شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

افتتاح بخش نخست خط انتقال گاز «محمدیه قم - پارچین» به زودی

 بخش نخست خط انتقال گاز «محمدیه قم– پارچین» به عنوان یکی از پروژه های راهبردی و اولویت دار شرکت ملی گاز ایران در آینده نزدیک به بهره برداری می رسد.

محمدهادی امیدی، مسؤول پروژه خط انتقال گاز 56 اینچ محمدیه قم- پارچین(تهران) گفت: این پروژه به طول 130کیلومتر به منظور حفظ پایدار شبکه گاز تهران،شمال و شمال شرق کشور، به روش EPC در قالب دو قطعه طراحی و پیمان سپاری شده است و قطعه اول آن به طول 71.5 کیلومتر در آستانه بهره برداری قرار دارد.وی با بیان اینکه اجرای پروژه «محمدیه قم - پارچین» سبب افزایش تاب آوری شبکه استان تهران و استان های شمال- شمال شرق کشور می شود، اظهار کرد: این خط لوله و انشعاب های آن طوری طراحی و اجرا شده است که افزون بر افزایش ظرفیت، در صورت نیاز شبکه و اقتضای شرایط، برای تقویت خط پنجم تهران نیز به صورت ذخیره و راهبردی عمل کند.مسئول پروژه خط انتقال گاز 56 اینچ محمدیه قم- پارچین افزود: اکنون صنایع زیادی در شرق استان تهران و مناطق شمال- شمال شرق کشور از خط موجود تغذیه می شوند و با افزوده شدن خط محمدیه قم- پارچین، افزون بر حل افت فشار، می توان با تکیه بر ظرفیت های ایجاد شده توسط خط لوله جدید، به کارخانه ها و صنایع، گازرسانی کرد و شکوفایی و رونق اشتغال و فعالیت های صنعتی را رقم زد.امیدی تصریح کرد: اتکا بر توان مشاور و پیمانکار توانمند داخلی در انجام پروژه «محمدیه قم- پارچین»و بهره گیری از ظرفیت های سازندگان توانمند کارخانه های لوله سازی، شیرآلات و دیگر اقلام سبب شد این پروژه به صورت 100درصد داخلی و ایرانی اجرا شود و برای نیروهای متعدد در صنایع وابسته نیز شغل آفرینی کند.وی همچنین در تشریح دستاوردهای نقشه برداری هوایی در این پروژه با بیان اینکه نقشه برداری هوایی سبب شد فرآیندی که به طور مرسوم بین 6 تا 7 ماه زمان نیاز داشت، در مدت دو هفته تکمیل شود، اظهار کرد: با بهره گیری از این روش،اسکن باکیفیت و با وضوح تصویر بسیار بالا از مسیر پروژه در اختیار داریم که در اجرا بسیار کاربرد دارد و به جای بازدید حضوری از سایت پروژه می توان از این عکس ها بهره گرفت. مسئول پروژه خط انتقال گاز56 اینچ محمدیه قم- پارچین گفت:کیفیت عکسبرداری هوایی به حدی است که کوچک ترین عوارضی در آن به تصویر کشیده می شود و به این ترتیب، بهترین مسیر برای اجرای پروژه را در اختیار می گذارد. در صورت رفع موانع دریافت مجوز و همکاری نهادهای ذی ربط می توان این تجربه موفق را به دیگر پروژه های صنعت گاز تسری داد تا شاهد بهبود قابل توجه در زمان، هزینه و کیفیت فرآیند مسیریابی باشیم.امیدی با اشاره به باتلاقی بودن قسمتی از مسیر پروژه و ارائه راهکار فناورانه برای عبور از این مانع اظهار کرد: در بخشی از مسیر پروژه «محمدیه قم- پارچین» به منظور عبور از دریاچه نمک حوض سلطان، (تالاب مره) برای تحکیم بستر از ترکیب ژئوگرید و ژئو تکستایل استفاده شد که صرفه جویی بالایی در بحث مسیرسازی رقم زد؛ در حالی که پیش از این در مسیرهای باتلاقی از روش های سنتی استفاده می شد و با وجود صرف هزینه های زیاد، به دلیل نداشتن استحکام، پس از مدتی مسیر ساخته شده از بین می رفت و سبب تکرار عملیات به منظور تردد در زمان بهره برداری می شد.

