رئیس جمهوری:

گشایش هایی در صادرات نفت و وصول درآمد آن قابل مشاهده است

رئیس جمهوری با بیان اینکه یقین دارم تحریم ها و تنگناها ما را متوقف نمی کند، گفت: تحریم ما را در پیشرفت مصمم تر می کند و امروز آثار این باور را در قالب برخی گشایش ها در صادرات نفت و وصول درآمد آن مشاهده می کنیم.

سیدابراهیم رئیسی در نشست شورای اداری استان یزد با اشاره به فرارسیدن روز حمل ونقل، این مناسبت را به همه فعالان این عرصه تبریک گفت و افزود: یزد از جمله استان های پرتردد کشور است و باید به مسائل و مشکلات فعالان حوزه حمل ونقل، بیشتر توجه شود.

وی گفت: امیدواریم با تامین اعتبار، همه پروژه های نیمه تمام به پایان برسد، اما در وضع موجود باید روی اولویت ها تمرکز کرد، از جمله اولویت ها، ظرفیت موجود اما راکد یا نیمه فعال است که باید در مسیر تولید و اشتغال فعال شود. رئیس جمهوری با بیان اینکه خنثی سازی تحریم ها را در کنار رفع آن همزمان پیش می بریم، تصریح کرد: همسو با خنثی سازی تحریم ها در کنار تلاش برای رفع آنها، تأکید و برنامه دولت، مهار نقدینگی و کاهش نرخ رشد تورم است و تورم امروز، محصول سیاست های نادرست اقتصادی، افزایش نقدینگی و نرفتن این نقدینگی به طرف تولید بوده است.

رئیسی گفت: یقین دارم تحریم ها و تنگناها به هیچ عنوان ما را متوقف نخواهد کرد، بلکه در پیشرفت مصمم تر می کند و امروز آثار این باور را در قالب بعضی از گشایش ها در صادرات نفت و وصول درآمد آن مشاهده می کنیم.

 

پیام وزیر نفت به مناسبت سالروز تأسیس شرکت ملی حفاری ایران

وزیر نفت در پیامی ضمن گرامیداشت سالروز تأسیس شرکت ملی حفاری ایران تأکید کرد که توسعه توانمندی و قابلیت های شرکت ملی حفاری ایران سرلوحه کار این شرکت قرار گیرد.

متن پیام جواد اوجی به شرح زیر است:

«اول دی ماه «روز صنعت حفاری» و چهل ودومین سالگرد تأسیس شرکت ملی حفاری ایران به فرمان مبارک حضرت امام خمینی(ره) را به تلاشگران و سخت کوشان این صنعت تبریک عرض می کنم.  صنعت حفاری یکی از بنیان های فرآیند تولید منابع هیدروکربوری است که کشف و بهره برداری از میدان های نفت و گاز بدون آن غیرقابل تصور خواهد بود. بی تردید تحقق برنامه های صنعت نفت در ظرفیت سازی، توسعه و حفظ، نگهداشت و افزایش تولید در تقویت و رشد و غنای این صنعت است و از این رو توسعه توانمندی و قابلیت های شرکت ملی حفاری ایران می بایست با برنامه ریزی، اتخاذ راهکارهای مناسب در اصلاح ساختار، افزایش بهره وری و راندمان کار، توجه به مسائل ایمنی، بهداشت و محیط زیست، نوسازی و ارتقای ناوگان حفاری، نگاه بنگاهداری، آموزش و روزآمدسازی و... سرلوحه کار این شرکت قرار گیرد و بر آن نیز تأکید می کنم. شرکت ملی حفاری ایران با در اختیار داشتن نیروی انسانی کارآمد و مجرب می تواند در عرصه های داخلی و منطقه ای حضوری فعال داشته باشد تا ضمن حفظ جایگاه، سهم بیشتری از فعالیت های عملیاتی و فنی در پروژه های نفت و گاز را به خود اختصاص دهد. با گرامیداشت سالروز تأسیس شرکت ملی حفاری ایران و تبریک این روز به کارکنان شریف این شرکت و همه دست اندرکاران صنعت حفاری، امیدوارم با الطاف الهی شاهد رشد، توسعه و موفقیت روزافزون این صنعت راهبردی باشیم.»

