شرحی بر فعالیت های شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خلیج فارس

انتقال سوخت از پیچ 12

 سعید محمد بگی    انتقال فرآورده های نفتی و رساندن آنها به مبادی مصرف، افزون بر نفتکش های جاده پیما و راه آهن(مخزن دار) به وسیله خطوط لوله انتقال نیز انجام می شود؛ خطوط لوله ای که اغلب در زیرزمین مدفون و از دیده ها پنهان هستند.  راهبری این مهم در صنعت نفت با بیش از 14هزار کیلومتر خط لوله احداث شده در نقاط مختلف کشور انجام می شود؛ خطوطی که سکاندار آنها شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران است و با ایجاد 12منطقه عملیاتی، با بهره گیری از خطوطی با قطرهای 6 تا 32 اینچ و 194مرکز انتقال نفت، نزدیک به 350 میلیون لیتر در روز و سالانه بیش از120میلیارد لیتر نفت خام و انواع فرآورده نفتی را به مبادی مصرف اعم از صنایع و نیروگاه ها انتقال می دهد. در میان مناطق دوازده گانه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، منطقه خلیج فارس به عنوان دوازدهمین منطقه ایجاد شده در این مجموعه، موضوع گزارش این شماره «مشعل» قرار گرفته است.   و در شماره آینده مشعل، تلاش بر این است تا افزون بر معرفی منطقه خلیج فارس و ظرفیت های آن، به سختی کار در این منطقه از زبان برخی کارکنان آن نیز پرداخته شود.

سالن فرودگاه مهرآباد تهران مثل همیشه پر از مسافر است، حتی با افزایش قیمت بلیت هواپیما. برخی در صف سوار شدن به هواپیما ایستاده اند و برخی نیز با خیالی آسوده تر از اینکه هنوز اعلام پرواز نشده، روی صندلی چشم برهم گذاشته اند تا اندکی از کسر خوابشان جبران شود.  صدای اذان طنین انداز می شود و جمعیت حاضر در سالن فرودگاه را به راز و نیاز با معبود و اقامه نماز فرامی خواند. با اندکی توقف در اعلام شماره پروازها، فراخوان مسافران برای انجام امور گمرکی و سوار شدن به هواپیما از سر گرفته می شود. هر کس به سوئی می رود؛ شمال، جنوب، شرق، غرب؛ تنها یا خانوادگی؛ برای انجام کار یا تفریح و گذران اوقاتی خوش در کنار خانواده.  مقصد بندرعباس و هدف تهیه گزارش از فعالیت های شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خلیج فارس برای گفت وگو با حمیدرضا کیهان پور، مدیر این مجموعه و برخی همکاران اوست؛ گفت وگویی که پس از یک ساعت و30 دقیقه پرواز، این بار بدون تاخیر و طی مسیری نیم ساعته با حضور در منطقه (البته با کمی ناهماهنگی در بدو ورود به سایت به دلیل نبود نامه ارسالی به واحد ذی ربط) امکان پذیر می شود.

    حضور در منطقه کانکسی  

شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خلیج فارس، از بدو تاسیس در سال 1394تاکنون هنوز در محوطه ای که متعلق به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی است، فعالیت می کند؛ محوطه ای با تعدادی کانکس چوبی سفیدرنگ که کارکنان به جز مدیر منطقه و معاونانش در آن استقرار یافته اند. خودشان می گویند: ما مستاجر شرکت ملی پخش هستیم. البته زمینی برای فعالیت منطقه خلیج فارس در نظر گرفته شده که قرار است فعالیت ها در آنجا ادامه یابد و البته هنوز خبری نیست. بگذریم... در ورودی منطقه و مشرف به کانکس های اداری، ساختمانی کوچک که کیهان پور به عنوان مدیر منطقه و معاونان وی در آن استقرار یافته اند، خودنمایی می کند. اتاقی نه چندان بزرگ با میزی که مثل بیشتر میزها روی آن رایانه ای است و اوراقی که یا نامه درخواست هستند یا گزارش کار. بار دومی است که با کیهان پور گفت وگو می کنم. نوبت اول در خوزستان و این بار در بندرعباس؛ مدیریت در مناطق چرخشی است و این بار در هرمزگان چرخیده است. کیهان پور در شروع گفت وگو، بیوگرافی مختصری از خود ارائه می دهد و می گوید: اهل شهر مقاومت، دزفول در خطه خوزستان است و با 27 سال سابقه خدمت در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و کار کردن در جای جای این بخش از بدنه صنعت نفت، از 14ماه پیش تاکنون با انتقال به استان هرمزگان، مسؤولیت شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خلیج فارس را عهده دار شده است و بقیه دوران خدمت خود را در صنعت نفت می گذراند.