سخنگوی دولت :

 مردم بزودی نتایج سفر رئیس جمهوری به روسیه را مشاهده می کنند

سخنگوی دولت، سفر رئیس جمهوری به روسیه را همسو با سیاست توسعه متوازن روابط بین المللی دولت با کشورهای جهان ارزیابی کرد و گفت: مردم بزودی شاهد آثار و نتایج سفر رئیس جمهوری به روسیه خواهند بود.

به گزارش شانا، علی بهادری جهرمی روز سه شنبه،5 بهمن ماه در نشست خبری، به سفر اخیر رئیس جمهوری و برخی وزیران دولت به روسیه اشاره کرد و گفت: سفر رئیس جمهوری به روسیه، سفری پربار بود. در این سفر نشست رسمی کاری در کاخ کرملین بدون محدودیت زمانی برگزار شد و احترام متقابل کاملاً در نشست حکمفرما بود. وی افزود: افزون بر این دعوت رسمی مجلس دوما، نشستی در دوما برگزار شد که رئیس جمهوری در آن به سخنرانی پرداخت. دیدار با فعالان علمی در دانشگاه دولتی مسکو، همچنین فعالان اقتصادی روسیه و جوامع دینی و فرهنگی از دیگر برنامه های این سفر بود. سخنگوی دولت با بیان اینکه مردم بزودی شاهد آثار و نتایج سفر رئیس جمهوری به روسیه خواهند بود، تصریح کرد: در این سفر، مسائل دوجانبه و چندجانبه در همه حوزه ها مطرح شد و توافق های گسترده و اشتراکات عمیقی به وجود آمد و قراردادهایی نیز در حوزه نفت، راه و بخش ریلی بین دو کشور امضا شد. بهادری جهرمی اظهار کرد: این حجم از نشست های کاری، احترام های متقابل و برنامه های تدارک دیده شده در این بازه زمانی کوتاه به نوعی کم نظیر بود و تقریباً در همه موضوع های اقتصادی و تجاری که محور اصلی مباحث سفر بود، همچنین مسائل سیاسی، علمی و فرهنگی، نظامی و دفاعی بحث و تبادل نظر شد.

وی گفت: در حوزه راه آهن و کریدور، توافق های بسیار خوبی میان ایران و روسیه اجرایی و عملیاتی شده و حتی قراردادهایی در این زمینه به امضا رسیده و برخی مسائل نیز در انجام مقدمات برای امضای قرارداد است.

سخنگوی دولت افزود: سیاست و شعار دولت و وعده ای که این دولت به مردم داده، نگاه متوازن و متعادل به کشورهای مختلف جهان برای توسعه حوزه تجارت خارجی و روابط بین الملل است. بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی درباره آمار فروش نفت گفت: در شرایط جنگ اقتصادی، انتشار جزییات قراردادها و نحوه فروش و استردادها به صلاح نیست. رئیس جمهوری بارها تأکید کرده که دولت اجازه نخواهد داد تحریم ها مانع فروش نفت و توسعه صادرات شود. وی با بیان اینکه آمار فروش نفت و بازگشت ارز حاصل از فروش نفت در وضع قابل قبولی قرار دارد، اظهار کرد: دولت در تأمین ارز با مشکلی مواجه نیست و برای اطلاع از اینکه فروش نفت وجود دارد یا خیر، باید از مسؤولان مربوطه در دولت سؤال شود.

