دستگاه های مختلف به یاری صنعت پتروشیمی بیایند

مرتضی شاه میرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم که در این مراسم حضور داشت، خطاب به ارگان ها و دستگاه های اجرایی مختلف تاکید کرد که از همه صنعتگران، فعالان و سرمایه گذاران تقاضا دارم به یاری صنعت پتروشیمی بیایند و تماماً وقت بگذارند تا برنامه های خوبی که در این صنعت تدوین شده است، به سرانجام برسد.

وی با بیان اینکه کشورهایی که گام های بلندی برای پیشرفت خود برداشته اند، همگی به وسیله نیروهای متخصص، عالم و دانشمند بوده است، گفت: به عنوان فرد کوچکی از صنعت پتروشیمی، در همین جا قول می دهم که با همه وجود در کنار شما صنعتگران پتروشیمی باشم.

وی پتروشیمی را صنعتی پیشران، ارزش آفرین و اشتغالزا دانست که به نوعی بخش های دیگر را یاری می کند و افزود: از همه دستگاه هایی که می توانند ما را یاری کنند، از جمله صنعتگران، فعالان و سرمایه گذاران تقاضا دارم وقت بگذارند و این بخش را یاری و کمک کنند تا برنامه های خوبی که در این صنعت تدوین شده است، به سرانجام برسد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: حدود ۷۰ طرح در این صنعت در حال اجرا داریم که ارزش آنها حدود ٣٥  میلیارد دلار است و با کمک شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و شرکت های دانش بنیان می توانیم این برنامه ها را به پیش ببریم.

شاه میرزایی با اشاره به اینکه قرار است ۵۰ میلیون تن به ظرفیت تولید پتروشیمی تا چند سال آینده افزوده شود، گفت: می توانیم حساب کنیم که از طریق بخش های بالادست و پایین دست و زنجیره ارزش و آخرین نقطه ای که بیشتر وزارت صمت (صنعت، تجارت و معدن) راهبری آنها را به عهده دارد،  اتفاقی شگرف را در کشور رقم بزنیم و این جهاد علمی، اقتصادی و اشتغال برای آیندگان اثربخش خواهد بود و در دنیا سربلند باشیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: از همه جوانانی که در این صنعت فعال هستند، بویژه دانشجویان، محققان و پژوهشگران درخواست می کنم با همه وجود به این صنعت کمک کنند و به یاری ما بیایند، همچنین همه افرادی را که در دور و نزدیک کشور برای این صنعت فعالیت کنند، دعوت می کنم وارد میدان شوند. از سرمایه گذاران و شرکت های دانش بنیان می خواهم به صورت عملیاتی وارد این صنعت شوند.

وی عنوان کرد: وزیر نفت، اشراف خوبی بر حوزه های عملیاتی و تخصصی دارد، بنابراین از ایشان می خواهم به صورت همه جانبه از صنعت پتروشیمی حمایت کنند.

شاه میرزایی با تشویق علاقه مندان به سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی اظهار کرد: سرمایه گذارانی که به دنبال مجوز هستند، یا موافقت های اصولی دریافت کرده اند، به جد بیایند و مجوزهایشان را به برنامه و طرح تبدیل کنند. شرکت ملی صنایع پتروشیمی آمادگی دارد در هر موردی که لازم باشد، سرمایه گذاران را حمایت کند.

وی با تأکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ارباب نیست و باید این شرکت، همکاران و متخصصان آن خدمتگزار این صنعت باشند، افزود: همکاران بنده، کمک حال سرمایه گذاران، تولیدکنندگان، طراحان، واحدهای پژوهشی و همه فعالان این حوزه هستند و وظیفه دارند موانع را از پیش پای شما بردارند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: این شرکت توقع دارد علاقه مندانی که تمایل به اجرای پروژه های بزرگ در این صنعت دارند، به توصیه های متخصصان شرکت ملی صنایع پتروشیمی توجه کنند. صنایع آب بر و انرژی بر باید در مناطقی احداث شوند که زیرساخت های آن فراهم باشد.

