شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب

ضرورت افزایش تعامل آزمایشگاه ها با مراکز تحقیقاتی

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب بااشاره به نقش آزمایشگاه ها در افزایش تولید محصول، برضرورت تعامل بخش آزمایشگاهی شرکت مناطق نفت خیزجنوب با مراکز تحقیقاتی تاکید کرد.

علیرضا دانشی دربازدید از آزمایشگاه مرکزی شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب و در نشست بامدیران این بخش بابیان این که درکشورهای مختلف، ازنفت حدودسه هزار محصول و در کشورما حدود50محصول تولید می رسد، تصریح کرد: برای کاهش این فاصله تولید، لازم است اقدام های مؤثری صورت بگیرد.

وی با اشاره به ورود جدی شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب به حوزه فروش و صدور خدمات فنی و مهندسی گفت: صنعت نفت باید فاصله خود را با مرز دانش تخصصی روزآمد دنیا کمتر کند.

دانشی تأکید کرد: لازم است از رهگذر داشته های فنی و تخصصی خود در جهت تولید ثروت در این حوزه اقدام های مؤثری انجام دهیم.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بر لزوم افزایش تعامل آزمایشگاه های مناطق نفت خیز جنوب با مراکز تحقیقاتی تأکید کرد و افزود: در مجموعه مناطق نفت خیز جنوب باید آزمایشگاه ها فوق تخصصی شوند و با مجموعه های مهم تحقیقاتی و آزمایشگاهی در سطح کشور و بیرون از کشور تعامل داشته باشند.

دانشی بابیان اینکه این شرکت توانمندی و آمادگی بالایی در ارائه خدمات فنی و مهندسی درحوزه خدمات تخصصی آزمایشگاهی و کنترل کیفیت نفت و گاز دارد، گفت: آزمایشگاه مرکزی شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب ظرفیت بالایی در زمینه تأمین نیازهای شرکت های پتروشیمی کشور دارد و این موضوع باید در اولویت های این مجموعه قرارگیرد.

صادق فتح الهی، مدیرفنی شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب نیزباتأکید براینکه مجموعه آزمایشگاه های معاونت شیمیایی این شرکت از قوی ترین و تخصصی ترین مجموعه های آزمایشگاهی صنعت نفت کشوراست، اظهارکرد: درسال های اخیر پیشرفت های چشمگیری در حوزه خدمات آزمایشگاهی به ویژه در زمینه بهبود تولید و ازدیاد برداشت انجام شده که راه اندازی آزمایشگاه ازدیاد برداشت مناطق نفت خیزجنوب وخدمات آزمایشگاه اسیدکاری که به بهبود عملیات اسیدکاری چاه ها منجر شده، از نمونه های شاخص آن است.

هومن محمدشاهی، معاون مطالعات شیمیایی و آزمایشگاه های کنترل کیفیت مدیریت امورفنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب هم باتشریح توانمندی ها وبخش های مختلف آزمایشگاه گفت: در این مجموعه انواع آزمایش های پیشرفته وتخصصی انجام می شود و اقدام های مرتبط با کنترل کیفیت نفت و گاز، بهبود تولید و ازدیاد برداشت فراهم شده است.

 

نفت و گاز اروندان

ضرورت برگزاری نمایشگاه دائم نفت درمجاورت مرز عراق

مدیران عامل شرکت نفت و گاز اروندان وشرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب برضرورت دایرکردن نمایشگاه دائم صنعت نفت درمجاورت مرزعراق ودرشهرخرمشهر تأکید کردند.

