گاز استان خراسان رضوی   

ضرورت آگاهی از سیاست های توسعه شهری، روستایی و صنعتی

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: شرکت های خدماتی حوزه انرژی باید از سیاست های توسعه شهری، روستایی و صنعتی استان آگاه باشند.

مجید خدایی در نشست کارگروه نفت و گاز «کمیته سوخت» ستاد انرژی استان خراسان رضوی که با حضور مدیران شرکت های نفت و گاز استانی و منطقه ای در شرکت گاز این استان برگزار شد، افزود: این مهم کمک خواهد کرد که شرکت های خدماتی بتوانند موازی با این اقدام ها، خدمت رسانی کنند.

وی با بیان اینکه اثر این هم افزایی به وضوح در خدمت رسانی به بخش های مختلف استان دیده می شود، افزود: تقاضای ما از مدیران، تدوین برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت با رویکرد آمایش سرزمین است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: برنامه ها در هر بخش باید شفاف و قابل اندازه گیری باشد و به تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان برسد.

در ابتدای این نشست، مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی و دبیر کمیته گزارشی از روند گازرسانی به بخش های مختلف استان ارائه و تصریح کرد:خراسان رضوی دارای 2 میلیون و 500 هزار مشترک در بخش های مختلف مصرفی است و هم اکنون 99.9 درصد از جمعیت شهری و 96 درصد جمعیت روستایی آن، زیرپوشش گاز طبیعی قرار دارند.

حسن افتخاری گفت: پیش بینی می شود با تکمیل و بهره برداری طرح های در دست اجرا، ضریب نفوذ گاز بخش روستایی استان  خراسان رضوی به بیش از 99 درصد برسد.

در ادامه این نشست دیگر مدیران شرکت های بهره برداری نفت گاز شرق، پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان رضوی، منطقه 4 عملیات انتقال گاز و پالایشگاه شهید هاشمی نژاد نیز گزارشی از حوزه های کاری خود و هماهنگی میان بخشی برای گذر از فصل سرما ارائه کردند.

 

    شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی

 مشکلات کارکنان حمل ونقل جاده ای با حساسیت پیگیری می شود

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: مشکلات کارکنان بخش حمل ونقل جاده ای با جدیت در مجموع پالایش و پخش فرآورده های نفتی و دولت در حال پیگیری است و تلاش می کنیم این مشکلات را به حداقل ممکن برسانیم.

کرامت ویس کرمی با اشاره به اهمیت بخش حمل ونقل در زنجیره تأمین سوخت کشور افزود: نقش ناوگان حمل مواد سوختی به عنوان واسط بین بخش ذخیره سازی یا تولید با بخش مصرف کننده نهایی در این زنجیره بی بدیل است و بر کسی پوشیده نیست.

وی با بیان اینکه کارکنان حمل ونقل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در سه بخش ریلی،جاده ای و دریایی به صورت شبانه روزی فعال هستند، اظهار کرد:این ناوگان که سوخت رسانی به مصرف کنندگان همه بخش ها(حمل ونقل سبک و سنگین، صنایع عمده و غیر عمده و دیگر مصرف کنندگان جزء در بخش های کشاورزی، صنعت، تجارت و...) را انجام می دهند، همیشه در کنار مجموعه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران بوده است؛ از این رو همیشه قدردان زحمات آنها هستیم.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با اشاره به اینکه در یک تا دو سال گذشته مسائل زیادی در اقتصاد کارکنان این ناوگان حمل سوخت حادث شده است، اظهار کرد: با وجود این سوخت رسانی لحظه ای متوقف نشده است و وظیفه داریم مسائل و مشکلات این بخش را پیگیری کنیم. ویس کرمی افزود: در دولت نیز این پیگیری ها ادامه دارد تا بتوانیم مسائل و مشکلات حوزه حمل ونقل را به دلیل اهمیت و جایگاهی که در زنجیره تأمین و توزیع سوخت دارد، برطرف کنیم.

 

    خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران

تست هیدرواستاتیک روی خط 8 اینچ مهرآباد

مهندس ارشد نت مکانیک شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران گفت: از انجام تست هیدرواستاتیک روی خط 8 اینچ ری به فرودگاه مهرآباد خبر داد.

