گیتی منش گفت: به طور میانگین هر خانوار روستایی 2200 لیتر سهمیه نفت سفید دارد که از طریق فروشندگی های روستایی به آنها تحویل می شود. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان تصریح کرد:263 فروشندگی روستایی مسؤولیت توزیع نفت سفید مناطق روستایی را به عهده دارند که55 مورد آن به نقاط سخت گذر و کوهستانی مربوط می شود. وی با بیان اینکه نفت سفید مناطق روستایی در فصل تابستان و پیش از ورود به نیمه دوم سال انجام می شود، تصریح کرد: با توجه به این مهم، نفت سفید بیش از 70درصد مناطق سخت گذر روستایی تحویل داده شده است. به گفته گیتی منش، در 8 ماه امسال 14میلیون لیتر نفت سفید توزیع شده که 8 میلیون لیتر آن مربوط به مناطق روستایی سخت گذر است. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان، تامین سوخت دوم(نفت گاز) بخش نیروگاهی را نیز دیگر مسؤولیت مهم این منطقه در گذر از زمستان عنوان و اظهار کرد: نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج، تنها نیروگاه استان کردستان است که تلاش شده پیش از ورود به دوره سرما سوخت مورد نیاز آن تامین شود. وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 53 میلیون لیتر نفت گاز تحویل این بخش نیروگاهی شده است، تصریح کرد: با توجه به احتمال سردتر شدن هوا و افزایش مصرف گاز بخش خانگی، پیش بینی می شود مصرف نفت گاز نیروگاهی نیز افزایش یابد. گیتی منش درباره تامین سوخت مورد نیاز بخش صنعتی نیز گفت: عمده صنایع استان کردستان، کارخانه های تولید سیمان است که مصرف کننده نفت کوره هستند؛ بنابراین در این بخش نیز پیش از ورود به نیمه دوم سال تمهیداتی در نظر گرفته می شود تا در صورت قطع گاز و ضرورت استفاده از این حامل انرژی در بخش خانگی، وقفه ای در ادامه فعالیت آنها ایجاد نشود.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان درباره توزیع بنزین وگازطبیعی فشرده(سی ان جی) در جایگاه های عرضه نیز گفت: در این منطقه عملیاتی 84 باب جایگاه عرضه سوخت مایع(بنزین و نفت گاز) و 52 باب جایگاه عرضه سی ان جی فعال است که سوخت رسانی در بخش حمل ونقل را انجام می دهند. وی در بخشی دیگر با اشاره به رشد16درصدی مصرف بنزین در هشت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل،کاهش محدودیت هایی کرونایی و افزایش سفرهای درون و برون استانی را از جمله دلایل این رشد عنوان کرد.

گیتی منش گفت: رشد معمول مصرف سالانه بنزین در شرایط قبل از کرونا، 10درصد بوده است.

  عبور چهارمحال و بختیاری از زمستان با 11میلیون لیتر نفت سفید

ساسان تیموری، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری با اشاره به حاکم شدن سرما به ویژه در مناطق سردسیر گفت: با توجه به اقلیم این منطقه سردسیر برای گذر از دوره سرما، تامین نفت سفید مناطق روستایی، به ویژه روستاهایی که امکان گازرسانی به آنها نیست، در دستور کار قرار گرفت و بر همین اساس11میلیون لیتر نفت سفید پیش بینی وحشت میلیون و 65 هزار لیترآن با نفتکش های جاده پیما به مناطق روستایی فاقد گاز ارسال شد. تیموری تصریح کرد: ارسال نفت سفید به مناطق یاد شده در بازه زمانی 15شهریور تا 15 آذرماه انجام شد و از طریق فروشندگی های روستایی در اختیار مصرف کننده ساکن در این مناطق قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه این مقدار نفت سفید توزیع شده در مقایسه با سال قبل، 22.7 درصد کاهش داشته  است، انجام راستی آزمایی ها در نواحی منطقه و گازرسانی به شماری از روستاها را از جمله دلایل کاهش توزیع مصرف نفت سفید برشمرد.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به سخت گذر بودن برخی مسیرهای روستایی در استان چهارمحال و بختیاری، به ویژه در زمستان که امکان انسداد در آنها بالاست، به فروشندگی های روستایی تاکید می شود در تابستان که امکان بیشتری برای تردد در این مسیرها وجود دارد،  نسبت به ذخیره سازی نفت سفید اقدام کنند.