 

   شرکت انتقال گاز ایران

روند انتقال گاز در ایران پایدار است

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه پروژه های متعددی در استان سیستان و بلوچستان در حال اجراست بر پایداری روند انتقال گاز به ویژه در استان های سیل زده تاکید کرد.

مهدی جمشیدی دانا در سفر به استان سیستان و بلوچستان و شهر ایرانشهر، ضمن بازدید از منطقه 6 عملیات انتقال گاز، مسیر خط لوله هفتم سراسری، ایستگاه های شیر بین راهی و انشعاب های این خط در مسیر زاهدان، ایرانشهر و چابهار گفت: در صورت تکمیل طرح های در دست احداث، حدود800 کیلومتر خط لوله فشار قوی گاز در سال 1401در استان سیستان و بلوچستان به بهره برداری می رسد.

وی به حدود 2 هزار و800 کیلومتر طرح های توسعه ای در دست اجرا در منطقه 6عملیات انتقال گاز اشاره و تصریح کرد: بیشتر پروژه های این منطقه عملیاتی در استان سیستان و بلوچستان است و خط انتقال گاز ایرانشهر-میرجاوه، زاهدان-زابل و ایرانشهر- سواحل مکران، مهم ترین آنهاست.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران همچنین با اشاره به افزایش خطوط لوله در این منطقه عملیاتی اظهار کرد: در این بازدید نیازهای عملیاتی، تجهیزاتی و تأمین نیروی انسانی که در آینده با اجرای طرح های توسعه ای نیاز خواهد شد، بررسی شد. جمشیدی دانا تصریح کرد: با احداث خطوط لوله در استان سیستان و بلوچستان، گاز به وسیله خط لوله هفتم سراسری و دیگر خطوط اصلی به مراکز صنعتی و خانگی این استان انتقال می یابد.

 وی همچنین با اشاره به بهره برداری از طرح های مخابراتی خط هفتم سراسری و تاکید بر نقش مهم آنها در ارتباطات شبکه ای و بی سیمی تأسیسات و مراکز بهره برداری اظهار کرد: این مهم در اعزام و حضور به موقع نیروهای عملیاتی به ویژه در شرایط تعمیراتی و بحرانی، نقش بسزایی دارد. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه منطقه 6 عملیات انتقال گاز در گسترده استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان،کرمان و بخش هایی از استان یزد فعالیت دارد، افزود: این منطقه عملیاتی با بیش از 3 هزار و 600 کیلومتر خطوط گاز فشار قوی و سه تأسیسات تقویت فشار شامل تا سیسات آب شیرین، تنگ نی و سیرجان، همچنین هفت مرکز بهره برداری خطوط لوله(سرخون، سیرجان، گورزین، کرمان، کهنوج، ایرانشهر و زاهدان) در استان های یاد شده خدمت رسانی می کند.

جمشیدی دانا بر آمادگی انتقال پایدار گاز در فصل سرما تاکید و بیشترین مقدار انتقال گاز در این زمان را حدود 850میلیون مترمکعب گاز اعلام کرد. وی گفت: با وجود سیل اخیر در استان های جنوبی کشور، انتقال گاز پایدار بوده و با آماده باش کاملی که وجود داشته است، هیچ مشکلی پیش نیامد و همه خطوط در مدار عملیاتی قرار داشتند.

 

   پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان

3600 خودروی عمومی گازسوز شد

رئیس روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان گفت: از مرداد پارسال تاکنون 3 هزار و 600 خودروی عمومی در این استان به صورت رایگان دوگانه سوز شده است.

یدالله زندی افزود: ثبت نام 170دستگاه خودروی عمومی دیگر و فرآیند نوبت دهی آنها انجام شده است و این خودروها نیز به نوبت دوگانه سوز خواهند شد.

وی تأکید کرد: طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودروهای عمومی (تاکسی و وانت بار) از مردادماه سال گذشته در استان کردستان آغاز شده و با توجه به تداوم اجرای طرح، شهروندان می توانند با مراجعه به سامانه GCR.NIOPDC.IR ثبت نام و نوبت تبدیل دریافت کنند.رئیس روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان با اشاره به استقبال خوب شهروندان از اجرای این طرح افزود: هم اکنون هفت مرکز در استان دوگانه سوز کردن خودروهای عمومی را انجام می دهند.زندی گفت: سه مرکز در سنندج، دو مرکز در بیجار و در شهرهای سقز و قروه، تبدیل رایگان خودروهای عمومی را انجام می دهند.وی با اشاره به مصرف روزانه 540هزار مترمکعب گاز طبیعی فشرده(سی ان جی) در استان کردستان، ظرفیت مصرف این حامل انرژی را یک میلیون و200هزار مترمکعب سی ان جی در روز اعلام کرد.هم اکنون 84جایگاه عرضه فرآورده های نفتی و52جایگاه عرضه سی ان جی در کردستان به مردم خدمات رسانی می کنند و به زودی نیز دو جایگاه عرضه سی ان جی در شهرهای سقز و دیواندره به این مجموعه افزوده خواهد شد.

