شرکت پایانه های نفتی ایران   

آمادگی برای افزایش حداکثری ظرفیت صادرات نفت

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران ازآمادگی این شرکت برای افزایش حداکثری ظرفیت صادرات نفت خام و میعانات گازی در کوتاهترین زمان ممکن خبر داد.

عباس اسدروز در بازدید از پایانه نفتی خارک اظهار کرد: شرکت پایانه های نفتی ایران به عنوان یک شرکت تخصصی، مسئولیت ذخیره سازی و صادرات نفت خام کشور و میعانات گازی را به عهده دارد.

وی با بیان اینکه با وجود محدودیت ها و مشکلات ناشی از تحریم های بین المللی و شرایط ویژه کرونا، کارهای بزرگی برای نخستین بار از سوی این شرکت انجام شده است، تخلیه میعانات گازی با استفاده از گوی شناور در منطقه عملیاتی پارس جنوبی و فراهم کردن زیرساخت های پایانه نفتی خارک برای دریافت و ذخیره سازی میعانات با هدف پشتیبانی از تولید پایدار گاز کشور را از جمله این فعالیت ها برشمرد.

اسدروز با اشاره به صادرات نفت خام به اشکال مختلف در شرایط تحریم تصریح کرد: با توجه به راهبردهای مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همسو با سیاست های کلان نظام در جهت خنثی سازی تحریم ها و افزایش حداکثری صادرات نفت خام، شرکت پایانه های نفتی ایران آمادگی کامل دارد در کوتاه ترین زمان ممکن، این راهبردها را برای صادرات حداکثری نفت خام و میعانات گازی پیاده سازی کند.

 شناور بهمن 6 به آب انداخته شد

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: با استفاده از امکانات شناورعملیاتی بهمن 6 تعمیر، نوسازی و به آب انداخته شد.

عباس اسدروز درآیین به آب اندازی این شناورعملیاتی با اشاره به اینکه شرکت پایانه های نفت ایران، سازمانی مأموریت گرا، تخصصی، حرفه ای در حوزه های دریافت و ذخیره سازی نفت خام و میعانات گازی است، اظهار کرد: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران سیاست ها و رئوس کلی برنامه ها و چشم انداز شرکت ملی نفت ایران را مشخص کرده اند و این توانایی وجود دارد که هر مقدار نفت تولیدی کشور ذخیره سازی و صادر شود.

وی با بیان اینکه عملیات دریایی شرکت پایانه های نفتی، نقش اصلی و تعیین کننده در به ثمر رساندن فرآیند صادرات نفت کشور ایفا می کنند، تصریح کرد: لازمه استمرار این فرآیند مهم، تعمیرات، به روزرسانی و بهینه سازی مداوم شناورهای عملیاتی از جمله یدک کش ها و قایق های بندگیر است.

اسماعیل احمدی، رئیس عملیات دریایی پایانه نفتی خارک نیز با اشاره به اینکه تعمیرات اساسی شناورها بر اساس استانداردهای مؤسسه های رده بندی باید از خارج از آب و اقدام های لازم روی آن انجام شود، اظهار کرد: در تعمیر شناور «بهمن 6» فعالیت های مختلفی از جمله تهیه، ساخت و مونتاژ قطعات لازم، نصب و تعمیر قسمت های مختلف، انجام موارد پیش نیاز و الزامی مانند ضخامت سنجی، خزه زدایی، سندبلاست و رنگ آمیزی قسمت های مختلف زیرآبی انجام شده است.

وی صرفه جویی اقتصادی تعمیر این شناور را بیش از 2 میلیارد ریال اعلام کرد.

