وزیر نفت

   زمستان را با کمترین چالش سوخت پشت سر می گذاریم

وزیر نفت با بیان اینکه اولویت اصلی ما این است که در نیروگاه ها از سوخت پاک استفاده کنیم، گفت: زمستان را با کمترین چالش سوخت پشت سر می گذاریم. به گزارش خانه ملت، جواد اوجی، در حاشیه نشست با اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و در جمع خبرنگاران گفت: نمایندگان دغدغه هایی درباره تأمین گاز و سوخت زمستانی داشتند و ما نیز اقدام های کوتاه مدت و بلندمدت خود را همسو با تأمین سوخت تشریح کردیم که بر اساس آن بتوانیم با کمترین چالش، زمستان پیش رو را پشت سر بگذاریم.

وی افزود: همچنین برنامه های ۴ و ۸ ساله وزارت نفت برای تولید گاز همچون سرمایه گذاری در حوزه میدان های گازی در بخش بالادست، پالایشگاه ها و خطوط لوله تقویت فشار گاز، خدمت نمایندگان تشریح شد. وزیر نفت ادامه داد: با توجه به نزدیک شدن به فصل تدوین بودجه سال آینده، نیازهای وزارت نفت در خصوص تأمین مالی پروژه های مختلف نیز مطرح شد و نمایندگان قول همکاری در این خصوص را دادند تا مشکلی برای تأمین منابع مالی تولید و جبران کسری گاز در سال آینده نداشته باشیم. اوجی درباره اقدام های انجام شده برای تأمین گاز در زمستان و جلوگیری از آلودگی هوا به دنبال سوختن مازوت در نیروگاه ها طی فصل زمستان تصریح کرد: با توجه به تعمیرات اساسی صورت گرفته در حوزه پالایشگاه ها، سکوها، چاه ها، خطوط لوله انتقال و ایستگاه های تقویت فشار، حداکثر تولید را از میدان های گازی مستقل و مشترک خواهیم داشت. وی با بیان اینکه اولویت اصلی وزارت نفت این است که برای سوخت نیروگاه ها از سوخت پاک استفاده کنند، گفت: با توجه به چالش های سال گذشته، امسال سوخت مایع برای نیروگاه ها در نظر گرفته شده و در واقع حدود ۴۵۰ میلیون لیتر بیشتر از پارسال در مخازن ذخیره سازی کرده ایم. به همین دلیل زمستان را با چالش کمتری پشت سر خواهیم گذاشت.

وزیر نفت با بیان اینکه ارتقای پالایشگاه ها را برای افزایش کیفیت سوخت مدنظر قرار داده و پروژه هایی در این خصوص برای پالایشگاه های آبادان، تهران و تبریز تعریف شده است، عنوان کرد: این اقدام با هدف استانداردسازی محصولات و فراورده های این پالایشگاه ها بویژه مازوت و نفت کوره انجام شده تا در حد استاندارد یورو ۴ و ۵ باشند.

 

2 انتصاب جدید از سوی وزیر نفت

وزیر نفت در حکمی، مرتضی رضیئی را به عنوان سرپرست اداره کل بازرسی و رسیدگی به شکایات وزارت نفت منصوب کرد.

در حکم جواد اوجی خطاب به مرتضی رضیئی آمده است: «با عنایت به تعهد، تخصص و سوابق ارزشمند جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان سرپرست اداره کل بازرسی و رسیدگی به شکایات وزارت نفت منصوب م‍ی شوید.

امید است با اتکال به الطاف خداوند متعال موفق و مؤید باشید.»

وزیر نفت همچنین در حکمی جداگانه، با قدردانی از زحمات محمدعلی اعوانی، مدیرکل پیشین بازرسی و رسیدگی به شکایات وزارت نفت آورده است: «به این وسیله مراتب سپاس خود را از جنابعالی در مسؤولیت قبلی اعلام می دارم. امید است با اتکال به خداوند متعال، کماکان در راه خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران موفق باشید.»

 همچنین وزیر نفت در حکمی، محمدرضا نقیبی را به عنوان مدیرکل حسابرسی و امور مجامع وزارت نفت منصوب کرد.

