روزآمد شدن فهرست برترین های صنعت گاز

کارکنان گاز خراسان رضوی تاریخ ساز شدند

مشعل     توسعه متوازن، رعایت موازین و استانداردهای فنی، قانونمند بودن فرایند انجام فعالیت ها و رعایت و حفظ الزام های ایمنی و اچ اس ای، محورهایی است که مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی بر آن تاکید دارد و در عین حال معتقد است، هرچند فعالیت های انسان یا سازمان ها بدون نقص نیست؛ اما برای دستیابی به مسیر تعالی و بهبود مستمر، باید تلاشی مضاعف کرد. وی تلویحا اشاره ای نیز به مقوله بهینه سازی مصرف انرژی دارد که مورد غفلت واقع شده و باید برای آن چاره ای اندیشید. مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی که شرکت تحت مدیریتش در بسیاری از شاخص ها، دارنده عنوان برترین ها هم در سطح وزارت نفت و هم کشوری است، کسب رتبه های برتر را مرهون تلاش کارکنانی می داند که برای عبور از بحران فصل سرما و رفع دغدغه های هموطنان همت گمارده اند. او درباره روند فعالیت ها همزمان با شیوع کرونا و همچنین تسهیل و تسریع در امر ذخیره سازی سوخت و بهره برداری از پروژه های گازرسانی توضیحاتی ارائه می کند؛ از دغدغه مندی خود در خصوص استفاده غیرمجاز از گاز برای تولید برق مورد نیاز مراکز استخراج رمز ارزها تا ارائه گزارشی مبسوط از گازرسانی به 2 هزار و 500 روستای استان خراسان رضوی. در ادامه گفت وگوی تفصیلی «مشعل» با حسن افتخاری، مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی را می خوانید.

    ابتدا به پیش نیازهایی که برای عبور از زمستان امسال از سوی مدیریت شرکت گاز استان خراسان رضوی ارائه شد، اشاره کنید.

تامین سوخت زمستانی، از مهم ترین دغدغه های مجموعه وزارت نفت و دولت است که این مسأله برای استان خراسان رضوی، به دلیل دوری از منابع تولید، چه در بخش گاز و چه در حوزه فراورده های نفتی، اهمیتی دوچندان دارد. به همین دلیل جدا از اقدامات زیرساختی و پروژه ای که از سنوات گذشته در استان در حال اجرا بوده، کار اصلی مدیریت گازرسانی استان، یعنی تسهیل و تسریع در امر ذخیره سازی سوخت و همچنین بهره برداری از پروژه های گازرسانی به صورت موازی و هماهنگ، از شهریور امسال آغاز شد.

تدابیری که مشخصا از سوی وزیر نفت تعریف شده بود و حتی در روز دریافت رای اعتماد از مجلس هم بسیار بر اجرای آن تاکید داشتند، در دستور کار قرار گرفت. در این زمینه، راه حل هایی ارائه و متعاقب آن بخشنامه هایی از سوی وزیر نفت ابلاغ شد که تماما و بدون لحظه‎ای فوت وقت، در استان به اجرا درآمد. تامین بموقع قطعات یدکی، تعمیرات اساسی ایستگاه ها و همچنین تعریف زیرساخت هایی که به فوریت باید انجام می شد، همگی از جمله وظایف اصلی شرکت گاز استان خراسان رضوی بود که تا قبل از شروع فصل سرما اجرایی شد.