عباس غریبی، جانشین پایانه نفتی خارک نیز به کمبود منابع مالی و قایق های عملیاتی در منطقه، اشاره و تصریح کرد: نبود امکان اعزام شناور بهمن به حوضچه های خشک خارج از منطقه برای انجام تعمیرات اساسی، موجب شد متخصصان عملیات دریایی با تکیه بر خلاقیت های خود آن را پس ازحدود 60روز کار مداوم، آماده انجام عملیات دریایی، همچنین مشارکت در فرآیند پهلودهی و جداسازی کشتی ها کنند.

 

    شرکت انتقال گاز ایران 

انتقال روزانه 464 میلیون مترمکعب گاز با 60 توربین

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در بازدید از تأسیسات تقویت فشار گاز دوراهان در منطقه 2 عملیات انتقال گاز ،از انتقال روزانه464  میلیون مترمکعب گاز با بهره گیری از60 دستگاه توربین در این حوزه عملیاتی خبر داد.

مهدی جمشیدی دانا گفت: باعملیاتی شدن واحد E مجتمع تاسیسات تقویت فشار گاز دهق، شمار توربین های فعال در مدار انتقال گاز به 60 دستگاه رسیده است و این استفاده از این تعداد توربین برای انتقال گاز یک رکورد محسوب می شود.

وی با تاکید بر اینکه کاهش شدید دما هیچ مشکلی در روند انتقال گاز ایجاد نکرده است، تصریح کرد: کارکنان شرکت انتقال گاز ایران با فعالیتی بی وقفه و شبانه روزی، همه گاز دریافتی از مبادی تولید را به بخش های مصرف (خانگی، صنعتی، تجاری) انتقال می دهند.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران تاکید کرد: با تلاش شبانه روزی این مجموعه در مناطق مختلف، فعالیت های تعمیراتی، تجهیز و بازسازی توربین ها،همچنین تعمیرات خطوط لوله به صورتی منسجم و برنامه ریزی شده انجام شده است تا عبوری بی دغدغه از زمستان داشته باشیم.

جمشیدی دانا با اشاره به نقش تاسیسات تقویت فشار دوراهان در انتقال گاز گفت: در این تأسیسات که در یکی از سردترین نقاط کشور موسوم به بام ایران، احداث شده است، تأسیسات تقویت فشار گاز دوراهان 2، دوراهان 3، پل کله 4، دهق 4،همچنین دهق 2 و دهق 3 به همراه یک واحد یدک و بدون رزرو، با حداکثر توان عملیاتی فعالیت می کنند.

وی با بیان اینکه منطقه دوعملیات انتقال گاز با شاخص بیشترین تعداد تأسیسات تقویت فشار و تجهیزات با مدیر یت جامع، انتقال پاک، ایمن، پایدار و بهره ور گاز را به عهده دارد، تصریح کرد: این مهم با ایثارگری کارکنانی که به گونه ای مستمر، در سایه همدلی بی بدیل، نگهداری و تعمیرات توربوکمپرسورها و تجهیزات جانبی را عهده دار هستند، محقق شده است.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران همچنین گفت: مجتمع تاسیسات تقویت فشار گاز دهق با 13دستگاه توربوکمپرسور فعال و انتقال حدود 380 میلیون مترمکعب گاز در روز(حدود 40 درصد گاز تولیدی کشور)، بزرگترین مرکز انتقال گاز کشور است.

تأسیسات تقویت فشار گاز شهرستان دهق در منطقه 2 عملیات انتقال گاز از جمله ایستگاه های مهم این منطقه عملیاتی است که در انتقال گاز به سه استان اصفهان، یزد و کهگیلویه و بویراحمد نقش مهمی به عهده دارد.

 

   پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان

بازگشایی موزه های پمپ بنزین خانه و کارآموزان

موزه های پمپ بنزین خانه و کارآموزان آبادان همزمان با دهه فجر امسال بازگشایی شدند. در آیینی که به همین منظور با حضورمحمد بنی سعید مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان، حکیم قیم مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان، حجت الاسلام والمسلمین غبیشاوی امام جمعه آبادان و جمعی از مسؤولان برگزار شد، پیشکسوتان و بازنشستگان صنعت نفت نیز تکریم و تقدیرشدند. علاقه مندان به تاریخ صنعت نفت و آثار تاریخی این حوزه می توانند هر روز هفته از ساعت 9 صبح تا 17بعدازظهر از موزه های پمپ بنزین خانه و کارآموزان دیدن کنند.