 

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم تأکید کرد:

آمادگی وزارت علوم برای احداث نخستین  پارک شیمیایی

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: وزارت علوم آمادگی دارد همکاری لازم را با مجموعه پتروشیمی برای اخذ مجوزهای واحدهای فناور و پارک های علم و فناوری به منظور ایجاد زمینه احداث نخستین پارک شیمیایی کشور داشته باشد. به گزارش خبرنگار شانا، علی خیرالدین روز سه شنبه، 5بهمن ماه، در آیین معرفی پتروشیمی کارون به عنوان نخستین شرکت دانش بنیان گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس اظهار کرد: ۴۹ پارک علم و فناوری، ۲۲۳ مرکز رشد، ۱۰ هزار و ۷۰۰ واحد فناور و ۶۷۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که حدود یکهزار و ۸۰۰ از این دانش بنیان ها در پارک های علم و فناوری هستند. وی یکی از بزرگ ترین معضلات کشور را بیکاری خواند و ادامه داد: حدود ۴۰ درصد بیکاران کشور، فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند و این موضوع نشان می دهد که ما نتوانستیم در جذب فارغ التحصیلان در بازار کار موفق باشیم. معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه ۶۵ هزار اشتغال دانش بنیان در کشور ایجاد شده است، افزود: شرکت های دانش بنیان توانسته اند حدود ۵۰ هزار فارغ التحصیل دانشگاهی را جذب کنند، بنابراین زمینه ای مناسب برای اشتغال دانش بنیان است. خیرالدین با تأکید بر اینکه برای موفقیت در این بخش باید روی لبه فناوری و مرز دانش فناوری کار کنیم، تصریح کرد: وجود دفاتر انتقال فناوری در هلدینگ های مختلف، بویژه در بخش پتروشیمی بسیار ضروری است و این موضوع باید تقویت شود. وی بر تبدیل واحدهای فناور به شرکت های دانش بنیان تأکید کرد و گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی که بتازگی قرار شده ۶ هزار میلیارد تومان سرمایه داشته باشد، بیشترین حمایت را از شرکت های دانش بنیان انجام می دهد. با ایجاد شرکت های دانش بنیان دیگر خام فروشی نخواهیم کرد و به سمت بهره وری بالاتر خواهیم رفت. معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره طرح میزبانی توضیح داد: در این طرح دانشجویان فعال در دانشگاه ها را شناسایی و علاقه مندان حوزه فناوری را وارد شرکت های دانش بنیان می کنیم، بنابراین صنعت پتروشیمی نیز می تواند در صورت توان از علاقه مندان به حوزه پتروشیمی در این طرح حمایت کند. خیرالدین به موضوع نیازسنجی و نیازآفرینی برای آینده اشاره و اظهار کرد: صنعت پتروشیمی باید تمرکز بیشتری بر پارک های شیمیایی داشته باشد. برای نمونه هم اکنون کشور چین ۶۸۰، عربستان ۳ و آلمان ۶۰ پارک شیمیایی احداث کرده اند؛ اما در ایران یک پارک شیمیایی نیز وجود ندارد که پارک های علم و فناوری می توانند زمینه مناسبی برای ایجاد این پارک ها باشند. وی اظهار کرد: وزارت علوم این آمادگی را دارد که همکاری لازم را با مجموعه پتروشیمی برای دریافت مجوز واحدهای فناور و پارک های علم و فناوری داشته باشد تا نخستین پارک شیمیایی کشور ایجاد شود.

 

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی:

اقدام های وزارت نفت  در بخش صادرات و فروش نفت ستودنی است

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: تلاش وزارت نفت برای فروش و صادرات نفت، همچنین تهاتر نفت با بدهی پیمانکاران پروژه های عمرانی ستودنی است. به گزارش شانا، محمدرضا رضایی کوچی، ضمن تشکر از وزیر نفت برای همکاری در زمینه تهاتر نفت با بدهی پیمانکاران پروژه های عمرانی گفت: خوشبختانه شاهدیم که وزارت نفت، برای تهاتر نفت به منظور اجرای پروژه های عمرانی و پرداخت بدهی پیمانکاران، همکاری بسیار خوبی داشته و در کنار صادرات و فروش نفت، با دستگاه های اجرایی و پیمانکاران بزرگ کشور برای تکمیل پروژه های عمرانی نیز تهاتر کرده که مطلوب و ستودنی است. وی افزود: موضوع تهاتر نفت با بدهی پروژه های عمرانی در قانون بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی شده، همچنین دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۱ نیز به موضوع تأمین منابع مالی پروژه ها با تهاتر نفت، توجه داشته است. رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به همکاری وزارت نفت برای تحویل قیر به دستگاه های اجرایی کشور، اظهار کرد: بر اساس قانون بودجه امسال، وزارت نفت مکلف بود مبلغ ۱۵ هزار میلیارد تومان مواد اولیه قیر (وکیوم باتوم) نفت خام را برای اجرای پروژه های راهسازی و عمرانی در اختیار دستگاه های اجرایی قرار دهد. این رقم در بودجه سال ۱۴۰۱ به رقم ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته که در تکمیل پروژه های عمرانی نقش مؤثری خواهد داشت.

