افتتاح نخستين اورژانس سوختگي   در صنايع نفت منطقه اصفهان  
همزمان با سالروز ولادت حضرت زينب كبري(س) و روز پرستار،  نخستين اورژانس سوختگي پيش بيمارستاني در صنايع نفت منطقه اصفهان، در محل شركت پالايش نفت اصفهان، با حضور مديران اين شركت، رئيس ، معاون سلامت بهداشت و درمان اصفهان و رئيس ستاد طب صنعتي و بهداشت صنعت  نفت اصفهان  و همچنين رئيس مركز سلامت كار پالايشگاه اصفهان به بهره برداري رسيد. در مراسم افتتاحيه، مديرعامل شركت پالايش نفت اصفهان ضمن تبريك به مناسبت روز پرستار از فعاليت اين بزرگواران كه براي خدمت به بيماران از جان و دل تلاش مي كنند، تجليل کرد و  گفت:  شغل پرستاري و همچنين شغل پزشكي عشق و علاقه خاصي مي طلبد و به طور حتم خداوند منان  اجري عظيم  براي  افرادي كه در اين حرفه  مشغول هستند، در نظر گرفته است.لطفعلي چاوشي ضمن  ابراز خرسندي براي بهره برداري ازاين طرح، با اشاره به اينكه، اين مركز نخستين اورژانس سوختگي پيش بيمارستاني در صنايع نفت منطقه اصفهان محسوب مي شود، گفت: اميدواريم  ديگر صنايع نفت استان نيز مبادرت به تعبيه چنين مراكزي کنند. در زمان حوادث ناگهاني،  معين يكديگر باشيم. با اين وجود پالايشگاه از هم اكنون آمادگي خود  را براي ياري و خدمات اضطراري به  صنايع همجوار اعلام مي کند.  عباس اثني عشري، رئيس بهداشت و درمان صنعت  نفت اصفهان نيز  با تاكيد بر ضرورت ساخت  اورژانس سوختگي پيش بيمارستاني تصريح کرد: پالايشگاه اصفهان معضلي  از روند خدمات رساني به همكاران  در بهداشت و درمان را مرتفع کرد كه بسيار قابل تقدير است. در اين مركز براي رسيدگي همزمان به 10 نفر مصدوم، برنامه ريزي شده است. دکتر حسن ترحمي، معاون  سلامت بهداشت و درمان صنعت  نفت اصفهان همچنين طي سخناني با بيان اينكه تا زماني كه همه چيز به خوبي پيش ميرود و مشكلي وجود ندارد ، اوضاع طبيعي به  نظر مي رسد، اما به محض حادثه غيرمترقبه و غير قابل پيش بيني،  نقش مراكزي مانند اورژانس پيش بيمارستاني مشهود مي شود، تصريح کرد:  با توجه به صنعت معظمي  مانند پالايش نفت اصفهان، خوشبختانه ساخت  چنين اورژانسي نشان از تدابير ارزشمند  مديريت پالايشگاه دارد، بنابراين  جا دارد اين حركت بسيار  ارزشمند را به مديريت اين شركت تبريك بگوييم.وي افزود: از آنجايي كه  در ساعات  اوليه سوختگي، به منظور كاهش معضلات ناشي از سوختگي،  بيشترين كارها را مي توان انجام داد، اظهار اميدواري کرد: با تجهيزات مطلوبي كه در اين مركز موجود است، به محض وارد شدن صدمات احتمالي به مصدومين  حادثه آتش سوزي،  با ارائه خدمات سريع اوليه و تا رسيدن وي به بيمارستان ، علائم  و تبعات ناشي از سوختگي به  حداقل ممكن خواهد رسيد. محمد نيازي اصفهاني ،رئيس ستاد طب صنعتي  و بهداشت  صنعت نفت اصفهان نيز ضمن تجليل  ازديدگاه مديريت شركت پالايش نفت اصفهان در جهت اين حركت قابل تقدير، به تشريح فعاليت پرثمر كاركنان خدوم پالايشگاه، ستاد و   اين شركت در  مسير  ساخت  وتجهيز اورژانس پرداخت و گفت: اين مركز داراي دو اتاق مجهز با عناوين «شست و شو» و «پانسمان» است كه مساحت هر كدام از آنها  48 متر مربع است.


