گفت و گو با همکار  شاغل در صنعت گاز و قهرمان تکواندو

 ورزش باعث پیشرفت های علمی و شغلی می شود

مشعل    تکواندو، ورزش ملی کره جنوبی و دارای بیشترین تعداد ورزشکار در میان ورزش های رزمی در سراسر دنیاست و به «سلطان ضربات پا» مشهور است. ضربات پای تکواندو، بسیار سرعتی است، به صورتی که تعداد و تنوع ضربات پا در این رشته ورزشی بسیار زیاد بوده و در مقایسه با ورزش های رزمی دیگر، از این لحاظ برتری خاصی دارد. این ورزش، پرطرفدارترین ورزش رزمی جهان است و بیشترین هنرجو را دارد. محمدعلی پورابراهیمی، رئیس خدمات تاسیسات تقویت فشار گاز سیرجان، از طرفداران این ورزش رزمی است. وی که کمربند دان 6، مربیگری درجه 2 و داوری درجه یک از فدراسیون تکواندو جمهوری اسلامی ایران و کمربند مشکی دان 4 از مرکز آموزش جهانی تکواندو (KUKKIWON) دارد، تاکنون مقام های قابل توجهی در این رشته کسب کرده است.  با همکار تکواندوکار در تاسیسات تقویت فشار گاز سیرجان، گفت وگویی در خصوص این رشته و فعالیت های ورزشی اش داشته ایم که با هم می خوانیم.

   با یک بیوگرافی از خودتان شروع کنید.

متولد سال 57 و ساکن استان کرمان (شهرستان سیرجان) هستم. مدرک کارشناسی ام را  در رشته مدیریت صنعتی دریافت کردم و گواهینامه Advance  زبان انگلیسی دارم. متاهلم و یک پسر 9 ساله به نام رادین دارم. پسرم کمربند مشکی دان 1 تکواندو دارد و قهرمان استان کرمان در رده سنی خردسالان است.

   چه سالی وارد صنعت گاز شدید؟

بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه خلیج فارس بوشهر در سال 81،  در آزمون استخدامی شرکت ملی گاز ایران شرکت کردم و از سال 83 به استخدام این شرکت درآمدم و نزدیک به 18 سال است که به عنوان رئیس خدمات تاسیسات تقویت فشار گاز سیرجان مشغول به خدمتگزاری به همکاران در سیرجان هستم. در حوزه ورزش نیز 10 سال دبیر هیأت تکواندو شهرستان سیرجان بودم و از سال 99 نیز به عنوان دبیر انجمن تکواندوی کارگری استان کرمان فعالیت دارم.

   در چه رشته های ورزشی فعالیت می کنید؟

 در رشته های والیبال و شنا تقریبا به صورت نیمه حرفه ای و در رشته تکواندو به صورت حرفه ای فعالیت دارم  و در حال حاضر نیز دارای کمربند مشکی دان 6، مربیگری درجه 2 و داوری درجه یک از فدراسیون تکواندو جمهوری اسلامی ایران و کمربند مشکی دان 4 از مرکز آموزش جهانی تکواندو (KUKKIWON) هستم و به لطف خداوند متعال نیز بتازگی، واجد شرایط شرکت در دوره مربیگری بین المللی از سوی فدراسیون تکواندو شده ام که  10 آذر امسال از سوی مدرسان فدراسیون جهانی تکواندو از کره جنوبی در تهران برگزار شد. همچنین از فدراسیون والیبال جمهوری اسلامی ایران نیز مدرک مربیگری و داوری درجه 3 دارم.

