شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

ایران هفتمین سازنده توربین جهان شد

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از قرار گرفتن ایران در رتبه هفتم ساخت توربین درجهان با حمایت از شرکت های سازنده ایرانی خبر داد.

رضا نوشادی و هیئت همراه در بازدید ازشرکت توربوکمپرسورنفت(OTC) با بیان این که این شرکت از شرکای قابل اتکا درتحقق اهداف شرکت مهندسی و توسعه گازایران است،  افزود: ظرفیت فنی این شرکت آن را درسطح پیشرفته ای ازبلوغ صنعتی وفناوری نسبت به دیگر رقبا قرار داده است.

وی با اشاره به این که پیشرفت ها ومزیت های شرکت OTC تحسین برانگیز و امیدوار کننده است،  تصریح کرد: بارویکرد درست در اقتصاد پروژه ، می توان انتظارداشت درمدت زمان کوتاه تری نسبت به فرآیندهای معمول ارجاع کار، به اهداف تعریف شده به ویژه در زمینه صرفه جویی و بهینه سازی دست یابیم.

مدیرعامل شرکت مهندسی وتوسعه گازایران بااشاره به اهمیت اجرای پروژه بازیابی انرژی حرارتی خروجی از توربین، اظهارکرد:  ظرفیت همکاری مشترک درقالب قرارداد ساخت 100دستگاه توربین وجوددارد، منوط به اینکه باهم افزایی، هم فکری و تلاش شبانه روزی، فعالیت ها را پیش ببریم.

وی با اشاره به ارقام بالای تجارت توربین دردنیا، رقم کنونی کشور دراین زمینه را غیرقابل قبول خواند وتأکید کرد:  راهبرد ما در ارتباط با تجهیزات و ماشین آلات پیچیده مانند توربین باید بر مبنای گسترش فعالیت ها باشد و برای دستیابی به این هدف باید اجرای پروژه فراتر از مرزهای کشور را عملیاتی کنیم. نوشادی تصریح کرد:  شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران برای اجرای پروژه در فراسوی مرزها حساب ویژه ای روی شرکای خودباز کرده است وظرفیت فنی شرکت هایی مانند OTC را برای عینیت بخشیدن به افق های جدید،  مهم می داند. مدیرعامل شرکت توربوکمپرسور نفت نیزبا بیان این که همکاری های مشترک با شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران فراتر از رابطه مرسوم بین کارفرما و پیمانکار است، اظهار کرد:  شرکت ملی گاز ایران درفرآیند تأسیس،  تکامل وموفقیت OTC،  پشتیبانی همه جانبه و اثربخشی داشته است واگرحمایت های شرکت مهندسی وتوسعه گازایران نبود، شرکت توربوکمپرسور نفت هیچ گاه به این درجه از پیشرفت نمی رسید. وی افزود: احساس مسئولیت وپشتیبانی همه جانبه شرکت مهندسی وتوسعه گازایران سبب شده است تا ایران به عنوان هفتمین سازنده توربین دردنیا شناخته و با دستیابی به این مهم موجب افتخار کشور شود

مدیرعامل شرکت توربوکمپرسور نفت ادامه داد:  قرارداد ساخت 100دستگاه توربین به OTC اعتماد به نفس و روحیه و برگ برنده ای داد تادر مذاکره با خارجی ها،  دست بالا را داشته باشیم.

 

    پژوهشگاه صنعت نفت

ضرورت توجه به انگیزش کارکنان

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت بااشاره به دیدگاه پژوهش محور وزیرنفت گفت: با توجه به جایگاه پژوهشگاه درصنعت نفت، کارکنان ومدیران این مجموعه انتظار ویژه ای به توجه وزیر نفت و معاونان وی دارند.

جعفرتوفیقی درنشستی باحضور معاون وزیرنفت در امور مهندسی،  پژوهش وفناوری و تمشیت امورپژوهشگاه صنعت نفت بااشاره به بازتاب مثبت انتخاب وزیرنفت درجامعه،  اظهارکرد: این موضوع را می توان ازیک سوبه سوابق درخشان دربخش های مختلف صنعت نفت وازسوی دیگر به دیدگاه حمایتی وی ازموضوع پژوهش وجایگاه مراکز تحقیقاتی نسبت داد که می تواند برای پژوهشگاه و دیگر بخش های وزارت نفت،  یک سرمایه به شمار آید.

