پالایشگاه تبریز؛ بازیافت گازهای واحد گوگردسازی

پروژه بازیافت گازهای انتهایی واحد گوگردسازی در پالایشگاه تبریز امسال راه اندازی شد. این طرح همسو با مسئولیت اجتماعی و تعهد و رعایت استانداردهای زیست محیطی و کاهش گازهای آلاینده هوا و همچنین انتشار ریزگردها در سال 1400 به بهره برداری رسید.

از دیگر دستاوردهای این پالایشگاه در سال جاری می توان به احداث واحد جدید گوگردسازی در شرکت پالایش نفت تبریز اشاره کرد. هدف از احداث واحد بازیافت گوگرد (SRP)، تبدیل گازهای اسیدی و جریان های ترش به گوگرد مایع است که ۹۴ درصد از این گازها در این واحد به گوگرد مایع تبدیل شده و در ادامه در پروژه دیگری به نام بازیافت گازهای انتهایی (TGT)، میزان بازیافت گوگرد به ۹۹.۸ درصد افزایش می یابد.

همچنین پروژه کولینگ در شرکت پالایش نفت تبریز اجرا شده است.  این پروژه به منظور رفع مشکل آب خنک کننده واحد جدید تصفیه ی نفت گاز شرکت، همچنین  به منظور افزایش فشار شبکه و تامین آب واحدهای جدید به ظرفیت 10 هزار مترمکعب بر ساعت ایجاد شده است.

 پالایشگاه لاون؛ افتتاح واحد نمک زدایی

پالایشگاه لاوان در سال جاری 5 طرح عمرانی و نفتی افتتاح کرد. از جمله این طرح ها می توان به واحد نمک زدایی نفتا برای نخستین بار در کشور اشاره کرد.

همچنین با بهره برداری از واحد بنزین یورو ۴(ایزومریزاسیون) پالایشگاه نفت لاوان زمینه تولید روزانه یک میلیون لیتر بنزین فراهم شد ، با راه اندازی این واحد ، افزایش بنزین در این پالایشگاه حدود ۵۵ درصد افزایش یافته و به عبارتی ظرفیت تولید از ۲ میلیون لیتر در روز به ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار لیتر در روز رسیده است.همچنین از ۲ هزار و ۲۰۰ ردیف کالا با ۲۵ هزار قلم کالای ساخته شده رونمایی شد که با ساخت این کالاها و قطعات به دست متخصصان داخلی ، از خروج ارز از کشور به میزان ۲۹ میلیون یورو جلوگیری شده است.

 پالایشگاه شیراز؛ بهره برداری از واحد هیدروژن سازی در سال 1401

شرکت پالایش نفت شیراز در مرداد 1399 از واحد تصفیه نفتای سبک با هیدروژن خود به ارزش 15 میلیون دلار بهره برداری کرده است. این واحد برای تامین خوراک واحد ایزومریزاسیون خود که در پایان سال 1400 برای تولید بنزین یورو 5 به بهره برداری می رسد، استفاده می شود.

 بهره برداری از واحد تصفیه، می تواند برای این شرکت سودآور باشد و با بهره برداری از واحد تولید بنزین یورو 5 در سال 1400 می تواند سود بسیار چشمگیری را برای شرکت ایجاد کند. علاوه بر این، شرکت در سال 1401 قصد دارد واحد هیدروژن سازی (به ارزش 28.7 میلیون دلار) خود را بهره برداری کند.

محصول هیدروژن این واحد در واحد گوگردزدایی که در سال 1401 به بهره برداری می رسد، استفاده خواهد شد. واحد گوگردزدایی، باعث افزایش کیفیت نفت گاز تولیدی شرکت و ارتقای محصول به نفت گاز یورو 5 خواهد شد که انتظار می رود در فروش و سودآوری شرکت اثرات مثبتی داشته باشد. شرکت در حال احداث خط انتقال برق 230 کیلوولتی برای تامین بخشی از برق مورد نیاز واحدهای جدید است.

 این طرح تا سال 1402 به بهره برداری می رسد. افزون بر این، شرکت در حال ساخت طرح کاهش و کیفی سازی محصول نفت کوره است. این طرح تا سال 1403 به بهره برداری می رسد. این طرح باعث کاهش هیدروکربورهای سنگین به زیر 10 درصد خواهد شد. سبک شدن نفت کوره تولیدی، کیفیت آن را افزایش می دهد و باعث ایجاد محصولات سنگین جدید در طیف محصولات شرکت خواهد بود.

