نگاهی به بخشی از فعالیت های یک ساله شركت ملي مناطق نفت خیز جنوب در آستانه برگزاری نهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت
پيشگام در توليد صيانتي
 همگام با توسعه پايدار

از شهریور 95 تا شهریور 96 مناطق نفت خیز جنوب  چه دستاوردهایی   داشته است؟
شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب به عنوان بزرگ ترين شركت توليدكننده نفت خام كشور، جايگاه ويژه اي در تامين انرژي و گردش اقتصاد كشور دارد.
 وجود صدها پروژه فعال در اين شركت، علاوه بر ايجاد فرصت هاي كسب و كار و رونق اقتصادي استان هاي حوزه نفت خیز واقع در حوزه فعاليت، نقش مهمي در تحقق اهداف عالي نظام در زمينه پيشرفت و تعالي كشور و دستيابي به اهداف برنامه هاي توسعه دارد.
 نگاهي به عملكرد موفق شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب در يك سال گذشته، بيانگر عزم و اراده و همت و پشتكار مجموعه مديريت و كاركنان اين شركت براي افزايش و استمرار توليد و دستيابي به اهداف و برنامه هاي از پيش تعيين شده منطبق با برنامه ابلاغي از سوي شركت ملي نفت ايران است. آنچه در پي مي آيد، مهمترين سرفصل ها و عناوين دستاوردهاي اين شركت از هفته دولت 1395 تا هفته دولت 1396 است:
استمرار توليد نفت خام در مرز 3 ميليون بشكه در روز
 در يك سال گذشته با استمرار توليد حدود 3 ميليون بشكه اي، به طور ميانگين، نزديك به 100 درصد برنامه هاي توليد نفت و گاز شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب محقق شد. اين شركت حدود 83 درصد نفت و 16 درصد گاز كشور را توليد مي كند و تامين خوراك پالایشگاه ها و بخش اعظم واحدهاي پتروشيمي را عهده دار است.

 راه اندازي واحد نمك زدايي هفتكل و نفت سفيد
 واحد45 هزار بشكه اي  هفتكل و نفت سفيد به منظور کیفیت افزایی و فراورش نفت نمکی میادین هفتکل و نفت سفید احداث و در سال 1396 راه اندازی شد.  با راه اندازی این واحد، مجتمع جدید فرآورش نفت خام هفتکل و تکمیل واحد در حال احداث بهره برداری نفت سفید، تاسیسات قدیمی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان با تاسیسات جدید جایگزین می شوند.

 راه اندازي واحد نمکزدایی شماره3 گچساران
 واحد نمکزدایی شماره3 گچساران با ظرفيت ۱۱۰ هزار بشکه در روز راه اندازی شد. هدف از احداث اين كارخانه، افزایش ظرفیت فراورش نفت نمکی ميدان گچساران است؛  هیتر، دیسالتر، مخازن تحت فشار، کوره های پیش گرمکن نفت غیر مستقیم و ساختمان ها و تاسیسات جانبی، از مهم ترین تجهیزات این کارخانه محسوب می شود.

اجرای طرح فرازآوری طبیعی با گاز، براي اولين بار در كشور
   شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اجرای طرح فرازآوری طبیعی با گاز، امکان برداشت نفت خام از چاه رگ سفید ٩٩ را فراهم کرد.  با اجرای طرح فراز آوری طبیعی با گازكه براي اولين بار در كشور اجرا شده  است،  چاه رگ سفید ٩٩ که به دلیل افت طبیعی امکان برداشت طبیعی نفت از آن میسر نبود، به تولید رسید و با اجرای این روش علمی و فنی، امکان تولید روزانه ٢ هزار بشکه نفت از آن فراهم شد. پس از اين موفقيت، برنامه ریزی لازم برای ١٢ حلقه چاه دیگر در ميدان رگ سفید  به منظور دستیابی به تولید ١٧ هزار بشکه در دستور كار قرار گرفت. اين طرح همچنين روی میدان هایی که دارای شرایط مناسب هستند، اجرا خواهد شد.