 افتتاح 3 جایگاه سوخت و راه اندازی دوباره جایگاه سی ان جی اروندکنار

در گرامیداشت دهه فجر امسال سه جایگاه جدید افتتاح و یک باب جایگاه راه اندازی دوباره شد.

جایگاه عرضه سوخت و مجتمع خدماتی رفاهی فاطمیه آبادان، جایگاه عرضه سوخت فدک شادگان و جایگاه عرضه سوخت انصاری آبادان، مجاری عرضه جدیدی هستند که در حوزه عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان افتتاح شده اند. در همین حوزه عملیاتی جایگاه عرضه سوخت سی ان جی اروندکنار نیز پس از سه سال راه اندازی دوباره شده است. برای ساخت سه جایگاه یاد شده همچنین راه اندازی دوباره جایگاه عرضه سی ان جی اروندکنار، در مجموع 285 میلیادرد ریال هزینه شده است.

با احداث جایگاه های عرضه سوخت فاطمیه در زمینی به مساحت 10 هزارمتر مربع، فدک شادگان در زمینی به مساحت 15هزار مترمربع و انصاری در زمینی به مساحت 26 هزار مترمربع به منظور عرضه بنزین و نفت گاز برای 32 نفر به صور ت مستقیم اشتغالزایی شده است.

شمار جایگاه های عرضه سوخت حوزه عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان با افتتاح جایگاه های جدید به 54 باب افزایش یافته است.

 

    شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران 

پیگرانی 90 درصد خطوط لوله انتقال نفت در قالب 4 پروژه

رئیس خدمات مهندسی حفاظت از خوردگی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از پیگرانی حدود 90 درصد ازخطوط لوله نفت کشور در قالب چهار پروژه خبر داد. امیر ریاحی در گرامیداشت چهل وسومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی با بیان اینکه وضع خطوط لوله به لحاظ خوردگی با پیگرانی هوشمند مشخص می شود، افزود: این مهم  در قالب چهار پروژه در دستور کار قرار گرفته است و تاکنون حدود90 درصد خطوط پیگرانی شده اند.

وی با بیان اینکه نگهداری خطوط لوله، تجهیزات(روزمینی و زیرزمینی) و مخازن از مسؤولیت های اصلی واحد خدمات مهندسی حفاظت از خوردگی است، افزود: حدود 50درصد خطوط لوله با هدف شناسایی نقاط  آسیب پذیر احتمالی، دو بار پیگرانی شده اند و پروژه جدیدی نیز در قالب مرحله پنجم تعریف شده است و 1695 کیلومتر از خطوطی را که تاکنون پیگرانی نشده اند، شامل می شود. وی تصریح کرد: خطوط دیگری هم هست که خوردگی آنها بسیار زیاد است و پیش تر پیگرانی هوشمند شده اند و لازم است دوباره این کار در مورد آنها انجام شود.

رئیس خدمات مهندسی حفاظت از خوردگی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با بیان اینکه خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی به لحاظ وضع نشتی و خوردگی، شرایط مطلوب و پایداری دارند، اظهار کرد: با توجه به انجام پیگرانی هوشمند و انجام عملیات ترمیمی روی خطوط لوله، شاهد نشتی و خوردگی بسیار کمی هستیم و این مهم به واسطه تلاش همکاران در مناطق زیرمجموعه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران است.