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

عبور از خام فروشی   با  توسعه پتروپالایشگاه ها میسر است

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: بی شک با ساخت پتروپالایشگاه ها و در اختیار قرار دادن تسهیلات لازم برای آنها، جلوی خام فروشی گرفته می شود و به ارزش افزوده بیشتر نیز دست خواهیم یافت. سیدموسی موسوی با اشاره به ضرورت عبور از خام فروشی و افزایش تولید محصولات پتروشیمی گفت: از آنجا که تمام هم و غم ما در حوزه نفتی جلوگیری از خام فروشی است، از این رو تقویت و توسعه پتروشیمی ها و ایجاد پتروپالایشگاه ها ضرورتی غیرقابل انکار است. وی با بیان اینکه ایجاد تنوع در تولید محصولات پتروشیمی، افزون بر ارزآوری، صادرات و ایجاد ارزش افزوده، برای جوانان اشتغالزایی بسیار بالایی به دنبال دارد، افزود: تمرکز ارزش افزوده بر صنایع پایین دستی است؛ بنابراین اگر بیشترین حجم سرمایه گذاری خود را روی صنایع پایین دستی بگذاریم، بیشترین عایدی نصیب کشور می شود. عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: نمی توان نقش پتروشیمی ها را در شرایط تحریمی کنونی همسو با درآمدزایی و ارزآوری برای کشور منکر شد و می توان گفت پتروشیمی ها به عنوان یکی از اقلام مهم صادراتی در شرایط تحریمی به داد کشور رسیده اند، هرچند در شرایط کنونی فروش و صادرات نفت نیز به خوبی پیش می رود و در این مدت نیز رکوردهای خوبی در فروش نفت داشته ایم.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

تحقق پذیری مقدار صادرات نفت  در لایحه بودجه ۱۴۰۱

 عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: فروش نفت به اندازه قابل قبولی انجام و پول آن دریافت می شود، از این رو مقدار فروش نفت که در لایحه بودجه سال آینده پیش بینی شده قابل تحقق است.

هادی بیگی نژاد با بیان اینکه لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ یک گام رو به جلو در اصلاح ساختار بودجه است، به موضوع فروش نفت در بودجه اشاره کرد و گفت: براساس محاسبات و پیش بینی های انجام شده مقدار فروش نفت در بودجه سال آینده روزانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه خواهد بود. وی افزود: در این بودجه سهم درآمدی دولت از منابع نفتی عدد منطقی و قابل تحققی خواهد بود. عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: از آنجا که اکنون فروش نفت به اندازه قابل قبولی انجام و پول آن نیز دریافت می شود، فروش مقدار نفتی که در لایحه بودجه سال آینده پیش بینی شده دور از دسترس نیست.

مالک شریعتی نیاسر نیز در این زمینه گفت: با لحاظ سهم صندوق توسعه ملی، شرکت نفت و سه درصد مناطق محروم، حدود ۳۸۱ هزار میلیارد تومان سهم درآمدی دولت از منابع نفتی می شود که به نظر می آید عدد منطقی باشد. این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به موضوع ایجاد پتروپالایشگاه ها نیز اشاره و تصریح کرد: احداث پتروپالایشگاه های جدید در ساحل خلیج فارس و دریای عمان، امروز مهم ترین سلاح دفاعی ما در برابر تحریم نفت است.

 

هیات دولت موافقت کرد

تامین یارانه ای سوخت برای بالگردهای امداد و نجات و اورژانس

هیئت دولت با محاسبه سوخت تحویلی به بالگردهای امداد و نجات و اورژانس به قیمت یارانه ای موافقت کرد.

نشست هیات دولت عصر یکشنبه (۲۸ آذرماه) به ریاست سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری برگزار شد و در آن اعضای هیات وزیران با توجه به درخواست سازمان اورژانس کشور مبنی بر تحویل سوخت هواپیمایی به صورت فله ای با نرخ یارانه ای برای استفاه توسط بالگردهای اورژانس هوایی مستقر در مناطق دوردست و سخت گذر و فاقد فرودگاه، مصوب کرد قیمت سوخت تحویلی به بالگردهای امداد و نجات جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و سازمان اورژانس کشور، با مصارف مستقیم در باک هواپیما و به صورت فله با قیمت ۶ هزار ریال محاسبه شود.

در این نشست همچنین، در اجرای تکلیف مقرر در بند (پ) ماده (۲) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، هیات وزیران با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی مبنی بر تهاتر مطالبات شرکت توسعه مولد نیروگاهی جهرم از شرکت دولتی مدیریت شبکه برق ایران با بدهی همان شرکت به سازمان امور مالیاتی کشور موافقت کرد.

با تصویب دولت، مطالبات شرکت های ایران ترانسفو، سیمکو، ساخت و بهره برداری انرژی نوین سبانوین، شرکت های تولید برق مپنا در پرند، عسلویه، گناوه و توس، از شرکت های دولتی برق منطقه ای استان های گیلان و اصفهان و مدیریت شبکه برق ایران با بدهی همان شرکت ها به سازمان امور مالیاتی کشور تهاتر شد.

 

سخنگوی دولت:

خبرسازی ها درباره افزایش قیمت بنزین صحت ندارد

سخنگوی دولت گفت: آنچه در رسانه ها با عنوان گرانی بنزین منتشر شده، صحیح نیست و سوءبرداشت از نامه معاون اقتصادی دولت است.

علی بهادری جهرمی اظهار کرد: قرار نیست بنزین گران شود و تصمیم های دولت یک شبه نیست، به طور حتم اگر قرار باشد تصمیمی گرفته شود که در زندگی جاری و عمومی مردم اثر بگذارد، جوانب مختلف آن سنجیده می شود.

