رئیس جمهوری در آیین افتتاح طرح های گازرسانی و پتروشیمی وزارت نفت:

ایران با اقدام های وزارت نفت جایگاهی ممتاز  در عرصه جهانی پیدا می کند

رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور از ظرفیت های فراوانی برای توسعه برخوردار است، اظهار کرد: با شناسایی و ظرفیت های موجود در این عرصه ها، می توانیم جایگاه برتر و بالاتری در سطح منطقه و جهان داشته باشیم.

رئیسی گفت: امروز پس از گذشت ۴۳ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، اقدام ها و گام های بلندی برای پیشرفت کشور برداشته شده است و مصمم هستیم این روند را با سرعت بیشتری ادامه دهیم. وی افزود: در حوزه انرژی اقدام های خوبی انجام شده، اما کشور در این زمینه ظرفیت های زیادی دارد که باید شناسایی و فعال شود تا تولید، ارتقا و اشتغال افزایش یابد. رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه دولت مردمی توسعه و پیشرفت کشور را در پرتو عدالت محوری پیگیری می کند، تصریح کرد: توجه به مناطق محروم و کم برخوردار در دستور کار دولت قرار دارد و معتقدیم باید به این مناطق رسیدگی بیشتری شود تا مردم بتوانند با احساس عدالت و در رفاه زندگی کنند. رئیسی با تاکید بر اینکه افتتاح این طرح ها بر همین مبنای عدالت محوری و امیدآفرینی انجام شده است، اظهار کرد: اقدام هایی که وزارت نفت با حرکت جهادی و انقلابی در دستور کار خود قرار داده است، می تواند کشور را در نه فقط در غرب آسیا، بلکه در عرصه جهانی در جایگاهی ممتاز قرار دهد. وی با بیان اینکه امروز در بخش های مختلف وزارت نفت، روحیه جهادی حاکم است، گفت: اینکه توطئه دشمنان در حمله سایبری به مراکز سوخت برای ایجاد بلوا در کشور در زمانی کوتاه، خنثی و شرایط به وضع عادی بازگشت به خاطر روحیه جهادی موجود در این وزارتخانه و همت والای همه دست درکاران این حوزه بود. رئیس جمهوری افزود: افزایش اعتماد مردم به دولت سرمایه بزرگی است که به هیچ عنوان نباید به آن کم توجهی شود و باید با کار و خدمت رسانی مضاعف به مردم، اعتماد عمومی را هرچه بیشتر تقویت کنیم. رئیسی تصریح کرد: امروز بزرگ ترین مؤلفه قدرت جمهوری اسلامی ایران، مردم متدین کشور هستند که باید روز به روز با کارآمدی نظام اسلامی، بر اعتماد عمومی بیفزاییم.

      افزایش اشتغال زایی با گازرسانی به صنایع

وزیر نفت نیز ارزش طرح های گازرسانی و پتروشیمی را که امروز افتتاح یا عملیات اجرایی آن آغاز شده ۴۰ هزار میلیارد تومان بیان کرد و گفت: گازرسانی به صنایع بی شک در اشتغال زایی و درآمدزایی مؤثر خواهد بود. جواد اوجی با اشاره به اینکه پارسال مردم عزیز ما در بعضی از استان های کشور به دلیل تأمین نشدن سوخت (گاز یا سوخت مایع) شاهد خاموشی بودند که این مهم به دلیل سرمایه گذاری نکردن اتفاق افتاده است، تصریح کرد: با آغاز به کار دولت سیزدهم و حَسب دستور جنابعالی (رئیس جمهوری) تأمین سوخت زمستانی به عنوان اولویت نخست وزارت نفت در دستور کار قرار گرفت و برنامه های کوتاه مدت تدوین شد. وی با بیان اینکه با افزایش سقف مصرف میعانات گازی در پالایشگاه ها، پتروشیمی ها، پالایشگاه های کوچک مقیاس و صادرات ۲.۵ تا ۳ برابری میعانات گازی کمک بزرگی به تولید گاز کرده است، اظهار کرد: مصرف گاز در بخش های مختلف خانگی، صنایع، نیروگاهی امسال برخلاف تولید با افزایش ۱۰ تا ۱۲ درصدی همراه شده است.