 

باحضور در مجلس شورای اسلامی:

وزیر نفت در کمیسیون انرژی به پرسش های نمایندگان پاسخ داد

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر نفت با حضور در این کمیسیون به برخی پرسش های نمایندگان مجلس پاسخ داد.  به گزارش خبرنگار شانا، مصطفی نخعی در تشریح نشست روز سه شنبه، 5 بهمن ماه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی که با حضور جواد اوجی، وزیر نفت برگزار شد، گفت: وزیر نفت با حضور در این کمیسیون، به برخی پرسش های نمایندگان مجلس پاسخ داد. وی با بیان اینکه موضوع تسریع گازرسانی به استان آذربایجان غربی یکی از پرسش ها بود، افزود: وزیر نفت به این پرسش پاسخ داد که نماینده سوال کننده نیز از پاسخ های وزیر به صورت مشروط قانع شد. سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عمل نکردن پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند به وظیفه مسؤولیت های اجتماعی خود موضوع دیگر این نشست کمیسیون انرژی بود که در نهایت مقرر شد در این باره، کمیته ای تشکیل و پس از انجام بررسی های لازم، نماینده سوال کننده قانع شدن یا قانع نشدن خود را به کمیسیون اعلام کند. نخعی اظهار کرد: پرسش یکی دیگر از نمایندگان درباره مازوت سوزی در بعضی نیروگاه های کشور و آلودگی هوای ناشی از آن بود که مقرر شد ابتدا مستنداتی تکمیلی از سوی معاونت برنامه ریزی وزارت نفت در اختیار این نماینده قرار گیرد و در ادامه نماینده سوال کننده نظر خود را درباره موضوع به کمیسیون ارائه کند و در صورت قانع نشدن، این سوال به صحن علنی ارسال شود.

 

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

احیای دیپلماسی انرژی، فرصتی مغتنم برای پاسخ  به تحریم هاست

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دیپلماسی انرژی از شاخص های مهم برای اقتصاد کشور به شمار می رود، گفت: احیای دیپلماسی انرژی کشور، فرصتی مغتنم برای پاسخ به تحریم هاست. قاسم ساعدی در گفت وگو با خبرنگار شانا، با اشاره به اینکه ایران از هر طرف با کشورهای نیازمند به نفت، بنزین و دیگر فراورده های نفتی، مرز آبی و خاکی دارد، گفت: کمیسیون انرژی مجلس از وزیر نفت خواسته است در این مسیر، کارگروهی تشکیل دهد تا راه های احیای دیپلماسی انرژی ایران با دیگر کشورها به کمک نمایندگان مشخص شود. وی با تأکید بر اینکه دیپلماسی انرژی از شاخص های مهم برای اقتصاد کشور به شمار می رود، افزود: احیای دیپلماسی انرژی می تواند موتور محرک اقتصاد کشور باشد. از این رو باید برحسب شرایط روز منطقه، رویکرد جدیدی را در دیپلماسی خود در پیش بگیریم. همچنین معتقدم بدون دیپلماسی اقتصادی و انرژی نمی توان در این مسیر موفق شد. نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه احیای دیپلماسی انرژی کشور، فرصتی ارزشمند برای پاسخ به تحریم هاست، اظهار کرد: از آنجا که نفت و گاز شاهرگ اساسی اقتصاد کشور بوده و این اقتصاد متأثر از صادرات نفت و گاز است، باید در زمینه دیپلماسی انرژی فعال تر باشیم که خوشبختانه در این دولت، این دیپلماسی بخوبی احیا شده است.

