افتتاح و کلنگ‎زني دو پروژه عام‎المنفعه در شرکت نفت و گاز مارون

    شرکت نفت و گاز مارون در عمل به مسئوليت هاي اجتماعي خود، 6 مدرسه را در بخش غيزانيه افتتاح کرد و کلنگ احداث 6 مدرسه ديگر را در بخش مشراگه به زمين زد.  آيين افتتاح 6 مدرسه در بخش غيزانيه و کلنگ زني احداث 6 مدرسه ديگر در بخش مشراگه که از طرح هاي شرکت بهره برداري نفت و گاز مارون در حوزه مسئوليت اجتماعي است، با حضور مسئولان استاني، نمايندگان مجلس، کارکنان شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب و ساکنان بخش هاي ياد شده، روز پنج شنبه (19 بهمن ماه) برگزار شد.در آيين کلنگ زني احداث 6 مدرسه بخش مشراگه، نماينده مردم رامشير و رامهرمز، رئيس مجمع خيران مدرسه ساز و فرماندار رامشير حضور داشتند و اقبال محمديان، نماينده مردم رامشير و رامهرمز در مجلس شوراي اسلامي، ضمن تبريک دهه مبارک فجر، از اهتمام صنعت نفت به ويژه شرکت بهره برداري نفت و گاز مارون به آموزش و رفاه اجتماعي مجاوران واحدهاي عملياتي و کمک به محروميت زدايي، قدرداني کرد و اين مهم را نتيجه تفکر خيرانديشانه مديرعامل شرکت مارون خواند.براساس اين گزارش، آيين افتتاح 6 مدرسه بخش غيزانيه با حضور آيت الله حيدري، نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبري، فرماندار اهواز، سه نماينده مردم اهواز در مجلس شوراي اسلامي، رئيس سازمان نوسازي مدارس خوزستان، رئيس آموزش و پرورش ناحيه 2 اهواز، بخشدار غيزانيه، مسئول قرارگاه فرهنگي وزارت نفت-جنوب، مديران ارشد مناطق نفت خيز جنوب، کارکنان شرکت بهره برداري نفت و گاز مارون و جمعي از اهالي بخش غيزانيه برگزار شد.امام جمعه موقت اهواز و نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبري، محروميت زدايي و اقدام هاي عام المنفعه را از برکات انقلاب اسلامي دانست و گفت: با انجام اين طرح، بخش قابل توجهي از مشکلات آموزشي بخش غيزانيه برطرف خواهد شد که قابل تقدير است.حيدري از زحمات مديرعامل شرکت بهره برداري نفت و گاز مارون که با همت عالي خود، اين سنت حسنه را در مناطق عملياتي اجرايي کرده است، تشکر و اظهار اميدواري کرد که اين اقدام خداپسندانه صنعت نفت و کمک به مردم شريف خوزستان ادامه يابد.نماينده مردم اهواز در مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: خشنودسازي مردم اين خطه، بسيار باارزش است و صنعت نفت به عنوان پيشران اقتصادي استان، سهم بزرگي در اين کار دارد، ضمن آنکه در بخش هاي آب رساني، کنترل کانون هاي ريزگرد در اين منطقه و اشتغال، پيگيري هاي لازم انجام شده که با همکاري بخش هاي مختلف با محوريت صنعت نفت، آنها را به نتيجه خواهيم رساند.جهانگير پورهنگ، مديرعامل شرکت بهره برداري نفت و گاز مارون گفت: آموزش، بهداشت و مسائل فرهنگي و عمراني حوزه عملياتي مناطق نفت خيز جنوب بنابر دستور اکيد وزير نفت، همواره از دغدغه هاي اصلي مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب و در کنار وظيفه اصلي شرکت يعني توليد، در اولويت بوده است.

 

مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گاز:

شبکه انتقال گاز ايران، جوان است

مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گاز گفت: شبکه انتقال گاز ايران همچنان يک شبکه جوان محسوب مي شود و به نوسازي کامل نيازي ندارد.

حسن منتظر تربتي، درباره بازسازي و نوسازي شبکه انتقال گاز کشور به شانا گفت: نوسازي و بازسازي خطوط لوله به معناي تعويض کامل يک خط نيست، بلکه تنها در بخش هاي کهنه و فرسوده، عمليات نوسازي انجام مي شود، بخشي از بحث نوسازي خطوط نيز به شبکه هاي درون شهري مربوط است که با هدف مقاوم سازي در برابر زلزله و حوادث انجام مي شود.