 پالایشگاه تهران؛ تولید قطعات و تجهیزات برقی

از برنامه های آتي شركت پالايش نفت تهران، توليد قطعات و تجهيزات برقي، ابزار دقيق، قطعات High Tech و قسمت های داغ (section Hot) توربین های گازي، انواع مواد شيميايي و... است كه به منظور حصول به شرايط ايده آل، درصدد تكميل و چابك سازي چارت سازماني اين واحد بوده ایم، به نحوي كه بتوان به توليد نقشه ساخت در پالايشگاه، تعيين مشخصات متريال قطعات و همچنين جهت گیری به منظور تسريع در سفارشات برق، ابزار دقيق و مواد شيميايي اقدام کرد. به يقين اين مهم در شرايط وجود تحریم های ظالمانه و موانع تحميلي دشمنان قسم خورده، صرفا با تكيه بر تلاش و همت ستودني تلاشگران خستگی ناپذیر داخلي رقم خورده است. انتظار می رود تداوم اين واقعيت، بشارت دهنده رونق اقتصادي و رشد و بالندگي صنعتي در مسير تقويت عزت و اعتمادبه نفس ملي و قطع وابستگي به بيگانگان باشد.ساخت واحد جدید CCR و واحدهاي كاهش بنزن از بنزين توليدي پالايشگاه و اتان زدايي از گاز مايع، طرح جايگزيني برق واحدهاي قديمي پالايشگاه از توربین های بخاري (STG) به توربین های گازي (GTG+HRSG) با برق پشتيبان و احداث واحد توليد حلال نرمال هگزان و پروژه تصفيه آب، مهم ترین برنامه های شركت پالايش نفت تهران در سال جاري هستند.

 ستاره خلیج فارس؛ ساخت منازل مسکونی  در مناطق زلزله زده

از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس در سال 1400 می توان به اجرای موفقیت آمیز فاز دوم طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه، رفع آسیب دیدگی خط لوله انتقال میعانات گازی، ساخت منازل مسکونی مناطق زلزله زده و... اشاره کرد. اجرای فاز دوم طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه را می توان از جمله گام ها و دستاوردهای ارزشمند امسال پالایشگاه ستاره خلیج فارس برشمرد. استمرار تولید در این پالایشگاه و نیاز کشور به استحصال حداکثری گاز از میدان مشترک پارس جنوبی و همچنین تأمین امنیت سبد سوخت، امری حیاتی در صنعت نفت کشور به شمار می رود که با تکیه بر توان فنی و کارگروهی جوانان متخصص ایرانی در بزرگ ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان در سال جاری رقم خورد.ساخت منازل مسکونی مناطق زلزله زده به منظور ایفای مسؤولیت های اجتماعی، از دیگر گام های برداشته شده پالایشگاه ستاره خلیج فارس است. ادامه ساخت بیمارستان 264 تختخوابی نفت ستاره خلیج فارس، اهدای بیش از 240 تخت بیمارستانی، 10 تخت ICU، 10 دستگاه مانیتور علائم حیاتی بیمار، 16 دستگاه ساکشن جراحی و دو دستگاه بلادگاز به شبکه درمان هرمزگان، راه اندازی بزرگ ترین مرکز تجمیعی واکسیناسیون کرونا در شهر بندرعباس، بازسازی و تجهیز درمانگاه فرهنگیان بندرعباس و کاهش بار مراجعات بر شبکه درمانی شهر بندرعباس با ایجاد مرکز تخصصی درمان پالایشگاه، از دیگر اقدام های مهم در این حوزه به شمار می رود.

 امضای تفاهم نامه خط لوله تابش

تفاهم نامه خط لوله تابش از دستاوردهای مهم دیگر شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران است که در ماه های پایانی سال بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و بانک ملت به امضا رسید.

از اهداف مهم این طرح می توان به انتقال فرآورده با ظرفیت 150 هزار بشکه در روز، تامین پایدار سوخت مورد نیاز شرق و شمال شرق کشور، کوتاه شدن مسیر انتقال فرآورده، کاهش مصرف سوخت و کاهش هزینه های حمل ونقل، تسهیل صادرات فرآورده به کشورهای همجوار و استفاده از خط لوله به عنوان جایگزین حمل ونقل جاده ای اشاره کرد.

 امضای خط لوله انتقال گاز پارس

تفاهم نامه تأمین منابع مالی احداث خط لوله مهرآران - فسا - شیراز (پارس) نیز در روزهای پایانی سال 1400 میان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و بانک تجارت امضا شد.

خط لوله جدید و راهبردی پارس به طول ٤٠٠ کیلومتر، روزانه ١٢ میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی را از مهرآران به شیراز منتقل خواهد کرد.

تأمین کسری و توزیع بهینه سوخت مورد نیاز استان فارس، استفاده از خط لوله به عنوان جایگزین حمل ونقل جاده ای و افزایش سهم انتقال فرآورده با خط لوله، کاهش تردد جاده ای و کاهش مصرف سوخت، صرفه جویی و کاهش هزینه های عملیاتی (اعم از جاده ای و خط لوله)، کاهش مخاطرات جاده ای و آلودگی های زیست محیطی و افزایش حجم ذخیره سازی فرآورده های نفتی در استان فارس با رعایت ملاحظات پدافند غیرعامل، از جمله اهداف احداث این خط لوله جدید در شرق کشور است.

 انتصاب مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش

شهریورماه امسال جلیل سالاری به عنوان مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفت ایران از سوی وزیر نفت منصوب شد.

 از جمله ماموریت های محوله به وی می توان به پیگیری ویژه به منظور اجرای مؤثر طرح های ارتقای کیفی پالایشگاه های موجود و پروژه های احداث ظرفیت جدید پالایشی (پتروپالایشی) مصوب شده با هدف تحقق قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی - مصوب سال ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی، پیگیری مؤثر برای تأمین سوخت به ویژه به منظور سوخت مورد نیاز بخش نیروگاهی و صنایع، حمایت و پشتیبانی از صنعتگران، سرمایه گذاران و مصرف کنندگان محصولات پالایشی و... اشاره کرد.