   از چه سنی به ورزش علاقه مند شدید و ورزش حرفه ای را از چه زمانی شروع کردید؟ چه مقام هایی به دست آورده اید؟

از دوران کودکی و قبل از شروع مدرسه، چند سالی در رشته ژیمناستیک فعالیت کردم و سپس از دوران راهنمایی و دبیرستان، در رشته هایی چون  فوتبال (دروازه بانی)، والیبال، کشتی آزاد و شنا فعالیت داشتم و مقام های استانی نیز در شنا و کشتی به دست آوردم. بعد از ورود به دانشگاه در سال 77 از طریق یکی از همکلاسی هایم به نام مالک جمالی که آن زمان، در باشگاه تکواندوی نزدیک دانشگاه به عنوان ارشد فعالیت داشت، با رشته رزمی تکواندو آشنا شدم. پس از آن بود که به صورت حرفه ای، وارد این ورزش پرافتخار و المپیکی شدم.

در سطح استان های بوشهر و کرمان، چند مقام قهرمانی دارم، در سطح کشوری نیز توانستم در سال 79 نایب قهرمان دانشجویان کشور شوم. در سال 80 هم قهرمان دانشجویان کشور شدم و درهمان سال مقام سوم مسابقات قهرمانی جوانان و بزرگسالان کشور را کسب کردم. در سال 81 در رقابت های قهرمانی کشور در بازی ماقبل فینال با حریفی از زنجان بازی داشتم که متاسفانه از ناحیه زانوی پای راست بشدت آسیب دیدم و همین آسیب دیدگی باعث شد تقریبا 6 ماه از ورزش دور باشم. بعد از آن هم با شرکت در دوره های داوری و مربیگری تکواندو وارد این عرصه شدم. همچنین در طول مدت خدمت در منطقه 6 عملیات انتقال گاز ایران عضو تیم والیبال و شنای منطقه نیز بودم و در المپیاد شرکت ملی گاز ایران در سال 89 توانستم در ماده 50 متر قورباغه مقام چهارم را به دست بیاورم.

   ورزش چه تاثیری بر پیشرفت های علمی و شغلی  شما  داشته است؟

 از قدیم گفته اند «عقل سالم در بدن سالم  است» و مطمئنا کسی که بدن سالمی داشته باشد، با آسودگی خیال  و ذهنی بازتر می تواند سراغ درس برود. ورزش در زندگی شخصی و موقعیت اجتماعی من، تاثیر بسیار چشمگیری داشته و از این بابت همیشه خداوند را شاکرم.

   چه توصیه ای به جوانان دارید که مسیر پیشرفت و ترقی در حوزه ورزشی را سریع تر دنبال کنند؟

هرچند در جایگاهی نیستم که بخواهم توصیه ای به جوان ها داشته باشم؛ اما تنها موضوعی که همیشه در کلاس هایم نیز به شاگردانم توصیه می کنم، این است که با برنامه ریزی صحیح در زندگی، باید درس و ورزش را با هم پیش ببرند و یکی را فدای دیگری نکنند. فرقی هم نمی کند درس کم رنگ شود یا ورزش. شاید یک انسان تک بعدی بتواند برای جامعه و دیگران مفید باشد؛ اما مطمئنا در زندگی شخصی و خانوادگی خود نمی تواند به معنای واقعی کلمه مفید و اثربخش باشد. در حال حاضر هنرجویان باشگاه با کمربندهای مشکی دان 3 و 4 و عنوان های قهرمانی استانی و کشوری، دارای تحصیلات عالیه هستند. یکی از شاگردانم با کمربند مشکی دان 3 در حال حاضر دانشجوی سال آخر رشته تخصصی ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی شیراز است و تعداد زیادی از هنرجوهایم نیز تحصیلکرده مقاطع کارشناسی، ارشد و دکترا در رشته های مهندسی مکانیک، برق، عمران، تربیت بدنی و ... هستند. زمانی که موفقیت های هنرجویانم در مسابقات و دوره های آموزشی را می بینم، این موضوع برایم بسیار لذت بخش تر از زمانی است که خودم موفقیتی را کسب می کنم.

