شرکت ملی گاز ایران

 راه اندازی میز خدمت الکترونیکی

مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی گاز گفت: میز خدمت الکترونیک شرکت ملی گاز ایران در پورتال این شرکت فعال شد.سیدمحمد سراجی افزود: بر همین اساس، فرایندهای شناسه دار با کمک مدیریت مهندسی ساختار شرکت ملی گاز ایران، شناسایی و با تأیید سازمان اداری و استخدامی کشور، خدمات مورد نظر به مردم ارائه شد.وی ادامه داد: با راه اندازی میز خدمت الکترونیک،22 خدمت به وسیله شرکت های گاز استانی، دو خدمت شامل رسیدگی و پاسخگویی به شکایت ها و حمایت از پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکترا به وسیله ستادشرکت ملی گاز ایران و10خدمت نیز در حوزه شرکت های مستقل ستادی مرتبط با شرکت های گاز استانی، پالایشی و انتقال گاز به مردم ارائه می شود. مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه این خدمات به طور مرتب بازبینی و روزآمد می شوند، تصریح کرد: این اقدام با این هدف که بتوان خدمات را بهینه سازی کرد، انجام می شود.به گفته سراجی، خدماتی مانند طرح اصلاح و بهینه سازی موتورخانه ها که از سال 99 آغاز شده، به طور کامل الکترونیکی است و به هیچ وجه نیاز به حضور مردم در شرکت ملی گاز نیست، ضمن آنکه خدمات دیگر نیز به طور کامل الکترونیکی خواهند شد.وی افزود: از سویی کارگروه توسعه خدمات الکترونیکی و شفافیت در اواخر سال 99 در شرکت ملی گاز ایران تشکیل شد تا به همه دستورعمل ها و بخشنامه هایی که به مردم مربوط می شود و منافعی از آن دارند، رسیدگی کند.مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی گاز ایران همچنین گفت: مردم می توانند از طریق سایت ICT.nigc.ir و میز خدمت الکترونیک به آدرس nigc.ir/services خدمات مورد نظر خود را انتخاب کنند و از طریق سایت به مبادی مربوطه برای گرفتن خدمت، منتقل شوند. سراجی افزود: مردم همچنین می توانند ازسایت www.mardom.ir که مربوط به خدمات الکترونیکی دولت است، درخواست خدمات خود را پیگیری کنند.

 

پتروشیمی شهید تندگویان

افزایش 10درصدی تولید محصولات در 7 ماه امسال

مدیرعامل پتروشیمی شهید تندگویان بااشاره به فروش همه محصولات این واحد صنعتی در داخل کشوروپیشران بودن آن درحمایت ازتولید داخل، ازافزایش 10درصدی تولید محصول در هفت ماه امسال خبرداد.

سیدرضا قاسمی شهری درجریان بازدید مدیرعامل بانک تجارت از این مجتمع با اشاره تنوع محصولات در این واحد صنعتی اظهار کرد: باوجودمحدودیت ها ومشکلات ناشی از تحریم، همچنین شیوع ویروس کرونا،پتروشیمی شهید تندگویان از ابتدای امسال تاکنون دستاوردهای بسیار ارزشمندی داشته است.وی افزایش 10درصدی تولید محصول درهفت ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، بومی سازی قطعات و تجهیزات، ثبت رکوردهای تازه تولید وتنوع سبد محصولات را از جمله این دستاورها برشمرد.

قاسمی شهری برعرضه همه محصولات این شرکت به بازار داخلی که همسو با حمایت از تولید ملی است، تاکید کرد.

مدیرعامل پتروشیمی شهید تندگویان تصریح کرد: بی شک همراهی و همکاری بانک تجارت درحمایت ازصنعت کشور بویژه صنعت پتروشیمی، نقش موثری در دستیابی به این موفقیت ها داشته است.

 

 صندوق های بازنشستگی نفت

تاکید بر شتاب بخشی به طرح های سرمایه گذاری

رئیس هیات رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت با تأکید بر لزوم اولویت بخشی به تخصیص منابع به طرح های ملی ازسوی شرکت های کارفرما، گفت: صندوق های بازنشستگی نفت طرح های سرمایه گذاری را در دستور کار دارند.