ریاحی با اشاره به قابل استفاده بودن خطوط موجود تا 10 سال آینده گفت: برخی خطوط که اگر پیگرانی هوشمند نمی شدند، مجبور به تعویض خط می شدیم، اما با انجام پیگرانی هوشمند، تعویض به موقع پوشش انجام و ترمیم نقاط آسیب دیده، از خطوطی پایدار بهره مندیم. وی تصریح کرد: اگر پیگرانی در فواصل منظم انجام گیرد، با شناسایی نقاط ضعف خطوط را می توان و پایداری در آنها را افزایش داد.

رئیس خدمات مهندسی حفاظت ازخوردگی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با اشاره به پروژه های در دست اجرای این واحد اظهار کرد: هم اکنون دو پروژه فعال تعویض پوشش شامل خط 26 اینچ در حوزه عملیاتی خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خلیج فارس به طول 4 کیلومتر و خط لوله مارون اصفهان به طول 1200 متر(قطعات مارون 3 و 4) در دست اجراست که هردو آنها قبل از سال نو پایان خواهند یافت.

ریاحی تصریح کرد: افزون بر این، طرح های دیگری ازجمله خط 22 اینچ در حوزه عملیاتی منطقه تهران و خط لوله 16 اینچ نایین- کاشان– ری در حوزه عملیاتی منطقه جنوب شرق در دست اجراست که عملیات تعویض پوشش آنها در سال آینده پایان خواهد یافت.

 

   شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران

 طرح ارتقای سامانه هوشمند سوخت کشور اجرایی می شود

مدیرسامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ازاجرای طرح ارتقای سامانه هوشمند سوخت به منظور ارتقای سطح ایمنی و روزآمدکردن تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری آن از مرکز دیتا تا جایگاه های عرضه سوخت خبر داد. مسعود رضایی هدف ازاجرای این طرح راروزآمدسازی امنیتی، سخت افزاری و نرم افزاری تجهیزات درمرکزسامانه، جایگاه های عرضه سوخت ودیگربخش های مرتبط با سامانه هوشمند سوخت عنوان کرد. وی با بیان این که از پایان امسال یا اوایل سال آینده، نوسازی درسطح جایگاه های عرضه سوخت  نیز آغاز و تجهیزات جدید به مرور وارد آنها خواهد شد، افزود: اگر چه کارکرد سامانه هوشمندسوخت در نسل جدید تغییری نخواهدکرد،اما این تغییرات به منظور نگهداری، بهره برداری حداکثری و توسعه این سامانه اجرایی می شود. مدیرسامانه هوشمند سوخت کشوربا اشاره به این که تجهیزات کنونی سامانه هوشمند سوخت کشورمربوط به16سال پیش است، تأکید کرد: بااجرایی شدن طرح ارتقای سامانه هوشمند سوخت، خدمت رسانی به مردم نیزتسهیل می شود.

رضایی با بیان این که هم اکنون حدود20میلیون کارت هوشمند سوخت فعال در اختیار مردم قراردارد که بیش از20میلیون آن مربوط به خودروهای شخصی وموتورسیکلت است، اظهار کرد: از این تعداد حدود6 میلیون به موتورسیکلت ها اختصاص دارد،حدود یک میلیون کارت فعال نفت گاز است و بقیه کارت ها(کارت جایگاه دار و کارت هایی کاربر ی های ویژه برای خودروهای عمومی بنزین سوز شامل وانت و تاکسی) نیز ویژه هستند. سامانه هوشمند سوخت کشورهم اکنون بابیش از27میلیون مشترک، اطلاعات سوخت گیری وسایل نقلیه رادر بیش ازچهارهزارباب جایگاه عرضه فرآورده های نفتی از تمام نقاط کشور به صورت مکانیزه جمع آوری و به منظور پردازش و تهیه گزارش های تحلیلی و آماری به مرکزداده منتقل می کند.دراین سامانه بیش از یک هزار و 100دفترخدمات پشتیبانی کارت هوشمند سوخت، وظیفه خدمت رسانی به مشترکین را به عهده دارند.