   خانواده چه نقشی در کسب موفقیت های شما داشته و مشوق اصلی شما در ورزش چه کسی یا کسانی بوده اند؟

 مطمئنا حضور بلندمدت در ورزش حرفه ای چه به عنوان بازیکن و چه به عنوان مربی یا داور، بدون حمایت و ازخودگذشتگی خانواده غیرممکن است. بنابراین از همین جا دست اعضای خانواده ام را می بوسم که اگر دلگرمی ها، پشتیبانی ها و فداکاری های این عزیزان نبود، من نمی توانستم به این موفقیت های هرچند اندک در ورزش دست پیدا کنم. مشوق اصلی من در ورزش، مرحوم پدرم بود و با اینکه زحمات زیادی برای پیشرفت من در ورزش کشیدند؛ اما متاسفانه قسمت نبود که شاهد موفقیت های ورزشی من باشند و این، یکی از حسرت های بزرگ من در زندگی است.

   در مدت زمان دستیابی به این مقام ها با چه چالش هایی مواجه شدید؟

در دورانی که بازیکن بودم، واقعا مشقت های زیادی را متحمل می شدم؛ چون واقعا سطح تکواندوی ایران، برخلاف نتایج این دو سه سال اخیر بسیار بالاست، به گونه ای که در مسابقات قهرمانی کشور، در هر وزن حداقل دو سه بازیکن قهرمان آسیا و جهان حضور دارند که برای رسیدن به سکو، باید با آنها رقابت کرد و پیروزی در آن، تمرینات سخت و فشرده ای را می طلبد. ورودم به دنیای پرچالش و سخت مربیگری و داوری، تقریبا با استخدامم در شرکت ملی گاز ایران مقارن شد. برای شرکت در مسابقات، دوره های آموزشی و آزمون های کمربند، مدام با مخالفت های اداره و دردسرهای خاص آن روبه رو بودم.

   بهترین اتفاق و خاطره دوران ورزشی تان را بگویید.

دنیای ورزش پر است از اتفاق های تلخ و شیرین. شاید شیرین ترین آن قبولی همزمان من و 4 تن از هنرجویانم در آزمون ارتقای کمربند مرکز آموزش جهانی تکواندو بود که در سال 2020 از سوی ممتحنان کره ای برگزار شد.

   آیا در حوزه ورزشی الگوی خاصی دارید؟

در زمینه ورزش تکواندو سعی کردم هادی ساعی را که پرافتخارترین فرد در این رشته ورزشی است، الگوی خودم قرار دهم.

   آیا زمانی که وارد این رشته شدید؛ به قهرمانی فکر می کردید؟

واقعیت این است که اصلا فکر نمی کردم تکواندو برایم آنقدر جذاب باشد که بخواهم تمام دوران جوانی ام را صرف آن کنم.

   آیا هیچ وقت انگیزه تان را برای ادامه ورزش از دست داده اید؟

 دنیای ورزش حرفه ای، بخصوص رشته های انفرادی، از فراز و نشیب زیادی برخوردار است. زمانی تمرینات سختی را پشت سر می گذارید و برای کسب بهترین عنوان در مسابقات پیش رو خودتان را آماده می کنید؛ اما زمان مسابقه با یک قرعه خیلی بد یا در بازی های ابتدایی با یک مصدومیت شدید مواجه می شوید، یا بر اثر یک غفلت بازی را واگذار می کنید. آن وقت است که احساس می کنید نتیجه یک سال زحمت و تلاش شما بر باد رفته است، بنابراین برای دوام در ورزش، داشتن اهداف بزرگ و بلندمدت و دلایل انگیزشی کافی، اجباری است.

   برای دستیابی به مقام، چند ساعت در روز تمرین می کنید و برای رسیدن به تمرین و کسب افتخارات ورزشی از چه چیزهایی گذشته اید؟

در حال حاضر تمام وقتم صرف آموزش می شود؛ اما یک بازیکن تکواندو برای رسیدن به سکوهای کشوری، باید حداقل 3 ماه روزی 2 ساعت تمرینات اختصاصی بدنسازی، تکنیکی و تاکتیکی داشته باشد و ریاضت های زیادی در بخش تغذیه، برنامه زندگی و... را متحمل شود.