مدیرعامل شرکت نفت و گازاروندان درنشست هم اندیشی با مجموعه مدیران شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب که در محل شرکت نفت و گاز اروندان واقع در اهواز برگزار شد، گفت: از آنجا که صادرات دانش فنی به کشورهای همسایه ایران، با هدف ارزآوری برای کشور از اولویت های شرکت بهره برداری نفت و گاز اروندان به شمار می رود بر همین اساس، هماهنگی هایی با دستگاه دیپلماسی کشور انجام شده است. عبدالله عذاری اهوازی بااشاره به اینکه این چشم انداز از مسیر همکاری بین بخشی و تعامل نزدیک با شرکت ملی نفت ایران و شرکت مناطق نفت خیزجنوب محقق می شود، افزود: تأسیسات موجود در گستره فعالیت شرکت بهره برداری نفت و گاز اروندان از فناوری های روزآمد دنیا برخوردار است و ره آورد تعیین شده برای صادرات دانش فنی مهندسی از سوی این شرکت با کمک بدنه کارشناسی صنعت نفت عملی می شود. وی همچنین بر ضرورت دایر کردن نمایشگاه دائم صنعت نفت در مجاورت با مرزعراق و در شهرخرمشهر نیز تاکید و تصریح کرد: ارائه دستاوردها و معرفی توانمندی های صنعت نفت کشور در این نمایشگاه سبب توسعه مبادلات تجاری در بخش صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور می شود. در این نشست، علیرضا دانشی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نیزگفت: ایجاد ارتباط قوی بین شرکت های نفتی کشور و نفت و گاز اروندان با هدف بهره وری و تقویت عملکرد آنها ضروری است. وی با انتقاد از عملکرد جزیره ای شرکت ها گفت: متأسفانه شرکت های نفتی کشور به دلیل برخی دیدگاه های مدیریتی خاص در سال های گذشته به چند تکه تبدیل شدند که این موضوع سبب ایجاد ضعف هایی شده است. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب افزود: به همین منظور برای اینکه بتوان بخشی از این ضعف ها را جبران کرد باید تعامل و همکاری های مشترک بین بخشی تقویت شوند. دانشی همچنین به برگزاری نمایشگاه تخصصی صنعت نفت و حفاری خوزستان در بهمن ماه در اهواز اشاره کرد و گفت: به دعوت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، فعالان صنعت نفت برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس در این نمایشگاه حضور خواهند داشت که فرصتی مناسب برای ارائه توانمندی های کشور در زمینه صادرات خدمات فنی مهندسی خواهد بود. وی همچنین بر ایجاد یک نمایشگاه دائم و کاربردی ویژه صنعت نفت کشور در محدوده منطقه آزاد اروند و شهر خرمشهر (در مجاورت با کشور عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس) تاکید و تصریح کرد: این مهم باید در برنامه های کاری روابط عمومی شرکت های مناطق نفت خیز جنوب و شرکت بهره برداری نفت و گاز اروندان قرار گیرد.

 

شرکت گاز استان خوزستان

پایان عملیات تقویت فشار گاز در دشت آزادگان و هویزه

عملیات اجرایی واحد بهره برداری شرکت گاز استان خوزستان به منظور تقویت فشارخط تغذیه گازرسانی به شهرهای دشت آزادگان و هویزه که به دلیل کاهش دمای این استان دچار افت فشار شده بود، پایان یافت. نادرقلی زری میدانی، سرپرست شرکت گازاستان خوزستان گفت: با توجه به افت فشار شبکه گازرسانی به شهرهای دشت آزادگان و هویزه به دلیل کاهش غیرمنتظره دما درنقاط مختلف استان، گروه تعمیرات بهره برداری شرکت گازاستان خوزستان پس از سه شبانه روزعملیات اجرایی موفق شدبا اتصال خط تغذیه 12اینچ ازقطع جریان گازشهرها و روستاهای سو سنگرد و هویزه جلوگیری کند. وی افزود: عملیات اجرایی تقویت فشار شبکه گازرسانی به شهرهای هویزه و دشت آزادگان باهم افزایی نیروهای بهره برداری شهرستان ها، نیروهای عملیاتی منطقه یک اهواز، ماهشهر، باوی، سوسنگرد و امور تدارکات و عملیات کالا انجام شد. سرپرست شرکت گازاستان خوزستان تصریح کرد: با اجرای عملیات اتصال خط تغذیه به عنوان منبع ذخیره به شبکه گازرسانی شهرهای دشت آزادگان وهویزه، همچنین اجرای عملیات انشعاب گیری گرم(هات تپ) گازشهرها و روستاهای هویزه و سوسنگرد پایدار و افت فشار جریان گاز در آنها جبران شد.

 

    پژوهشگاه صنعت نفت

تحول دیجیتال در صنعت نفت

پژوهشگاه صنعت نفت وگروه شرکت های دانش بنیان دانیال موج با امضای تفاهم نامه مشترک، برای همکاری و استفاده بهینه از امکانات، ظرفیت ها و توانایی های یکدیگر اعلام آمادگی کردند.پیاده سازی تحول دیجیتال، نیازسنجی فنی در زمینه های هوش مصنوعی، همچنین طراحی، پیاده سازی و بومی سازی تجهیزات ارتباطی مورد نیاز صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، از مهم ترین مسائل این تفاهم نامه است.همکاری علمی و فنی در جهت رفع نیازهای حوزه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، همچنین پایش هوشمند لوله های انتقال نفت و گاز، از دیگر مسائل این تفاهم نامه است.این تفاهم نامه که مدت زمان آن سه ساله است، بهمن ماه امسال در محل پژوهشگاه صنعت نفت از سوی رئیس پژوهشگاه صنعت نفت و مدیرعامل شرکت دانیال موج امضا شد.

