رئیس جمهوری:

به هیچ وجه   قیمت بنزین را افزایش نمی دهیم

رئیس جمهوری با اشاره به اینکه دولت، برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد، گفت: در حال بررسی طرح هایی هستیم که نحوه توزیع بنزین را عادلانه کند که این طرح، هم اکنون آزمایشی و محدود اجرا می شود. سیدابراهیم رئیسی، در دیدار با اعضای شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ضمن تشکر از زحمات دولت ها، مجالس و مدیران پیشین گفت: در شرایط ویژه ای دولت را تحویل گرفتیم، به طوری که حتی برای پرداخت حقوق مرداد کارکنان دولت با مشکل روبه رو بودیم؛ اما در این مدت بدون استقراض از بانک مرکزی حقوق ها پرداخت شده است. وی با تشریح تلاش های دولت جدید در ماه های ابتدایی تحویل گرفتن دولت، افزود: با انجام واکسیناسیون گسترده، شمار فوتی ها اکنون دورقمی شده، کالاهای اساسی به مقدار کافی ذخیره سازی شده و فروش نفت هم افزایش یافته است. رئیس جمهوری تکمیل پروژه های نیمه تمام در کشور را از مهم ترین اهداف دولت سیزدهم برشمرد و تصریح کرد: تنها بخش دولت که اجازه کلنگ زنی دارد، وزارت راه و شهرسازی است که باید طرح ملی مسکن را طبق قانون اجرایی کند. رئیسی درباره شایعه افزایش نرخ بنزین گفت: ما به هیچ وجه نمی خواهیم قیمت بنزین را افزایش دهیم؛ بلکه در حال بررسی طرح هایی هستیم که نحوه توزیع سهمیه بنزین را عادلانه کند که آن هم، اکنون به صورت آزمایشی و محدود اجرا می شود تا آثار مثبت و منفی آن را دقیق و به صورت میدانی ارزیابی کنیم.

 

اصلاح آیین نامه اجرای قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت و میعانات گازی

هیأت دولت با پیشنهاد وزارت نفت مبنی بر اصلاح آیین نامه اجرایی قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی موافقت کرد.

در نشست هیأت وزیران که به ریاست سیدابراهیم رئیسی برگزار شد، دولت به منظور تأمین نظر مجلس شورای اسلامی در خصوص مصوبه مربوط به تسویه بدهی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران بابت تسهیلات دریافتی برای توسعه شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند، آن را اصلاح کرد.

به موجب این اصلاحیه، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران موظف است، بدهی ناشی از دریافت تسهیلات صندوق انرژی بانک ملت برای توسعه شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند به مبلغ (۷۷۸.۰۶۲.۲۳۳) یورو بابت اصل و فرع تسهیلات یادشده منتهی به پایان سال ۱۳۹۹ و دیگر هزینه های مترتب را به میزان اعلامی بانک مورد نظر و از محل وجوه حاصل از صادرات فراورده های نفتی شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند پس از واریز وجوه به حساب خزانه، مستقیم برداشت و تسویه کند.

هیأت وزیران همچنین در این نشست، با توجه به حکم مندرج در اصلاحیه ماده (۶) قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی، با پیشنهاد وزارت نفت مبنی بر اصلاح آیین نامه اجرایی قانون مذکور مطابق با اصلاحات صورت گرفته در قانون موافقت کرد.

براساس این اصلاحیه، طرح های مندرج در این آیین نامه شامل طرح های ایجاد تأسیسات پتروشیمی با خوراک پروپان یا بوتان و تأسیسات پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی مندرج در قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی و طرح های تکمیل زنجیره ارزش (طرح های ایجاد صنایع اولویت دار تکمیل زنجیره ارزش) هستند. همچنین میزان سرمایه گذاری ارزش شده مندرج در این آیین نامه، شامل برآورد میزان سرمایه گذاری هر طرح است که به صورت ارزی و با تبدیل بخش ریالی به ارز بر مبنای نرخ روز مورد تأیید بانک مرکزی در مجوز درج می شود.

به موجب اصلاح آیین نامه یاد شده، وزارت نفت مکلف است ظرف ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ این اصلاحیه، نسبت به اعلام سازوکار ارسال تقاضا، برای متقاضیان اجرای طرح های تکمیل زنجیره ارزش در تارنمای وزارت نفت، همچنین دعوت از شرکت های پتروشیمی که دارای مجوز تخصیص خوراک پروپان یا بوتان در سواحل هستند، اقدام کند.

