مدیر بخش خاورمیانه توتال:
سیاست آمریکا داخلی است توتال به تعهدها پایبند است

مدیربخش خاورمیانه توتال، سیاست آمریکا در بحث برجام را موضوع داخلی آن کشور دانست و گفت: توتال به قوانین بین المللی و به تعهدهای خود پایبند است.
پس از سخنان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا درباره برجام و تحریم دوباره ایران، بسیاری عنوان کردند توتال که تیرماه امسال برای توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی با ایران قرارداد همکاری امضا کرده بود، از ایران می رود و این قرارداد را اجرایی نمی کند؛ موضوعی که مدیر منطقه خاورمیانه و آفریقای شمال در بخش اکتشاف و تولید شرکت توتال آن را رد کرد و گفت: سیاست آمریکا در بحث برجام، موضوع داخلی آن کشور و توتال به قوانین بین المللی پایبند است و به تعهدهای خود ادامه می دهد.
استفان میشل، پاسخگوی پرسش های خبرنگاران ایرانی در پاریس تاکید کرد: برجام همچنان پابرجاست و ما به فعالیت خود در ایران ادامه می دهیم.  وی درباره اقدام های توتال به عنوان رهبر کنسرسیوم توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی از زمان امضای این قرارداد، اظهار کرد: تاکنون تیم خود را برای انجام پروژه آماده کرده است و تقاضای همکاری برای آغاز کار (با شرکت های ایرانی) را نیز فرستاده ایم.
به گفته میشل، بر اساس برنامه تعریف شده، از اواخر سال ۲۰۱۷ یا اوایل سال آینده میلادی، کار اجرایی را در فاز ۱۱ کلید می زنیم.
۳۰ بار برای نهایی کردن قرارداد توسعه فاز ۱۱ ایران رفتم
مدیر منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی در بخش اکتشاف و تولید شرکت توتال، درباره اخبار منتشر شده مبنی بر این که توتال سرعت اجرای طرح را به دلیل فشار آمریکا کاهش داده است،  پاسخ داد: از سال ۲۰۱۴ که در این مسئولیت فعالیت می کنم، برای نهایی کردن توسعه فاز ۱۱، ۳۰ بار به ایران رفته ام، ما سرعت فعالیت خود در ایران را طبق برنامه انجام می دهیم و مباحث سیاسی در این زمینه پیش از این نیز بارها مطرح شده است.
مدیر منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی توتال تصریح کرد: قوانین همه موارد را مشخص کرده است و ما نیز، همچنان طبق آن به فعالیت خود ادامه می دهیم.

توانمندی بالای شرکت های ایرانی
میشل در ادامه درباره استفاده از شرکت های ایرانی در طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی اظهار کرد: به دنبال همکاری با چند شرکت فعال ایرانی در این پروژه هستیم، برنامه ما، اجرای پروژه با بهترین کیفیت و کمترین هزینه است؛  بنابراین شرکت های خوب ایرانی نیز در این پروژه همکار ما خواهند بود.
وی به توانمندی شرکت های نفتی ایران اشاره کرد و گفت: بررسی بخش های مختلف صنعت نفت ایران نشان داد، شرکت هایی توانسته اند کارها را با کیفیت خوبی انجام دهند. با توجه به این توانمندی، ما برای همکاری با آنها،  پیشنهادهایی ارائه کرده ایم.
مدیر ارشد توتال از نام بردن شرکت های ایرانی به دلیل این که هنوز قرارداد با آنها نهایی نشده است، خودداری کرد و افزود: با چهار تا پنج شرکت در این طرح همکاری خواهیم داشت.

به صنعت پتروشیمی ایران علاقه مندیم
میشل با بیان این که اجرای این پروژه،  راه را برای انجام فعالیت های دیگر در ایران هموار می کند، افزود: علاقه مندیم در بخش پتروشیمی ایران نیز فعالیت کنیم و اکنون گفت وگو در این زمینه با مقام های ذیربط ایران در جریان و البته زمان بر است، اما برای ۲ طرف ارزش دارد تا به نتیجه برسد.
 وی درباره چگونگی فعالیت در صنعت پتروشیمی ایران با توجه به امضای تفاهم نامه توتال با شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: قرار است در تولید «پلی اتیلن» و «اتان کراکر» همکاری داشته باشیم.
مدیر ارشد توتال، درباره حضور در مناقصه میدان نفتی آزادگان و رقابت با شرکت های بزرگی مانند شل و اینپکس ژاپن نیز پاسخ داد:  با توجه به آغاز فعالیت شرکت های خارجی در ایران،  تمایل برای فعالیت در میدان نفتی آزادگان نیز بیشتر شده و به دلیل حضور رقبا، نمی توانم از برنامه های توتال برای حضور در این میدان مطلبی بگویم.

