توصيه هايي براي لاغري سريع

  براى جلوگيرى از بروز مشکلات گوارشى مثل يبوست، در تمام مدتي که رژيم غذايي داريد، حتماً مقدار روغن ذکر شده در رژيم خود را ( که بهتر است روغن زيتون باشد)، فراموش نکنيد.

 از حبوبات   که منابع بسيار خوبي از پروتيين و فاقد چربي هستند، در رژيم خود استفاده کنيد. فقط يک روز قبل از طبخ، حتماً آنها را خيس کنيد تا از نفخ آنها کم شود. براى جلوگيرى از نفخ احتمالى پس از مصرف حبوبات، يک استکان کوچک عرق نعنا يا عرق رازيانه بخوريد.

 در دوراني که رژيم داريد، اين ضرب المثل انگليسى را به خاطر داشته باشيد که خوردن روزانه يک عدد سيب، شما را از مراجعه به پزشک بى نياز مى کند (بهتر است، سيب با پوست ميل شود)، ضمن اين که مصرف ميوه هاى بسيار شيرين نظير موز، زرد آلو، خربزه و... را محدود کنيد. در متون قديمى به نقش گيلاس و انگور در کاهش وزن (البته به ميزان معين و به صورت ناشتا) اشاره شده است.

 بعد از پايان هر وعده غذايي، يک ليوان آب ولرم همراه با آب يک عدد ليموى تازه يا آب ليمو بخوريد.

  مصرف شلغم چه به صورت خام در سالاد و چه به صورت پخته (چون در طبخ احتياج به روغن ندارد)، همچنين اسفناج پخته شده و انواع ديگرى از سبزيجات به دليل کم بودن کالري آنها توصيه مى شود. گوجه فرنگى، يکى از سبزيجات کم کالرى و سرشار از ويتامين«سي» است، بنابراين اگر نسبت به آن آلرژى   نداريد، مصرف آن را در رژيم غذايى خود قرار دهيد.

   برنج بهتر است که   به صورت کته و با مقدار خيلي کمي روغن مايع پخته شود.همچنين همراه برنج اگر پياز خورده شود، ويتامين هاى«ب» برنج جذب مى شود.

 ضرب المثل ديگرى وجود دارد که مى گويد: «ماهى غذاى مغز است»، بنابراين حداقل هفته اى يک بار ماهي بخوريد.

 چاى و قهوه را حداقل يک ساعت پس از صرف غذا و در صورت امکان به صورت رقيق بنوشيد (بيشتر از 7 فنجان رقيق در روز توصيه نمي شود.)

 همراه با غذاهاى گوشتى از منابع ويتامين «سي» مثل آب مرکبات ( پرتقال، ليمو و نارنج )،جعفرى تازه، گوجه فرنگى، فلفل دلمه اي و ... استفاده کنيد تا آهن آن بهتر جذب شود.

 لازم است بدانيد که سويا از منابع بسيار عالى پروتيين گياهي (بدون چربى) است که در کاهش چربى هاى خون (کلسترول،LDL، ترى گليسيريد) نيز اثرات شگرفى دارد. اين ماده غذايى براى خانم هايى که دوران يائسگى را مى گذرانند، بسيار سودمند است، همچنين براى مادراني که فرزند شيرخوار دارند و افراد مبتلا به پوکى استخوان هم نافع است.

 نوشيدن 8 ليوان آب را در روز فراموش نکنيد و هر روز پس از برخاستن از خواب، حتما يک ليوان آب ولرم يا يک عدد ميوه ميل کنيد.

 سعى کنيد لبنيات مصرفى شما از نوع کم چرب باشد. فراموش نکنيد که غفلت از خوردن شير و فرآورده هاى لبنى، اثرات مضر جبران ناپذيرى مانند پوکى استخوان را به دنبال خواهد داشت، پس مصرف حداقل 2 ليوان شير يا ماست در روز را فراموش نکنيد.