راهاندازي سامانه ديسپچينگ انبارهاي نفت براي تکريم کارکنان
مديرعامل شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي گفت: سامانه ديسپچينگ ميترينگ انبارهاي نفت با هدف تکريم کارکنان و هزينه 98 ميليارد ريالي به بهرهبرداري رسيد.
سيدمحمدرضا موسويخواه صبح روز چهارشنبه (18 بهمنماه) در آيين بهرهبرداري رسمي از سامانه ديسپچينگ انبارهاي نفت، با بيان اينکه هدف از اجراي اين طرح، تکريم کارکنان اين شرکت است، توضيح داد: بيش از 1100 مخزن نفت کشور وجود دارد که همه روزه همکاران ما بايد به منظور اندازهگيري فرآورده از پلههاي اين مخازن مرتفع بالا بروند و اين مسئله، فرسودگي روحي و جسمي نيروي انساني را در پي دارد.
وي افزود: مزاياي زيست محيطي، کاهش هزينهها، دقت و جلوگيري از عرضه خارج از شبکه سوخت و...، ديگر اهدف اجراي اين طرح است.
مديرعامل شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي با بيان اينکه هم اکنون 40 انبار کشور به اين سامانه متصل شده است، افزود: 20 انبار ديگر در دو ماه آينده به اين سامانه متصل ميشود.
موسويخواه همچنين با بيان اينکه در مرحله بعد به دنبال سامانه هوش مصنوعي هستيم، افزود: به همين منظور مطالعات و شناسايي شرکتهاي مرتبط با اين موضوع در حال انجام است.
وي با تاکيد بر اينکه همه اطلاعات و آمار شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي شفاف است و انحرافي در آن وجود ندارد، ادامه داد: استفاده از اين سامانه به ما و تمام نهادهاي نظارتي اين امکان را ميدهد که عمليات نقل و انتقال فرآورده را شفافتر انجام دهيم.

ضرورت سامانه ديسپچينگ براي سيانجي
مدير شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي منطقه تهران با بيان اينکه اين سامانه فقط نبايد مختص سوخت مايع باشد، گفت: به نظر من بخش سيانجي نيز به چنين سامانهاي نياز دارد.
ويس کرمي با اشاره به سابقه 13 ساله ايران در صنعت سيانجي گفت: با اين سابقه، 2400 جايگاه عرضه سيانجي در کشور وجود دارد، اين درحالي است که تعداد جايگاههاي عرضه بنزين با سابقهاي بيشتر، حدود 3700 جايگاه است.
به گفته وي، هم اکنون روزانه حدود 21 ميليون مترمکعب سيانجي در کشور مصرف ميشود، بنابراين ضرورت پايش در اين صنعت محسوس است.
ويس کرمي ادامه داد: گرفتن اطلاعات از تک تک 2400 جايگاه سيانجي، تجميع آنها و اقدامهاي بعدي، ضرورت اجراي سامانه ديسپچينگ براي سيانجي را بيش از گذشته نمايان ميسازد.
ويس کرمي با بيان اينکه هماکنون 240 ميليون ليتر انواع فرآورده در کشور توزيع ميشود، تصريح کرد: هر ليتر از اين فرآوردهها حساب و کتاب دارد، بنابراين اجراي سامانه ديسپچينگ بسيار ضروري بود.
وي با اظهار اميدواري به اينکه به زودي بتوان تمام چرخه سوخترساني کشور را به اين سامانه مجهز کرد، افزود: تا زماني که قيمتها واقعي نيست و اختلاف بها وجود دارد و هر روز هم اين اختلاف بيشتر ميشود، اجراي چنين پروژههايي بسيار اهميت دارد. به عنوان مثال هم اکنون هر ليتر گازوئيل 300 تومان يارانهاي و 600 تومان نيمه يارانهاي عرضه ميشود، در حاليکه قيمت فوب اين فرآورده 1700 تومان است.
وي ادامه داد: سيستم ديسپچينگ ميترينگ از عرضه خارج از شبکه سوخت به مقدار زيادي جلوگيري ميکند.
مدير شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي منطقه تهران گفت: اقدام خوبي که در حال انجام است، صدور بارنامه برخط (آنلاين) است و هم اکنون همه بارهايي که از انبارهاي نفت خارج يا به آنها داخل ميشوند، بارنامه رسمي سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي دارند.