   در پایان اگر نکته ای باقیمانده، بفرمایید.

ضمن تشکر از جنابعالی و سایر همکاران محترمتان در نشریه که وقتتان را در اختیار بنده قرار دادید، امیدوارم حتی اگر یک روز از خدمتم در شرکت ملی گاز ایران مانده باشد، شاهد این باشم که ورزش و ورزشکار در این سازمان به جایگاه واقعی خودشان برسند و مسؤولان به امر مهم ورزش به عنوان یک موضوع تخصصی، بااهمیت، اولویت دار و همسو با اهداف و مقررات سازمانی نگاه کنند و برای تمامی همکاران ساعی و تلاشگرم در صنعت نفت و گاز آرزوی سلامت و بهروزی دارم.

 

برگزاری مسابقات فوتسال بسیج ادارات در خانگیران

یک دوره مسابقات فوتسال به مناسبت هفته بسیج از آذرماه 1400 در شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق و به همت امور ورزش و تربیت بدنی و بسیج شرکت در منطقه خانگیران برگزار شد که بعد از یک ماه مسابقات دوره ای و حذفی در نهایت در تاریخ 10 دی ماه 1400 فینال این دوره از مسابقات برگزار شد و تیم بسیج «ب» به قهرمانی رسید.

مسابقه فینال و مراسم اختتامیه اولین دوره مسابقات فوتسال بسیج ادارات با حضور مدیرعامل و اعضای هیات مدیره، رئیس حراست، رئیس امور اداری خانگیران و دبیر کمیته مسؤولیت های اجتماعی، فرمانده بسیج قدس و سرپرست روابط عمومی شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق، فرمانده سپاه ناحیه سرخس، فرمانده محورعملیاتی شهید برونسی، مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد، رئیس اداره ورزش، رئیس دفتر نماینده مجلس، رئیس هیات فوتبال شهرستان و حضور پرشور همکارانی و علاقه مندان ورزش فوتسال در محل سالن ورزشی شهرک نفت شهید تندگویان برگزار شد.

 در مسابقه فینال، تیم بسیج نفت «ب» موفق شد با نتیجه ۵ بر یک بر تیم بسیج گاز غلبه کند و به مقام قهرمانی دست یابد.

تیم بسیج نفت «الف» هم در مسابقه رده بندی با نتیجه ۳ بر ۲ موفق به شکست تیم هنگ مرزی و کسب مقام سوم شد.

 

صعود دختران پالایش نفت آبادان به پلی آف

تیم فوتسال بانوان پالایش نفت آبادان با پیروزی خانگی مقابل چیپس کامل مشهد موفق شد 3 هفته زودتر، صعود خود به مرحله پلی آف را قطعی کند.

تیم فوتسال بانوان پالایش نفت آبادان در هفته نهم لیگ برتر فوتسال باشگاه های ایران در خانه و در سالن شماره یک مجموعه هفده شهریور شهرستان آبادان، میزبان تیم  چیپس کامل مشهد بود که موفق شد در یک دیدار نفس گیر و درعین حال جذاب، حریف مشهدی خود را با نتیجه نزدیک 3 بر 2 شکست دهد.

شاگردان نرگس علوانی در این دیدار توانستند با فهیمه زارعی، کافیه هزاريان و زهرا کیانی  در نیمه اول  کار حریف را یکسره کنند. در مقابل تیم چیپس مشهد با ساجده نریمانی در هر نیمه، یک گل زد تا در نهایت، بازی با نتیجه  3 بر 2  به سود پالایش نفت آبادان پایان یابد.

تیم فوتسال بانوان  پالایش نفت آبادان به بعضی از بازیکنان اصلی خود نظیر سهيلا ملمولی، معصومه گنجی و حدیث رحیمی استراحت داده بود.

پالایش نفت آبادان با  این پیروزی 22 امتیازی شد و در صدر جدول تکیه زد تا 3 هفته مانده به پایان مرحله گروهی موفق شود صعود خود به مرحله پلی آف را قطعی کند.