با حضور معاون رئیس جمهوری صورت گرفت:

آغاز طرح بازیافت گازهای مشعل در پتروشیمی زاگرس

عملیات اجرایی پروژه بازیافت گازهای مشعل مجتمع پتروشیمی زاگرس با ۳میلیون یورو اعتبار با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست آغاز شد. آیین آغاز عملیات اجرایی طرح بازیافت گازهای مشعل این مجتمع، عصر پنجشنبه، (۲۵ آذر) با حضور علی سلاجقه، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست؛ سخاوت اسدی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس جنوبی؛ فرهاد قلی نژاد، رئیس اداره کل محیط زیست استان بوشهر و هیأت همراه و متین دیداری، مدیرعامل شرکت پتروشیمی زاگرس برگزار شد. این پروژه با سرمایه گذاری ۳ میلیون یورویی سبب جلوگیری از تولید ۳۰ هزار تن معادل دی اکسیدکربن می شود و در کاهش گازهای گلخانه ای تاثیری بسزا خواهد داشت. مدیرعامل شرکت پتروشیمی زاگرس در حاشیه این آیین، ضمن تأکید بر حفظ محیط زیست به عنوان اولویت نخست این شرکت گفت: ما در پتروشیمی زاگرس همواره خواستار هوشیاری بیشتر و برداشتن گام های مؤثرتر در زمینه محیط زیست و این گونه طرح ها هستیم. دیداری افزود: عملیات طراحی و اجرایی پروژه با توان و همت متخصصان داخلی محقق شده و امید است بزودی شاهد انجام پروژه های مشابه از این دست، در صنایع دیگر نیز باشیم.رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره آغاز عملیات اجرایی پروژه بازیافت گازهای مشعل مجتمع پتروشیمی زاگرس اظهار کرد: با تحقق این پروژه از هدررفت سرمایه کشور جلوگیری می شود و تولید سالانه مجتمع پتروشیمی زاگرس ۲۶ هزار تن افزایش می یابد.

سلاجقه این پروژه را تحولی مثبت در صنعت و به منزله آشتی صنعت با طبیعت خواند و بیان کرد: در شرایط امروزی، مدیران و مجموعه هایی موفق تر هستند که بتوانند در زمینه حفاظت محیط زیست گام هایی مؤثر بردارند. وی گفت: پروژه بازیافت گازهای مشعل مجتمع پتروشیمی زاگرس، دومین پروژه کشور در زمره گام ها برای جلوگیری از سوزاندن گازهای مشعل پس از پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس در بهبهان است.

 

 مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران اعلام کرد:

حفر و تکمیل ۴۸۰۶ حلقه چاه نفت و گاز در مناطق خشکی و دریایی 

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: تلاشگران عرصه صنعت نفت در این شرکت طی ۴۲ سال گذشته، موفق به حفاری و تکمیل ۴ هزار و ۸۰۶ حلقه چاه نفت و گاز در مناطق نفت خیز خشکی و دریایی کشور شدند.  حمیدرضا گلپایگانی در آستانه اول دی ماه، سالروز تأسیس این شرکت به فرمان بنیانگذار جمهوری اسلامی، امام خمینی(ره)، ضمن تبریک چهل ودومین سالگرد فعالیت این مجموعه بزرگ اقتصادی به عنوان نخستین نهاد صنعتی انقلاب اسلامی اظهار کرد: از شمار چاه های حفرشده در این مدت ۴ هزار و ۳۸۱ حلقه خشکی و ۴۲۵ حلقه در دریا بوده است.  وی با بیان اینکه تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، مدیریت و برنامه ریزی های حفاری در کشور از سوی کارشناسان شرکت های غربی انجام شده است، افزود: شرکت ملی حفاری ایران، با مدیریت و کارکنان ایرانی، طی بیش از چهار دهه گذشته به نحو شایسته توانسته است پاسخگوی نیازهای صنعت نفت کشور باشد و حفاری ۱۴۸ حلقه چاه اکتشافی، با هدف کشف میدان های جدید و توسعه مخازن موجود، از جمله میدان های نفتی آزادگان، یاران، یادآوران، نام آوران و میدان های گازی پارس جنوبی، ارم و... حاصل کار، تلاش و همت کارکنان این شرکت است.  مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران به حفر و تکمیل ۱۱۵ حلقه چاه توصیفی (ارزیابی)، ۲ هزار و ۴۴۶ حلقه چاه توسعه ای و ۲ هزار و ۹۷ حلقه چاه تعمیری اشاره کرد و گفت: از این تعداد، بیش از ۱۰۰  حلقه آن در فازهای طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی انجام شده است.

