پیش بینی مصرف بیش از 100 میلیون لیتر بنزین

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به مجوز سفر اعلامی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا و احتمال قریب به یقین افزایش سفر در تعطیلات نوروز نیز می گوید:بنابراین مجوز، در بازه 20روزه تعطیلات نوروز، سفرها با هر نوع وسیله نقلیه(خودرو شخصی، ناوگان جاده ای، هوایی و ریلی) افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه در سال 1400 به طور میانگین 86.5 میلیون لیتر بنزین در روز مصرف شده است، ادامه می دهد: این میزان مصرف در سال گذشته، 75.2 لیتر در روز بوده است و این نشان می دهد امسال نسبت به پارسال 15درصد رشد مصرف داشته ایم.

ویس کرمی با اشاره به آمار مصرف بنزین در1400 برآوردی از مصرف این فرآورده نفتی در نوروز1401ارائه می دهد و اظهار می کند: با توجه به کاهش محدودیت های کرونایی،     برآورد می شود میانگین مصرف روزانه بنزین در تعطیلات نوروز به بیش از100میلیون لیتر برسد و این آمادگی برای ورود به دامنه مصرف 120میلیون لیتر در روز نیز وجود دارد.

افزایش مصرف سوخت هوایی و ریلی نیز با توجه به کاهش محدودیت های کرونایی در نوروز1401اجتناب ناپذیر است و برآورد می شود مصرف سوخت هوایی(ا.ت ک)600 هزار لیتر افزایش یابد و به حدود 5 میلیون لیتر در روز برسد؛در تامین سوخت ریلی نیز مشکلی وجود ندارد و به هر اندازه که راه آهن جمهوری اسلامی نیاز داشته باشد، در اختیار این ناوگان قرار خواهد گرفت.

 رفع اختلال در سامانه هوشمند سوخت

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران مروری هم بر چند شاخصه مهم سال 1400 دارد و می گوید: در سالی که روزهای پایانی آن رامی گذرانیم، چند شاخصه عملکردی قابل ملاحظه در کارنامه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران ثبت شد که مهم ترین آن ایجاد اختلال در سامانه هوشمند سوخت در چهارم آبان ماه و برگشت به مدار استفاده در مدت زمانی کوتاه بود.

این رخداد به نحوی مدیریت شد که نگذاشت نگرانی برای مردم ایجاد شود؛ به گونه ای که درهمان ساعات اولیه بروز اختلال در سامانه هوشمند با در دست داشتن سناریوی های مختلف، بسیاری از جایگاه ها در مدار قرار گرفتند و سوخت رسانی با نرخ دوم(3 هزار تومان) از سر گرفته شد.

ویس کرمی تلاش و همدلی بخش های مختلف درون سازمانی و برون سازمانی را در گذر موفق از این اختلال 8 روزه را بسیار حائز اهمیت می خواند و ادامه می دهد: بروز اختلال در سامانه هوشمند سوخت،بسیار ناگهانی رخ داد و می توانست منجر به بروز مشکلاتی در حوزه سوخت رسانی شود، اما تلاش شبانه روزی گروه های فنی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی و همراهی سازنده دیگر بخش ها از جمله جایگاه داران موجب شد بیش از 4200 جایگاه عرضه سوخت کشور در کوتاه ترین زمان ممکن وارد مدار شوند و سوخت رسانی با کارت هوشمند سوخت به روال عادی برگردد.

 گذر موفق از زمستان

گذر موفق از زمستان، موضوع دیگری است که ویس کرمی از آن به عنوان فعالیتی شاخص در سال 1400 یاد می کند و می گوید: زمستان امسال متفاوت از زمستان چند سال گذشته بود و بارش های متعددی تقریبا در همه استان های کشور داشتیم و به واسطه آن برف سنگینی در غالب استان های کشور به ویژه شمال غرب،غرب و مرکزی بارید.

وی بابیان اینکه در زمستان بخش عمده گاز در بخش خانگی مصرف می شود و این مهم  محدودیت هایی را برای بخش های نیروگاهی و صنایع عمده ایجاد می کند، تصریح کرد: تامین سوخت مایع در زمستان به دلیل پیش گفته اهمیت بسزایی دارد و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با تلاش شبانه روزی کارکنان خود و همکاری سازنده ناوگان حمل مواد فرآورده های نفتی، سوخت پشتیبان(نفت گاز) مورد نیاز این بخش ها، به ویژه نیروگاه را تامین کرد.