 وي افزود: بايد به اين نکته دقت داشته باشيم که هر چقدر هم از خطوط انتقال گاز به خوبي محافظت کنيم، به هرحال پس از گذشت سال ها و در طولاني مدت، بنا به عمر و کارکرد گاهي به بازسازي يا نوسازي نياز پيدا مي کند، زيرا خط لوله، سال ها در خاک پنهان بوده است.

 مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گاز، با تاکيد بر اين که مرمت و حفاظت از خطوط لوله نيازمند تامين منابع مالي است، گفت: براي نوسازي خطوط بايد صرفه اقتصادي در نظر گرفته شود. اگر لازم و به لحاظ اقتصادي نيز به صرفه باشد، نوسازي مي کنيم، اما اگر از لحاظ اقتصادي به صرفه نباشد، به مرور خط را از رده خارج و خط جديد را جايگزين مي کنيم که اين موضوع تاکنون در ايران اتفاق نيفتاده است، زيرا شبکه انتقال گاز ايران هنوز يک شبکه جوان به شمار مي آيد و فعلا به اين مقدار نوسازي نيازي نيست.

وي درباره اين که کدام شرکت، نوسازي و بازسازي خطوط لوله انتقال گاز را به عهده دارد، توضيح داد: اين که نوسازي و بازسازي خطوط، به عهده شرکت بهره بردار است يا شرکت مهندسي و توسعه گاز، به حجم کار بستگي دارد. اگر حجم نوسازي خطوط، بالا باشد، طرح به شرکت مهندسي و توسعه گاز واگذار مي شود، اما اگر در سطح تعميرات معمول باشد، شرکت بهره بردار (شرکت انتقال گاز) اجراي کار را به عهده مي گيرد؛ افزون بر اين، حفظ و حراست از حريم خطوط لوله نيز، پس از بهره برداري با شرکت انتقال گاز است.

 به گفته تربتي، هم اکنون بيش از 36 هزار کيلومتر خط انتقال گاز در کشور فعال است که نخستين بخش از آن به خط اول سراسري مربوط است. وي در اين باره توضيح داد: خط نخست سراسري انتقال گاز، قديمي ترين خط لوله انتقال گاز کشور به شمار مي آيد که از سال 1349 به بهره برداري رسيده است و همچنان مورد استفاده قرار دارد، اما به دليل اين که همواره مورد حفاظت و تعميرات به موقع قرار گرفته، اکنون پس از گذشت 47 سال، نيازي به نوسازي کامل ندارد.

به گفته تربتي براي تعيين عمر مفيد خطوط لوله گاز، رقم دقيقي وجود ندارد، اما اين موضوع به نحوه نگهداري از خطوط، انجام پيگراني، تعميرات اساسي و حفظ حريم خطوط بستگي دارد و بر اساس ميزان رعايت اين شرايط، عمر خطوط مشخص مي شود.  تربتي با اشاره به اين که شرکت مهندسي و توسعه گاز با همراهي شرکت انتقال گاز، در زمينه حفاظت از خطوط لوله، تجربه هاي بسيار خوبي به دست آورده است، اظهار کرد: اگر خط لوله به خوبي نگهداري و به موقع تعمير شود، عمري بسيار طولاني خواهد داشت و ممکن است تا بيش از 50 سال نيز عمر مفيد داشته باشد.

 

مدير گازرساني شرکت ملي گاز:

99 درصد جمعيت شهري تا پايان دولت دوازدهم گازرساني مي شوند

مدير گازرساني شرکت ملي گاز گفت: تا پايان دولت دوازدهم، 99 درصد از جمعيت شهري و 90 درصد از جمعيت روستايي کشور گازرساني مي شوند. سعيد مومني، مدير گازرساني شرکت ملي گاز، درباره گازرساني شهري و روستايي به خبرنگار شانا گفت: در دولت يازدهم، اقدام هاي چشمگيري در توسعه گازرساني شهري و روستايي در کشور انجام شد و سياست هاي اتخاذ شده از سوي وزير نفت، در زمينه بهره گيري از منابع قانون بودجه از جمله بند «ق» تبصره 2 قانون بودجه سال 93 و ماده 12 قانون رفع موانع توليد، زمينه اي فراهم کرد تا منابع مالي طرح هاي گازرساني از محل استفاده از گاز به جاي سوخت هاي مايع تامين شود.وي افزود: با استفاده از اين موارد قانوني، کمک بسيار خوبي براي تامين منابع مالي با هدف توسعه گازرساني به شهرها و روستاهاي کشور انجام شد تا جايي که موفق شديم بيش از 9هزار روستا را در طول چهار سال دولت يازدهم گازرساني کنيم که کاري بي سابقه در مدت عمر شرکت ملي گاز از سال 1346 تاکنون است و چنين اتفاقي در طول دولت هاي پيشين رخ نداده بود.