گلپایگانی با بیان اینکه این شرکت، فعالیت خود را با ۶ دستگاه حفاری آغاز کرد و طی بیش از 4 دهه گذشته به ۷۲ دستگاه حفاری خشکی و دریایی افزایش داد، افزود: در مدت پیش گفته، متراژ حفاری چاه ها در خشکی و دریا سرجمع ۹ میلیون و ۶۵۹ هزار و ۱۷۲ متر ثبت شده که از این رقم ۸ میلیون و ۹۸۸ هزار و ۱۰۱ متر در خشکی و مابقی در دریا بوده است.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران مجموعه این خدمات را ۱۷۵ هزار و ۷۷۴ عملیات اعلام کرد و توضیح داد: از این تعداد  ۱۵۰ هزار و ۱۲۴ عملیات فنی و بقیه ویژه بوده که خدمات ویژه شامل ۱۰ هزار و ۱۲۴ مورد نمودارگیری، ۵ هزار و ۳۵۵ مورد چاه پیمایی و ۷ هزار و ۸۲۴ مورد نمودارگیری از سیال حفاری است و با توجه به اینکه عملیات حفاری ویژه نیز از سوی مدیریت خدمات ویژه ارائه می شود، در این زمینه با ایجاد یک هزار و ۸۴۵ حفره ، ۸۵۱ هزار و ۱۹۳ متر حفاری افقی و جهت دار و ۵۵ هزار و ۵۷۶ متر مغزه گیری انجام شده است.

 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد:

ضرورت توجه به ظرفیت های فرهنگی در شرکت ملی نفت ایران

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه ظرفیت های فرهنگی در این شرکت باید شناسایی شود و مورد توجه قرار گیرد، گفت: ما وظایف فرهنگی مهمی در قبال کارکنان و خانواده ها داریم که باید بیش از گذشته در این زمینه اقدام هایی انجام شود. محسن خجسته مهر در نشست معارفه حجت الاسلام والمسلمین محسن اداوی، مشاور فرهنگی مدیرعامل و رئیس ستاد اقامه نماز و امور روحانیون شرکت ملی نفت، با تاکید بر لزوم توجه ویژه به برنامه های فرهنگی _ اجتماعی اظهار کرد: مسائل فرهنگی در نفت، باید بازتعریف و تبیین شود. وی افزود: در گذشته امور فرهنگی، زیرمجموعه برنامه های خدماتی تعریف می شد؛ اما لزوم توجه ویژه به این امور و ضرورت استفاده از ظرفیت های فرهنگی ایجاب می کند که رویکردها و برنامه ها در این بخش مورد بازنگری قرار گیرد. معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه ظرفیت های فرهنگی قابل توجه در شرکت ملی نفت و شرکت های تابعه وجود دارد، گفت: در این زمینه باید از توانمندی نیروی انسانی متخصص در بخش های مورد نیاز استفاده شود. خجسته مهر با بیان اینکه رفتار و نحوه تعامل ما با کارکنان، یکی از مهم ترین اقدام های فرهنگی است، بیان کرد: تعمیق مسائل فرهنگی و ایجاد روحیه نشاط مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی در کارکنان و خانواده ها از وظایف فرهنگی نفت است که باید مورد توجه قرار گیرد. در بخش پایانی این نشست نیز حجت الاسلام والمسلمین محسن اداوی به بیان دیدگاه ها و برنامه ها در بخش های فرهنگی، اقامه نماز و امور روحانیون نفت پرداخت.

 

پیام وزیر نفت به مناسبت  سالروز بازگشت پیکر شهید تندگویان به میهن

وزیر نفت در پیامی، سالروز بازگشت پیکر مطهر شهید محمدجواد تندگویان، وزیر نفت کابینه شهید رجایی به خاک کشور را گرامی داشت.

در متن پیام جواد اوجی آمده است:

«شهید نظر می کند به وجه الله

 ۲۹ آذرماه ۱۳۷۰ سالروز رجعت پیکر مطهر شهید مهندس محمدجواد تندگویان، وزیر نفت پیشین جمهوری اسلامی ایران به خاک مقدس میهن اسلامی است. وزیر نفت کابینه شهید رجایی که با احساس مسؤولیت خاص برای بازدید از پالایشگاه آبادان که در معرض تاخت و تاز رژیم بعثی عراق قرار گرفته بود، در حال عزیمت به آن محل، به همراه دو تن از معاونان خویش به اسارت درآمد. شهید تندگویان در طول11 سال اسارت خود در سیاهچاله های رژیم ددمنش عراق، با تحمل وحشیانه ترین شکنجه ها، با مقاومتی بی نظیر و دلیرانه، آرزوی باطل ایادی رژیم وابسته را برای شکستن روحیه اش به یأس مبدل کرد و سرانجام با شهادت افتخارآفرین خود، درس بزرگی را به بشریت داد که فرزندان ایران اسلامی در هر مقام و موقعیت بر سر دفاع از آرمان ها و ارزش های اعتقادی خود با کسی تعارف و سازش ندارند. در سالروز ورود پیکر پاک آن دلاور نستوه به میهن، یادش را گرامی می داریم و به روان پاک آن شهید سرفراز و شهدای به خون خفته صنعت نفت کشور و همه شهیدان راه آزادی، مجد و عظمت میهن اسلامی درود می فرستیم. باری آنچه که مسلم است، شهید تندگویان و سایر شهیدان بزرگوار برای دفاع از آرمان های انقلاب و اقتدار و یکپارچگی کشور عزیز، جان شیفته خود را در طبق اخلاص نهاده و به شهادت رسیدند. از این رو بر ماست که در برهه حساس و تاریخی کنونی، به یاری خداوند و تدابیر مقام عظمای ولایت (مدظله العالی) با همت، تلاش و جدیت مضاعف، صنعت نفت کشور را به دژی مستحکم و مقاوم برای دفاع از اهداف و منافع کشور بدل کرده و همگام با برنامه ها و راهبردهای دولت سیزدهم، زمینه توسعه و پیشرفت هرچه افزون تر این صنعت عظیم را چونان پیشران توسعه همه جانبه کشور، بیش از پیش فراهم سازیم. ان شاءالله.»