در حکم جواد اوجی خطاب به نقیبی آمده است:

«با عنایت به سوابق و تجارب ارزشمند جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان مدیرکل حسابرسی و امور مجامع وزارت نفت منصوب می شوید. در خاتمه مراتب سپاس خود را از زحمات سرکار خانم منصوری در مدت عهده داری این مسؤولیت اعلام می دارم.»

تداوم و تسریع طرح های نگهداشت و افزایش تولید نفت

معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران گفت: اجرای طرح های نگهداشت و افزایش تولید نفت با شتابی بیش از گذشته ادامه می یابد.

رضا دهقان در بازدید از بعضی پروژه های طرح توسعه ۲۸ مخزن مناطق نفت خیز جنوب اعلام کرد: با وجود تغییرات مدیریتی در شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، طبق هماهنگی و برنامه ریزی انجام شده، طرح های نگهداشت و افزایش تولید نفت با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت.

وی با بیان اینکه مدیریت جدید بر اصل این طرح تأکید دارد، افزود: البته اصلاحاتی انجام خواهد شد تا ضمن بهبود نحوه اجرا، سرعت پروژه ها افزایش یابد.

 

ظرفیت مناطق برای فعالیت در قالب مرکز صدور خدمات فنی و مهندسی صنعت نفت

علیرضا دانشی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نیز در نشست مشترک با معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران گفت: مناطق نفت خیز جنوب به دلیل توانایی ها و ظرفیت های بالای خود می تواند به عنوان مرکزی برای صدور خدمات فنی و مهندسی شناخته شود. وی افزود: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به لحاظ فکری، ابزاری و ساخت کالا، ظرفیت و پیشینه توانمندی دارد و در دولت و فضای کنونی می تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی، حتی در شرایط تحریمی موفق عمل کند. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه ورود به این حوزه افزون بر تحرک و نشاط سازمانی در صنعت نفت و فعال کردن چرخه اقتصادی، تولید ثروت نیز به دنبال دارد، ادامه داد: در ۴۰ سال اخیر توانسته ایم با بومی سازی کالاهای مختلف، سهم عظیمی از نیازهای صنعت را برطرف کنیم؛ اما مصارف این کالاها محدود به برخی صنایع داخلی است و برای جلوگیری از توقف تولید آنها باید به دنبال بازارهای بین المللی بود. دانشی تصریح کرد: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در حوزه مهندسی، طراحی، خدمات مربوط به حفاری و تأسیسات بویژه در بخش تعمیرات در منطقه سرآمد است و می تواند مرکز صدور خدمات فنی و مهندسی صنعت نفت به شمار آید. وی بر توسعه ارتباطات به منظور تحقق این هدف تاکید کرد و گفت: باید ارتباطات خود را با بازارهای بین المللی و منطقه ای به نحو مؤثر و مطلوب گسترش دهیم و از سیالیت علم و توان کارشناسی بهره ببریم. بر اساس این گزارش، دهقان در سفر به استان خوزستان، با همراهی قائم مقام طرح های نگهداشت و افزایش تولید مناطق نفت خیز جنوب، از پروژه های اهواز ۲۳۵ و اهواز ۱٤ بازدید و در نشست های جداگانه با پیمانکاران پروژه ها، پیشرفت و چالش های پیش رو را مورد بررسی قرار داد. پروژه اهواز ۲۳۵ با اعتبار ۲٤۳ میلیون یورو و پروژه اهواز ۱٤ با اعتبار ۱۲۹ میلیون یورو در قالب طرح های نگهداشت و افزایش تولید شرکت ملی نفت ایران در حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون در حال اجرا هستند.

 

برگزاری تودیع و معارفه مدیرعامل نفت خزر، مدیر اکتشاف، مدیر نظارت بر تولید و مدیر بین الملل شرکت نفت

 