وی با بیان اینکه امیدواریم باحضور مدیران ارشد وزارت نفت،  پژوهشگاه صنعت نفت نیز درانجام فعالیت های فناورانه خودارتقا یابد، تصریح کرد: دستاوردهای کنونی پژوهشگاه حاصل تلاش همه کارکنان این مجموعه در 60 سال گذشته است.

توفیقی توسعه فناوری را یکی ازمأموریت‎های پژوهشگاه صنعت نفت عنوان و اظهارکرد:  محققان وکارکنان این مجموعه با تلاش مداوم خود همواره به دنبال حل مشکلات صنعت نفت هستند تا بتوانند آن رابه یک صنعت فناورمحور ودانش بنیان تبدیل وارزش افزوده بیشتری را برای صنعت نفت خلق کنند.

توفیقی بابیان این که خدمت به صنعت نفت از اولویت های کارکنان پژوهشگاه است،  تصریح کرد: انتظار آنها این است که در ذهن وزیرنفت ومعاونان وی جایگاه ویژه ای داشته باشند و تلاش بی دریغ شان دیده وبازتاب داده شود؛ این موضوع می تواند بالاترین انگیزه را ایجاد کند.

وی مالک اصلی پژوهشگاه راصنعت عظیم نفت خواند وافزود: این مجموعه با همه امکانات ونیروی انسانی متخصص خودهمسو با اهداف وزارت نفت گام برمی دارد و همواره تلاش کرده است که سیاست های ابلاغی وزارت نفت را اولویت اجرایی خود قرار دهد.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در بخشی دیگر بااشاره به این که طرح میزبانی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی، دروازه ورود نوآوری است، گفت: درهای پژوهشگاه همواره روی همه دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد ودکترا به عنوان مهم ترین عناصر و بازیگران نوآوری در کشور بازاست.

توفیقی بابیان این که این مهم سبب می شود دانشجویان بتوانند به راحتی دراین مرکز ایده‎ های خود را مطرح کنند،  تصریح کرد: طرح میزبانی ازدانشجویان تحصیلات تکمیلی همچنین موجب خواهد شد که مدیران این مجموعه نیز بتوانند ایده ها را به کسب وکارهای نوین تبدیل کنند.

 

   شرکت نفت و گاز مارون

عملکرد مثبت در صیانت از هوای پاک

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت وگازمارون عملکرد این شرکت را در صیانت از هوای پاک مثبت خواند وگفت: هشت هزاراصله نهال برای شهرهای رامشیر و رامهرمز علاوه بر بخش های غیزانیه و مشراگه تأمین شده است.

حمید کاویان با اشاره به اینکه این شرکت از پارسال تاکنون بیش از 20 هزار اصله نهال را به مناطق همجوارتأسیسات اهدا کرده است، افزود:  از آنجا که تأمین نهال و درختکاری ازمهم ترین اقدام های شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون درهمسویی باعمل به مسئولیت های اجتماعی است، به مناسبت هفته ملی هوای پاک هشت هزاراصله نهال دیگربه مردم این مناطق اهدا شده است.

وی مهم ترین اقدام اخیرشرکت بهره برداری نفت وگازمارون را اجرای طرح جمع آوری گازهای مشعل عنوان واظهارکرد: تا سه سال آینده درگستره عملیاتی این شرکت، گازسوزی نخواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت وگازمارون تصریح کرد: امسال پایش و اندازه گیری آلاینده های محیط زیستی دربخش هوا (اگزاست توربین ها،  پیش گرمکن ها و...) از سوی آزمایشگاه معتمد سازمان حفاظت محیط زیست استان خوزستان انجام و نتایج مثبت و رضایت بخش ارزیابی شد.

کاویان همچنین بهسازی ناوگان خودرویی را اقدام موثر دیگری درجهت کاهش آلاینده های هوا عنوان و اظهار کرد: با انجام معاینات فنی و منظم خودروها (هر30هزارکیلومتر)، استفاده از خودروهای مدل بالا دارای سیستم کاتالیزور و افزودن چند دستگاه خودرو جدید به ناوگان ترابری،  میزان آلاینده های خودرویی به طور چشمگیر کاهش یافته است.