 

 پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود

آمادگی سوخت رسانی در فصل سرما

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود از آمادگی کامل منطقه شاهرود برای سوخت رسانی در ماه های سرد پیش رو خبر داد.

علی اکبر عرب عامری با اشاره به ذخیره سازی مطلوب سوخت برای ایام سرد سال گفت: با برنامه ریزی های لازم و مطلوب برای سوخت رسانی در زمستان، آمادگی کامل داریم.

وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی و شرایط جوی شاهرود اظهار کرد: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده و آمادگی پیشین، نظارت بر نحوه انتقال و توزیع فرآورده های نفتی، تامین و ذخیره سازی و توزیع سوخت فروشندگی ها به ویژه در مناطق سخت گذر به طور مطلوب در حال اجراست.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود گفت: از ابتدای پاییز تاکنون،141 تن گاز مایع در بخش خانوار، نزدیک به 209 تن گاز مایع در بخش غیرخانوار، همچنین حدود 6 میلیون لیترنفت سفید در بخش های کشاورزی، صنعتی و خانگی توزیع شده است.

عرب عامری گفت: با توجه به کاهش دما و به تبع آن افزایش مصرف انرژی های گرمایی، لازم است با استفاده از راهکارهای مناسب، صرفه جویی در مصرف انواع مختلف انرژی از جمله گاز طبیعی مدنظر قرار گیرد.

عرب عامری با قدردانی از تلاش های کارکنان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به ویژه کارکنان عملیاتی انبارهای نفت این منطقه عملیاتی تصریح کرد: مجموعه کارکنان این شرکت با انجام خدمات مناسب و به موقع به مردم در تلاش هستند تا سوخت مورد نیاز در کوتاه ترین زمان ممکن تأمین شود، از این رو تمهیدهای لازم برای دستیابی به این هدف برای تأمین، توزیع و ارسال سوخت به مناطق مختلف در نظر گرفته شده است.

 

  پالایشگاه ستاره خلیج فارس

اجرای مرحله نخست ممیزی انرژی

 مرحله نخست ممیزی انرژی شرکت نفت ستاره خلیج فارس با حضور نمایندگان همه پالایشگاه های کشور اجرایی شد.

نمایندگان همه پالایشگاه ها در قالب 6 گروه تخصصی فرآیند، کوره ها، یوتیلیتی، تله های بخار، برق و سیستم های مدیریتی در مدت پنج روز به ممیزی انرژی در همه واحدهای فرآیندی، یوتیلیتی و برخی واحدهای پشتیبان موثر در فرآیند مدیریت انرژی شرکت نفت ستاره خلیج فارس پرداختند.

در پایان انجام این ممیزی، گزارش اجمالی از بررسی های انجام شده از سوی سرپرست گروه ممیزی و سرپرستان هر گروه ارائه شد.

هم افزایی نیروی جوان در کنار کارکنان باتجربه، وجود سامانه های کنترل فرآیندی و اندازه گیری مناسب و به روز، وضع مناسب اجرای 5S، همچنین توجه ویژه به بهینه سازی انرژی در طراحی پالایشگاه و در دسترس بودن تجهیزات ایمنی فردی، مواردی هستند که از آنها به عنوان نقطه قوت این ممیزی یاد شده است.

قابلیت پایش مستمر حامل های انرژی، اجرای پروژه های بهبود مصرف انرژی، ثبت وقایع در قالب مدیریت دانش، همچنین سطح بالای علمی نفرات شاغل در پالایشگاه ستاره خلیج فارس، آموزش مستمر نیروی انسانی و بازده بالای شبکه کندانس برگشتی نیز، دیگر نقاط قوت در این ممیزی بوده اند.