ویس کرمی تصریح کرد: به واسطه تلاش های شرکت ملی گاز ایران به عنوان تامین کننده گاز و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران به عنوان تامین کننده و توزیع کننده سوخت پشتیبان،همچنین به واسطه تلاش کارکنان بخش نیروگاهی،هیچ خاموشی برق در کشور نداشتیم و خدمت موفقی به مردم ارائه شد.

وی همچنین سوخت رسانی مطلوب به دیگر بخش های مصرف کننده و ساکن در هر جای کشور به ویژه نقاط سخت گذر و کوهستانی را از دیگر شاخص های مهم عملکردی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران برمی شمرد و اظهار می کند: رسالت این شرکت تامین و توزیع مطلوب سوخت در جای جای کشور است و در هر شرایطی(سیل، زلزله، برف و سرما و...) این کار باید انجام شود. خوشبختانه زمستان امسال تامین سوخت به ویژه در مناطق کوهستانی و سخت گذرعمدتا فاقد گاز، به نحو مطلوب انجام و برگ زرین دیگری برای خدمت رسانی به مردم در کارنامه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران ثبت شد.

ساعت از10صبح گذشته و هنوز سوال های زیادی باقی مانده است. برخی سوال ها پاسخ های توضیحی را می طلبد و ویس کرمی نیز با وسواس بیشتری به آنها پاسخ می دهد.

 افزایش سهم سی ان جی در سبد مصرف 1401

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به اینکه سال 1400رو به پایان است و آماده ورود به سال جدید است،به شرحی درباره برنامه های این شرکت در سال1401می پردازد و می گوید: نخستین و مهم ترین کاری که بعد ازتعطیلات نوروزی باید به آن پرداخته شود، ذخیره سازی سوخت است.

ویس کرمی اظهارمی کند: با پایان تعطیلات نوروز، تابستان که فصل سفر است، از راه می رسد، بنابراین تامین سوخت برای گذراز این بازه زمانی در دستور کار قرارمی گیرد. به عبارتی 6 ماه نخست سال، زمانی است برای اندوخته کردن سوخت، چون بی درنگ بعد از تابستان به عنوان فصل سفر، زمستان پیش رویمان قرار می گیرد و این چرخه به برنامه ریزی دقیق و منسجم نیاز دارد.

وی اظهارکرد: روزآمدسازی انبارهای نفت وتجهیزات جانبی آنها،پایش های کنترلی(کمی و کیفی) جایگاه های عرضه سوخت، نوسازی و بهسازی ناوگان حمل فرآورده های نفتی و مواردی از این دست نیز، فعالیت هایی روتین است که درطول سال به آنها توجه و پرداخته می شود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی افزایش سهم سی ان جی در سبد مصرف را از دیگر اولویت های این شرکت در سال 1401برمی شمرد و می افزاید: برنامه ریزی ها و سیاست های کلان وزارت نفت و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران به عنوان مجری این است که سهم سی ان جی در سبد انرژی کشور افزایش یابد؛ هر قدر سی ان جی بیشتری توزیع و مصرف شود، به همان اندازه در مصرف بنزین صرفه جویی خواهد شد و سودآوری خوبی برای کشور رقم خواهد زد.

 

دوگانه سوز شدن 180 هزار دستگاه خودرو

ویس کرمی بابیان اینکه گازسوز کردن خودروهای بنزینی با اولویت خودروهای عمومی ازجمله گام های مهم برداشته شده در این مسیر است، افزود: بنا برمصوبه شورای اقتصاد، به وزارت نفت تکلیف شده است تا طرح گازسوز کردن رایگان خودروهای عمومی را انجام دهد.

وی با بیان اینکه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران اجرای این طرح را به عهده دارد، اظهار کرد: تاکنون180هزاردستگاه خودروعمومی بنزینی(وانت،تاکسی)به صورت رایگان گازسوزشده اند و با توجه به تفاهم نامه های امضا شده با بانک ملت و شرکت ایران خودرو، برنامه این است که درسال1401طرح گازسوزکردن خودروهای عمومی با شتاب بیشتر انجام شود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان اینکه در حوزه جایگاه های عرضه سوخت نیز، ظرفیت مناسبی برای افزایش سهم سی ان جی وجود دارد، افزود: هم اکنون بیش از 2500 جایگاه عرضه سی ان جی در کشور فعال است که از همه ظرفیت آن استفاده نمی شود.