مشعل: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در هفته گذشته، جلسات مختلفی را به منظور تودیع و معارفه مدیران شرکت های مختلف پشت سر گذاشت. پنجشنبه 13 آبان ماه با تودیع و معارفه سرپرست پیشین و جدید مدیریت امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران و در طول هفته نیز تودیع و معارفه مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و مدیرعامل شرکت نفت خزر برگزار شد . محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در آیین تکریم و معارفه سرپرست پیشین و جدید مدیریت امور بین الملل این شرکت گفت: انتظاری که وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران دارد، این است که با توجه به نقش حائز اهمیت درآمدهای نفتی، کشور و مجموعه نظام جمهوری اسلامی در این زمینه توجه ویژه داشته باشند. به طور ویژه از آقای خوشرو و افرادی که در امور بین الملل فعالیت دارند، تشکر می کنم که در این مدت بسیار زحمت کشیدند. خجسته مهر با اشاره به اینکه نگاه من به امور بین الملل این است که یکپارچگی در کل مدیریت فروش برقرار باشد و از پراکندگی و تصمیم های پرشمار در شرایط یکسان جلوگیری شود، افزود: قاعده بازار بین المللی این را دیکته می کند که منطبق با آن کار کنیم. هر اندازه شرایط بین المللی سخت تر شود، ما باید قوی تر و چابک تر شویم و از راهکارهای ویژه دور زدن و دیگر مسائل مرتبط با آن استفاده کنیم؛ زیرا در شرایط خاصی به سر می بریم و زمین بازی هم در محاصره قرار دارد. این مسأله به توان شما و ما بستگی دارد که از این شرایط سخت، سرافراز بیرون بیاییم.

 

 

افزایش آمادگی تولید نفت

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین در مراسم معارفه هرمز قلاوند، به عنوان مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران، اولویت های این شرکت در بخش تولید و توسعه را برشمرد و تأکید کرد که در شرایط کنونی، تولید حداکثری گاز به منظور تأمین سوخت زمستانی باید در اولویت کاری معاونت تولید و مدیریت نظارت بر تولید نفت و گاز این شرکت باشد. وی بر ضرورت افزایش آمادگی تولید نفت کشور به مقدار پیش از تحریم ها نیز تاکید کرد و افزود: اقدام های شرکت ملی نفت ایران در زمینه تولید و توسعه نفت و گاز در سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت پیگیری می شود که در مرحله کوتاه مدت، همکاری تنگاتنگ مدیریت برنامه ریزی تلفیقی، معاونت تولید و مدیریت نظارت بر تولید نفت و گاز و معاونت توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران ضروری است.

 

الزام های تولید و توسعه

خجسته مهر، حرکت همگام توسعه و تولید را برای به ثمر نشستن برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت الزامی خواند و بر اجرای پروژه های افزایش ضریب بازیافت (EOR) و بهبود ضریب بازیافت (IOR)، پیشبرد طرح های نمکزدایی، تکمیل توسعه بخش های باقیمانده میدان های توسعه یافته و توسعه میدان های توسعه نیافته تأکید کرد و گفت: مطالعات مهندسی مخزن و مطالعات شبیه سازی و آزمایشگاهی نیز باید به عنوان فعالیت های پشتیبان دنبال شوند. وی الزام بعدی را پیش بینی محل تأمین سرمایه های لازم برای اجرای طرح ها و پروژه ها عنوان کرد و گفت: لازم است بدانیم سرمایه های مورد نیاز قرار است به چه شکل تأمین شود، همچنین رویکردهای اقتصاد کلان نیز باید مدنظر قرار گیرد.  معاون وزیر نفت با ابراز تأسف از پایین بودن ضریب بازیافت در برخی میدان های نفتی، در تبیین اهمیت ازدیاد برداشت و با اشاره به وجود حدود ۳ هزار چاه نفتی در کشور گفت: برای افزایش تولید، به انجام فعالیت های بهبود ضریب بازیافت نیاز داریم و این نشان می دهد که حجم قابل توجهی از کار و فعالیت پیش روی صنعت نفت است. وی در این زمینه بر ضرورت به کارگیری توان بخش خصوصی در توسعه ناوگان سبک حفاری تأکید کرد و افزود: در مجموع برای پیشبرد اهداف تولیدی و توسعه ای، بیش از هر موضوعی نیازمند سرمایه انسانی توانمند و ماهر هستیم.