مدير گازرساني شرکت ملي گاز درباره رشد درصدي روستاهاي تحت پوشش گازرساني اظهار کرد: با اقدام هاي انجام شده در زمينه گازرساني، جمعيت روستايي کشور که در پايان دولت دهم 55 درصد بود، در پايان دولت يازدهم به 77 درصد رسيد و در پايان دولت دوازدهم، اين رقم به 90 درصد افزايش مي يابد. وي افزود: ساير روستاها نيز جمعيتي کمتر از 20 خانوار دارند و از لحاظ اقتصادي هيچ توجيهي براي گازرساني و احداث شبکه درون روستايي با هزينه بالا، وجود ندارد و بهتر است آن روستاها از سوخت هاي ديگري استفاده کنند که مقرون به صرفه تر خواهد بود. مومني درباره رشد جمعيت شهري بهره مند از گاز توضيح داد: جمعيت شهري تحت پوشش گازرساني به رقم 96 درصد رسيده است و بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده، پيش بيني مي کنيم اين رقم تا پايان دولت دوازدهم به 99 درصد برسد.

 وي درباره يک درصد باقيمانده جمعيت شهري گفت: در پايان دولت دوازدهم، تنها يک درصد از جمعيت شهري بدون پوشش گازرساني باقي مي ماند؛ اين شهرها با خطوط انتقال گاز، فاصله بسيار زيادي دارند و تعداد خانوار کمي در اين شهرها زندگي مي کنند، بنابراين هزينه گازرساني به اين مناطق بسيار زياد است، مومني تاکيد کرد: البته به عنوان يک مسئوليت اجتماعي، وظيفه دولت، تامين سوخت تمام مردم است، اما موضوع گازرساني در قوانين بودجه سالانه مشخص شده و ما نيز ملزم به اجراي آنها هستيم، زيرا بحث تامين سوخت مردم از طريق گاز، بحثي ويژه است که هم دولت و هم مجلس تاکيد فراواني بر انجام آن دارند.

مدير گازرساني شرکت ملي گاز، تعداد مشترکان کنوني در کشور را 22 ميليون اعلام کرد و گفت: بر اساس آمار تا پايان آذرماه، يک هزار و 106 شهر و 24 هزار و 260 روستا از نعمت گاز استفاده مي کنند.

 

مديرعامل شرکت نفت و گاز پارس خبر داد:

راه اندازي آزمايشي 2 رديف از فازهاي در حال تکميل پارس جنوبي تا پايان 96

مديرعامل شرکت نفت و گاز پارس از راه اندازي آزمايشي2 رديف از فازهاي در حال تکميل پارس جنوبي تا پايان امسال خبر داد.

محمد مشکين فام در گفت وگو با شانا اظهار کرد: يک رديف از فاز 13 پارس جنوبي و يک رديف از فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي تا پايان امسال به صورت آزمايشي وارد مدار توليد مي شود. وي با بيان اين که راه اندازي نخستين رديف پالايشگاه فاز 13 پارس جنوبي و فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي با گاز دريافتي از خط آي گت 5 انجام مي شود، تصريح کرد: پيشرفت بخش خشکي اين فازها از 90 درصد عبور کرده است. مديرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اين که ساخت پنج سکوي پارس جنوبي که شامل 2 سکو براي فازهاي 22 تا 24، 2 سکو براي فازهاي 13 و يک سکو براي فاز 14 پارس جنوبي مي شود، هم اکنون از پيشرفت بالاي 90 درصد برخوردار است، گفت: سه سکوي پارس جنوبي تا پايان امسال در موقعيت خود در خليج فارس نصب مي شود.طرح توسعه فاز 13 که از سوي کنسرسيومي متشکل از شرکت هاي پتروپايدار، مپنا و صدرا راهبري مي شود، براي استخراج روزانه 56 ميليون مترمکعب گاز ترش از ميدان مشترک پارس جنوبي و توليد روزانه 50 ميليون مترمکعب گاز شيرين، 2900 تن گاز مايع، 2750 تن اتان، 75 هزار بشکه ميعانات گازي و 400 تن گوگرد در استان بوشهر درحال اجراست. طرح توسعه فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي با هدف توليد روزانه 6/56 ميليون مترمکعب گاز ترش، 75 هزار بشکه ميعانات گازي، 400 تن گوگرد، 2 هزار و 870 تن ال پي جي و 2 هزار و 740 تن اتان از سوي شرکت پتروسينا آريا و شرکت صنعتي دريايي ايران (صدرا) در حال انجام است.