حضور توتال در بخش قطری لایه نفتی، لطمه ای به ۲ کشور نمی زند
مدیر منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی در بخش اکتشاف و تولید شرکت توتال در واکنش به پرسشی درباره حضور این شرکت در لایه نفتی پارس جنوبی با توجه به این که  شرکت دانمارکی مرسک علاقه مند به توسعه این میدان بود و این شرکت از سوی  توتال خریداری شده است، اظهار کرد: ما نیز این مورد را دنبال می کنیم اما به دلیل این که هنوز قرارداد نهایی نشده است،  اجازه صحبت درباره آن را نداریم.
وی با اشاره به این که مرسک پیشنهادهای خوبی برای توسعه لایه نفتی پارس جنوبی به ایران داده بود، ادامه داد: نهایی شدن این قرارداد چند ماه زمان خواهد برد و اکنون نمی توان از جزئیات روند مذاکرات صحبت کرد.
میشل در پاسخ به برخی نگرانی ها درباره این که با توجه به حضور توتال در بخش قطری لایه نفتی پارس جنوبی،  مبادا اطلاعات بخش ایران به قطر منتقل شود؛ اظهار کرد:  این مسئله حضور در بخش قطری، نمی تواند به هیچ کدام از طرفین لطمه و خسارتی وارد کند.

روزانه ۱۶۰ هزار بشکه نفت از ایران  می خریم
مدیر ارشد توتال با بیان این که همکاری توتال پس از برجام با ایران سرعت گرفته است، درباره خرید نفت از ایران هم اظهار کرد: از سال ۲۰۱۶ واردات نفت خام از ایران به روزانه ۱۶۰ هزار بشکه رسیده است.
وی درباره تمایل به همکاری در بخش های پایین دستی صنعت نفت گفت: ایران بازار بزرگی است، اما اکنون قصدی برای همکاری در این بخش نداریم و تقاضایی از ما نیز نشده است.
میشل یادآور شد: با توجه به این که  ایران کشوری بزرگ به شمار می آید و بخش صنعتی گسترده، دانش بالا، جوانانی توانمند و درخشان دارد؛ برای ما نیز مهم است که با افراد توانمند همکاری و کار کنیم. این ویژگی ها در ایران،  پایه مستحکمی برای امضای قراردادهای خوب و با ارزش بالاست.
مدیر منطقه خاورمیانه و آفریقای شمال در بخش اکتشاف و تولید شرکت توتال تاکید کرد: ایران بازار بزرگی در صنعت نفت و گاز است که باید برنامه بلندمدت داشت و زمان کافی برای آن در نظر گرفت.

 