 

ضرورت ساختار کسب و کار و سرمایه گذاری

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، همچنین در مراسم تکریم سیدصالح هندی، مدیر پیشین اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و معارفه مهدی فکور برای تصدی این مسؤولیت تأکید کرد که ساختار کسب وکار و سرمایه گذاری در زیرمجموعه های شرکت ملی نفت ایران دایر و فعال باشد و رویکرد صادرات محوری در کل بخش ها مدنظر قرار گیرد. اگر چنین ساختاری نیست، باید ایجاد شود و اگر این ساختار ایجاد شده، باید به نحوی تقویت شود که امکان ارجاع کار و بهره مندی از توانمندی واحدهای کسب وکار و سرمایه گذاری به عنوان واحدهایی شناخته شده در سطح شرکت ها و مدیریت ها فراهم باشد. وی مهم ترین سرمایه کشور و متعاقب آن، صنعت نفت را سرمایه انسانی متخصص بیان کرد و گفت: همه مدیران زیرمجموعه های شرکت ملی نفت ایران باید با درک ارزش سرمایه انسانی، برای تقویت و آموزش نیروی انسانی تلاش کنند؛ زیرا اگر این سرمایه نباشد، اهداف دیگر در حد آرزو باقی می مانند. نباید اجازه دهیم که به افراد و سرمایه های توانمندمان اهانت یا درباره سرمایه انسانی بدگویی شود؛ حتی بدگویی در حق مدیران پیشین را نیز جایز نمی دانم. خجسته مهر با یادآوری اینکه «آموزش، هزینه نیست؛ بلکه سرمایه گذاری است»، ضرورت بهره مندی از آخرین یافته های علمی و عملیاتی را مبتنی بر آموزش مورد تأکید قرار داد و افزود: در این مسیر، باید از مجموعه هایی مانند دانشگاه صنعت نفت، پژوهشگاه صنعت نفت و مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی حمایت شود و این مجموعه ها تقویت شوند.  وی اهمیت «صادرات محوری» و ایجاد ساختار کسب وکار و سرمایه گذاری را در همه زیرمجموعه های شرکت ملی نفت ایران مورد تأکید قرار داد.

 

 بهره مندی از تجهیزات فناورانه برای افزایش ضریب موفقیت اکتشاف

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، تداوم فعالیت های اکتشافی را حتی در مناطق جنوبی، جنوب غرب و مرکزی ایران ضروری برشمرد و گفت: ظرفیت های اکتشافی احصانشده، چه در خشکی و چه در دریا وجود دارد و باید ضمن تلاش برای شناسایی ظرفیت ها، افزایش ضریب موفقیت اکتشاف را با بهره مندی از تجهیزات فناورانه در دستور کار قرار داد. خجسته مهر با بیان اینکه اکتشافات جدید باید متناسب با شرایط و مقتضیات وارد زنجیره شود، بر شناسایی ذخایر نامتعارف نفت و گاز نیز تأکید کرد.  مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در پایان با قدردانی از تلاش های سیدصالح هندی در مدت زمان عهده داری مسؤولیت مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، برای مهدی فکور در این سمت آرزوی توفیق کرد.

 

همکاری سازنده به جای رقابت بازدارنده در خزر

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین در مراسم تکریم علی اصولی، مدیرعامل پیشین شرکت نفت خزر و معارفه مراد کمالی به عنوان سرپرست این شرکت، با اشاره به رویکرد «همکاری سازنده به جای رقابت بازدارنده» به عنوان سیاست وزیر نفت در خزر، بر تداوم فعالیت های اکتشافی در شمال کشور و تقویت شرکت نفت خزر برای پیشبرد اهداف صنعت نفت در این بخش تأکید کرد. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه نظر وزیر نفت درباره فعالیت های ایران در خزر مبتنی بر همکاری سازنده به جای رقابت بازدارنده است، تصریح کرد: موقعیت ژئوپلیتیکی ایران در خزر ایجاب می کند که سیاست های ما در این منطقه بسیار هوشمندانه باشد و لازم است رویکردهای این شرکت در هم افزایی با دیگر شرکت ها و مدیریت ها از جمله مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، بیش از پیش تقویت شود.

 

توجه به اشتغالزایی

خجسته مهر بر ضرورت بهره مندی هر چه بیشتر از متخصصان خبره و توانمند در شرکت نفت خزر تأکید کرد و با اشاره به لزوم دامنه دار بودن مطالعات در منطقه خزر ادامه داد: این شرکت باید در استفاده از خدمات، بهره مندی حداکثری از شرکت های خدماتی موجود در منطقه را با هدف ایجاد اشتغالزایی دنبال کند. خجسته مهر در پایان از تلاش های علی اصولی در شرکت نفت خزر قدردانی کرد.