طرح های احداث پتروشیمی با خوراک پروپان یا بوتان صرفاً شامل طرح هایی خواهد بود که خوراک خود را به طور مستقیم از وزارت نفت یا با یک واسطه از آن وزارت دریافت می کنند، همچنین متقاضیان خوراک پروپان یا بوتان باید برداشت همزمان پروپان و بوتان به نسبت مورد تأیید وزارت نفت را در طرح های خود پیش بینی کنند.در مجوزی که از سوی وزارت نفت برای طرح های موضوع این آیین نامه صادر می شود، باید مواردی همچون کمیت، کیفیت، مدت تعهد تأمین خوراک پالایشگاه - پتروپالایشگاه برای ۲۰ سال و برای طرح های پتروشیمی با خوراک پروپان یا بوتان برای ۱۲ سال و محل تحویل خوراک قید شود.

وزارت نفت موظف است در زمان اعطای مجوز طرح، نسبت به اعطای مجوز پیش فروش تا سقف ۵۰ درصد فراورده ها معادل حداکثر ۵۰ درصد رقم سرمایه گذاری ارزش گذاری شده به شرکت های خارجی در قبال تأمین مالی خارجی (فاینانس) یا تأمین تجهیزات با فناوری پیچیده به تشخیص این وزارتخانه اقدام کند.

 

وزیر نفت :

برای تأمین سوخت صنایع و نیروگاه ها تمهیدهای لازم اندیشیده شده است

وزیر نفت از اتخاذ تمهیدهای لازم برای تأمین سوخت صنایع و نیروگاه ها خبر داد و اظهار کرد: صنایع و نیروگاه هایی که با محدودیت سوخت روبه رو شده اند، می توانند برای ادامه کار از گاز مایع استفاده کنند. جواد اوجی، در حاشیه نشست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی (سه شنبه، ۱۴ دی ماه) با بیان اینکه هم اکنون بر اساس قرارداد (سوآپ گاز) روزانه ۴ تا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب سوآپ گازی بین ایران و ترکمنستان در حال انجام است که این موضوع به پایداری گاز در کشور کمک می کند، گفت: درباره مسأله تأمین سوخت در کشور نیز تا امروز هیچ قطعی و افت فشار گاز نداشتیم؛ اما با توجه به کاهش شدید دما و افزایش نیاز خانگی به مصرف گاز از هموطنان می خواهیم با صرفه جویی در مصرف، نهایت همکاری را داشته باشند تا این فصل بدون چالش پشت سر گذاشته شود. وی افزود: برای تأمین سوخت صنایع و نیروگاه ها نیز تمهیدهای لازم اندیشیده شده و آن دسته از صنایع و نیروگاه هایی که سوختشان محدود شده، می توانند با استفاده از گاز مایع به کارشان ادامه دهند. وزیر نفت تصریح کرد: هم اکنون مصرف خانگی، تجاری و حمل ونقل به ۶۰۰ میلیون مترمکعب رسیده، در نیروگاه ها نیز مصرف ۱۰۰ میلیون مترمکعب و مصرف سوخت معادل نیز ۲۰۵ میلیون مترمکعب است. اوجی تصریح کرد: در صنایع با استفاده از سوخت جایگزین، اجازه توقف فعالیت را نداده ایم و امیدواریم تا پایان فصل سرما نیز این موضوع تداوم یابد.

 

در نشست علنی مجلس شورای اسلامی رقم خورد :

موافقت   با یک فوریت طرح استفساریه اصلاح قیمت گاز کوره های آجرپزی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یک فوریت، طرح استفساریه اصلاح بند (ط) تبصره (یک) قانون بودجه ۱۴۰۰ درباره اصلاح و کاهش قیمت گاز کوره پزخانه ها و آجرپزی ها موافقت کردند. نمایندگان در نشست علنی (یک شنبه، ۱۲ دی ماه) مجلس شورای اسلامی، ضمن مخالفت با دو فوریت طرح استفساریه اصلاح بند (ط) تبصره (یک) قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور، با یک فوریت این طرح موافقت کردند. در این استفساریه آمده است: «با توجه به بند (ط) تبصره (یک)  قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور آیا کوره های آجرپزی مشمول این بند هستند و گازبهای آن مطابق ۱۰ درصد نرخ متوسط قیمت خوراک پتروشیمی است؟ خیر، کوره های آجرپزی مشمول بند (ط) تبصره (یک) قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور نیستند و گازبهای آن مطابق کسب و خدمات و تجاری محاسبه می شود.»