 بشقاب غذاى خود را کوچک انتخاب کنيد. غذاى خود را بکشيد و در جايى دورتر از منبع اصلى غذا (ديس، قابلمه و...) آن را ميل کنيد. سعى کنيد قاشق را در فواصل بردن به دهان در بشقاب بگذاريد و دوباره آن را برداريد و اگر مى توانيد از چنگال استفاده کنيد.

 سبزيجات برگ سبز تيره و ميوه هاى زرد رنگ سرشار از ويتامين«آ» و يا پيش ساز آن است، بنابراين از خوردن برگ سبز تيره کاهو امتناع نکنيد و به خوردن ميوه ها و سبزيجات سبز و زرد توجه داشته باشيد. طالبى، يکى از منابع بسيار عالى اين ويتامين است. هويج، کاهو، بروکلى، لوبيا سبز، باميه، هلو و ... سرشار از ويتامين «آ» است.

 مصرف موادي مثل ترشى، خيار شور، آدامس هاى بدون قند، چاى، قهوه و چاشنى هاى ترش به دليل کم کالرى يا بدون کالرى بودن آزاد است، ولى مصرف بيش از حد آنها مشکل تغذيه اى ايجاد مى کند، پس استفاده کم از آنها را در برنامه غذايى خود داشته باشيد.

 

خورد ن زنجبيل براي اين افراد قد غن است

ريشه زنجبيل يکي از گياهان شفابخش طبيعي است و طعم و خواص بالقوه آن براي هزاران سال است که استفاد ه مي شود . با اين حال، زنجبيل گياهي است که بايد با احتياط مصرف شود، چون مي تواند د ر برخي از شرايط خطر آفرين باشد . 

چه کساني نبايد زنجبيل بخورند ؟

 افراد ي که د اروهاي لخته شد ن مصرف مي کنند :زنجبيل مي تواند موجب رقيق شد ن خون شود ، به اين معني که ممکن است براي افراد ي که از د اروهاي لخته شد ن خون استفاد ه مي کنند و از اختلالات خونريزي رنج مي برند، نامناسب باشد .

افراد مبتلا به د يابت:زنجبيل به طور طبيعي به پايين آورد ن قند خون تمايل د ارد . براي افراد مبتلا به د يابت و پيش د يابتي که بيماري خود را تنها از طريق رژيم غذايي کنترل مي کنند ، ممکن است اين خبر خوشي باشد . با اين حال، افراد ي که د اروهايي مثل متفورمين و يا د اروهاي مشابه استفاد ه مي کنند و يا انسولين براي کنترل قند خون تزريق مي کنند بايد د ر مورد تاثير زنجبيل بر قند خون با پزشک مشورت کنند .

 افراد ي که د اروهاي فشار خون مي خورند:برخي از د اروهاي مورد استفاد ه براي کنترل فشار خون بالا، مانند مسد ود کنند ه هاي کانال کلسيم (به عنوان مثال نورواسک) مي تواند با زنجبيل تد اخل د اشته و منجر به نامنظم شد ن ضربان قلب شوند .

کساني که سنگ کيسه صفرا دارند:افراد مبتلا به سنگ کيسه صفرا ممکن است با خورد ن اين گياه وضعيت بد تري پيد ا کنند . کيسه صفرا يک ساختار کيسه مانند کوچک بوده که د ر زير کبد   قرار دارد و با مجراي صفراوي به آن متصل است. کيسه صفرا به عنوان يک مرکز ذخيره سازي براي صفراست که به عنوان شکنند ه چربي د ر رود ه عمل مي کند . کيسه صفرا، صفرا را د ر خود نگه مي د ارد تا زماني که د ستگاه گوارش براي شکستن چربي به آن نياز د ارد، اين ماد ه را د ر اختيار بد ن قرار د هد . سنگ کيسه صفرا مي تواند موجب مسد ود شد ن مجراي عبور صفرا شود . هنگامي که زنجبيل د ر مقاد ير زياد مصرف شود ، ممکن است توليد صفرا کرد ه و انقباضات کيسه صفرا را افزايش د هد . با اين عمل سنگ کيسه صفرا تحريک شد ه و سريعا موجب مسد ود شد ن مجاري مي شود .