شاه میرزایی با تأکید بر اینکه همه کارگران، زحمتکشان و همه کسانی که تا  سطوح انتهایی صنعت پتروشیمی فعالیت می کنند، سرمایه های اصلی این صنعت هستند، گفت: مدیران، خدمتگزار شما هستند تا شما رسالت و وظیفه اصلی را در این صنعت انجام دهید.

وی با بیان اینکه بیشترین واگذاری ها پس از ابلاغ قانون اصل ۴۴ در بخش صنعت پتروشیمی انجام شده است، افزود: شرکت ملی صنعت پتروشیمی نیز از مأموریت اولیه خود برای اجرای طرح های پتروشیمی خارج شده و در دوره تنظیم گری، توسعه ای و راهبری کلان قرار دارد. بنابراین لازم است که سازوکارهای دوره کنونی، متناسب با مأموریت های کنونی اصلاح شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه نسخه اولیه اساسنامه جدید این شرکت آماده شده، گفت: لازم است مراحل تصویب خواهی را در وزارتخانه طی کند تا سرانجام در مجلس تصویب شود و بتوانیم جایگاه کنونی قانونی واقعی خود را در این صنعت تعریف کنیم.

شاه میرزایی بر پایبندی واحدهای پتروشیمی به تعهد تأمین خوراک صنایع پایین دست تأکید کرد و افزود: مجتمع های پتروشیمی  به توصیه ها و دستورعمل های شرکت ملی صنایع پتروشیمی پایبند باشند تا با یک نظم منطقی، همکاری بخش های خصوصی این صنعت بدرستی تعریف و انجام شود.

وی، ظرفیت سالانه صنعت پتروشیمی را اکنون ۹۰ میلیون تن اعلام کرد و ادامه داد: به طور میانگین حدود ۷۵ درصد از این ظرفیت، فعال است که باید تنظیم گری لازم از سوی همکاران بنده در شرکت ملی صنایع پتروشیمی صورت گیرد تا رفتار منطقی در این صنعت حاکم شود.

  بومی سازی 8 کاتالیست تا سال ۱۴۰۱

در این برنامه، ابتدا مجید دفتری، مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی درباره این مجموعه و اقدامات صورت گرفته توضیحاتی ارائه کرد و گفت: توجه به پژوهش و فناوری، سرمایه گذاری زیربنایی برای حال و آینده است و دانش فنی ایرانی می تواند موتور محرک توسعه صنعت پتروشیمی کشور باشد. بی تردید توجه به حوزه پژوهش و فناوری هزینه نخواهد بود؛ بلکه سرمایه گذاری زیربنایی برای حال و آینده کشور است.

مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی  با بیان اینکه ۳۲ فناوری صنعت در این شرکت بومی شده است، تصریح کرد: 8 فرایند اصلی و ۲۴ کاتالیست عمده صنعت از سوی این شرکت داخلی سازی شده است.

دفتری اظهار کرد: ۲۰ کاتالیست صنعت پتروشیمی در کشور داخلی سازی شده است و این شرکت تصمیم دارد 8 کاتالیست را تا سال ۱۴۰۱ و ۱۲ کاتالیست را تا سال ۱۴۰۳ داخلی سازی کند.

وی درباره قراردادهایی که در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی امضا شده است، گفت: این مجموعه ۳۰  قرارداد به ارزش ۵ میلیون یورو امضا کرده و با اجرای چنین قراردادهایی، لایسنس (دانش فنی) ایرانی می تواند موتور محرک توسعه صنعت پتروشیمی کشور باشد.

مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، ضمن قدردانی از همکاران خود گفت: با ظرفیت علمی و پژوهشی خوبی که در کشور وجود دارد، امید می رود با حمایت مسؤولان و لطف خدا، پتروشیمی منشـأ خیر برای کشور باشد.