عبدالحسین بیات در نشست با مدیران شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی افزود: شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ظرفیت مطلوبی در امور پیمانکار مهندسی و انجام طرح های خشکی و فراساحل دارد و این ظرفیت می تواند از مسیر رفع موانع پیش روی طرح های در حال اجرا و به دست آوردن پروژه های تازه، به طور کامل عملیاتی شود.

وی افزود:براساس گزارش ها، شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی در بعضی از طرح ها تعهدهای خود را اجرا کرده، اما ادامه کار مستلزم پرداخت نقدینگی از سوی کارفر ماست؛ بنابراین در این زمینه صندوق ها پیگیری لازم را می کنند.

رئیس هیات رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت تصریح کرد: صندوق به عنوان یکی از سهامداران شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی، از این مجموعه با هدف وصول مطالبات و شتاب بخشی به اجرای طرح ها، حمایت می کند.

بیات درباره اهمیت طرح های شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی گفت: شماری از طرح های این شرکت که در انتظار پرداخت نقدینگی از سوی کارفرماست یا در امور حقوقی بعضی از شرکت ها قرارداد آنها معطل مانده، ملی ارزیابی می شوند.

وی ادامه داد: شرکت های کارفرما که خود به طور عمده نفتی هستند در این باره اهتمام داشته باشند زیرا تکمیل طرح های ملی شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی به معنای تحقق درآمد بیشتر برای آنها و کشور است، از این رو باید برای تخصیص نقدینگی به طرح های در حال اجرا و شتاب بخشی به اجرای قراردادها، تمهیداتی اندیشیده شود.

ضرورت مطالعات تحلیل بازار در سرمایه گذاری ها

فعالیت های مالی و سرمایه گذاری گروه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در چارچوب اسناد بالادستی و با تکیه بر مطالعات تحلیل بازار توسعه خواهد یافت.

عبدالحسین بیات، رئیس هیات رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت، درنشست با مدیران شرکت توسعه مالی مهرآیندگان (از زیرمجموعه های صندوق ها و شرکت سرمایه گذاری اهداف) وضع اقتصادی این گروه مالی را بررسی کرد.

وی با بیان اینکه نباید سرمایه گذاری را بدون انجام مطالعات تحلیل بازار دچار خطرپذیری کرد، گفت: فعالیت شرکت آیندگان در اوراق بهادار واداره نهادهای مالی از قبیل کارگزاری، لیزینگ، سبدگردانی و موارد مشابه است، بنابراین استفاده از مطالعات تحلیل بازار سبب هدایت درست سرمایه گذاری ها و کاهش خطرپذیری می شود.

رئیس هیات رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت تصریح کرد: تحلیل درست بازار نشان می دهد که احتمال به دست آوردن سود یا سود بیشتر در چه بازه زمانی یا از کدام محیط های اقتصادی وجود دارد، از این رو با این پیش بینی تا زمان سودآوری بیشتر، فعالیت ها ادامه می یابد؛ بنابراین بهره مندی از گروه تحلیل بازار برای تصمیم گیری درست ضروری است.

بیات با بیان اینکه برای افق سال 1401 ترکیب سبد سرمایه گذاری باید با توجه به مطالعات تحلیلی بازار تنظیم شود، ادامه داد: سرمایه گذاری، موجب تعادل در بازار است از این رو در محیط هایی که سرمایه گذاری دچارنقص می شود، نبود تعادل میان عرضه و تقاضا محسوس است.

وی گفت: درمنطقه غرب آسیا عوامل متعددی سبب کاهش روند سرمایه گذاری شده که پیامد های آن در رشد اقتصادی کشورها بروز کرده است از این رو، استفاده از علم تحلیل بازار و پیش بینی آینده توسط افراد با دانش برای شرکت های مالی و اقتصادی، اهمیت حیاتی دارد.

 

   خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه مرکزی

20 کیلومتر تسطیح درمسیرخطوط لوله تاسیسات نفتی قم

مسؤول نظارت و نگهداری و تعمیرات سبک و سنگین شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه مرکزی از تسطیح مسیرخطوط 10، 16 و 26 فراورده، در محدوده تاسیسات قم تا پایان حوزه عملیاتی این شرکت  خبر داد.