لازم به ذکر است که همه پزشکان توافق د ارند اگر شما مبتلا به بيماري کيسه صفرا هستيد نبايد زنجبيل بخوريد، اما د ر طب چيني گفته مي شود چون زنجبيل صفرا آور است، مي تواند موجب د فع سنگ کيسه صفرا شود .

 

  حقايقي د رباره تنقلات محبوب شما

تنقلات، بخش بزرگي از زند گي ما را تشکيل مي د هند . سينما بد ون پاپ کورن نمي شود و چيپس هنگام تماشاي تلويزيون د ر خانه لازم است و خوراکي هاي زنگ تفريح، چيزي هستند که بيشتر ما با آن بزرگ شد ه ايم. هيچ وقت يک مهماني بد ون تنقلات و فينگرفود ها برگزار نمي شود . قفسه فروشگاه ها پر از خوراکي هاي متنوعي است که تا وعد ه غذايي بعد ي شکم ما را سير نگه مي د ارند ؛ اما برخي از پرطرفد ارترين و خوشمزه ترين خوراکي ها ضررهايي د ارند که ممکن است از آن آگاه نباشيد .

 کرانچي ذهن شما را گيج مي کند :انگشت هاي نارنجي، هزينه کمي است که بابت اين اسنک هاي پنيري پرد اخت مي کنيد . کرانچي هاي کلاسيک از 70 سال پيش وجود د ارند ؛ اما اين ذرت هاي پنيري، هنوز يکي از محبوب ترين خوراکي ها به شمار مي روند . وقتي غذايي به سرعت د ر د هان شما آب مي شود ، مغز را فريب مي د هد که هيچ کالري مصرف نشد ه است. اگر مغزتان فکر کند هيچ کالري د ريافت نکرد ه ايد ، هيچ پيامي به معد ه شما نمي فرستد که احساس سيري کنيد . اين موضوع باعث مي شود خيلي راحت يک بسته پفک بخوريد که د قيقا همان چيزي است که توليد کنند گان مي خواهند .

چوب شور د ر محلول قليايي غوطه ور مي شود : برخي چوب شورهاي ترد و خوشمزه اي که مي خوريم، د ر يک ماد ه شيميايي قوي خيس مي شود که مي تواند حتي شيشه را د ر خود حل کند . آب قليايي، معمولا براي ساخت زباله و باز کرد ن گرفتگي لوله استفاد ه مي شود . قبل از اينکه چوب شور پخته شود ، د ر ترکيبي از آب و آب قليايي غوطه ور مي شود . اگر از اين ماد ه استفاد ه نشود ، چوب شورها به رنگ سفيد از فر بيرون مي آيند . ترکيبي از آب د اغ و جوش شيرين نيز مي تواند به عنوان عامل قهوه اي کنند ه استفاد ه شود ، اما بسياري معتقد ند که آب قليايي بهترين نتيجه را مي د هد .

 پاستيل ها فقط شکر و طعم د هند ه نيستند :پاستيل ها، خوشمزه و پر طرفد ار هستند . آنها حاوي پس ماند ه هاي کشتارگاه ها و ژلاتيني که از کلاژن حيوانات به د ست مي آيد ، هستند . د ر قرون وسطي کشف شد که جوشاند ن استخوان ها و پوست حيوانات د رآب، مايع غليظي توليد مي کند که پس از سرد شد ن سفت مي شود . د ر آن زمان تهيه ژلاتين يک فرايند طولاني بود که شامل جوشاند ن قسمت هاي مختلف حيوانات به مد ت 6 ساعت مي شد و فقط خانواد ه هاي ثروتمند از پس چنين کاري برمي آمد ند . امروزه ژلاتين د ر سراسر جهان توليد مي شود ؛ بنابراين نياز نيست ثروتمند باشيد تا از اين خوراکي لذت ببريد .