ویس کرمی با اشاره به اینکه روزانه به طور میانگین 22 میلیون مترمکعب گاز طبیعی فشرده(سی ان جی) در کشورتوزیع می شود که معادل 22 میلیون لیتر بنزین است، می گوید: باهمین تعداد جایگاه(بیش از2500) ظرفیت عرضه روزانه 30میلیون مترمکعب سی ان جی وجود دارد که می تواند هم در حوزه اقتصادی نقش آفرینی کند و هم در حوزه محیط زیست.

 نوسازی و ارتقای سامانه هوشمند سوخت

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از نوسازی و ارتقای سامانه هوشمند سوخت به عنوان یکی دیگر از برنامه های مهم سال1401یاد و اظهار می کند: آغاز استفاده از این سامانه به تیرماه 1386برمی گردد و نوسازی آن از اولویت های سال جدید خواهد بود.

 کاهش مصرف سوخت مایع؛ هدفی دیگر

ویس کرمی از ادامه کاهش مصرف گازوئیل در بخش های مختلف از جمله حمل و نقل هم به عنوان یکی دیگر از برنامه های سال جدید می گوید و اظهار می کند: در این ارتباط هم اکنون نیز طرح هایی مانند «سوخت بر مبنای پیمایش» یا «سوخت براساس سطح زمین زیرکشت» که آغاز آن به چند سال قبل برمی گردد، اجرا می شود تا مصرف سوخت مایع در بخش حمل و نقل  جاده ای و کشاورزی بهتر مدیریت شود.

وی با ارائه آماری از اجرای طرح سوخت بر مبنای پیمایش تصریح کرد: با اجرای این طرح، مصرف کنونی روزانه گازوئیل در ناوگان حمل و نقل جاده ای 52 میلیون لیتر است و اگر این طرح که آغاز آن به مهرماه 94 برمی گردد، اجرا نمی شد، مصرف روزانه آن خیلی بیشتر می شد و به حدود 70 میلیون لیتر در روز هم می رسید. این کاهش مصرف سوخت با اجرای طرح سوخت براساس سطح زمین کشت در بخش کشاورزی نیز رخ داده است و در سال جدید نیز با همین رویکرد ادامه خواهد یافت.

به گفته ویس کرمی، کاهش مصرف سوخت مایع ناوگان حمل و نقل عمومی درون شهری، از برنامه های سال 1400 است.

 سهم نیروی انسانی در تحقق اهداف

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از نیروی انسانی و سهم آن در تحقق اهداف سازمان هم برایمان گفت و افزود: با ارزش ترین و مهم ترین سرمایه هر سازمان نیروی انسانی است و همه آنچه درباره فعالیت های شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفته و اشاره شد، مرهون تلاش و زحمت نیروی انسانی است. 

وی در ادامه می گوید: اگر به نیروی انسانی توجه و مشکلات آن پیگیری شود، به طورقطع و یقین، بهره وری و کارآمدی سیستم افزایش خواهد یافت.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران به این نکته هم که باید به شرایط کمی و کیفی کنونی نیروی انسانی فعال دراین مجموعه توجهی بیش از پیش داشت، تصریح کرد: برنامه هایی در مجموعه صنعت نفت پیش بینی شده است که انتظارمی رود با اجرای آنها، شرایط کمی و کیفی مطلوب تری برای نیروی انسانی فعال دراین صنعت ازجمله شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران رقم بخورد.

ویس کرمی گفت: مجموعه اقدام هایی هم که تاکنون در حوزه منابع انسانی صنعت نفت انجام شده است، این نوید را می دهد که در سال1401نیز، روند بهتر شدن شرایط برای نیروی انسانی ادامه خواهد داشت.

وی ارتقای ساختار سازمانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران را در بخش های ستادی و عملیاتی، یکی دیگر از اهداف سازمانی در سال 1401 برمی شمرد و می گوید: این ساختار قدیمی است و باید چابک شود و ارتقا یابد، اگرچه بخشی از این کار در سال 1400 انجام شده است.