ابراهیم عراقی نژاد، مسؤول نظارت و نگهداری و تعمیرات سبک و سنگین این منطقه عملیاتی گفت: این عملیات با توجه به اهدافی مانند آزادسازی حریم قانونی خطوط و رفع تعارضات، همچنین ترمیم نقاط آب بردگی و اصلاح تاج خط، در مدت زمان چهار هفته انجام شد.

وی همچنین با بیان اینکه دراین عملیات، واحد ترابری همکاری مستقیمی داشته است، افزود: تسهیل عبور و مرور در مسیر خطوط لوله مزبور از دیگر اهداف انجام عملیات تسطیح است.

به گفته وی این تسطیح مسیر از کیلومتر150خط لوله 26 اینچ آغاز شد و تا کیلومتر170 (پایان حوزه استحفاظی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه مرکزی) ادامه یافت.

عراقی نژاد گفت: با توجه به اینکه خط 26 اینچ فراورده بتازگی تحویل دائم شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه مرکزی شده است، تصریح کرد: حریم این خط لوله انتقال فراورده نفتی، پیش از این عملیات، تسطیح مسیر نشده بود.

 

    شرکت نفت و گاز پارس

پایان پیگرانی هوشمند 10 خط لوله دریایی پارس جنوبی

 10رشته خط لوله دریایی میدان گازی پارس جنوبی به منظور مدیریت یکپارچه، تولید ایمن و پایدار خطوط لوله دریایی این میدان گازی و ارزیابی وضع سلامت خطوط و انتقال مداوم سیال گاز و میعانات گازی از سکو به پالایشگاه پیگرانی هوشمند شدند.

حمیدرضا غفاری، جانشین بازرسی و حفاظت فنی معاونت عملیات و پشتیبانی شرکت نفت وگاز پارس گفت: این پروژه توسط یک پیمانکار داخلی و با مشارکت یک شرکت خارجی اجرا شده است.

وی درباره مزیت های پیگرانی هوشمند خطوط لوله گفت:این روش بازرسی، قابلیت شناسایی عیب های سطوح داخلی و خارجی دیواره خطوط لوله اعم از انواع مختلف شامل خوردگی، ترک و عیب های مکانیکی در کل طول مسیر پیمایش را دارد.

جانشین بازرسی وحفاظت فنی معاونت عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به شرایط ویژه حاکم بر پروژه پیگرانی هوشمند خطوط لوله دریایی میدان گازی پارس جنوبی گفت: این عملیات با توجه به فشردگی برنامه زمان بندی، بازه زمانی تعمیرات اساسی پالایشگاه هاوضرورت انجام به موقع امورپشتیبانی هوایی ودریایی درهرشرایط جوی، همچنین وجود محدودیت زمانی تلاقی با فصول سرد سال و موانع مرتبط با اخذ مجوزهای لازم انجام شده است.

غفاری به عملیات راستی آزمایی و ارزیابی داده های پیگرانی هوشمند اشاره و تصریح کرد: این عملیات شامل انجام حفاری روی خطوط در قسمت خشکی به طول تقریبی 200 متر، پوشش برداری، بررسی و اندازه گیری تعدادی نقاط معیوب مطابق گزارش های دریافتی از پیمانکار، به روش آلتراسونیک آرایه فازی بوده است.

وی اظهارکرد: بانهایی شدن گزارش های فنی برپایه عواملی ازجمله ارزیابی کارآمدی، ناهنجاری های گزارش شده در طول مسیر خطوط لوله، محاسبات فشار ایمن، نرخ خوردگی، همچنین عمر باقی مانده برای هرخط براساس مکانیسم های تخریب خوردگی ومکانیکی مؤثر وفعال بررسی شد واولویت های تعمیراتی نیز برای انجام تعمیرات پیشگیرانه در دستور کار قرار خواهد گرفت.

 غفاری درباره روند امضا و اجرای پیمان پیگرانی هوشمند خطوط لوله دریایی پارس جنوبی، نیز گفت: شرح کارپیمان پیگرانی هوشمند خطوط لوله دریایی، پس از رایزنی ها، مطالعات گسترده و مشاوره باشرکت های بین المللی مطرح دراین زمینه، و متناسب با شرایط مورد نیازعملیاتی برای بررسی وضع داخلی خطوط لوله 32 اینچ حین سرویس ارتباطی بین سکوهای گازی پارس جنوبی و پالایشگاه های متناظر در خشکی، در مدت دو سال تدوین و پس از تأیید کمیته فنی بازرگانی به یک شرکت ایرانی بامشارکت یک شرکت خارجی به عنوان پیمانکار پروژه واگذارشد.