جلد نخست کتاب« واکاوي حوادث صنعت نفت» منتشر شد
جلد نخست کتاب واکاوي حوادث صنعت نفت (مديريت دانش تجارب با رويکرد درسآموزي) به کوشش هيئت سوم بدوي رسيدگي به تخلفات اداري کارکنان وزارت نفت -ويژه HSE منتشر شد.
حسن اصيليان، رئيس هيئت سوم بدوي رسيدگي به تخلفات اداري کارمندان وزارت نفت - ويژه HSE گفت: اين هيئت با گردآوري اين مجموعه در نظر دارد با اشتراکگذاري تجربههاي حاصل از حوادثي که در هيئت مطرح و مورد رسيدگي قرار گرفته است، گامي به سوي ارائه هشدارهاي لازم و پيشگيري از بروز حوادث مشابه در صنعت نفت بردارد.
به گفته وي، جلد نخست اين کتاب مشتمل بر چهار فصل «علل وقوع حوادث، بررسي تجزيه و تحليل حوادث ناشي از کار، چند روش براي بررسي حادثه و تجزيه و تحليل حوادث» است. رئيس هيئت سوم بدوي رسيدگي به تخلفات اداري کارمندان وزارت نفت – ويژه HSE با اشاره به تشکيل هيئتهاي رسيدگي به تخلفات اداري  براي رسيدگي به کم کاري و قصور کارکنان دولت افزود: هيئت رسيدگي به تخلفات کارکنان - ويژه HSE به قصور کارکنان در انجام وظايفي که منجر به تهديد سلامت کارکنان، وقوع حادثه يا آسيب به محيط زيست ميشود، رسيدگي ميکنند.
اصيليان تصريح کرد: اين هيئت با تجزيه و تحليل وقايع و حوادث مختلف، علاوه برصدور احکام گوناگون درباره افراد خاطي سعي ميکند جلسات بررسي خود را به کلاس آموزشي تبديل کند تا متخلفان بيش از پيش به وظايف کاري خود آشنا شوند و از بروز وقايع و حوادث جبرانناپذير جلوگيري کنند.رئيس هيئت سوم بدوي رسيدگي به تخلفات اداري کارمندان وزارت نفت – ويژه HSE در ادامه اظهار کرد: در کشور ما نرخ وقوع حوادث شغلي در حال رشد است و هرسال تعداد زيادي حوادث مرگبار در محيطهاي شغلي به وقوع ميپيوندد. در صنعت نفت نيز با توجه به ماهيت ذاتا خطرناک فعاليتها و عمليات کاري، در هر سال حوادث متعددي به وقوع ميپيوندد که پيامدهاي نامطلوبي بر جاي ميگذارد.وي گفت: به وقوع پيوستن حوادث شغلي در محيطهاي کاري و به تبع آن جان باختن يا آسيب ديدن کارکنان به عنوان مهمترين سرمايه هر کشور، افزون بر آثار نامطلوب رواني و اجتماعي که به هيچ عنوان قابل جبران نيست، خسارتهاي اقتصادي قابل توجهي نيز به دنبال خواهد داشت و هزينههاي هنگفتي را به سازمانها تحميل ميکند. اصيليان تصريح کرد: در مسير پيشگيري از اين حوادث و خسارتهاي ناشي از آنها، شناخت علل وقوع اين حوادث اهميت بسياري دارد. شناخت اين علل ميتواند در گسترش برنامههاي پيشگيرانه نظير برنامههاي بازرسي ايمني مبتني بر ريسک مورد استفاده قرار گيرد.وي در پايان اظهار کرد: پيشگيري از حوادث يکي از اهداف اصلي برنامههاي HSE  به شمار ميآيد و براين اساس، درک علل حوادث به راهبردي براي پيشگيري از آنها منجر خواهد شد.