 تحویل ۱.۵ میلیارد لیتر سوخت بیشتر به نیروگاه ها

 وزیر نفت به تأمین سوخت مایع نیروگاه ها به عنوان یکی از دغدغه های وزارت نفت اشاره کرد و گفت: با افزایش هزینه تانکرهای سوخت رسان و ایجاد انگیزه، ذخایر سوخت مایع نیروگاه ها و صنایع ۱.۵ میلیارد لیتر بیشتر از پارسال بوده است، در حالی که آغاز به کار دولت سقف سوخت مایع نیروگاه ها و صنایع ۲۵ درصد کمتر از پارسال بود. اوجی با بیان اینکه اجرایی شدن سوآپ گاز ترکمنستان از مسیر ایران به مقصد آذربایجان به پایداری گاز در شمال شرق کشور کمک کرده است، افزود: با تعمیرات و اورهال پالایشگاه ها، خطوط انتقال، همچنین استفاده از برخی ترفندها خوشبختانه در هیچ استان و شهرستان کشور قطعی گاز نداشتیم. وی ادامه داد: اگر گاز صنایع و نیروگاه ها هم محدود شده، سوخت مایع با همان قیمت گاز در اختیار آنها قرار گرفته است.

 دعوت از رئیس جمهوری برای حضور در پارس جنوبی

وزیر نفت به اقدام های بلندمدت این وزارتخانه برای افزایش تولید گاز کشور اشاره کرد و با بیان اینکه ۶ یا ۷ قرارداد توسعه میدان گازی با شرکت های داخلی و خارجی به ارزش ۴.۵ میلیارد دلار امضا و عملیات اجرایی آنها آغاز شده است، تصریح کرد: اقدام های خوبی برای جمع آوری گازهای همراه مشعل که به تولید گاز کشور کمک می کند، انجام شده است. اوجی با بیان اینکه پروژه های نیمه کاره و اولویت دار سرلوحه کار وزارت نفت قرار گرفته است، اظهار کرد: به جرأت می گویم پروژه های تعریف شده در منطقه کم برخوردار اولویت وزارت نفت است. وی ارزش های طرح های گازرسانی و پتروشیمی را که امروز افتتاح یا عملیات اجرایی آن آغاز شده است ۴۰ هزار میلیارد تومان بیان کرد و گفت: بحث گازرسانی به صنایع جزو اولویت اصلی ماست و امروز ۴۱۱۴ واحد صنعتی به شبکه گازرسانی متصل شده است که بی شک در اشتغال زایی و درآمدزایی مؤثر خواهد بود.

وزیر نفت در پایان با قدردانی از رئیس جمهوری و حمایت ایشان از صنعت نفت ابراز امیدواری کرد که به زودی شاهد بازدید رئیس جمهوری از طرح های پارس جنوبی باشیم.

