کاپیتان ملی حفاری کفش هایش را آویخت

  فرید نمازی:  نفت می تواند همیشه در فوتسال مدعی باشد

   مثل تمام بچه های جنوب، فوتبال را با توپ پلاستیکی در کوچه پس کوچه ها شروع کرد و خیلی زود به خاطر استعداد و تکنیکی که داشت، جذب دنیای فوتسال شد و رفته رفته پله های ترقی را طی کرد تا اینکه به یکی از بازیکنان تأثیرگذار و باتجربه تیم فوتسال ملی حفاری اهواز و خوزستان تبدیل شد. فرید نمازی، بازیکن باتجربه فوتسال ایران و خوزستان که سال ها در تیم های نفتی جنوب کشور ازجمله نفت اهواز و ملی حفاری اهواز توپ می زد، پس از ۱۹ سال کفش های خود را آویخت و از دنیای فوتسال خداحافظی کرد. نمازی، علاوه بر حضور در لیگ برتر فوتسال ایران و لیگ عراق، سابقه پوشیدن پیراهن تیم ملی فوتسال کشورمان را نیز در کارنامه دارد. او 13 سال با پیراهن ملی حفاری در لیگ برتر فوتسال ایران بازی کرد تا سمبل یکی از وفادارترین بازیکنان باشد.  وی علاوه بر فوتسال بازی کردن برای ملی حفاری اهواز، از همکاران نفتی در شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون هم به حساب می آید.  به بهانه خداحافظی کاپیتان باسابقه تیم فوتسال ملی حفاری اهواز از دنیای توپ گرد، گفت وگویی با او انجام داده ایم که باهم می خوانیم.

 از خودتان برایمان بگویید؟

متولد 1361 در خرمشهر هستم. ۳برادر و یک خواهر دارم و فرزند دوم خانواده هستم. در حراست شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون مشغول به کار و دانشجوی رشته تربیت بدنی دانشگاه شهید چمران اهواز هستم.

  چه شد فوتسالیست شدید و فوتسال را از کجا شروع کردید؟

من هم مثل سایر پسربچه ها در خوزستان و خرمشهر از همان بچگی عاشق فوتبال بودم و فوتبال بازی می کردم، اما قسمتم فوتسال بود. مربیان و دوستانم عقیده داشتند فیزیک و تکنیکم به درد فوتسال می خورد و برای همین فوتسال را انتخاب کردم و این رشته را ادامه دادم. به صورت حرفه ای و رسمی فوتسال را از ۲۰ سالگی و در تیم وحدت خرمشهر در لیگ برتر استان خوزستان شروع کردم.

  در این 19 سال که فوتسال را حرفه ای دنبال می کردید، در چه تیم هایی عضو بودید؟

بعد از وحدت خرمشهر که نخستین تیم رسمی و حرفه ای من بود، به تیم نفت اهواز رفتم و زیر نظر البرز راکی به فعالیتم ادامه دادم و به همراه این تیم در مسابقات زیرگروه کشور و نیز لیگ های دسته دوم و دسته اول کشور حضور یافتم. پس از سه سال از نفت اهواز جدا شدم و به تیم ملی حفاری اهواز پیوستم. یک فصل در تیم دبیری تبریز و یک فصل هم در تیم نفت الوسط نجف عراق بازی کردم و دوباره به ملی حفاری پیوستم.

  چه سالی به تیم ملی فوتسال دعوت شدید و چرا دوران حضورتان در تیم ملی کوتاه بود؟

سال۹۰-۹۱بود که به تیم ملی دعوت شدم. آن موقع مربیان تیم ملی علی صانعی وخسوس کاندلاس اسپانیایی بودند. آن زمان دوره تغییر نسل بود و این باعث شد که من و خیلی های دیگر به حق خود در فوتسال نرسیدیم؛ آن موقع خیلی ها را به اسم جوان گرایی کنار گذاشتند. به گواه خیلی از کارشناسان درحالی که مستحق حضور در جام جهانی تایلند بودم، در روز پایان اردو و قبل از اعزام به تایلند خط خوردم. متأسفانه من جزو ۳ نفری بودم که خط خوردم و از تیم ملی حذف شدم .