عبدالعلی رحیمی مظفری، عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به عنوان طراح طرح استفساریه بند (ط) تبصره (یک) بودجه ۱۴۰۰ در توضیح این طرح گفت: این طرح در خصوص گازبهای کوره های آجرپزی مطرح شده است. براساس این بند، قیمت گاز این کوره ها با صنایع پتروشیمی و سیمانی یکسان در نظر گرفته شده که این موضوع،  اشکالاتی را درباره عملکرد کوره های آجرپزی به دنبال داشته است.

 

اعلام نحوه محاسبه افزایش مزایای کارکنان شاغل در مناطق عملیاتی دفاع مقدس

اداره کل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی وزارت نفت، درباره مقدار افزایش مزایای کارکنان شاغل در مناطق عملیاتی دفاع مقدس توضیحاتی ارائه کرد.  توضیحات اداره کل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی وزارت نفت به شرح زیر است:

«مقدار مبالغ مزایای کارکنان شاغل در مناطق عملیاتی دفاع مقدس بر اساس بند (ث) و (ج) ماده ۱۱۲ قانون برنامه ششم توسعه کشور از سوی مجلس شورای اسلامی به سازمان اداری و استخدامی کشور محول و در سال ۱۳۹۷ طی بخشنامه شماره ۷۲۳۴۲۴ مورخ ۱۳۹۷/۱۲/۲۲ معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شد.

فرمول تعیین و افزایش فوق العاده بر اساس امتیازهای تعیین شده بخشنامه فوق، ضربدر ضریب ریالی حقوق سالانه کارکنان دولت ملاک عمل است. امسال نیز ضریب ۳۰۴۸ ریال متأثر از تصویب نامه شماره ۸۰۱۳/ت۵۸۷۰۸ هـ مورخ ۱۴۰۰/۰۱/۲۹ هیأت وزیران تعیین و مبنای اقدام در همه دستگاه های اجرایی از جمله شرکت های تابعه وزارت نفت قرار گرفته است.

 

.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

پتروشیمی ها نقش بسیاری در ارزآوری برای کشور دارند

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: به یقین، پتروشیمی ها نقش بسیاری در ارزآوری برای کشور دارند؛ زیرا امروز صادرات محصولات پتروشیمی، یکی از منابع اصلی تأمین مالی و ارز کشور است. فریدون حسنوند، درباره وضع صنایع پتروشیمی در کشور گفت: به یقین پتروشیمی ها نقش بسیاری در ارزآوری برای کشور دارند؛ زیرا امروز صادرات محصولات پتروشیمی، یکی از منابع اصلی تأمین مالی و ارز کشور است، ضمن آنکه ذخایر نفت و گاز در کشور فرصت توسعه صنایع پتروشیمی را به ما می دهد، از این رو می توان با تأمین خوراک این صنایع ضمن ایجاد اشتغال، ارزآوری نیز ایجاد کرد. وی افزود: پتروشیمی ها می توانند معادل همه تولید در حوزه نفت و گاز برای کشور ارزآوری داشته باشند، ضمن آنکه اشتغال فراوان و تأمین محصولات مورد نیاز داخلی را نیز به همراه دارد. رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: اگرچه در حوزه تولید و مصرف گاز یک ناترازی وجود دارد؛ اما این ناترازی را با کاهش مصرف و واردات جبران کرده ایم؛ البته در تأمین خوراک پتروشیمی ها مشکلاتی وجود دارد، به همین دلیل در بودجه ۱۴۰۱ به موضوع سرمایه گذاری برای ایجاد زیرساخت ها و تأمین خوراک برای واحدهای پتروشیمی توجه شده که به معنای تقویت زیرساخت های گازی در استان های گازخیز مانند خوزستان، بوشهر، فارس و خراسان با هماهنگی خود واحدهای پتروشیمی است تا بتوان خوراک مورد نیاز پتروشیمی ها را تأمین کرد.

حسنوند اظهار کرد: اکنون بیش از ۸۰ درصد تجهیزات مورد نیاز واحدهای پتروشیمی ساخت داخل است. در واقع قطعه سازان داخلی، بخش بزرگی از تأمین تجهیزات را به عهده گرفته اند، بنابراین حمایت از قطعه سازان ضروری است. به همین دلیل در لایحه بودجه ۱۴۰۱ به شرکت های دانش بنیان و مجموعه های پژوهشی توجه شده تا بتوان وابستگی به محصولات خارجی را به صفر رساند.