 

 شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

شتاب گیری طرح جمع آوری  گازهای همراه

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب گفت:  باانعقاد چند قرارداد درآینده نزدیک،  طرح جمع آوری گازهای همراه شتاب می گیرد.

علیرضا دانشی در آیین آغاز به کار عملیات بیابان زدایی و درختکاری دو هزار هکتار از اراضی استان خوزستان،  ضمن تبریک روز هوای پاک و اعلام این که 35درصد آلاینده ها مربوط به صنایع مختلف است،  افزود:  شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب خود را مکلف به انجام اقدام های ضروری برای داشتن هوای پاک کرده است.

وی بااشاره به این که درگام نخست تلاشمان را معطوف به جمع آوری گازهای همراه کرده ایم، اظهارکرد:  دراین زمینه، اجرای دو طرح عظیم در دست پیگیری است ودر آینده نزدیک در زمینه عقد قراردادهای مربوط به آنها،  اقدام های مؤثری انجام خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تصریح کرد: براین اساس، حجم بسیاربالایی از گازهای همراه درشرق حوزه فعالیت مناطق نفت خیز،  همچنین در منطقه اهواز و مارون جمع آوری می شود.

دانشی افزود:  طرح بیابان زدایی و درختکاری دو هزار هکتار از اراضی استان خوزستان که با اعتبارات شرکت ملی نفت ایران اجرا می شود،  گام نخست اقدام های مرتبط با حفظ محیط زیست به شمار می آید.

وی ازدست درکاران طرح های نهال کاری خواست در اجرای این طرح ها در اراضی خوزستان،  از درختان مثمر استفاده شود.

استاندارخوزستان نیزدراین آیین گفت: موضوع هوای پاک درحوزه فعالیت های منابع طبیعی وسازمان حفاظت محیط زیست است و در اینجا وزارت نفت نیزبه صحنه آمده است.

صادق خلیلیان بااشاره به این که جلوگیری ازسوزاندن گازهای همراه و بهره برداری از آنها ازاقدام های قابل انجام برای کنترل آلاینده هاست، نمونه انجام چنین اقدام هایی را افتتاح پالایشگاه گاز بیدبلند عنوان کرد.

معاون وزیرجهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل ها،  مراتع و آبخیزداری نیزگفت:  کشورخشک ونیمه خشک مامشکلات زیادی درباره فرسایش، رسوب،  فرونشست و تخلیه آبخوان ها دارد و نیازمند توجه جدی و نهضت همگانی برای حفظ پوشش آب،  خاک و گیاه است.

مسعود منصوربااشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره منابع طبیعی گفت:  فرهنگ منابع طبیعی بایددرعمل اجرا شود و همه باید مشارکت داشته باشند ودراین زمینه سازمان جنگل ها،  مراتع و آبخیزداری کشور نقش محوری دارد.

وی بابیان اینکه در30سال اخیربیش ازهفت هزارسیلاب داشته ایم، گفت: با انجام فعالیت های آبخیزداری تاحدود70درصدازخسارت های مربوط به سیل کاهش می یابد.

منصور در زمینه پیشگیری از وقوع سیل برهمکاری و اقدام از سوی دستگاه های ذی ربط تاکید کرد.

 

     شرکت نفت خزر

ممیزی پایگاه پشتیبانی و سکوی امیرکبیر انجام شد

کارشناسان اچ اس ای شرکت ملی نفت ایران باهدف نظارت و بررسی اجرای دستورعمل های ایمنی،  در بازدیدی سه روزه،  پایگاه پشتیبانی،  سکوی نیمه شناور امیرکبیر و شناورهای شرکت نفت خزر را ممیزی کردند.مسعود قاسمی،  رئیس ایمنی،  بهداشت و محیط زیست شرکت نفت خزر در نشست با مسئول اچ اس ای طرح های اکتشافی و کارشناسان ایمنی شرکت ملی نفت ایران،  ضمن قدردانی از اهتمام مدیران وکارشناسان اچ اس ای به منظورارتقای سطح ایمنی دارایی ها وحفاظت از سرمایه های انسانی،  برحمایت از هرگونه اقدام کارشناسی درجهت بهبود شرایط زیست محیطی منطقه عملیاتی خزر تاکید کرد.دراین نشست،  کارشناسان اچ اس ای شرکت ملی نفت ایران با انجام ممیزی در حوزه ایمنی،  آتش نشانی،  محیط زیست و پدافند غیرعامل منطقه عملیاتی خزر را ارزیابی کردند.در بازدید سه روزه کارشناسان اچ اس ای شرکت ملی نفت ایران ازپایگاه پشتیبانی،  سکوی نیمه شناور امیرکبیر و شناورهای شرکت نفت خزر،  شرایط ایمنی،  بهداشت و اقدام های مرتبط با اچ اس ای شرکت نفت خزر بررسی شد. دراین بازدید افزون براقدام های انجام شده همسو با صیانت از زیست بوم پیرامونی تأسیسات،  شرایط ایمنی نیروی انسانی نیز ارزیابی شد.