با توجه به اینکه در شرکت نفت ستاره خلیج فارس سیستم مدیریت انرژی بر مبنای استاندارد ایزو 50001 در حال پیاده سازی است، طی این مرحله، برای استانداردسازی این سیستم نیز پیش ممیزی انجام شد.

پس از ارائه گزارش های ممیزی، شرایط راهبردی در حوزه های استمرار عملیات تولید، تغییر وضع خوراک دریافتی نسبت به حالت دریافتی و اقدام های اصلاحی با توجه به موارد قابل اجرا و نبود خطر عملیاتی در بزرگ ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان از سوی مدیران ارشد شرکت نفت ستاره خلیج فارس تشریح شد.

در پایان این نشست همچنین پروژه هایی در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی ازجمله استفاده از فضای سقف انبار مرکزی پالایشگاه به منظور تولید انرژی خورشیدی معرفی و ارائه شد.

 

  شرکت نفت خزر

نشست مشترک با رئیس حراست شرکت ملی نفت

در نشست مشترک مدیرعامل و مدیران شرکت نفت خزر با رئیس حراست شرکت ملی نفت ایران، روند توسعه فعالیت ها در حوضه خزر و شیوه همکاری متقابل در این باره بحث و بررسی شد.

در این نشست که با حضور علیرضا دامغانی، رئیس حراست شرکت ملی نفت ایران، مراد کمالی، مدیرعامل و مدیران ستادی و عملیاتی شرکت نفت خزر برگزار شد، اقدام های انجام شده درباره فعالیت های مطالعاتی، زیرساخت های ایجادشده در خزر، دارایی های شرکت نفت خزر از جمله سکوی امیرکبیر به عنوان نماد صنعت نفت در خزر، ارزیابی و بر همراهی حراست شرکت ملی نفت در تحقق توسعه و تولید در حوضه خزر تأکید شد.

دامغانی با بیان اهداف پیش روی حراست شرکت ملی نفت ایران گفت: سیاست کلی حراست اقدام های پیشگیرانه است، همان طور که در چرخه درمان، پیشگیری مقدم بر درمان است.

وی افزود: شروع به کار دولتی که از جنس مردم است، فرصتی طلایی برای خدمت گزاری به ویژه برای مدیران باتجربه که لازم است در کنار مدیران جوان و پرانرژی شرکت نفت خزر در جهت اصلی ترین وظیفه خود که تحقق چشم انداز این شرکت در دستیابی به توسعه و تولید در آب های عمیق دریای خزر است، فعالیت کنند، فراهم آورده است،

رئیس حراست شرکت ملی نفت ایران، مشاوری امین برای مدیران، حرکت بر مبنای دانایی و حرکت بر مبنای توانایی راسه شاخصه مهم سازمان حراست عنوان و اظهار کرد: این شاخصه ها لازمه هر انجام هرگونه فعالیت در این سازمان است.

در ادامه این نشست کمالی، مدیرعامل شرکت نفت خزر نیز با اشاره به دیدگاه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره دریای خزر و متولی خواندن شرکت نفت خزر در انجام فعالیت های اکتشافی و توسعه ای در دریای خزر اظهار کرد: وظیفه حراست، نه تنها حفاظت از دارایی های فیزیکی است، بلکه باید اخلاق اسلامی و حرفه ای را تحکیم و تعمیق بخشد.

کمالی تصریح کرد: وظایف حراست ها، افزون بر نقش و کارکرد تخصصی آن بر مبانی اخلاق حرفه ای و اسلامی، در پشتیبانی از کارکنان، مردم داری و خوش خلقی بسیار حائز اهمیت است.

وی با مهم برشمردن ابعاد نظارتی، صیانتی و حراست در بهبود تصمیم گیری مدیران، از آمادگی شرکت نفت خزر برای حضور نمایندگان سازمان حراست در کمیته های مختلف در برای انجام هرچه بهتر فعالیت های نظارتی بر این شرکت تاکید کرد.

مدیرعامل شرکت نفت خزر همچنین با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب و ابلاغ آن از سوی مقام معظم رهبری تصریح کرد: با توجه به سیاست های شرکت ملی نفت ایران، فعالیت های اکتشافی و توسعه ای خزر را با جدیت پیگیری و تلاش می کنیم که با برگزاری جلسات کارشناسی و تعامل بیشتر، در تقویت حفاظت و امنیت تجهیزات، دارایی ها و نیروی انسانی موثر واقع شویم.