روستایی با بیان اینکه تعریف سوخت رسانی در فصل زمستان همانند بسیاری فعالیت ها تغییر کرده است، اظهار کرد: برای تامین سوخت بخش های مصرف کننده، ذخیره سازی هایی متناسب با آن بخش ها انجام می شود تا در فصل زمستان با مشکل کمبود سوخت روبه رو نشوند. وی گفت: از آنجا که در دوره سرما تامین گاز بخش خانگی اولویت دارد و گازرسانی به صنایع(عمده و جزء) و نیروگاه ها با محدودیت یا قطع آن رو به روست، برای جلوگیری از توقف فعالیت این بخش ها، ذخیره سازی های لازم انجام و سوخت آنها از یک هفته تا 30 روز(متناسب با نیاز) پیش بینی می شود.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان درباره تامین سوخت نیروگاهی این منطقه عملیاتی نیز گفت: بیش از 95 درصد سوخت دوم نیروگاه یک هزار مگاواتی شهید مفتح در شهریورماه تامین شده است و بخشی از سوخت مورد نیاز نیروگاه سنندج نیز با توجه برنامه اعلامی ستاد از طریق انبار نفت همدان تامین می شود. روستایی با اشاره به بهره مندی از ناوگانی متشکل از 400 دستگاه نفتکش با ظرفیت های مختلف در حمل فرآورده های نفتی اظهار کرد: به طور حتم نباید از تلاش های این بخش در توزیع مطلوب انواع فرآورده های نفتی به مبادی مصرف غافل شد؛ آنچه در چرخه ارسال و توزیع مواد سوختی اعم بنزین، نفت گاز، گاز مایع و... انجام می شود، حاصل جمعی این ناوگان در کنار دیگر عوامل خدمت رسان است.

 تحویل44 کیلوگرم گاز مایع به هر خانوار در کرمانشاه

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کرمانشاه با بیان اینکه برای عبور از زمستان امسال برنامه ریزی و سوخت مورد نیاز بخش های مصرف کننده نیز تامین شده است، از تحویل سالانه 2 هزار لیتر نفت سفید و ماهانه 4 سیلندر، 11 کیلوگرمی گاز مایع به هر خانوار این استان خبر داد.

فریدون یاسمی افزود: اگرچه شبکه گاز همچون دیگر مناطق کشور در استان کرمانشاه نیز غالب شده، اما نفت سفید همچنان مورد مصرف برخی خانوارهاست و از آن به منظور پخت وپز و گرمایش استفاده می شود.

وی گفت: با توجه به راستی آزمایی ها، نزدیک به 47 هزار خانوار که از سوخت نفت استفاده می کنند در استان کرمانشاه شناسایی شده است که نفت سفید خود را از طریق کارت بانکی دریافت می کنند. یاسمی با اشاره به حذف 18هزار خانوار نفت سوز(به واسطه توسعه گازرسانی، راستی آزمایی و...) سالانه در مصرف 36 میلیون لیتر نفت سفید صرفه جویی شده است. وی افزود: گاز مایع مورد نیاز این تعداد خانوار نیز از طریق شارژ شدن در کارت و از طریق 300 عامل فروش ماهانه در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های  نفتی منطقه کرمانشاه، عرضه الکترونیکی نفت سفید و گاز مایع را روشی مناسب برای پاسخگویی به مصرف کنندگان این فرآورده های نفتی عنوان و اظهار کرد: با این شیوه عرضه، هم مشترک از مقدار سهمیه و مانده آن آگاه می شود و هم از عرضه خارج از شبکه توزیع و قاچاق فرآورده های نفتی جلوگیری می شود. وی همچنین با اشاره به تامین سوخت مورد نیاز پادگان های نظامی و واحدهای تولیدی گفت: گاز مایع مورد نیاز این بخش ها نیز براساس سهمیه و با اعلام از طریق دستگاه متولی از طریق سامانه الکترونیکی در کارت بانکی آنها شارژ می شود.

یاسمی تامین سوخت بخش نیروگاهی را نیز مطلوب خواند و افزود: بیستون، زاگرس، فرآب دالاهو و اسلام آباد غرب، نیروگاه های حوزه عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کرمانشاه هستند که از شرایط خوبی در ذخیره سازی سوخت برخوردارند.

وی موجودی سوخت نیروگاه بیستون را 165میلیون لیتر، زاگرس را 80میلیون لیتر، فراب دالاهو را 130میلیون لیتر و اسلام آباد غرب را 20 میلیون لیتر اعلام کرد.