تیموری با بیان اینکه سوخت رسانی به 9 هزار و 481 خانوار به عهده شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری است، افزود: توزیع نفت سفید در مناطق روستایی را 74 فروشندگی مستقر در شهرستان های کوهرنگ، لردگان، کیار و اردل انجام می دهند. وی درباره تامین سوخت دوم(نفت گاز) مورد نیاز صنایع و واحدهای کشاورزی، اداری، آموزشی، بیمارستان ها و دیگر مراکز حساس نیز گفت: از آنجا که با افت دما و افزایش مصرف گاز، احتمال محدودیت گاز در بخش های یاد شده وجود دارد، بنابراین ذخیره سازی نفت گاز برای 7 روز و ذخیره سازی نفت کوره نیز برای 15روز پیش بینی شده است تا در صورت قطع یا افت فشار گاز یا قطع  شبکه سراسری برق، ادامه فعالیت این بخش ها مختل نشود. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه این منطقه عملیاتی فاقد نیروگاه است، از همکاری ناوگان نفتکش های فعال در این منطقه برای تامین سوخت نیروگاه های استان های مجاور با مناطق نفتی همجوارخبرداد. تیموری درباره توزیع بنزین و سی ان جی در منطقه چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در این منطقه 77 جایگاه عرضه بنزین، نفت گاز و گاز طبیعی فشرده(سی ان جی) فعالیت می کنند که 40 باب دومنظوره و تک منظوره و37  باب دیگر نیز عرضه کننده بنزین، نفت گاز و یا هر دو این فرآورده های نفتی هستند. وی گفت: پنج جایگاه عرضه سوخت نیز در دست ساخت است که با بهره برداری از آنها به تقاضای های بیشتری در خصوص سوخت رسانی در بخش حمل ونقل پاسخ داده خواهد شد. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری درباره طرح گازسوز کردن رایگان خودروهای عمومی نیز اظهار کرد: تاکنون یک هزار و 702 دستگاه وانت بار سبک، تاکسی و مسافربر اینترنتی با ثبت نام در سامانه تعریف شده به همین منظور با نشانی(gcr.niopdc.ir) دوگانه سوز شده اند. وی در ادامه با اشاره به اینکه مصرف سی ان جی در 8 ماه امسال 71 میلیون و 930 هزار مترمکعب بوده است، تصریح کرد: با این میزان جایگزینی در مصرف نزدیک به 71 میلیون لیتر بنزین نیز صرفه جویی شده است.

  ذخیره سازی بسیار مطلوب در انبارهای نفت منطقه همدان

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان با تاکید بر ذخیره سازی مناسب و مطلوب انواع فرآورده های نفتی در انبارهای این منطقه عملیاتی گفت: با توجه به تمهیدات پیش بینی شده برای تامین سوخت زمستانی، انتظار می رود در گذر از دوره سرما هیچ یک از بخش های مصرف کننده با مشکل روبه رو نباشند. امین روستایی با اشاره به مسؤولیت مهم مناطق عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در تامین و توزیع انواع فرآورده های نفتی گفت: خدمت رسانی به مردم در این حوزه، با توجه به گستردگی جغرافیایی، متفاوت و این تفاوت در همدان به عنوان یکی از نقاط سردسیر کشور مشهود است. وی تصریح کرد: سردسیر بودن استان همدان ایجاب می کند، انبارش مناسب و مطلوبی در انبارهای نفت آن، به ویژه برای عبور از زمستان پیش بینی شود. روستایی گفت: ایثارگران همدان با ظرفیت ذخیره سازی 310 میلیون لیتر و نوشیجان ملایر با ظرفیت  ذخیره سازی 70میلیون لیتر، از جمله انبارهای استراتژیک هستند که نقش مهمی در تامین سوخت بخش های مصرف کننده از جمله نیروگاه ها دارند.

وی همچنین خط لوله انتقال فرآورده شازند را از دیگر مزیت های مهم منطقه همدان برای انبارش فرآورده های نفتی در انبارهای این منطقه برشمرد.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان با اشاره به اینکه هم اکنون غالب نقاط شهری و روستایی زیر پوشش گاز قرار دارند، تصریح کرد: با وجود این مزیت مهم و بهره مندی 99 درصدی جمعیت استان همدان از گاز طبیعی، هم اکنون برخی خانوارهای روستایی که شمار آنها به حدود 5 هزار می رسد، از نفت سفید استفاده می کنند و این سوخت با توجه به زیرساخت الکترونیکی ایجاد شده به آنها تحویل می شود.