 

 

افزايش سهم سازندگان ايراني در ساخت تجهيزات صنعت نفت

مديرعامل شرکت بهره برداري نفت و گاز گچساران گفت: بخش عمده قطعات مورد نياز تأسيسات نفتي را متخصصان داخلي مي سازند.

هوشنگ صيدالي با اشاره به اين که پيش از پيروزي انقلاب اسلامي به جز کارگران ساده، همه کارکنان صنعت خارجي بودند، افزود: هم اکنون همه کارکنان شرکت بهره برداري نفت و گاز گچساران، ايراني هستند و بخش عمده قطعات مورد نياز تأسيسات نفتي را متخصصان داخلي مي سازند که روز به روز نياز به بيگانگان کمتر مي شود.

مديرعامل شرکت بهره برداري نفت و گاز گچساران با اشاره به تحريم هاي دشمن در سال هاي اخير گفت: ساخت 2 هزار قطعه و تجهيزات مورد نياز شرکت در زمان تحريم ها به دست کارشناسان ايراني، نشان دهنده معکوس شدن اثر تحريم ها بر شرکت نفت بوده است.اکنون 7 هزار و 400 نفر نيروي انساني در رده هاي مختلف در اين شرکت فعاليت دارند. صيدالي مهار آتش سوزي چاه 147 رگ سفيد را که با بهره گيري از حفر 2 چاه انحرافي در طول 58 روز انجام شد، نمونه اي ديگر از همت کارکنان نفت براي کاهش وابستگي به بيگانگان دانست. اين مقام مسئول گفت: خدمات اجتماعي عام المنفعه در حوزه هاي اقتصادي، فرهنگي و ورزشي، از فعاليت هاي خوب شرکت بهره برداري نفت و گاز گچساران است.اکنون تنها براي 2 طرح راه سازي گچساران به گناوه و بي بي حکيمه يک هزار و 600 ميليارد ريال اختصاص يافته است که بخش عمده اي از آن با اعتبارات نفتي تأمين مي شود. مديرعامل شرکت بهره برداري نفت و گاز گچساران با يادآوري نقش کارگران نفت گچساران در اعتصاب هاي دوران مبارزه با حکومت پهلوي که به پيروزي انقلاب اسلامي منجر شد، افزود: کارکنان نفت گچساران که 31 شهيد از ميان آنان در دوران دفاع مقدس تقديم انقلاب شد، با پيشتازي در عرصه اقتصادي در همه دوران پربرکت نظام جمهوري اسلامي اثربخش بوده اند.

 منطقه نفت خيز گچساران در سال 1302 هجري شمسي مورد مطالعه قرار گرفت و در سال 1318 توليد نفت از مخزن گچساران با چاه شماره 13 آغاز شد. اين شرکت، وظيفه استخراج و بهره برداري از 18 ميدان نفتي را به عهده دارد که بخش اعظم آن به ميدان نفتي گچساران مربوط است. شرکت بهره برداري نفت و گاز گچساران داراي 10 واحد بهره برداري، 10 واحد تقويت و تزريق فشار گاز، سه پالايشگاه گاز و گاز مايع، پنج واحد نمک زدايي و بيش از 6 هزار و 700 کيلومتر خط لوله انتقال نفت است.

 

گام هاي عملي براي جلوگيري از سوزاندن نفت خام در گودال هاي سوخت

مديرعامل شرکت بهره برداري نفت و گاز گچساران اعلام کرد: با به کارگيري دستگاه هاي فرآورش و تفکيک گر سيار نفت خام، سالانه از سوزاندن هزاران بشکه نفت در گودال هاي سوخت در محل چاه جلوگيري شده است. هوشنگ صيدالي با بيان اين که توسعه صنايع نفت و گاز بدون توجه به آثار آن بر محيط زيست، سبب وقوع بحران هاي زيست محيطي مي شود، گفت:شرکت نفت و گاز گچساران همواره خود را متعهد به حفظ محيط زيست پيرامون خود مي داند. شرکت بهره برداري نفت و گاز گچساران با توليد روزانه بيش از 600 هزار بشکه و بيش از يک ميليارد فوت مکعب گاز، افزون بر صيانت از منابع نفتي و رعايت اصول و ضوابط ايمني، اقدام هاي مؤثري براي جلوگيري از آلودگي محيط زيست برداشته است. با به کارگيري دستگاه هاي فرآورش نفت خام، سالانه از سوزاندن هزاران بشکه نفت در گودال هاي سوخت در محل چاه جلوگيري شده است.