خودکفایی ۸۰ درصدی ایران در ساخت تجهیزات جایگاه های سی ان جی
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با اشاره به گام های مثبت در طرح توسعه جایگاه های عرضه سی ان جی، گفت: خوشبختانه در بخش تامین تجهیزات جایگاه های عرضه سی ان جی به میزان ۸۰ درصد به خودکفایی رسیده ایم.
منصور ریاحی با تبریک انتصاب علیرضا صادق آبادی به عنوان مدیرعامل جدید شرکت ملی پالایش و پخش گفت: تغییر در مجموعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با هدف انبساط کاری و پویایی مجموعه و سرانجام، پیشرفت سازمان انجام شده است.
وی با اشاره به وظایف مهم شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اظهار کرد: با توجه به اهداف تببین شده و همچنین وظایف جدیدی که وزیر نفت برای شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در باره شرکت های زنجیره ای توزیع سوخت (برند)، حق العمل کاری، احداث جایگاه های کوچک و سوخت رسانی سیار مشخص کرده، این شرکت برنامه های راهبردی خود را پیاده سازی کرده است.
این مقام مسئول با اشاره به گفته وزیر نفت در همایش مدیران در سال ۹۵ گفت: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در سال ۹۵ سال سختی را پشت سر گذاشته که باتوجه به برنامه ریزی خوب و به موقع، توانست مدیریت بحران کند و سوخت رسانی بدون وقفه را در کشور انجام دهد.
ریاحی همچنین به بخشی دیگر سخنان وزیر نفت در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی اشاره کرد و این شرکت را حامی وزارت نفت در مسائل راهبردی دانست.
وی در ادامه به توانایی کارشناسان این شرکت در پیشبرد اهداف اشاره و اظهار کرد: در مجموعه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی فعل خواستن را صرف کردیم و توانستیم کارهای بزرگ را اجرایی کنیم.
وی با اشاره به ذخیره سازی مطلوب فرآورده های نفتی تصریح کرد: باتوجه به پروژه های انجام شده در انبارهای نفت شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، حدود ۱۲ میلیارد لیتر فرآورده های نفتی را ذخیره سازی کردیم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با اشاره به پروژه و طرح های انجام شده در واحد مهندسی شرکت، گفت: طرح های کهاب و دیسپچینگ، بخشی از اقدامات مطلوب این شرکت در زمینه بازیافت و کنترل از راه دور فرآورده بوده است.
وی در باره طرح کهاب گفت: این طرح نخستین بار در انبار نفت اصفهان راه اندازی شد که در پنج ماه، نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر بازیافت بخار بنزین داشتیم.
ریاحی با اشاره به برنامه پنجم توسعه کشور گفت: در این برنامه مجموعه وزارت نفت مکلف شد سامانه کنترل یکپارچه اطلاعات را پیاده سازی کند.
این مقام مسئول افزود: طرح دیسپچینگ همسو با طرح جامع وزارت نفت از سال ۸۹ در دستور کار شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی قرار گرفت و در این زمینه پیشرفت مطلوبی را در سطح انبارهای نفت و جایگاه های عرضه سوخت داشته ایم.
ریاحی یکی از دستاوردهای شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی را طرح گاز طبیعی فشرده (CNG) دانست و افزود: با پیاده سازی این طرح از سال ۸۴ رقمی حدود ۵۴ میلیارد مترمکعب گاز توزیع شده که این میزان، جایگزین مصرف بنزین شده و صرفه جویی ارزی خیره کننده ای در زمینه واردات بنزین داشته است.
وی تصریح کرد: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی حدود دو هزار و ۴۰۰ جایگاه سی ان جی راه اندازی کرده و سعی برآن داریم تا با تحریک تقاضا این طرح را توسعه دهیم و از این ظرفیت استفاده کنیم.
این مقام مسئول از خودکفایی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در بخش هایی از این طرح خبر داد و گفت: گام های مثبتی در این طرح برداشته شده که خوشبختانه در بخش تجهیزات جایگاه ۸۰ درصد به خودکفایی رسیدیم.
ریاحی سامانه هوشمند سوخت را یکی از پروژه های ملی و اقدام های مثبت این شرکت نام برد و گفت: این پروژه در دوران تحریم کشور نقش پررنگی را ایفا کرده است.
وی اظهار کرد: از زمان اجرای طرح پیمایش، روزانه ۹ میلیون لیتر نفت گاز صرفه جویی داشته ایم که این مهم به دست توانمند کارشناسان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش در باره طرح برند نیز گفت: این پروژه با دستور وزیر نفت به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی واگذار شد که این شرکت در حوزه شناسایی شرکت های صاحب صلاحیت (برند)، توسعه و احداث جایگاه های کوچک و تک سکو و برند سازی شرکت های حمل و نقل اقدام هایی را دستور کار دارد.
حق العمل کاری، برند سازی مراکز سوختگیری هواپیمایی، سوخت رسانی در اربعین حسینی، از دیگر مباحثی بود که ازسوی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به طور کامل در این نشست تشریح شد.