استاندار کهگيلويه و بويراحمد در بازديد از تاسيسات شرکت نفت گچساران:  
نيروي انساني صنعت نفت يک ثروت ملي در کشور است

علي احمدي، استاندار کهگيلويه و بويراحمد، در بازديد از تاسيسات نفتي که به همراه نماينده مردم گچساران و باشت، فرماندار، مديرعامل شرکت بهرهبرداري نفت و گاز گچساران، مسئولان استاني و شهرستاني صورت گرفت، در جمع کارکنان نفت گچساران گفت: نخبگان و متخصصان هر کشور از نگاه ملي، با ارزشترين سرمايههاي انساني محسوب ميشوند، زيرا با حضور اين افراد، توسعه در کشور با کمترين زمان شتاب ميگيرد. صنعت نفت ايران با تکيه بر توانمنديهاي متخصصان داخلي، در مقابله با تحريمهاي اعمال شده عليه اين صنعت ايستاد و سربلند بود.  وي با تبريک به کارکنان صنعت نفت گچساران براي مهار فوران چاه 147 رگ سفيد گفت: نيروي انساني، ارزشمندترين سرمايه شرکت بهرهبرداري نفت و گاز گچساران به شمار ميرود و منابع انساني اين شرکت (دومين توليد کننده نفت در مناطق نفتخيز جنوب با اعتقاد، تعهد و تخصص، پاسخگوي نيازهاي صنعت نفت کشور هستند، ضمن آنکه اين شرکت با بهره مندي از نيروهاي مجرب و کارآمد و تجهيزات لازم، نقش مهمي در اقتصاد کشور را دارد.
وي با بيان اينکه همکاري صنعت نفت در زمينه عمل به مسئوليتهاي اجتماعي در منطقه قابل تقدير است، گفت: وزارت نفت به دليل قدمت و گستردگي حوزه عملياتي، از همان ابتداي کار خود، کمکهايي در قالب خدمات اجتماعي و عمراني به مناطق پيرامون داده است.  استاندار کهگيلويه و بويراحمد با اشاره به سختي کار در صنعت نفت و حفاظت وصيانت کارکنان نفت از تاسيسات گفت: بر خود وظيفه ميدانم به نمايندگي از دولت، از شما تقدير و تشکر کنم.

فکر اساسي براي بازسازي تاسيسات قديمي
در ادامه غلامرضا تاجگردون، رئيس کميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي، نيز با اشاره به نقش صنعت نفت گچساران در منطقه گفت: کارکنان و مديران فني شرکت بهرهبرداري نفت و گاز گچساران و جنوب با چنگ و دندان صنعت نفت را نگه ميدارند و بايد از هم اکنون براي بازسازي تاسيسات قديمي صنعت نفت، فکري اساسي کرد تا در آينده دچار مشکل نشويم. در جريان اين بازديد، هوشنگ صيدالي، مديرعامل شرکت بهرهبرداري نفت و گاز گچساران، نيزگفت: شرکت بهرهبرداري نفت و گاز گچساران پس از شرکت کارون، دومين توليد کننده نفت در جنوب و داراي هفت هزار نيروي انساني است که ما به اين داراييها افتخار ميکنيم.
وي با بيان اينکه روزانه حدود 600 هزار بشکه نفت در اين شرکت توليد ميشود، افزود:با افزايش ظرفيت نمکزدايي تا پايان امسال ،توليد روزانه نفت در اين شرکت به 635 هزار بشکه مي رسد.
 مديرعامل شرکت بهرهبرداري نفت و گاز گچساران ضمن آنکه افزون بر توليد نفت، صادرات نفتا و تزريق گاز را داريم و اگر تزريق گاز را به موقع انجام ندهيم،  توليد نفت ما با مشکل روبه رو خواهد شد. صيدالي در ادامه با اشاره به تحريمهاي کمرشکن گفت: سرپا نگه داشتن اين تاسيسات، کار آساني نيست که اين کار از عهده کارکنان ما برخواهد آمد و اين نشان از آن دارد که عاشقانه دل در گرو اين کشور و نظام دارند.  