علی پیرزاده گفت: این عملیات باهدف اطمینان از سلامت و حفظ تداوم عملیات انتقال سوخت، همچنین جلوگيري از آسیب های احتمالی انجام شده است.

وی با بیان اینکه افت فشار از شاخص های اصلی انجام تست هیدرواستاتیک در خطوط لوله است، افزود: نشتی داخلی در ولوهای همجوار و پارگی خطوط ترانسفر می تواند از دلایل انجام این عملیات باشد.

پیرزاد یافتن پوسیدگی های موجود در خطوط را که منجر به افت فشار می شود، یکی از اهداف انجام این تست برشمرد و یادآور شد: افزون بر افزایش سطح کیفی خطوط برای ترانسفر مواد نفتی، شناسایی ولوهای دارای نشتی داخلی و نقاطی که بهره برداری غیرمجاز انجام می شود، از دیگر اهداف آزمایش تست هیدرواستاتیک روی خط 8 اینچ ری - فرودگاه مهرآباد بوده است.

وی تصریح کرد: در این عملیات، افزون براسپیدگذاری در فواصل معین و گیج گذاری مسیر خط، شرایط بهره برداری برای انجام محاسبات دقیق در زمان و مقدار ارسال نفتی از مبدا تا مقصد، زیر نظر قرار گرفت.

پیرزاد جلوگیری از آلودگی زیست محیطی، پیشگیری از امکان بهره برداری غیررسمی و ایجاد شرایط ایمن برای جابه جایی فرآورده های نفتی را سه مولفۀ بسیار مهم در اجرای هدفمند تست یاد شده برشمرد.

 

    شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

افزایش ظرفیت ذخیره سازی شوریجه به روزانه 40 میلیون مترمکعب

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به برون سپاری طرح ذخیره سازی مخزن شوریجه گفت: ظرفیت این مخزن به روزانه 40 میلیون مترمکعب می رسد.

رضا نوشادی در آیین تنفیذ قرارداد طرح ذخیره سازی گاز در میدان خانگیران (مخزن ذخیره شوریجهD) گفت: تولید گاز از ابتدای انقلاب تاکنون از 7 میلیون مترمکعب به روزانه 870میلیون مترمکعب رسیده است، طوری که بعضی تحلیلگران معتقدند نباید به بعضی شهرها و روستاها گازرسانی می کردیم و همین موضوع نقطه انتقاد از شرکت گاز ملی ایران و مدیریت مهندسی و توسعه گاز ایران بوده است.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون هزار و 870 کیلومتر لوله با سایز بزرگ به طور هم زمان در دستور کار شرکت مهندسی و توسعه گازاست، ایستگاه های در حال ساخت به طور هم زمان را نیز دورقمی اعلام کرد و آن را یک رکورد خواند.مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تصریح کرد: شرکت ملی گاز ایران امروز با این قرارداد برای نخستین بار مدیریت مخزن را در یکپارچگی زنجیره ارزش به عهده گرفته و مدیریت این مخزن را از طریق یک قرارداد برون سپاری انجام می دهد.نوشادی ادامه داد: قراراست میدان شوریجه که ظرفیت ذخیره سازی کنونی اش 20میلیون مترمکعب در روز است به 40میلیون مترمکعب در روز ارتقا یابد و از 2.25 میلیارد مترمکعب ذخیره سازی به 4.5میلیارد مترمکعب در سال برسد، اما حاصل کاربسیارفراتراست و به زودی سراجه قم را هم واگذار خواهیم کرد.مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه برای نخستین بار در شرکت ملی گاز ایران توسعه میدان های گازی مانند میدان مختار، بانکول، قزل تپه و... انجام می شود، تصریح کرد: روند مطالعاتی این میدان ها در حال انجام است.

 

     شرکت انتقال گاز ایران

تقویت ناوگان آتش نشانی در تاسیسات ذخیره سازی سراجه قم

سرپرست منطقه 3عملیات انتقال گاز از تقویت و آماده سازی یک دستگاه ماشین آتش نشانی در تأسیسات ذخیره سازی خبر داد.