یاسمی همچنین با اشاره به فعالیت دو کارخانه مهم سیمان غرب سامان(ماهیدشت) استان کرمانشاه، موجودی سوخت مایع(نفت گاز) این بخش را قابل قبول خواند و افزود: هم اکنون کارخانه سیمان غرب 9 میلیون لیتر و کارخانه سیمان سامان نیز 14میلیون لیتر موجودی سوخت(نفت گاز) دارند. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کرمانشاه به فروش سوخت در 5 مرز پرویز خان، خسروی، شوشمی، سومار و شیخ صله اشاره و تصریح کرد: استفاده ازدیپ دیجیتالی در مرزها برای اندازه گیری سوخت داخل باک، دسترسی به مشخصات وسیله نقلیه، اندازه باک، مقدار بار، طول مسیر و... را با تراشه تعبیه شده در آن امکانپذیر کرده است.

وی فروش سوخت مرزی و واریز آن به خزانه دولت را یک تا 1.5میلیارد تومان در روز اعلام کرد.

گیلان آماده در همه فصول سال؛ آماده تر در زمستان

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه گیلان با اشاره به تامین سوخت و توزیع مطلوب آن در همه فصول سال گفت: جغرافیای عمدتا جنگلی استان گیلان و پراکندگی جمعیت روستایی آن ایجاب می کند برای توزیع سوخت در همه فصول سال آماده و در زمستان، آماده تر باشیم. کوروش بالادست با بیان اینکه بیش از 2500 روستا در استان گیلان وجود دارد که غالب آنها گازرسانی شده است، تصریح کرد: در این میان، شماری از روستاها هستند که سوخت قالب آنها برای پخت وپز و گرمایش، نفت سفید است و تامین آن به ویژه در فصل زمستان اهمیت بسزایی دارد. وی مجموع مصرف کنندگان نفت سفید در استان گیلان را 18هزار و500 خانوار اعلام و اظهار کرد: در منطقه عملیاتی گیلان 197فروشندگی شهری و روستایی فعالیت دارند که مصرف کنندگان سهمیه شارژ شده در کارت بانک خود را از آنها تحویل بگیرند. بالادست با اشاره به اینکه تامین نفت سفید مصرف کنندگان و ارسال آن به ویژه به مناطق سخت گذر استان قبل از ورود به دوره سرما انجام می شود، تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون بیش از24 میلیون لیتر نفت سفید توزیع شده که 19میلیون لیتر آن به مصارف گرمایشی، کشاورزی و خانوارها رسیده است. وی با بیان اینکه ارسال نفت سفید به مناطق سخت گذر قبل از ورود به دوره سرما و انسداد احتمالی جاده های مواصلاتی و دسترسی روستایی انجام شده است، گفت: بر همین اساس، 6 میلیون و 300 هزار لیتر نفت سفید به مناطق سخت گذر ارسال شده است. مدیر شرکت ملی پخش فرآوردهای نفتی منطقه گیلان درباره تامین سوخت بخش نیروگاهی نیز اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون 577 میلیون لیتر نفت گاز توزیع شده که311 میلیون لیتر از این مقدار به بخش نیروگاهی و بقیه به ناوگان حمل ونقل و بخش صنعتی استان صنایع اختصاص داشته است. وی یادآور شد: نیروگاه سیکل ترکیبی رشت، نیروگاه سیکل ترکیبی پره سر و نیروگاه گازی لوشان، نیروگاه های این حوزه عملیاتی هستند. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه گیلان، همچنین پیش بینی تمهیدات برای رویارویی با بحران های احتمالی را از دیگر موارد مورد توجه برشمرد و افزود: آماده به کار نگاه داشتن تجهیزات، سرکشی به جایگاه های عرضه سوخت با هدف حصول اطمینان از سلامت ژنراتورهای برق آنها، تجهیز یک دستگاه کامیون به پاکت برف روب به منظور بازگشایی مسیر سکوی های بارگیری، فضای انبار و پارکینگ نفتکش ها را از جمله این تمهیدات عنوان کرد. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه گیلان درباره فعالیت جایگاه های عرضه سوخت و گاز طبیعی فشرده در  این حوزه عملیاتی نیز گفت: در این منطقه187 جایگاه عرضه سوخت فعال است که 62 باب آن به عرضه گاز طبیعی فشرده(سی ان جی) اختصاص دارد. وی در پایان تاکید کرد: با توجه به هماهنگی با ستاد شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و برگزاری نشست های ویژه زمستان برای عبور از روزهای سرد آن تلاش شده است که تامین و توزیع سوخت همه بخش ها بی هیچ مشکلی انجام شود. مطالب پیش گفته، همه گویای تلاش کسانی است که با هر درجه مسؤولیت، آماده اند تا وظیفه ای را که در حوزه تامین و توزیع سوخت، به ویژه در مناطق سردسیر عهده دارش هستند، به بهترین نحو ممکن انجام دهند. وظیفه ای بدون توقف که تمام 365 روز سال، به ویژه در روزهای سرد زمستانی بر مدارش می چرخند.