  بیشترین دوران حضورتان در سطح باشگاهی را در تیم ملی حفاری اهواز سپری کردید، تیمی که این روزها در لیگ برتر فوتسال ناخوش احوال است. در این خصوص بگویید؟

بله، متأسفانه همین طور است. این روزها ملی حفاری حال وروز خوشی ندارد. تیم ملی حفاری اهواز با مدیریت جدید به جوان گرایی روی آورده است، به دلیل نبود بازیکن باتجربه که بیشتر به مدیران باشگاه مربوط است، اوضاع تیم خوب نیست.  تیمی که ۱۰سال جزو ۳ تیم بالای جدول بود و تیمی که بازیکن ساز بود و هرسال دو یا سه بازیکن به تیم ملی می داد، امسال به خاطر نداشتن بازیکن باتجربه که لیدر و فرمانده تیم باشد، نتوانسته است انتظارات را برآورده کند. جوان گرایی خوب است، اما نه اینکه شما همه تیم را جوان کنید. باید در کنار بازیکن جوان، بازیکن باتجربه هم داشته باشید تا به قول معروف تیم بالانس شود. من خیلی ناراحت هستم. تابه حال سابقه نداشته است که اوضاع تیم فوتسال ملی حفاری این قدر بد باشد امیدوارم در ادامه لیگ اوضاع تیم خوب شود.

   مدتی از دوران بازی حرفه ای خود  را به عنوان لژیونر در عراق سپری کردید، چه شد که لیگ  این کشور را انتخاب کردید و آیا بازی در کشور عراق در پیشرفت شما مؤثر بود؟

بله،یک پیشنهاد خوب داشتم و به تیم الوسط عراق رفتم . فوتسال عراق در حال پیشرفت است و بازیکنان خوبی دارند، اما بازیکنان ایران یک سرو گردن از بازیکنان عراق و آسیایی بالاترند. این انتقال بیشتر به لحاظ مالی برای من خوب بود. سطح فوتبال عراق به اندازه ای نبود که به لحاظ فنی به من کمک کند تا پیشرفت کنم. درواقع من به کمک آن تیم رفتم، اما باید این را اضافه کنم که اگر از سطح فنی خوب نیستند و پای ما نمی رسند، اما ازلحاظ مالی و امکانات از ایران بالاتر هستند.

  با اینکه چند پیشنهاد از تیم های مختلف داشتید و می توانستید چند فصل دیگر بازی کنید، اما در اوایل دی ماه امسال تصمیم به خداحافظی گرفتید، چه عواملی باعث شد که از فوتسال خداحافظی کنید؟

بله  من چند پیشنهاد از تیم لیگ برتر و لیگ یک و حتی عراق داشتم ولی به خاطر شرایط کاری ام نمی توانستم ریسک و بازی کنم. برای همین ترجیح دادم خداحافظی کنم؛ البته باید این را اضافه کنم در نیم فصل دوم از حفاری پیشنهاد داشتم ولی به توافق نرسیدم و از باشگاه ملی حفاری و مسئولان این تیم خداحافظی کردم، امیدوارم جوانان استان بتوانند نماینده خوبی برای باشگاه ملی حفاری و استان خوزستان در لیگ برتر فوتسال باشگاه های کشور باشند.

  چه سالی وارد صنعت نفت شده اید؟

هم اکنون در حراست شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون مشغول به کار هستم. سال 1385 فعالیتم را در بخش حراست شروع کردم و کارمند ارکان ثالث هستم.

  در مسابقات المپیاد نفت هم بازی می کردید؟

متأسفانه به خاطر قوانین وزارت نفت چون کارمند ارکان ثالث بودم، نمی توانستم در مسابقات المپیاد نفت شرکت کنم، اما در مسابقات داخلی شرکت نفت و گاز کارون حضور داشتم و قهرمانی های متعددی را به دست آوردم.

   اشاره به جوانان خوزستانی و ملی حفاری داشتید، فوتسال نفت این پتانسیل را دارد که در جمع مدعیان باشد؟

در سال های گذشته همان طور که گفتم ما همیشه جزو 3 تیم بالای جدول بودیم و بازیکنان زیادی را به تیم ملی معرفی کردیم. من عقیده دارم فوتسال نفت پتانسیل بالایی دارد و با استفاده از این پتانسیل و برنامه ریزی هدفمند می توانیم سال ها در سطح بالای فوتسال ایران حرکت کنیم. فقط برنامه ریزی هدفمند می خواهد و اینکه به خوبی آن را اجرا کنید. 

  برنامه ای برای مربیگری دارید؟

بله من می خواهم وارد عرصه مربیگری بشوم. اتفاقاً به زودی کلاس های مربیگری را شروع می کنم که بتوانم کمک کوچکی به فوتسال استان و شهرم کنم.