پرداخت الکترونیک قیمت سوخت،کاهش حجم نقدینگی درجایگاه ها، افزایش امنیت،اجرایی شدن سامانه های پرداخت الکترونیکی و اتوماسیون مالی درمجاری عرضه، همچنین کنترل دقیق وسریع مقادیر فروش وگردش سریع پول، کاهش استهلاک اسکناس ازجمله فواید ارزشمند سامانه هوشمند سوخت است.

کنترل رشد مصرف فرآورده های نفتی، کاهش مصرف بنزین و نفت گازاز دیگر ویژگی های مهم سامانه هوشمندکارت سوخت هستند؛بنابربرآوردهای آماری،تاکنون میلیاردها دلار از بابت کاهش واردات بنزین و نفت گاز صرفه جویی ارزی شده است.

 

   مجتمع پارس جنوبی

فرآورش روزانه 550 میلیون مترمکعب گاز

 مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که این مجموعه اکنون توان فرآورش روزانه 550 میلیون مترمکعب گاز را دارد. هادی هاشم زاده فرهنگ در بازدید محمدرضا فرزین، مدیرعامل بانک ملی ایران و هیات همراه از پالایشگاه های این مجتمع گفت: اکنون که در اوج سرمای زمستان هستیم، مجتمع گاز پارس جنوبی با همه ظرفیت عملیاتی است. وی با اشاره به سهم نزدیک به 70درصدی مجتمع گاز پارس جنوبی در تامین سبد انرژی کشور اظهار کرد: با تکیه بر توان و تخصص نیروهای جوان و کارآمد، از ابتدای امسال تاکنون حدود 153 هزارمیلیون مترمکعب گاز شیرین به خط سراسری ارسال شده است. مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه این مجتمع باه مه توان و با حمایت دستگاه های اجرایی کشور، در مسیرشکوفایی، رشد اقتصادی و عزت کشور گام برمی دارد، تصریح کرد: در مسیرخدمت به جامعه باید با شتاب بیشتری گام برداشت و از همه فرصت ها بهترین موقعیت را به وجود آورد.

مدیرعامل بانک ملی ایران نیز به جایگاه ویژه مجتمع گاز پارس جنوبی در توسعه و رشد اقتصادی کشور اشاره و تصریح کرد: این جایگاه دستاورد تلاش متخصصان و کارکنانی است که به عنوان سرمایه های ارزشنمند کشور در این مجتمع گازی فعالیت می کنند.

فرزین همچنین با اشاره به سابقه بانک ملی و گسترش شعبه ها در نقاط مختلف کشور افزود: بانک ملی ایران نیز در مسیر حمایت از صنعت نفت و گاز کشور با ارائه تسهیلات به کارکنان این صنعت، گام های مهمی برداشته و بسته های اعتباری و تسهیلاتی جامعی را برای مشتریان خود تدارک دیده است که می تواند به فراخور نیاز در اختیار قرارگیرد.

وی تاکید کرد: این بانک، کمک به توسعه و پیشرفت در بزرگترین مجتمع گازی کشور را به عنوان یکی از اهداف اصلی خود می داند و تلاش دارد تا حضور بیشتری در منطقه پارس جنوبی داشته باشد.

مدیرعامل بانک ملی ایران مجتمع گاز پارس جنوبی را یکی از قطب های مهم رشد اقتصاد در کشور خواند و افزود: این مجموعه بزرگ می تواند با داشتن نیروی انسانی کارآمد و توانمند، کمک شایانی به توسعه کشور داشته باشد.

از13پالایشگاه مجتمع گازی پارس جنوبی، هم اکنون12پالایشگاه عملیاتی است و تنها فاز  14 در دست ساخت است. ظرفیت تولید روزانه گاز شیرین در این مجتمع گازی بیش از560 میلیون مترمکعب و ظرفیت تولید گاز ترش در آن نیز80 میلیون مترمکعب در روز است.