 

امضای توافقنامه همکاری ۵ ساله مناطق نفت خیز جنوب و ملی حفاری

شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت ملی حفاری ایران توافقنامه همکاری 5 ساله امضا کردند. علیرضا دانشی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب دوشنبه (۲۹ آذرماه) در آیین امضای این توافقنامه اظهار کرد: حفاری به عنوان یکی از کلیدی ترین و حساس ترین بخش های بالادستی صنعت نفت، صنعتی راهبردی است که شرکت ملی حفاری ایران از نمادهای آن به شمار می آید. وی ضمن تأکید بر لزوم توجه و تقویت شرکت ها و سرمایه های فعال در صنعت حفاری کشور اظهار کرد: ان شاءالله همکاری گسترده بین دو مجموعه به ارتقای سطح کمّی و کیفی فعالیت های عملیاتی و تحقق تولید پایدار نفت و گاز مورد نیاز ایران منجر شود و برای حصول این هدف، به منظور توانمندتر شدن شرکت ملی حفاری به عنوان سرمایه مهم صنعت نفت گام بر خواهیم داشت. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه بازسازی و نوسازی دکل های ملی حفاری و روزآمد کردن آنها باید به صورت مداوم و پیوسته انجام شود و با تمام قوا و جدیت، بدون از دست دادن وقت پیگیری و دنبال شود، افزود:  لازمه این امر آن است که شرکت ملی حفاری به منظور کیفی سازی، برای بازآرایی تجهیزات و سرمایه انسانی تلاش کند و مناطق نفت خیز جنوب نیز از این روند حمایت خواهد کرد. حمیدرضا گلپایگانی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری نیز در این آیین، رویکرد کنونی مناطق نفت خیز جنوب را در همکاری با ملی حفاری مثبت ارزیابی و اظهار کرد: با تلاش و همکاری های مستمر بین دو مجموعه، توافقنامه مناسبی تهیه شده و ان شاءالله با اجرایی شدن آن، شاهد تغییراتی جدی در بحث نوسازی و بازسازی ناوگان حفاری خواهیم بود. وی با بیان اینکه کنسرسیومی به همین منظور تشکیل خواهیم داد تا بازسازی دکل های حفاری را ظرف مدت پنج سال دنبال و محقق کنند، اظهار کرد: شرکت ملی حفاری ایران، بیش از ۲۰ هزار نفر نیروی انسانی دارد که سختی های زیادی را متحمل شده اند و نباید بیش از این صدمه ببیند، بنابراین با همه قدرت تلاش خواهیم کرد که مشکلات آنها برطرف شود.

 

با هدف بازیافت گوگرد در پژوهشگاه صنعت نفت در دستور کار قرار گرفت

تولید صنعتی کاتالیست های تیتانیا و آلومینای فعال

پروژه های افزایش مقیاس و تولید صنعتی کاتالیست های تیتانیا و آلومینای فعال برای فرایند بازیافت گوگرد با همکاری شرکت توسعه دهنده، در نشست شورای پژوهشی پژوهشگاه صنعت نفت تصویب شد. تجاری سازی این کاتالیست ها اهمیت ویژه ای دارد؛ زیرا ساخت آنها به صرفه جویی ارزی و کاهش وابستگی به خارج از کشور، همچنین کاهش انتشار گازهای زیان آور در محیط زیست منجر می شود. پژوهشگاه توانسته به دانش فنی این دو کاتالیست برای تولید صنعتی دست یابد، از این رو نیاز است که افزایش مقیاس با همکاری یک شرکت توسعه دهنده این کاتالیست ها انجام شود. تولید صنعتی موفقیت آمیز نسل نخست کاتالیست تیتانیای بازیافت گوگرد با همکاری سه جانبه پژوهشگاه صنعت نفت، مدیریت پژوهش، توسعه و فناوری شرکت ملی گاز و شرکت توسعه دهنده انجام شد و بارگذاری آن در پالایشگاه های کشور طی سال های قبل صورت گرفته است.