم

بیمارستان ۳۲ تخت خوابی حضرت فاطمه زهرا(س) شهرستان کوار در استان فارس با اختصاص اعتبار ۲۵ میلیارد ریال و بیمارستان ۶۴ تخت خوابی امام حسین(ع) اهرم در شهرستان تنگستان استان بوشهر با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال و زیربنایی به مساحت 2 هزار و 500 مترمربع با مساعدت مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز تجهیز شد. با توجه به افزایشی بودن بار مراجعات در شرایط کنونی و اوج گیری کرونا، این اقدام بهبود کیفیت خدمات درمانی و توجه ویژه به سلامت ساکنان مناطق همجوار را به همراه دارد.

بهسازی معابر ۲۲۲ روستا

معابر ۲۲۲ روستا در استان خوزستان از سال 96 تاکنون از محل اعتبارات نفت بالغ بر 132 میلیارد تومان بهسازی که این پروژه ها در قالب چهار اولویت در استان اجرایی شده است. اولویت اول مربوط به سال ۹۶ در ۴۸ روستا، اولویت دوم در سال ۹۷ با اعتبار ۳۴ میلیارد تومان در ۷۶ روستا و اولویت سوم در سال ۹۸ و ۹۹ در ۴۲ روستا با اعتبار ۳۰ میلیارد تومان بوده است که همگی به صورت کامل انجام شده اند. اولویت چهارم طی تفاهمنامه ای که با شرکت ملی نفت ایران به امضا رسیده است، بهسازی معابر روستایی در ۵۶ روستا در شهرستان های رامهرمز، خرمشهر و دشت آزادگان با مبلغ ۴۲ میلیارد تومان در حال اجراست که این پروژه تاکنون حدود ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و حداکثر تا پایان خرداد سال آینده انجام خواهد شد.

اجرای طرح هادی در خوزستان، دهلران و آبدانان

طرح هادی در دو روستای وحدت و پتک دیناروند شهرستان دهلران و ۸ روستا و شهر مورموری شهرستان آبدانان با اعتبار ۷۸.۵ میلیارد ریالی شرکت ملی نفت ایران، اجرا شد و به بهره برداری رسید. طرح هادی در دو روستای وحدت و پتک با اعتباری معادل 20 میلیون و500 هزار ریال اجرا شده است؛ در روستای وحدت برای 5 هزار و 270 مترمربع و در روستای پتک برای 3 هزار و 900مترمربع آسفالت استفاده شده است. طرح هادی در هشت روستا و شهر مورموری نیز با اعتباری بالغ بر ۵۸ میلیارد ریال از محل اعتبارات شرکت ملی نفت ایران انجام شده است. لایه اساس، آسفالت، جدول و دال استفاده شده در این پروژه شامل ۲۵۰۰ مترمربع در وچکبود سفلی، 4 هزار مترمربع در ژیور، ۳۵۰۰ مترمربع در سیاهگل، 3 هزار مترمربع در انجیره، ۲۵۰۰ مترمربع در چم کبود، ۲۵۰۰ مترمربع درگل کل سفلی، 4 هزار مترمربع در ماهوته، 3هزار  مترمربع در شهر مور موری و ۵۵۰ متر جدول و ۳۰ متر دال در سرپله است. همچنین مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز در دی امسال با اختصاص ۷۶ میلیارد ریال اعتبار و با هدف خدمت به جامعه روستایی در مناطق نفت خیز، معابر هفت روستای استان خوزستان را بازسازی و بهسازی کرد. این معابر در روستاهای سرجولکی شهرستان آغاجاری، پیرآباد، تل بردی، شهرک مطهری، لنگر علیا در شهرستان بهبهان، دوکوهک و شهرک شهید رایگانی در شهرستان رامهرمز با همکاری بنیاد مسکن استان خوزستان تکمیل شد و به بهره برداری رسید. با این وجود، این مدیریت در آذر امسال هم با اختصاص ۹۰ میلیارد ریال اعتبار معابر ۱۵ روستای دیگر این استان را بهسازی و بازسازی کرد. این معابر در روستاهای تل بردی، جولکی، بیدبلند، شهرک وحدت، کوتک محمد کریم، امیر چراغعلی، امیرعسکر، بنه قیطاس، بنه کریم، تغلی ال عباد، زیر زرد، سرچشمه سفلی، صباحی، عین حماد، قلعه شیخ شامل زیرسازی و آسفالت به طول ۷۵۳۰ و به سطح ۵۲۷۱۶ مترمربع با همکاری بنیاد مسکن استان خوزستان تکمیل شد و به بهره برداری رسید.

احداث زمین چمن مصنوعی

با توجه به فقدان سرانه فضای ورزشی در ۱۸ روستای استان فارس، مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز با اختصاص اعتباری افزون بر ۵۰ میلیارد ریال و با هدف خدمت به جامعه روستایی، توسعه و محرومیت زدایی و کمک به فعال شدن جوانان و نوجوانان زمین چمن مصنوعی احداث و به سازمان ورزش و جوانان این استان به عنوان دستگاه بهره بردار، تحویل داده است. بالاده، دهنوچاهورز، اعراب قنبری، ریزآب بخش قطرونیه، فراشبند، علی آباد، قلعه بیابان، گلدشت، شهیدآباد، اعراب چگینی، حسین آباد، داراب، شهرک فجر، شهرک ولی عصر، مروارید، یردانجیر، خواجه جمالی بخش آباده طشک و زینل آباد از جمله روستاهایی هستند که در آنها زمین چمن احداث شده است. این زمین چمن های مصنوعی از ابتدای امسال تاکنون به بهره برداری رسیده است.مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز همچنین توسعه زیرساخت های ورزشی، تأمین ارتقای سلامت مردم، ایجاد و توسعه شور و نشاط اجتماعی، گسترش ورزش در سطوح مختلف جامعه و افزایش سرانه ورزشی در روستاهای فاقد فضای ورزشی را در دستور کار دارد که در این میان، استان فارس از نمونه استان هایی است که این مدیریت در برخی از روستاهای آن با اعتباری افزون بر ۵۰ میلیارد ریال، اقدام به احداث زمین چمن مصنوعی کرده و به سازمان ورزش و جوانان استان فارس به عنوان دستگاه بهره بردار تحویل داده است. همچنین روستای ریگون در شهرستان سپیدان، آشنا در شهرستان خنج، درز در شهرستان لارستان، ده کهنه در شهرستان لامرد و جویجان در شهرستان ممسنی از جمله روستاهای دیگر در استان فارس به شمار می روند که مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز در اوایل اسفند امسال زمین چمن در آنها احداث کرده است. این پنج زمین چمن مصنوعی با اعتباری بالغ بر۱۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از سوی نفت به بهره برداری رسیده است.