افتتاح دو واحد نمکزدايي تا پايان امسال
مديرعامل شرکت بهرهبرداري نفت و گاز گچساران گفت: جديدترين تاسيسات شرکت ما کارخانههاي گاز مايع (ان جي ال ) است و دهه فجر امسال کارخانههاي نمکزدايي گچساران 3 ونمکزدايي بيبي حکيمه 1 به مناسبت دهه فجر تا  پاپان امسال افتتاح مي شود.
صيدالي با اشاره به افتتاح دو واحد نمکزدايي در اين شهرستان گفت: مبلغ 600 ميليارد تومان هزينه ساخت اين دو واحد شده است. وي در ادامه با اشاره به مسئوليتهاي اجتماعي اين شرکت گفت: مسئوليت اجتماعي شرکت نفت و گاز گچساران به دليل قرار گرفتن در چهار استان فارس، خوزستان، کهگيلويه و بويراحمد و بوشهر بسيار زياد است.  صيدالي گفت: بسياري از تاسيسات صنعت نفت در استان کهگيلويه وبويراحمد قرار گرفته است و خدمات بسياري در اين استان از سوي نفت انجام ميشود، ضمن آنکه همزمان ارتباطاتي با استانهاي همجوار در زمينه مسئوليت اجتماعي داريم.   صيدالي ادامه داد: اين شهرستان داراي جوانان با تجربه و ارزشمندي است که اگر در زمينه ورزشي روي آنان کار شود، آينده درخشاني براي اين شهرستان و استان خواهند داشت.  وي گفت: کارکنان اين شرکت همواره در زمينه نظام مشارکت و پيشنهادات در سه سال گذشته مقام برتر را کسب کردهاند.  صيدالي افزود: زميني نزديکي فرودگاه داريم که اگر به سند صنعت نفت برگردد، در زمينه ساخت پايانه وتوسعه فرودگاه اقدام خواهيم کرد.


تنديس برنزين هشتمين جشنواره ملي نظام پيشنهادها به شركت نفت و گاز گچساران اهدا شد
پيشتازي گچساراني ها درتحقق اهداف اقتصاد مقاومتي

دبير اجرايي نظام مشارکت شرکت بهرهبرداري نفت و گاز گچساران از اهداي تنديس برنزين هشتمين جشنواره ملي نظام پيشنهادها به شرکت بهرهبرداري نفت و گاز گچساران خبر داد.
علي نارکي با بيان اينکه شرکت بهرهبرداري نفت و گاز گچساران در مسير تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي و به منظور ارتقاي خدمت، رفع مشکلات سازمان، کاهش هزينهها، ايجاد هم افزايي، انگيزه و اعتماد به نفس و بهبود مستمر امور در نظام مشارکت و پيشنهادات پيشتاز بوده است، گفت: دستاوردهاي بزرگ اين شرکت در مسير نظام مشارکت و پيشنهادات با همکاري و حمايت مديرعامل، مديران و کارکنان محقق شده است. دبير اجرايي نظام مشارکت شرکت بهرهبرداري نفت و گاز گچساران تصريح کرد: نظام مشارکت و پيشنهادات کارکنان در اين شرکت از سال 1380 کار خود را آغاز کرده و تا امروز بيش از 50 هزار پيشنهاد از سوي کارکنان به اين دبيرخانه ارسال شده است. نارکي با اشاره به آمار بالاي پيشنهادات کارکنان در سطح اين شرکت گفت: ارائه پيشنهادات از سوي کارکنان نشان از همکاري و مشارکت خوب کارکنان شرکت بهرهبرداري نفت و گاز گچساران دارد. وي با اشاره به حضور شرکت بهرهبرداري نفت و گاز گچساران در جشنواره ملي چهاردهمين همايش و هشتمين جشنواره ملي نظام پيشنهادها که 8و9 بهمن امسال در جهاد دانشگاهي تهران برگزار شد، گفت: در اين جشنواره ملي، شرکت بهرهبرداري نفت و گاز گچساران موفق به دريافت تنديس برنزين شد. نارکي افزود: لوح تقدير مدير حامي، به نعمت الله اسدي، مدير عمليات اين شرکت و لوح تقدير به عنوان پيشنهاد برتر ملي به علي رضا فاتحي و رضا معيني زاده و لوح تقدير ارزيابان برتر به جشيره نژاد و خانم معصومي اهدا شد.