نقش آفرینی پژوهشگاه در تحول دیجیتال

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت حضور دانش بنیان ها برای تحول دیجیتال کشور مهم ارزیابی کرد و گفت: پژوهشگاه صنعت نفت می تواند درتوسعه فناوری وتحول دیجیتال کشور نقش آفرین باشد.جعفرتوفیقی درحاشیه امضای تفاهم نامه باگروه شرکت های دانش بنیان دانیال موج با اشاره به این که با اتکا به تلاش جوانان این مرز و بوم تحولات عظیمی را در کشور شاهد هستیم، افزود: این افراد از نظر فنی وعلمی به جایگاهی دست یافته اند که می توانند با بزرگ ترین شرکت های بین المللی رقابت کنند.وی از روند سریع تحولات در دنیا یاد کرد و گفت: تغییرات ایجادشده در سطح دنیا بازگشت ناپذیر است و نیاز دارد که سازمان های پژوهشی و دانشگاه ها اطلاعات خود را به طور مستمر و با سرعت بالا به روز کنند. توفیقی با بیان این که عمده ترین مزیت رقابتی کشورها موضوع تحول دیجیتال است، افزود: خوشبختانه دراین زمینه شرکت هایی نظیرشرکتِ دانش بنیان دانیال موج ورود کرده اند که بسیار حائز اهمیت است.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با تاکید براین که صنعت نفت تکیه گاه اقتصادی و سیاسی کشور است، افزود: این صنعت عظیم برای تسریع فعالیت های عملیاتی خود نیازمند بهره مندی از فناوری های دیجیتالی است؛ بر همین اساس، محققان پژوهشگاه صنعت نفت افزون بر انجام فعالیت های فناورانه و روزآمد این صنعت، به دنبال رصد فناوری های روز دنیا نیز هستند.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت بابیان اینکه امیدواریم امضای این تفاهم نامه به افزایش سرعت ورود فناوری ها به صنعت نفت از مسیر پژوهشگاه منجر شود، گفت: پژوهشگاه بهترین مرکزی است که می تواند در زمینه فناوری های مرتبط باموضوع دیجیتال و تحولات دیجتالی به صنعت نفت کشور کمک کند.

توفیقی تصریح کرد: پژوهشگاه صنعت نفت باید درموضوع کاربرد فرآیندهای دیجتالی و تسلط به دانش و فناوری در این زمینه در کشور پیشگام باشد و بتواند با تلاش محققان خود سبب نفوذ فناوری های مورد نیاز کشور در بخش های مختلف صنعت شود.

 

   شرکت انتقال گازایران

تغییرساختار سازمانی همسو با غنی سازی مشاغل

مدیرمهندسی ساختارشرکت ملی گاز ایران بر لزوم تغییر در ساختار سازمانی همسو با غنی سازی مشاغل در سازمان تأکید کرد.

ولی الله دینی در نشست هم اندیشی با مدیریت و هیئت رئیسه منطقه 8 عملیات انتقال گاز در تبریز گفت: مهندسی ساختار شرکت ملی گاز ایران باهمه توان مدیریتی وکارشناسی خود در تلاش است به سوی چابک سازی و به روزرسانی ساختار سازمان حرکت کند.

وی با اشاره به این که هرسازمانی براساس شرایط خود به ارتقای پایه های سازمانی، غنی سازی و بازنگری ساختار نیاز دارد، تصریح کرد: در مهندسی ساختار نیاز است اندازه سازمان مشخص و ابزارساختمان نیز فراهم شود، بر همین اساس امیدواریم بر بازآرایی سازمانی و حفظ و نگهداشت نیروهای باتجربه مدیریت بهتری داشته باشیم.

مدیرمهندسی ساختارشرکت ملی گازایران اظهارکرد: برای رسیدن به اهداف راهبردی سازمانی باید دیدگاه مان راتغییر دهیم و از سامان دهی مشاغل نیروهای قراردادی و پیمانکاری غافل نشویم، زیرا بابها دادن به همکاران و توان افزایی آنها می توان بهره وری را ارتقا داد.