 

واردات  نفت خام هند افزایش یافت

 واردات نفت خام هند در ماه دسامبر پارسال به بالاترین رقم در یک سال گذشته رسید. به گزارش خبرگزاری رویترز، واردات نفت خام هند در ماه دسامبر سال گذشته میلادی به بالاترین رقم در یک سال گذشته رسید که دلیل آن را می توان چشم انداز تقاضای بالا در سومین مصرف کننده و واردکننده بزرگ نفت دنیا دانست که سبب افزایش ذخیره سازی پالایشگاه ها شد. واردات نفت خام هند در دسامبر ۲۰۲۱، ۷.۱ درصد نسبت به ماه پیش از آن افزایش یافت و به ۱۹ میلیون و ۶۵۰ هزار تن رسید. داده های اداره برنامه ریزی و تجزیه وتحلیل نفت (PPAC) هند روز دوشنبه 4 بهمن ماه نشان داد که واردات نفت این کشور در این ماه ۴.۱ درصد کمتر از مدت مشابه سال ۲۰۲۰ و ۵ درصد بیشتر از دسامبر ۲۰۱۹ یعنی پیش از همه گیری کرونا بوده است.

واردات فراورده های نفتی هند در این ماه ۲.۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته و به ۳ میلیون و ۸۶۰ هزار تن و صادرات این کشور با ۳۰.۶ درصد افزایش به ۶ میلیون و ۱۳۰ هزار تن رسیده است.

 

 

بارکلیز پیش بینی قیمت نفت  را افزایش داد

بارکلیز پیش بینی خود برای قیمت نفت در سال ۲۰۲۲ میلادی را پنج دلار برای هر بشکه افزایش داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بانک انگلیسی بارکلیز روز دوشنبه 4 بهمن ماه، برآورد خود از میانگین قیمت نفت در سال جاری میلادی را ۵ دلار برای هر بشکه افزایش داد. دلیل این افزایش برآورد، ذخیره سازی بسیار کم، کاهش ظرفیت مازاد تولید و تأثیر به نسبت خفیف همه گیری کرونا بر تقاضای نفت بود. این بانک پیش بینی میانگین قیمت نفت خام برنت و دبلیوتی آی در سال ۲۰۲۲ را به ترتیب ۸۵ و ۸۲ دلار برای هر بشکه اعلام کرد و افزود: چشم انداز قیمت به دلیل بالا رفتن خطرهای ژئوپلیتیکی در بحبوحه کاهش ظرفیت تولید مازاد، افزایشی شده است.

بارکلیز تصریح کرد: کاهش ظرفیت تولید مازاد، خطر افزایش قیمت ناشی از توقف های احتمالی عرضه را افزایش می دهد و ممکن است دلیل آن، بی ثباتی سیاسی در لیبی یا تشدید تنش نظامی بین روسیه و اوکراین باشد.

این بانک اظهار کرد: تأثیر افزایش موارد ابتلا به سویه اُمیکرون کرونا بر تقاضا، تاکنون محدود بوده و برآورد تقاضا برای سال های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ به ترتیب ۱۷۰ هزار بشکه در روز و ۱۸۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.

ظرفیت تولید مازاد مورد انتظار این بانک برای نیمه دوم امسال اندکی افزایش یافته است؛ اما بخش عمده آن ناشی از بالا رفتن سریع تر عرضه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (ائتلاف اوپک پلاس) است که به نظر ما باید سبب کاهش قابل توجه این ظرفیت شود و از قیمت ها حمایت کند.

بارکلیز انتظار دارد، اوپک پلاس در ماه های آینده با سرعت کنونی به افزایش تولید ادامه دهد و پیش بینی مقدار عرضه اوپک در سال ۲۰۲۲ را به طور میانگین ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داد.