جدا از زحماتی که انصافا همکاران پرتلاش بنده در حوزه های دوردست اعم از بخش گازبانی، تعمیرات، واحدهای بهره برداری و دیگر حوزه های مهندسی، ستادی و پشتیبانی با جان ودل پیگیری می کنند، برای مدیریت تامین انرژی مورد نیاز استان، همکاری و همراهی دیگر دستگاه های ذیربط الزامی است. به این منظور تشکیل جلسات منظم با دستگاه های متولی حوزه گاز اعم از بالادست و مراکز تولید، پالایش، انتقال و توزیع و نیز دیگر متولیان انرژی اعم از سه منطقه پخش فراورده های نفتی که در استان مستقر هستند و نیز متولیان حوزه برق، از آن دست اقدام های برجسته ای بود که به صورت منظم و مستمر برگزار می شد و ما نیز از طریق برگزاری نشست های هفتگی و با تعامل و مشارکت عزیزان در دیگر حوزه ها، توانستیم تا به اینجای کار فعالیت ها را به نحو شایسته ای مدیریت کنیم. ناگفته نماند که به اذعان معاون توسعه منابع انسانی وزارت نفت، استان خراسان رضوی در موضوع هماهنگی های بین واحدی وزارت نفت و دیگر دستگاه های مسؤول، یک الگو و نمونه برای کشور به شمار می رود که ما این گفته های معاون منابع انسانی وزارت نفت را به فال نیک می گیریم و سعی خواهیم کرد در ادامه مسیر پرتلاش تر از گذشته بتوانیم از فرصت های موجود نهایت بهره لازم را ببریم. جا دارد در اینجا یک بار دیگر از تمامی همکاران و دوستان زحمتکش و پرتلاشم نهایت تشکر و قدردانی را داشته باشم؛ چراکه بی شک زحمات این عزیزان بوده که هم اکنون سازمان به عنوان یک نمونه و الگو مطرح می شود.

   اشاره داشتید به اینکه مدیریت تامین انرژی پایدار استان به شرکت گاز واگذار شد. در ارتباط با جزئیات این روند توضیح دهید؟

 باید از نقش پررنگ استاندار خراسان رضوی برای به ثمر رسیدن این اتفاقات گفت. وی قبلا و در زمان عهده داری فرماندهی سپاه امام رضا(ع) استان، در کسوت رئیس کلینیک بخش صنعت استان نیز فعالیت داشتند که تسلط ایشان بر مشکلات، توانست تا حد زیادی برای رفع چالش ها و دغدغه ها مثمرثمر باشد. در نخستین روزهای کاری استاندار، جلسه ای با حضور جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی که به نوعی در امر سوخت رسانی زمستانی و انرژی استان نقش داشتند، تشکیل شد. در این جلسه مقرر شد، ستاد انرژی استان و کمیته نفت و گاز در ذیل این ستاد، تشکیل و تمامی فرایندهای کاری از طریق این کمیته رفع و رجوع شود. استاندار تاکید داشتند که وقتی دستگاهی در یک مقطعی از زمان، با حجم انبوهی از فعالیت ها روبروست و این اقدام ها هم در جای خود حساس و مهم است، باید دیگر ارگان های مرتبط هم پای کار بیایند تا با کمترین دغدغه، مسائل حل وفصل شود. مسؤولیت برگزاری نشست ها و هماهنگی های بین واحدی و بین دستگاهی به این کمیته محول و دبیری آن هم به عهده شرکت گاز استان قرار داده شده است. تاکید دیگر استاندار بر این اساس بود که تمامی موضوع های مرتبط با نفت و گاز و سوخت استان، الزاما و صرفا از طریق این کمیته پیگیری تا از موازی کاری ها جلوگیری شود که این امر، سرعت بخشی و تسهیل در روند فعالیت ها را به همراه داشته  است.

بر این اساس، پروژه های مرتبط با بخش نفت و گاز در استان، به سه بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت تقسیم و برای هر کدام شناسنامه و برنامه زمان بندی تعریف شد. طبیعتا برای اجرای این پروژه ها لازم بود که با برخی دستگاه های ملی از جمله وزارت دفاع، منابع طبیعی و دیگر ارگان ها هماهنگی هایی انجام شود. بنابراین نشست ها را به صورت هفتگی برگزار کردیم و موضوع های نفت و گاز اعم از تامین سوخت زمستانی و پروژه های اجرایی در بخش بالادست و پایین دست، از طریق این کمیته رفع و رجوع می شود.