  اسنک هاي ميوه اي از آب نبات بهتر نيستند :اسنک هاي ميوه اي به عنوان منبع ويتامين تبليغ مي شوند . روي بسياري از بسته بند ي هاي آنها ذکر شد ه که با ميوه واقعي ساخته شد ه و حاوي ويتامين «سي» مورد نياز روزانه هستند . د ر حالي که آنها قابل مقايسه با توت فرنگي يا موز واقعي نيستند . از نظر غذايي، اسنک هاي ميوه اي بيشتر شبيه آب نبات ها هستند و ماد ه غذايي مهمي که د ر ميوه هاي تازه يافت مي شود (فيبرها). اگر د و بسته اسنک ميوه اي بخوريد ، د رست مثل اين است که يک بسته آب نبات و با همان ميزان شکر و کالري د ريافت کرد ه باشيد .

منبع پنيري را که مي خوريد، بد انيد :پنير، يک ميان وعد ه پرطرفد ار است که د ر شکل هاي متنوعي يافت مي شود . برخي پنيرها با استفاد ه از آنزيم خاصي به نام رنت (مايه خمير) توليد مي شوند . اين آنزيم، شير را د ر فرايند پنيرسازي منعقد مي کند . همچنين اين آنزيم د ر معد ه چهارم گوساله ها و د يگر پستاند اران شيري جوان يافت مي شود . رنت گاو طبيعي، محصول جانبي گوشت گوساله است. رنت بايد از گوساله هاي کشته شد ه قبل از اينکه از شير ماد ر گرفته شوند ، استخراج شود . گوساله هاي بزرگ تر که غله يا علف خورد ه اند ، سطح کمتري از اين آنزيم را د ر معد ه خود د ارند . به نظر مي رسد رنت به طور تصاد في از سوي مصريان باستان کشف شد ه است. آنها شير را د ر ظروفي از جنس معد ه حيوانات ذخيره مي کرد ند و اين آنزيم باعث مي شد شير د ر آنها منعقد شود . براي کساني که به د لايلي گوشت مصرف نمي کنند ، اين موضوع مي تواند يک واقعيت ناخوشايند باشد .

پاپ کورن مي تواند به ريه ها صد مه بزند : پاپ کورن، يکي از قد يمي ترين تنقلاتي است که همه ما مي شناسيم. باستان شناسان شواهد ي پيد ا کرد ه اند که نشان مي د هد پاپ کورن 6 هزار و 700 سال پيش د ر پرو وجود د اشته است. د ر آن زمان پاپ کورن با قرار د اد ن ذرت روي زغال د اغ يا حرارت د اد ن مستقيم روي آتش د رست مي شد . امروزه مايکروويوها کمک کرد ه اند که بد ون آتش د رست کرد ن از خورد ن پاپ کورن لذت ببريم. اما طعم کره اي که بوي خوبي هم د ارد ، همان مواد شيميايي است. استنشاق اين مواد شيميايي موجب آسيب د يد ن ريه ها مي شود . کارکنان کارخانه هاي پاپ کورن مايکروويوي، به بيماري «پاپ کورن ريه» مبتلا مي شوند که د ر آن کوچک ترين راه هوايي ريه آسيب د يد ه، باريک مي شود و تنفس را د چار مشکل مي کند ؛ اما فقط سازند ه هاي آن د ر معرض اين بيماري نيستند . فرد ي به نام «وين واتسون» پس از اين که به مد ت 10 سال هر روز د و بسته پاپ کورن آماد ه کرد نيز د چار اين بيماري شد .