صيدالي با بيان اين که پيش تر آزمايش هاي جرياني از طريق جريان دادن چاه به گودال سوخت سرچاهي انجام مي شد، افزود: اين عمليات سبب آلودگي محيط زيست و هدر رفت سرمايه ملي مي شد.  وي افزود: باتوجه به سياست هاي کلي شرکت ملي نفت ايران و ضرورت توجه و انجام فعاليت براساس توسعه پايدار، اين شرکت در سال هاي اخير موفق به ساخت و در مدار قرار گرفتن سه دستگاه تفکيک گر سيار نفت MOS و يک دستگاه فرآورش MOT شده است. مديرعامل شرکت بهره برداري نفت و گاز گچساران با اشاره به نقش اين دستگاه ها گفت: کاهش حجم نفت سوزانده شده، جلوگيري از آلودگي محيط زيست، جلوگيري از هدر رفت سرمايه ملي، افزايش توليد و اعمال دقت بيشتر در تصميم گيري براي توسعه ميدان ها، بهره برداري به موقع از چاه و طراحي تسهيلات فرآورش، از دستاوردهاي بهره مندي از اين تجهيزات است. کارشناسان اين شرکت موفق شدند در سال 96 طي مراحل مختلف عمليات سرچاهي، حدود 800 هزار بشکه نفت را از چاه هاي کيلورکريم، گلخاري، پازنان و رگ سفيد را به وسيله دستگاه هاي (MOS & MOT) برداشت کنند.

 

احداث بلوار ساحلي در شرق کارون

بلوار ساحلي شرق کارون با عنوان «شهداي صنعت نفت» نام گذاري و با حضور استاندار خوزستان، مديرعامل شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب و جمعي از مسئولان استاني کلنگ زني شد تا در زمان برنامه ريزي شده آماده بهره برداري شود.اين طرح شامل احداث بلوار ساحلي شرقي، حدفاصل تاسيسات شرکت نفت و احداث فاز دوم بلوار ساحلي شرقي، حدفاصل خيابان 32 متري ذوالفقار ( فاز 3 کوي ملت) و زرگان است که بخش مهمي از آن در زمين هاي متعلق به اين شرکت اجرا مي شود.استاندار خوزستان در اين آيين با اشاره به همکاري بي دريغ مناطق نفت خيز جنوب در توسعه و عمران شهر اهواز گفت: همکاري شرکت ها و دستگاه ها با استانداري و شهرداري، نشان دهنده ايجاد انسجام و هماهنگي بيشتر و دور شدن تدريجي از نگاه بخشي است.غلامرضا شريعتي با اشاره به همکاري صنعت نفت و شخص مهندس عالي پور در پروژه هاي مختلف توسعه شهري و زيست محيطي تصريح کرد: براي رسيدن به نقطه اي که رضايتمندي مردم از امکانات و خدمات باکيفيت شهري و حمل ونقل پيشرفته فراهم شود، لازم است تمام دستگاه ها مشارکت کامل داشته باشند.

 

 

گردهمايي سالانه فعالان صنايع بالادست نفت و گاز برگزار مي شود

دومين کنگره و نمايشگاه بين المللي اکتشاف و توليد و پنجمين کنگره بين المللي صنعت حفاري ايران، 12 و 13 اسفندماه در مرکز همايش هاي بين المللي صدا و سيما برگزار مي شود.دومين کنگره و نمايشگاه بين المللي اکتشاف و توليد و پنجمين کنگره بين المللي صنعت حفاري ايران با هدف بررسي آخرين تحول ها و چشم انداز آينده طرح ‎ها در قالب الگوي جديد قراردادهاي نفتي و EPCF و الزام هاي حضور حداکثري بخش خصوصي در اجرا و مديريت طرح هاي نفت و گاز کشور با حضور بيش از هزار نفر از مديران و کارشناسان ارشد حوزه کارفرمايي و پيمانکاري صنعت نفت برگزار مي شود.اين کنگره بين المللي مشتمل بر 30 نشست تخصصي راهبردي، مديريتي و تخصصي و بيش از 100 ارائه از طرف سخنرانان و متخصصان داخلي و بين المللي است و بيش از هزار و 200 نفر از فعالان و ذي نفعان کليدي صنايع بالادستي نفت و گاز اعم از مديران و کارشناسان شرکت هاي بزرگ دولتي و خصوصي، شرکت هاي مطرح بين المللي مشتاق به همکاري با ايران و ... با مغتنم شمردن اين فرصت، در آن حضوري فعال دارند.علاقه مندان براي حضور و ثبت نام در کنگره و نمايشگاه اين رويداد مي توانند با شماره 71124000-021 تماس بگيرند يا براي اطلاع بيشتر به وب سايت کنگره به آدرس www.irane-p.com مراجعه کنند.