 

   مدیرعامل گروه پتروپارس

تأکید بر بهره برداری سریع تر  از میدان های مشترک

مدیرعامل گروه پتروپارس دربازدید ازطرح های توسعه میدان آزادگان جنوبی و احداث واحد فرآورش مرکزی این میدان گفت:  تأکید دولت،  بهره برداری هرچه سریع تر از میدان های مشترک نفت و گاز است.سید شمس الدین موسوی با بیان اینکه توسعه میدان آزادگان جنوبی و احداث واحد فرآورش مرکزی برای کشور بسیار مهم است،  اظهارکرد:  با آنکه این دو طرح درقالب دو قرارداد مجزا درگروه پتروپارس در دست اجراست،  اماهر دو آنها باید دریک زمان بندی مشخص به نتیجه برسند.وی بااشاره به تأخیردراجرای این دوطرح بیان کرد:  باوجود محدودیت ها،  زحمات زیادی برای این طرح ها کشیده شده است که جای تشکردارد،  اما به منظور شتاب بخشی به اجرای آنها باید از تمام ظرفیت ها استفاده کنیم.مدیرعامل گروه پتروپارس با بیان این که محدودیت ها وموانع همیشه وجود دارند،  گفت:  اعتقاد دارم این محدودیت ها با نوآوری، هم فکری وهم اندیشی بانخبگان وخبرگان برطرف خواهند شد و برای حل مشکلات بابهترین شیوه،  تصمیم گیری خواهیم کرد.موسوی شناسایی موانع ومسائل موجود درکار را نخستین و مهم ترین گام برای رفع آنها عنوان و اظهارکرد:  درباره آن بخش ازموانع که مربوط به شرکت پتروپارس است، تلاش می شودبااستفاده ازظرفیت های موجود، این موانع برطرف شوند و برای رفع مسائل پیمانکاران نیز با تعامل و درعین حال نظارت جدی و مستمر بر عملکرد آنها،  اقدام خواهیم کرد.مدیرعامل گروه پتروپارس با تاکید برضرورت تسری ارتباط تمام سطوح تصریح کرد:  در امورپیچیده ومسائل سنگین استفاده از همه ظرفیت ها برای حل و فصل و رفع موانع، عقلانی و ضروری است، به همین دلیل برگزاری نشست های مستمر درسطوح کارشناسی و مدیریتی برای تبیین مشکلات و رفع آنها با طرفین پروژه اهمیت دارد.

 

 

   شرکت ملی نفت ایران

انتصاب اعضای کمیته عالی پدافند غیرعامل و مدیریت بحران

 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در احکامی جداگانه اعضای کمیته عالی پدافند غیرعامل و مدیریت بحران این شرکت را منصوب کرد.محسن خجسته مهر در این احکام،  عباس رزمی،  مدیر اچ اس ای،  محمد روستا،  مدیر امور مالی،  هرمز قلاوند،  مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز،  ناصر مولایی،  مدیر منابع انسانی،  نادر آریا،  مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات،  همچنین علیرضا دامغانی،  مدیر حراست،  سیدمهدی هاشمی،  مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت،  سیدحمیدرضا مرتضوی،  رئیس دفتر مدیرعامل و مجید بوجارزاده،  رئیس روابط عمومی را به عنوان اعضای کمیته عالی پدافند غیرعامل و مدیریت بحران این شرکت معرفی ومنصوب کرده است.مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین عباس رزمی را به عنوان نایب رئیس وعلیرضا انصاری فرد،  رئیس پدافند غیرعامل را به عنوان دبیر این کمیته منصوب کرده است.