 

پخش فراورده های نفتی منطقه کرمانشاه

ثبت 1313 مورد سوخت رسانی هوایی  در 186 روز

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه کرمانشاه گفت:در نیمه نخست امسال، یکهزار و 313 مورد سوخت رسانی در مرکز سوختگیری هوایی این منطقه عملیاتی انجام شده است.

فریدون یاسمی درباره جزییات سوخت رسانی به هواپیماها در مرکز سوختگیری هواپیمایی کرمانشاه افزود: در بازه زمانی یاد شده، 3 میلیون و700هزار لیتر سوخت برای این تعداد پرواز خطوط هواپیمایی تأمین شده است.

وی گفت: پروازها از فرودگاه بین المللی کرمانشاه به مقاصد عسلویه، شیراز، مشهد، بندرعباس، کیش و تهران انجام شده است.

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی تأکید کرد: مصرف سوخت هوایی(ات تی ک)در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، 42 درصد افزایش داشته است.

مرکز سوختگیری هواپیمایی کرمانشاه وظیفه سوخت رسانی به ناوگان هواپیمایی کشور در فرودگاه بین المللی این استان را به عهده دارد.

 

   شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران

کسب 2 گواهینامه ایزو در مدیریت انرژی و منابع انسانی

شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با انجام اقدام های لازم، موفق به دریافت گواهینامه سیستم مدیریت انرژی بر مبنای ایزو50001 ویرایش2018 و گواهینامه استاندارد ایزو 10015 ویرایش 2019 در مدیریت توسعه منابع انسانی شد.

در این شرکت، تاکنون از مجموع 10شرکت پالایشی موجود، 9پالایشگاه افزون بر استقرار سیستم مدیریت انرژی،گواهینامه ایزو 50001 را از سال های پیش دریافت کرده اند و در آینده ای نزدیک، تغییرات ویرایش جدید نیز پیاده سازی می شود.

شرکت نفت ستاره خلیج فارس نیز در حال برنامه ریزی و انجام فرایندهای لازم برای استقرار و پیاده سازی سیستم مدیریت انرژی است که امید می رود در آینده نزدیک، موفق به دریافت گواهینامه شود.در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، هر 12 منطقه آن موفق به دریافت گواهینامه ایزو 50001 شده اند و در شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران نیز پنج منطقه عملیاتی  این گواهینامه را دریافت کرده اند.عباس عبدلی، رئیس مطالعات و مدیریت انرژی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی گفت: هرچند سهم مصرف انرژی در ساختمان های ستادی شرکت در تهران از مجموع انرژی مصرفی در مجموعه شرکت و شرکت های تابع تنها 0.05 درصد است؛ اما استقرار سیستم مدیریت انرژی باهدف ساختارمند کردن فرایندهای مرتبط مانند مصرف بهینه حامل های انرژی، آگاهی بخشی و فرهنگ سازی به منظور مدیریت انرژی،مدیریت سیستم های سرمایش، گرمایش، روشنایی و ترغیب و ایجاد انگیزه در شرکت های ستادی انجام شد و با برگزاری ممیزی شخص ثالث از سوی شرکت CB بین المللی خوشبختانه مراحل ممیزی با موفقیت سپری شد.اداره آموزش مرکزی مدیریت توسعه منابع انسانی شرکت ملی پالایش و پخش نیز با کسب گواهی استاندارد مدیریت کیفیت آموزش، ایزو10015،نخستین واحد آموزشی وزارت نفت است که این گواهینامه را دریافت کرده و این مهم در میان شرکت های هم تراز،یک گام اساسی روبه جلو به شمار می رود.این پروژه از آبان سال 1399 با برنامه ریزی کارشناسان آموزش مرکزی آغاز شد و مرداد امسال با دریافت این گواهینامه معتبر به نتیجه رسید؛این در حالی است که برای دریافت این استاندارد، 34 مدرک جدید تدوین و 15 مدرک بازنگری شده است.