  تلخ ترین و شیرین ترین خاطره ورزشی شما چیست؟

تلخ ترین، خط خوردن از تیم ملی و نرفتن به جام جهانی تایلند است.

اما شیرین ترین خاطره من زمانی است که بازی داشتم و هم زمان پسر من به دنیا آمد که بعد از بازی به بیمارستان رفتم.

   اگر حرف خاصی باقی مانده، می شنویم.

از تمام هواداران و دوستداران فوتسال که طی این سال ها از من حمایت کردند تشکر می کنم و از خانواده خودم ممنونم که این سال ها من را حمایت کردند، از تمام  مسئولان اداره حراست نفت و گاز کارون که با من نهایت همکاری را داشتند، تشکر و قدردانی می کنم.

 

صعود همکاران شرکت ملی نفت ایران به قله لیچه

گروهی از همکاران كوهنورد شركت ملي نفت در دی ماه  1400  از روستاي واريش كه در 2280 متري از سطح دريا  قرار دارد، موفق شدند به قله ليچه در ارتفاع 3480 متري  از رشته کوه البرز مرکزی صعود کنند.  14  نفراز همکاران شرکت ملی نفت ایران و ستاد وزارت نفت  با حضور در روستاي واريش در هوایی زمستانی و برفی موفق شدند پس از 5 ساعت کوهپیمایی به قله برسند. شدت و پوشش برف در این صعود به حدی بود که  تابلو قله لیچه كه توسط گروه نوشته شده بود بر فراز قله  قابل دیدن نبود. همکارانی که در این صعود شرکت داشتند، عبارتند از:

فريدون ابوقداره، حسن حكيمي، محمد اصغري، رضا قاسمي، موسي رضا كريميان، مهدي محمدزاده، الله يار الياسي، سيدمصطفي احمدي نسب، علي عليزاده، سينا معصومي، اميرحسين خزايي، فرزاد نوري، فرامرز فرجي و حسین باقرزاده (سرپرست گروه)

 

باحضور مدیرکل سلامت و تربیت بدنی وزارت نفت برگزار شد

نشست شورای ورزش   مناطق نفت خیز جنوب  

جلسه شورای ورزش شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با حضور منصور قنبرزاده، مدیرکل سلامت و تربیت بدنی وزارت نفت، مدیرکل ورزش و جوانان خوزستان، منوچهر بارانی، مدیر منابع انسانی مناطق نفت خیز جنوب، هادی افشار، رئیس امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت، اسکندر فرهمند، رئیس امور ورزش و تربیت بدنی مناطق نفت خیز جنوب و معاونان، مدیران منابع انسانی و کارشناسان مربوطه در سالن جلسات شهرک نفت اهواز برگزار شد.

بر اساس این گزارش،پس از ارائه گزارش و چالش های موجود در ورزش مناطق نفت خیز جنوب در دو بخش همگانی و قهرمانی موارد ذیل مورد تصویب قرار گرفت:

 1- با توجه به بحث ها و جلساتی که با معاونت محترم وزیر در توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت نفت برگزار شد، مقرر شد المپیادهای ورزشی داخلی، جشنواره های ورزشی و تمامی فعالیت های ورزشی در سطح وزارت نفت و انجام مسؤولیت های اجتماعی در چارچوب مسائل مالی به طور کامل از سر گرفته شود.

2- ازاین پس جلسات شورای عالی ورزش وزارت نفت با حضور نمایندگانی از مناطق نفت خیز جنوب در تهران برگزار خواهد شد.

3- جلسات شورای عالی ورزش وزارت نفت در فواصل زمانی کوتاه تر در مناطق عملیاتی نفت خیز جنوب نیز برگزار خواهد شد.

4- استفاده از کارکنان شاغل در نفت به عنوان مربی یا کادر فنی و سرپرست بلامانع است.

5- انسجام و همبستگی هرچه بیشتر شرکت ها و مدیریت های مناطق نفت خیز جنوب با ورزش شرکت ملی نفت و وزارت نفت

6- توجه و اهمیت بالای نگهداشت و توسعه سرانه فضاهای ورزشی باهدف تحقق شعار «ورزش، پشتوانه تولید».

7- اعزام تیم های ورزشی به عنوان نماینده صنعت نفت و کشور به مسابقات خارج از کشور با رعایت مقررات و چارچوب آیین نامه ها، همچنین با رعایت اصل صرفه جویی قابل اقدام است.