    افزایش ظرفیت انتقال گاز با افتتاح ایستگاه های تقویت فشار

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران نیز طرح های گازرسانی آماده افتتاح برای دهه فجر انقلاب اسلامی را تشریح کرد و گفت: مأموریت امسال شرکت ملی گاز ایران تکمیل پروژه های نیمه تمام به ویژه در مناطق کم برخوردار است. مجید چگنی با اشاره به افتتاح طرح های گازرسانی، اظهار کرد: شهر نوسود از شهرهای شهرستان پاوه که از شهرهای کم برخوردار کشور است امروز از گاز طبیعی بهره مند می شود، پروژه گازرسانی به ۱۰۹ روستای این استان در مجموع با سرمایه گذاری بیش از ۲۷۰ میلیارد تومان، امروز کلنگ زنی می شود. وی درباره پروژه های گازرسانی صنعتی این استان تصریح کرد: در استان کرمانشاه امروز ۶۵ طرح صنعتی به شبکه سراسری گاز متصل و کلنگ زنی گازرسانی به ۹۲ طرح صنعتی نیز با اعتبار ۱۴ میلیارد تومان انجام می شود. معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به پروژه های گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان نیز گفت: در این استان گازرسانی به شهرستان خاش انجام می شود و عملیات گازرسانی به ۹۳ روستا با ۲۲۸ میلیارد تومان اعتبار، همچنین عملیات گازرسانی به ۱۳۹ طرح صنعتی با اعتبار نزدیک به ۳۰ میلیارد تومان در این استان آغاز می شود. چگنی همچنین از تکمیل گازرسانی در استان خراسان جنوبی خبر داد و اظهار کرد: در این استان بر اساس مصوبه های سفر ۶ ماه پیش رئیس جمهوری به این استان، ۱۶۹ روستا با کار جهادی در مدت ۶ ماه به شبکه گاز سراسری متصل شدند، همچنین عملیات گازرسانی به ۱۱۲ روستا امروز آغاز می شود، بنابراین با تکمیل طرح های جدید، این استان در بخش شهری و روستایی به طور ۱۰۰ درصدی از نعمت گاز بهره مند خواهد شد. وی در تشریح دیگر طرح هایی که امروز به بهره برداری می رسند، گفت: ایستگاه تقویت فشار ارسنجان روی خط لوله سراسری هشتم امروز به بهره برداری می رسد و گازرسانی به استان های فارس، یزد و دیگر استان های در مسیر را تسهیل می کند. این ایستگاه ۱۰ میلیون متر مکعب به ظرفیت انتقال گاز کشور می افزاید. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: در کنار پروژه های یادشده، با بهره برداری از تأسیسات تقویت فشار خیرگو و بخش نخست خط لوله محمدیه قم و پارچین، ظرفیت انتقال گاز کشور افزایش می یابد. چگنی در جمع بندی طرح هایی که امروز افتتاح شدند، گفت: امروز عملیات گازرسانی به ۱۲۳۹ روستا و ۱۰ شهر و ۱۳۵۱ واحد صنعتی کشور آغاز ، ۱۴۵۹ روستا، ۱۴ شهر و ۴۱۱۴ واحد صنعتی گازرسانی می شود.

  2 برابر شدن ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی  

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز اعلام کرد که ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ایران تا سال ۱۴۱۱، بیش از دو برابر می شود. مرتضی شاهمیرزایی در آیین گشایش رسمی طرح پتروشیمی پتروکیمیای ابن سینا گفت: اکنون با سرمایه گذاری هایی که انجام شده ۶۸ مجتمع پتروشیمی در حال تولید است و در مجموع با ظرفیت تولید سالانه ۹۰ میلیون تن می توانیم صنعت کشور را در حوزه پتروشیمی یاری کنیم.

وی خطاب به رئیس جمهوری اظهار کرد: وزیر کاردان و متخصص شما وظیفه سنگینی را در افق گشاینده آینده کشور برای ما ترسیم کردند و روز پتروشیمی که هشتم دی ماه است به ما دستور دادند در زمینه کاتالیست که ماده راهبردی مصرف صنعت پتروشیمی است و دانش فنی آن تا پایان دولت سیزدهم خودکفا شویم. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی یادآور شد: با برنامه ریزی های انجام شده همه محصولات پتروشیمی در داخل کشور تولید خواهند شد، همچنین تا پایان سال ۱۴۱۱ (برنامه هشتم توسعه) ظرفیت کنونی تولید محصولات پتروشیمی به بیش از دو برابر یعنی ۲۰۰ میلیون تن در سال می رسد.