 

تغییر و اصلاح فرآیندهای مالی شرکت ملی پخش در دستور کار قرار گرفت
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی بر انضباط، تغییر و اصلاح فرآیندهای مالی تاکید کرد.
علیرضا صادق آبادی ۲۹ مهرماه در نخستین نشست با اعضای هیئت مدیره شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی بر بهبود وضع موجود از طریق اجرای برنامه های کوتاه مدت تاکید و تصریح کرد: نظم بخشی به وضع مالی به  منظور  جلوگیری از خروج منابع مالی و کاهش آن باید در دستور کار قرار گیرد.وی بر تشکیل اتاق فکر برای تعریف فرآیندهای مناسبت در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی نیز تاکید کرد و افزود: ایجاد یکپارچگی و هماهنگی بین این شرکت، خطوط لوله و مخابرات نفت و برنامه ریزی برای تامین به موقع فرآورده ها باید در برنامه کاری شرکت قرار گیرد.صادق آبادی همچنین از نیروی انسانی به عنوان ثروت سازمانی نام برد و گفت: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی همیشه در مواقع اضطرار وارد عرصه شده و به نحو مطلوبی نیز از عهده کار برآمده است که این نشان از وجود نیروهای زبده و کارآمد دارد.وی با بیان این که تقسیم بندی افراد و تعریف کار باید بر اساس حجم عملیاتی باشد، اظهار کرد: تقسیم بندی ها باید بر اساس حجم عملیات در تولید، صادرات، واردات و نوع همکاری انجام شود تا بتوانیم به بهره وری لازم دست یابیم.
وی از شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به عنوان یک شرکت اصلی و بزرگ یاد کرد و گفت: این شرکت، گردش مالی بالایی دارد و اگر در عملیات آن اختلالی ایجاد شود، هم بر درآمد شرکت ملی پالایش و پخش و هم در فرایند توزیع سوخت تاثیرگذار خواهد بود؛ بنابراین  بهره وری این شرکت به تولید ثروت بیشتر خواهد انجامید. صادق آبادی  با بیان این که افزایش درآمد و کاهش هزینه که با وجود سرمایه های انسانی محقق می شود، جزء برنامه های ماست، ادامه داد: این وظیفه ماست که محیط کاری مناسب ایجاد کنیم و با نظم و انضباط مالی هزینه ها را کاهش و درآمدها را افزایش دهیم.

 


با حکم صادق آبادی
معاون مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی منصوب شد

معاون وزیر نفت در حکمی معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران را منصوب کرد.
در حکم علیرضا صادق آبادی به ناصر بابایی آمده است: نظر به تعهد، تخصص و تجربه جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان معاون مدیرعامل این شرکت منصوب می شوید.
امید است با استعانت از خداوند متعال و عزم جدی در انجام وظایف محوله همواره موفق باشید.
فرصت را مغتنم شمرده از خدمات جناب آقای شاهرخ خسروانی در دوران تصدی در این سمت تشکر و قدردانی می نمایم.
ناصر بابایی، پیش از این مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران بوده است.


معاون سازمان حفاظت محیط زیست:
کیفیت سوخت توزیعی تهران استاندارد است

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: کیفیت سوخت کلان شهرهایی همچون تهران، البرز و شیراز از سال ۹۲ تا ۹۶ بسیار بهبود یافته است و استاندارد لازم را دارد.مسعود تجریشی روز دوشنبه (یکم آبان ماه) با بیان این که یکی از مولفه های داشتن هوای پاک، سوخت مناسب است، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست به صورت نمونه در جایگاه های عرضه سوخت آزمایش هایی انجام داده است که با دستور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز مقرر شد این نمونه برداری ها هفتگی انجام شود.وی ادامه داد: کیفیت سوخت بسیاری از کلان شهرها از جمله تهران، البرز و شیراز مطلوب بوده و از استاندارد لازم را داراست.معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که وزارت نفت به موضوع توزیع سوخت با کیفیت توجه ویژه ای داشته است، تصریح کرد: اگر در زمستان که با وارونگی هوا روبه رو هستیم، سوخت گاز نیروگاه ها تامین شود، مشکلات در این فصل برطرف خواهد شد، البته در مکاتبه ای که با وزیر نفت داشتیم وی قول مساعد داد تا نیروگاه ها در زمستان از مازوت استفاده نکنند.تجریشی با بیان این که بر اساس پیش بینی ها امسال زمستان سردی پیش رو خواهیم داشت، گفت: برای صرفه جویی در مصرف انرژی به ویژه گاز طبیعی به همراهی مردم نیازمندیم، اگر همه ما تنها یک یا ۲ درجه هوای محل کار یا سکونت خود را کاهش دهیم، نیروگاه های کشور نیازی به سوزاندن  مازوت نخواهند داشت.