 طراحي نرم افزار بومي« تحليل خواص سنگ مخزن» در مناطق نفت خيز جنوب
 با تلاش كارشناسان سيستم هاي مهندسي مخازن شركت ملي مناطق نفت خیز جنوب، نرم افزار تخصصي «تحليل خواص سنگ مخزن» (ROCSEL ) طراحي و تهيه شد. مراحل توسعه اين نرم افزار در گروه برنامه نويسي اداره سيستم هاي مهندسي مخازن معاونت مهندسي نفت در مديريت امور فني انجام شد. به اين منظور ابتدا فاز طراحي الگوريتم ها و روش كار نرم افزار و پس از آن فاز برنامه نويسي و توسعه كد نرم افزار صورت گرفت.

 افزايش ظرفيت انتقال و فراورش نفت و كاهش گازسوزي در شركت نفت و گاز كارون
 با اجراي چند اصلاحيه فرآورشي در شركت بهره برداری نفت و گاز كارون، ظرفيت فرآورش و انتقال نفت نمكي ميدان بنگستان منصوري به مجموعه شماره یک اهواز افزايش و ميزان گازسوزي در حومه اهواز كاهش يافت. اين طرح به منظور تفكيك كامل گاز از نفت نمكي بنگستان منصوري در مبدأ و سپس انتقال آن به نمكزدايي شماره يك اهواز در كوتاه ترين زمان و با استفاده از امكانات ومنابع موجود درشركت كارون، برنامه ريزي و انجام شد. در نتيجه اجراي اين طرح، ظرفيت انتقال نفت به حدود 45 هزار بشكه در روز افزايش و ميزان گازسوزي در واحد بهره برداری شماره يك اهواز در مجاورت كلانشهر اهواز كاهش يافت.
 
 برگزاري هشتمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان
هشتمین نمايشگاه تخصصي ساخت تجهيزات صنعت نفت خوزستان با حضور 250 شرکت سازنده و دانش بنیان داخلی به مدت 4 روز در آبان ماه 1395 در محل دائمی نمایشگاه بین المللی  استان خوزستان در اهواز برپا شد. رونمایی از تجهیزات ساخت داخل، انعقاد قرارداد با سازندگان داخلی و برگزاری سمینارهای تخصصی، از رویدادهای این نمایشگاه بود.

 رونمايي از 7 كالاي راهبردی صنعت نفت
 به همت شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب  7 كالاي راهبردي صنعت نفت بومي سازي و در آبان ماه 1395 رونمایی شد.  اين تجهیزات شامل دستگاه فوران گير چرخشي مدل شيفر، پمپ هاي فرآيندي،flame tube توربين گازي رستون، پمپ تراک سیمان کابین دار، پکیج پمپاژ تزریق پساب کارخانجات استحصال نفت، رتور كمپرسور اليوت و روتور توربين نيروي  GEC است.

افزايش ظرفيت جمع آوري 5/8 میلیون فوت مکعب گاز همراه نفت در مارون
 ظرفيت جمع آوري گازهاي همراه نفت در شركت بهره برداری نفت و گاز مارون به ميزان 8 ميليون و 500 هزار فوت مكعب در روز افزايش يافت. ظرفيت دريافت گازهاي همراه نفت در كارخانه گاز و گاز مايع شماره 400 با هدف جمع آوري و دريافت بخشی از گازهاي مازاد در حال مشعل مرحله دوم شركت بهره برداری نفت و گاز مارون و جلوگيري از گازسوزي به ميزان 8 ميليون و 500 هزار فوت مكعب در روز آزادسازی شد.

 نوسازي ناوگان ترابري
 مناطق نفت خيز جنوب
 با هدف افزايش بهره وري و كاهش هزينه ها و تاخيرها و كنترل آلاينده هاي زيستي، با خريد 240 دستگاه انواع ماشين آلات و خودروهاي سبك و سنگين، ، ناوگان ترابري مناطق نفت خيز جنوب نوسازي شد. همچنين با هدف افزايش سطح كيفي خدمات حمل و نقل و افزايش رضايت  مندي مشتريان، تجهيزات كارگاهي مديريت ترابري در بخش خطوط معاينه فني سبك و سنگين و دستگاه تست ترمز سنگين ارتقا یافت و نوسازي شد.  ارتقا و رفع نقايص موجود در تريلر هاي حامل دكل هاي 101 و 106، بازسازي و راه اندازي دستگاه  هات تپ 2400