دینی با اشاره به این که دربازنگری و ارتقای ساختار، همیشه پایین ترین رده های سازمان در اولویت قرار دارند، تصریح کرد: همگام با رشد فناوری ضروری است دانش کاربری در سازمان نیز افزایش یابد.

وی باتاکید براین که شناخت دقیق فرآیندها و حرکت به سوی چابک سازی سازمان اظهار کرد: نمی توان بانگاه غیرفنی مشکلات فنی را برطرف کرد؛ باید بازخورد ساختار سازمانی را هم در نظر بگیریم و به دنبال انحراف معیارباشیم.

 

  شرکت ملی حفاری ایران

آغازعملیات حفاری 10 حلقه چاه در آزادگان جنوبی

 

با استقرار دو دکل سنگین خشکی ناوگان شرکت ملی حفاری ایران، عملیات حفاری پروژه 10حلقه چاه توسعه ای- توصیفی در میدان نفتی آزادگان جنوبی در استان خوزستان آغاز شد. محمد خاوری نژاد، مدیر پروژه های حفاری در میدان نفتی آزادگان جنوبی، در این باره گفت: هم اکنون دستگاه های حفاری 28 و92 فتح درحال حفاری دو حلقه چاه توسعه ای در موقعیت مزبور واقع در غرب کارون هستند.

وی افزود: به منظور شتاب بخشی در اجرای کار، با توافق انجام شده با شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) به عنوان مجری طرح توسعه میدان نفتی آزادگان، دکل حفاری 27 فتح نیز به زودی برای تکمیل یک حلقه چاه توصیفی در این میدان استقرار می یابد.

مدیر پروژه های حفاری درمیدان نفتی آزادگان جنوبی در زمینه اقدام های انجام شده درباره تکمیل یک حلقه چاه باقیمانده از پروژه 20+3 اظهارکرد: با تأمین تجهیز مورد نیاز، انتظار می رود حداکثر ظرف 20 روز آینده مراحل تکمیل این چاه انجام و تحویل شرکت متن شود.

خاوری نژاد گفت: با توجه به تعامل و ارتباط نزدیک میان متخصصان ملی حفاری و شرکت متن، تلاش می شود پروژه های در دست اجرا در این موقعیت با توجه به به کارگیری کامل ضوابط و مقررات زیست محیطی، به نحو مطلوب و در زمان مناسب پایان یابد.

 

برگزاری دوره آموزشی مدیریت ریسک حرفه ای

رئیس آموزش عمومی شرکت ملی حفاری ایران ازبرگزاری دوره آموزشی مدیریت ریسک حرفه ای (RMP) ازسوی اداره آموزش و تجهیز نیروی انسانی این شرکت خبرداد.

سید روح الله موسوی گفت: دراین دوره 17 نفر از کارشناسان حوزه معاونت مدیرعامل در پروژه های حفاری، مدیریت های امورمالی، منابع انسانی، پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت، تدارکات و امور کالا و اداره مهندسی و طراحی راه و ساختمان مشارکت دارند.

وی بابیان اینکه مدت این دوره 33ساعت برنامه ریزی شده است، گفت: دراین دوره آموزشی مفاهیمی مانند مدیریت ریسک، فرآیند ارزیابی ریسک و تهیه گزارش آنالیز ریسک با هدف آشنایی کارشناسان ذی ربط با روش های علمی مدیریت، برنامه ریزی، آنالیز و کنترل ریسک ها و پیاده سازی عملی تکنیک های مدیریت ریسک ارائه می شود. رئیس آموزش عمومی شرکت ملی حفاری ایران همچنین به برگزاری دوره آموزشی PMBOK با منظور ارتقای شایستگی هایی همچون راهبری و مدیریت پروژه، مدیریت پیمانکاران و کارفرمایان وافزایش مهارت گزارش دهی و گزارش گیری برای مدیران پروژه و افراد کلیدی شاغل در مدیریت پروژه های حفاری اشاره کرد.

رئیس اداره آموزش عمومی اداره آموزش و تجهیز نیروی انسانی شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: دراین دوره که به مدت 81 ساعت به صورت برخط برگزارشد، مواردی همچون مدیریت یکپارچگی، حدود، هزینه، کیفیت، تدارکات، نتایج، ارتباطات و ذی نفعان پروژه آموزش داده شد.