رسول داودی نژاد گفت: این منطقه عملیاتی با هدف پیشبرد اهداف سازمانی در حوزه ایمنی و آتش نشانی مجتمع پالایشگاهی و ذخیره سازی سراجه قم و برحسب الزام های رتبه بندی ایستگاه های آتش نشانی اداره کل اچ اس ای وزارت نفت، با نظارت شرکت انتقال گاز ایران اقدام به تقویت ناوگان آتش نشانی این مجتمع کرده است.

وی با اشاره به اینکه برهمین اساس الزام های ایستگاه آتش نشانی سراجه در رده C قرار گرفته است و نیاز به سه دستگاه کامیون آتش نشانی دارد، تصریح کرد: با توجه به اهمیت واکنش مناسب در شرایط اضطراری و وقوع حوادث احتمالی، با دریافت مجوزهای اولیه، یک دستگاه کامیون اسکانیا P360، به عنوان خودرو آتش نشانی تجهیز شد.سرپرست منطقه 3عملیات انتقال گاز گفت: اقدام ها شامل ساخت کابین،مخازن آب و فوم، پمپ آب با ظرفیت 6500 لیتر در دقیقه و مانیتور 4500 لیتر در دقیقه به همراه تجهیزات مورد نیاز برای عملیات های مختلف آتش نشانی است.

 

    شرکت ملی نفت ایران

دعوت از شرکت های دانش بنیان برای احیای چاه های کم بازده

مدیریت سرمایه گذاری و کسب وکار شرکت ملی نفت ایران از شرکت های فناور و دانش بنیان برای اجرای طرح های احیای چاه های کم بازده نفت و استحصال گاز هلیوم دعوت به همکاری کرد.

بنار اعلام این مدیریت، پیرو سیاست های ابلاغی مقام عالی وزارت نفت در آیین بزرگداشت روز ملی پژوهش و حسب دستور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، احیای بیش از 700حلقه از چاه های کم بازده کشور با استفاده از روش های نو و دانش محور در دستور کار قرار گرفته است.

اجرای طرح های احیای چاه های کم بازده در جهت اجرای بندهای 14 و 15سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی مبنی برافزایش ذخایر نفت و گاز، توسعه ظرفیت های تولید و برداشت صیانتی از منابع هیدروکربوری، همچنین تقویت درون زایی و تحقق اقتصاد دانش بنیان از طریق توسعه طرح های فناورانه، در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته است.

به منظور توسعه زنجیره ارزش گاز تولیدی پارس جنوبی و توسعه و تجاری سازی فناوری تولید هلیوم مایع از گاز طبیعی، طرح استحصال و جمع آوری گاز هلیوم نیز تدوین شده است.

به همین منظور به زودی چارچوب واگذاری و جزئیات این دو طرح از سوی مدیریت سرمایه گذاری و کسب وکار شرکت ملی نفت ایران به صورت عمومی اطلاع رسانی می شود.

بازسازی معابر 15 روستای خوزستان با 90 میلیارد ریال اعتبار

معابر 15روستا در خوزستان به همت مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران بهسازی و بازسازی شد.

این مهم همسو با انجام تکالیف مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران با هدف خدمت به جامعه روستایی برای توسعه و محرومیت زدایی در مناطق نفت خیز با اختصاص 90 میلیارد ریال اعتبار در آذرماه امسال انجام شده است.

تل بردی، جولکی، بیدبلند، شهرک وحدت، کوتک محمد کریم، امیر چراغعلی، امیرعسکر، بنه قیطاس، بنه کریم، تغلی ال عباد، زیر زرد، همچنین سرچشمه سفلی، صباحی، عین حماد، قلعه شیخ، مجموعه روستاهایی هستند که معابر آنها به طول 7530 متر و سطح 52 هزار و 716 مترمربع با همکاری بنیاد مسکن استان خوزستان، زیرسازی و آسفالت شده است.

مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز همسو با ایفای نقش مسؤولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران، اجرای پروژه های آموزشی، ورزشی، بهداشتی، راه، آب رسانی، برق رسانی، خدماتی و... را در مناطق نفت خیز و محروم کشور در دستور کار دارد.

 

    پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان شمالی

ارسال 200 میلیون لیتر سوخت دوم به نیروگاه شیروان

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان شمالی از ارسال 200 میلیون لیتر سوخت دوم به نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان از ابتدای امسال تاکنون خبر داد.مجتبی شکوری در بازدید مشترک مدیران شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان شمالی، شرکت گاز استان و مدیرکل امنیتی استانداری از نیروگاه شیروان گفت: با توجه به افزایش مصرف گاز در استان و ضرورت تأمین گاز مصرفی خانواده ها، تمهیدات لازم برای تأمین و ذخیره سازی نفت گاز نیروگاه شیروان در فصل زمستان در نظر گرفته شده است.وی افزود: تأمین سوخت زمستانی به ویژه بخش خانگی و نیروگاهی، از جمله مأموریت های اصلی این شرکت است.مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان شمالی گفت: هم اکنون روزانه 2 میلیون لیترنفت گاز برای تأمین سوخت دوم نیروگاه شیروان به این واحد صنعتی حمل می شود.

 

   خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه غرب

تعویض بخشی از خط لوله  نفت شهر- کرمانشاه 

تعویض 72 متر از خط لوله 8 اینچ انتقال نفت خام نفت شهر- کرمانشاه درتقاطع با بزرگراه کربلا  با تلاش های شبانه روزی تیم عملیاتی و تعمیراتی منطقه غرب با موفقیت انجام شد.

مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه غرب گفت: این اقدام با هدف ایمن سازی و انجام عملیات انتقال پایدار مواد نفتی، همچنین جلوگیری از بروز حوادث زیست محیطی در اولویت قرار گرفت.

قدرت سربازی گفت: این عملیات در پی نتایج پیگرانی هوشمند خط لوله انتقال خام نفت شهر-کرمانشاه پس از انجام تعمیرات موقت آن آغاز و به دنبال آن نیز72 متر از این خط لوله تعویض شد.

وی افزود: عملیات انجام شده بخشی از پروژه تعویض 1250 متر از خط لوله نفت شهر– کرمانشاه بوده که با برنامه ریزی و هماهنگی های لازم انجام شده است.

رئیس نگهداری و تعمیرات خط شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه غرب نیز این عملیات را با توجه به پرتردد بودن آزادراه کربلا که در تلاقی با خط  لوله انتقال نفت خام نفت شهر- کرمانشاه قرار دارد، دشوار خواند.

بهزاد خدادوست، حفاری زیر جاده و آماده سازی مقطع، لوله کشی، رادیوگرافی، تست هیدرواستاتیک مقطع، سند بلاست و پوشش لوله ها با رعایت دستورعمل های ایمنی  در عبور از غلاف را بخشی از فعالیت های انجام شده برای عملیات تعویض در خط لوله انتقال نفت خام نفت شهر- کرمانشاه عنوان کرد.

وی قطع و وصل جریان انتقال نفت خام با بستن شیرهای دروازه ای طرفین مقطع و تخلیه خط به میزان 27 هزار لیتر از طریق انشعاب 2 اینچ ایجاد شده با دستگاه هات تب در محل تعویض، همچنین تخلیه سیال با استفاده از 2 دستگاه آیخوف و بارگیری و تخلیه آن در مرکز انتقال نفت پایطاق را بخش دیگری از این عملیات برشمرد.

رئیس نگهداری و تعمیرات خط شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه غرب افزود: مراحل آماده سازی لوله جدید با انجام جوشکاری، سند بلاست، اعمال پوشش، انجام تست های رادیوگرافی و هیدرواستاتیک برای یک مقطع از لوله به طول 72 متر انجام شده است.

وی تصریح کرد: این خط لوله با حصول اطمینان از سلامت سرجوش ها و پوشش لازم روی آن، پس ازپرکردن و هواگیری از شیر کیلومتر60 با انجام تست های لازم درمدار بهره برداری قرار گرفته است.