دفتری در تشریح اهداف کلان شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی گفت: تدوین دانش فنی برای محصولات پتروشیمی، مواد شیمیایی راهبردی، مواد مورد نیاز صنایع تحقیقی و بهبود فعالیت واحدهای تولیدی را می توان از اهداف کلان این شرکت برشمرد.

وی با بیان اینکه ۲۷۰ اختراع تا سال ۱۳۹۹ در داخل و خارج از کشور از سوی این شرکت ثبت شده است، تصریح کرد: با توسعه فناوری بومی و لایسنس ها، به همراه شرکت های مهندسی و به صورت مشترک، این فناوری و دانش را به اقتصاد دانش بنیان تبدیل می کنیم.

مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، درباره جریان فناوری به دست آمده توضیح داد: ما تحقیقات خود را به صورت یکپارچه و در همه زمینه ها همزمان پیش می بریم و با همکاری دانشگاه ها و پژوهشگاه و شرکت های دانش بنیان، دانش فنی ایجاد می کنیم. تولیدکنندگان تجهیزات و شرکت های مهندسی با همراهی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، کار تهیه بسته طراحی فرایند و بسته طراحی اولیه را انجام می دهد و دانش تولید شده به عنوان فناوری به شرکت های پژوهشی واگذار می شود.

دفتری در تشریح بازار جهانی کاتالیست و وضع کشور در این بازار گفت: بازار کاتالیست پتروشیمی و پالایش در جهان، حدود ۲۱.۵ میلیارد دلار برآورد می شود که سهم ایران حدود ۴۰۰ میلیون دلار است؛ البته این رقم بدون در نظر گرفتن فلزهای گرانبها حساب می شود. در بازار کاتالیست ایران ۲۷۰ میلیون دلار سهم صنعت پتروشیمی است که ۴۰ نوع کاتالیست مورد استفاده را شامل می شود و ۲۰ مورد آنها داخلی سازی شده است.

وی با بیان اینکه کار تولید تجاری 8 نوع از کاتالیست ها در مراحل پایانی است، گفت: اوایل سال ۱۴۰۱ کارخانه های تولیدی کاتالیست های بومی شده، آغاز به کار می کنند و  قول داده ایم تا سال ۱۴۰۳ کارهای داخلی سازی ۱۲ نوع از کاتالیست ها را نهایی کنیم تا صنعت پتروشیمی از خارجی ها  بی نیاز شود.

مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، در تشریح قراردادهای این شرکت گفت: تاکنون ۳۰ قرارداد تجاری به ارزش ۵ میلیون یورو امضا شده است.

دفتری، خدمات قابل ارائه در این شرکت را اینگونه تشریح کرد:  شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در زمینه بهینه سازی، ارائه دانش فنی یا لایسنس، توسعه محصول و کاربرد، توسعه فناوری، تعیین مشخصات کاتالیست و تحلیل نتایج، می تواند به شرکت ها خدمات ارائه کند.

شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ۳ قرارداد و تفاهمنامه امضا کرد

مشعل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی دو قرارداد با شرکت های پتروشیمی شهید تندگویان و پویا پژوهش باختر و یک تفاهمنامه نیز با شرکت پتروشیمی تبریز امضا کرد. سومین قرارداد توسعه محصولات پلی اتیلن ترفتالات با شرکت پتروشیمی شهیدتندگویان، قرارداد ارائه دانش فنی و تجاری سازی کاتالیست اتیلن اکساید با شرکت پویا پژوهش باختر و تفاهمنامه همکاری با شرکت پتروشیمی تبریز با هدف توسعه محصولات امضا شدند.

 تجلیل از حامیان دانش فنی ایرانی و پژوهشگران برتر

حامیان دانش فنی ایرانی، پژوهشگران برتر و پروژه های برتر صنعت پتروشیمی با حضور وزیر نفت تجلیل شدند.

به گزارش خبرنگار شانا، روز سه شنبه( 7 دی ماه) در آیین گرامیداشت روز صنعت پتروشیمی که با حضور جواد اوجی، وزیر نفت برگزار شد، از حامیان دانش فنی ایرانی، پژوهشگران برتر و پروژه های برتر صنعت پتروشیمی تجلیل شد.