وی ادامه داد: درباره این طرح نیز مقرر شده به صورت آزمایشی در دو جزیره قشم و کیش، سهمیه بنزین به جای خودروها به افراد اختصاص یابد و قیمت عرضه همان نرخ عادی ۱۵۰۰ تومان برای بنزین سهمیه ای و ۳۰۰۰ تومان برای بنزین آزاد است که هیچ تفاوتی با نرخ های موجود نخواهد داشت.

سخنگوی دولت تصریح کرد: هم اکنون اگر کسی خودرو نداشته باشد، نمی تواند از سهمیه بنزین استفاده کند، در حالی که سوخت سرمایه ملی و متعلق به همه مردم است، اما کسی که برای نمونه 4 خودرو داشته باشد، 4 برابر سهمیه استفاده می کند. طبیعتاً این روش ناعادلانه است و سهم کسی که توان خرید خودرو را ندارد در سوخت دیده نمی شود.

بهادری جهرمی تأکید کرد: اما با این تغییر که به صورت آزمایشی بناست انجام شود، کسی که خودرو ندارد هم می تواند سهمیه سوخت با کد ملی خود داشته باشد و آن را به قیمت مناسب به دیگران عرضه کند، بنابراین خبرسازی ها درباره افزایش قیمت بنزین صحت ندارد.

 

عرضه نفت از تقاضا پیشی می گیرد

آژانس بین المللی انرژی برآورد کرد که با وجود تأثیر سویه اومیکرون ویروس کرونا، عرضه نفت از تقاضا پیشی می گیرد.

آژانس بین المللی انرژی (IEA) در تازه ترین گزارش ماهانه اش پیش بینی کرد که افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا و شیوع سویه اومیکرون، تقاضای جهانی نفت را کاهش می دهد، اما دورنمای کلی این است که افزایش عرضه نفت در ماه جاری از تقاضا پیشی می گیرد و این مساله در سال ۲۰۲۲ بیشتر می شود. آژانس بین المللی انرژی مستقر در پاریس در گزارش ماهانه نفت خود گفت: انتظار می رود افزایش موارد تازه کرونا به طور موقت روند بهبود کنونی تقاضای نفت را آهسته کند، اما سبب توقف آن نمی شود. این نهاد اعلام کرد: ایالات متحده آمریکا بزرگ ترین افزایش تولید را برای دومین ماه پیاپی به خود اختصاص خواهد داد زیرا حفاری را افزایش داده است. در این گزارش تصریح شده است: عربستان و روسیه که هر دو عضو ائتلاف سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک پلاس) هستند، می توانند در سال آینده میلادی به طور کامل محدودیت های عرضه توافق شده خود را بردارند و تولید سالانه این دو کشور رکورد بزند. عرضه جهانی نفت هم در این صورت می تواند سال آینده میلادی ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد، این رقم در سال ۲۰۲۱، یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز بود. این نهاد پیش بینی خود درباره تقاضای نفت در سال جاری و سال آینده  را ۱۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد که بیشتر به دلیل انتظار برای کاهش مصرف سوخت جت به دلیل محدودیت های جدید مسافرتی است. این در حالی است که بر اساس این گزارش، تقاضای سوخت مورد استفاده در حمل ونقل جاده ای و خوراک پتروشیمی به شدت افزایش خواهد یافت. بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، عرضه جهانی نفت که در سال ۲۰۲۱ تنها یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است، سال آینده ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار  بشکه در روز افزایش خواهد یافت و عرضه حداقل در سه ماه پایانی سال آینده از تقاضا پیشی خواهد گرفت.

 

 

توقف فعالیت تولید در تأسیسات نفت لیبی

شرکت ملی نفت لیبی اعلام کرد که نیروهای حراست تأسیسات نفت این کشور مانع تولید نفت شدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دفتر رسانه ای شرکت ملی نفت لیبی اعلام کرد که نیروهای حراست تأسیسات نفتی لیبی (PFG) مانع عرضه نفت در چند میدان نفتی از جمله شراره، وفا و حماده شده اند. لیبی پس از آنکه تنها در چند ماه توانست تولید روزانه نفت خود را از کمتر از ۱۰۰ هزار بشکه به یک میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه برساند، در سپتامبر ۲۰۲۰ بسیاری از ناظران بازار نفت و ائتلاف اوپک پلاس را شگفت زده کرد. تولید روزانه یک میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه ای نفت لیبی  رقمی بود که لیبی پیش از آغاز محاصره 8 ماهه پایانه های نفتی در ژانویه ۲۰۲۰ به بازار عرضه می کرد. حتی پس از پایان محاصره در اواسط سپتامبر و آتش بس از ماه اکتبر، تولید نفت لیبی تاکنون به دلیل اعتصاب نیروهای حراست از تأسیسات نفتی در پی پرداخت نشدن حقوق و نبود بودجه برای بازسازی و نگهداری زیرساخت های نفتی، هنوز به طور کامل تثبیت نشده است.