11 حلقه چاه توسعه‎اي در نفت و گاز کارون راه‎اندازي شد
11 حلقه چاه توسعهاي با ظرفيت توليد بيش از 8 هزار بشکه نفت، در 10 ماه گذشته در شرکت بهرهبرداري نفت و گاز کارون راهاندازي شد.
شرکت بهرهبرداري نفت و گاز کارون در 10 ماه گذشته با راهاندازي چاههاي توسعهاي و تعميري و انجام اقدامهاي ترميمي روي چاهها، در مسير تحقق برنامههاي توليدي اين شرکت گام برداشته است که به اين منظور، 11 حلقه چاه توسعهاي با توليد روزانه 8 هزار و 110 بشکه و 24 حلقه چاه تعميري با توليد 36 هزار بشکه در روز راهاندازي شده و اقدامات ترميمي روي 179 حلقه چاه صورت گرفته که استحصال روزانه 6 هزار و 690 بشکه نفت خام را به دنبال داشته است.
محسن دهانزاده، مديرعامل شرکت نفت و گاز کارون ضمن تشريح عملکرد 10 ماه اخير اين شرکت، ادامه داد: در اين مدت در 96 عمليات مهندسي از دستگاه سيار فرآورش نفت استفاده شد که افزون بر جلوگيري از آلودگيهاي محيط زيستي، از سوزانده شدن حدود 77 هزار بشکه نفت پيشگيري شد.
بر اساس اعلام شرکت ملي نفت ايران، شرکت بهرهبرداري نفت و گاز کارون با مرکزيت اهواز مسئوليت راهبري و توليد صيانتي نفت، گاز و مايعات گازي را با توليد روزانه بيش از يک ميليون و 30 هزار بشکه نفت خام به عهده دارد که نيمي از نفت توليدي اين شرکت به پالايشگاههاي آبادان و تهران و مابقي به مقصد پايانه صادراتي خارک ارسال ميشود. اين شرکت يکي از تأمينکنندگان اصلي خوراک صنايع پتروشيمي ماهشهر و بندرامام است.


شيرينسازي بيش از يک ميليارد مترمکعب گاز در پالايشگاه ايلام
شرکت پالايش گاز ايلام با حفظ توليد پايدار تا پايان دي ماه امسال، بيش از يک ميليارد مترمکعب گاز تصفيه شده به خط سراسري گاز ارسال کرد.
شهريار داريپور، مديرعامل شرکت پالايش گاز ايلام اظهار کرد: افزون بر گاز تصفيه شده در اين شرکت در 10 ماه امسال، يک هزار و 230 بشکه ميعانات گازي توليد و با توجه به راهاندازي نشدن پتروشيمي ايلام، به ساير مبادي مصرف ارسال شد.
وي ميزان گوگرد توليدي در اين مدت را بيش از 46 هزار تن اعلام کرد که در کارخانه دانهبندي گوگرد به صورت گوگرد پاستيلي توليد ميشود و در بازارهاي داخلي و خارجي به فروش ميرسد.
به گفته مديرعامل شرکت پالايش گاز ايلام، مقدار فروش گوگرد اين شرکت از ابتداي امسال تا پايان ديماه، بيش از 48 هزار تن بود.
داريپور افزود: ميزان توليد گاز مايع خام در اين مدت 18 هزار و 720 تن بوده که با توجه به دريافت نشدن از سوي پتروشيمي ايلام، بيشتر آن با هماهنگيهاي صورت گرفته به پالايشگاه چهارم مجتمع گازي پارس جنوبي ارسال شد و مقدار کمي هم در بورس انرژي به فروش رسيد.