 رونمایی از تازه ترین دستاوردهای پژوهشی حوزه پتروشیمی

آیین رونمایی از 3 دستاورد پژوهشی در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با حضور وزیر نفت در این شرکت برگزار شد.

جواد اوجی روز سه شنبه (7 دی ماه) در جریان بازدید از شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی از «دستگاه اندازه گیری طول عمر لوله های پلی اتیلنی در تماس با آب کلردار»، «دانش فنی ساخت کاتالیست سنتز آمونیاک در مقیاس صنعتی» و «پایه کاتالیست هیدروژناسیون انتخابی استیلن» رونمایی کرد. دستگاه اندازه گیری طول عمر لوله های پلی اتیلنی در تماس با آب کلردار به منظور شبیه سازی شرایط سرویس دهی لوله های انتقال آب آشامیدنی با دقت و صحت بالا، همچنین بررسی مقاومت گریدهای تولیدی و تخمین طول عمر لوله ها به کار می رود. این دستگاه از سوی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به عنوان مجری و شرکت هوشمند زیست سپهر به عنوان توسعه دهنده، در سال ۱۴۰۰ ساخته شده است.  بر اساس این گزارش، از مزایای اجرای این طرح می توان به نخستین گام در حل بحران استفاده نکردن از لوله های پلی اتیلنی در سیستم آبرسانی شهری در کشور و فراهم آوردن شرایط ورود شرکت های پتروشیمی تولیدکننده گرید لوله به بازارهای رقابتی جهانی اشاره کرد. اکنون دستگاه اندازه گیری طول عمر لوله های پلی اتیلنی در تماس با آب کلردار در مرحله انجام آزمون روی گرید پتروشیمی جم بر اساس تفاهمنامه بین مجری و توسعه دهنده آن است. دستگاه اندازه گیری طول عمر لوله های پلی اتیلنی در تماس با آب کلردار برای نخستین بار در کشور ساخته شده است. همچنین در جریان این بازدید از کاتالیست سنتز آمونیاک که دانش فنی آن در مقیاس صنعتی از سوی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به دست آمده است، رونمایی شد. شرکت اسمارت کاتالیست (اتم شیمی ایرانیان) به عنوان توسعه دهنده این تجهیز، سال ۱۴۰۰ کار بومی سازی دانش فنی آن را انجام داده است. رفع نیاز واحدهای آمونیاک صنایع پتروشیمی و جلوگیری از خروج ارز از کشور را می توان از مزایای اجرای این طرح برشمرد. این تجهیز در واحدهای تولیدی آمونیاک کشور (رازی، شیراز، پردیس، خراسان، کرمانشاه، مسجدسلیمان، لردگان، هنگام و ...) کاربرد دارد. بر این اساس، هم اکنون بسته مهندسی دانش فنی طرح تهیه و اجرا شده و این کاتالیست در مرحله تولید تجاری است. یکی دیگر از رونمایی های مهم و پرکاربرد در جریان بازدید وزیر نفت از شرکت پژوهش و فناوری «پایه کاتالیست هیدروژناسیون انتخابی استیلن» ساخت شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی بود. شرکت پویا پژوهش باختر، توسعه این طرح را به عهده داشت و این تجهیز در سال ۱۴۰۰ بومی سازی شده است. این تجهیز می تواند نیاز صنعت داخلی را رفع و از خروج سالانه بیش از ۱۰۰میلیارد تومان سرمایه از کشور جلوگیری کند. پایه کاتالیست هیدروژناسیون انتخابی استیلن می تواند استیلن را از خوراک ورودی واحدهای الفین پتروشیمی های شازند و بندرامام، امیرکبیر، ایلام، آریاساسول، جم و مارون حذف کند. هم اکنون تجهیز رونمایی شده در مرحله تولید تجاری قرار دارد و بسته مهندسی دانش فنی آن در حال تهیه است.