تکلیف بازار نفت را یک دولت  یا یک شخص مشخص نمی کند
وزیر نفت، اظهارات ترامپ درباره ایران را بر بازار نفت بی تاثیر دانست و گفت: افراد زیادی درباره بازار نفت موضع می گیرند و این گونه نیست که یک نفر یا یک دولت، تکلیف بازار نفت را روشن کند. بیژن زنگنه که در نشست فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی حضور یافته بود، درباره محور نشست مشترک با اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی توضیح داد: در این نشست، در باره آثار سخنان ترامپ بر بازار جهانی نفت، مباحثی مطرح و بررسی شد.وی با بیان این که بازار نفت صحبت های ترامپ را نشنید، تصریح کرد: اگر تهدیدهایی که رئیس جمهوری آمریکا در باره ایران مطرح کرد، بخواهد عملی شود، به این معناست که قیمت نفت به شدت افزایش می یابد، این در حالی است که در یک هفته گذشته، هیچ تغییر ویژه ای در بازار نفت ایجاد نشده است.وزیر نفت یادآور شد: بازیگران متعددی بر اساس منافع اقتصادی و تحلیل از وضع عرضه و تقاضا، سرنوشت بازار نفت را تعیین می کنند.به گفته زنگنه، اگر میزان کلانی از عرضه از بازار نفت حذف شود، قیمت نفت با افزایش قابل توجهی روبه رو می شود.وزیر نفت با بیان این که اظهارات ترامپ در بازار نفت جدی گرفته نشده است، درباره دریافت پول حاصل از فروش نفت هم اظهار کرد: مشتریان نفتی ایران، بدهی در ازای خرید نفت از ایران ندارند؛ البته مشکلاتی در باره جابه جایی درآمدهای حاصل از فروش نفت وجود دارد که برای حل آن درصددیم بخشی از بازارهای خود را از اروپا به آسیا تغییر دهیم.


اقتصاد ایران با کاهش اتکا به نفت مقاوم  می شود
معاون اول رئیس جمهوری با بیان  اینکه امسال ۲ برابر ارزش درآمدهای نفتی توانسته ایم درآمد صادرات غیرنفتی داشته باشیم، افزود: اقتصاد کشور با افزایش صادرات غیرنفتی و کاهش اتکا به نفت مقاوم می شود.
اسحاق جهانگیری که در مراسم روز ملی صادرات سخن می گفت، افزود: اگر بخواهیم اقتصاد کشور را از اتکا به درآمد نفت کاهش داده و درآمدهای متنوعی را به آن وارد کنیم، آن درآمدی که می تواند جایگزین درآمد نفتی شده و اقتصاد را به سرمنزل مقصود برساند، درآمد حاصل از صادرات غیرنفتی و کالاهایی است که با کیفیت بالا در داخل کشور تولید می شود.
وی افزود: باید درآمدهای اقتصادی متنوع و صادرات غیرنفتی را گسترش دهیم تا اقتصاد ما در برابر نوسان های ناشی از فشارهای بین المللی مقاوم شود.
جهانگیری با اشاره به ضرورت تقدیر و قدردانی از کسانی که در مسیر دشوار اقتصاد کشور و همسو با بهبود وضع اقتصادی تلاش کرده اند، تصریح کرد: با تلاش فعالان اقتصادی، میزان صادرات غیرنفتی امسال حدود ۴۷ میلیارد دلار است که امیدواریم این رقم تا پایان سال به ۵۰ میلیارد دلار برسد.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که امسال ۲ برابر ارزش درآمدهای نفتی، توانسته ایم درآمد صادرات غیرنفتی داشته باشیم، عنوان کرد: توسعه فعالیت های بخش خصوصی و فعالان اقتصادی نقش مهمی در ایجاد اشتغال و رفع بیکاری در کشور داشته، به طوری که امروز در کشور حدود ۲۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مشغول به کار هستند و بخش عمده ای از این اشتغال از سوی فعالان اقتصادی ایجاد شده است.


تصویب آیین نامه صرفه جویی مصرف انرژی در ساختمان ها
جلسه روز یکشنبه (30 مهر) هیئت دولت به ریاست اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد و در آن  آیین نامه اجرایی صرفه جویی مصرف انرژی در ساختمان ها به تصویب رسید.
هیئت وزیران با هدف صرفه جویی مصرف انرژی در ساختمان ها از طریق جهت گیری به سوی ساختمان سبز و ارتقای بهره وری انرژی و کاهش آلاینده های زیست محیطی، آیین نامه اجرایی صرفه جویی مصرف انرژی در ساختمان ها را تصویب کرد.
به موجب این آیین نامه، وزارت راه و شهرسازی موظف شد برای صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان ها، حداکثر ظرف سه ماه نسبت به بازنگری مقررات ملی ساختمان به منظور ممیزی، تعیین رده انرژی و چگونگی تعبیه سامانه های کنترلی لازم با جهت گیری به سوی ساختمان سبز اقدام کند.
دولت همچنین تمامی دستگاه های اجرایی را موظف کرد، برای جهت گیری به سوی ساختمان سبز، حداکثر ظرف ۲ سال پس از ابلاغ مقررات ملی ساختمان، نسبت به ممیزی انرژی و تعیین وضعیت ساختمان خود، اقدام و برنامه های اجرایی را برای بهبود عملکرد مصرف و رسیدن به حد الگوی مصرف انرژی تهیه و حداکثر تا پایان سال ۱۳۹۹ نسبت به انجام اصلاحات ساختمانی و تعبیه سامانه های کنترلی لازم اقدام کنند.

 

معاون وزیر نفت:
روابط بانکی ایران و آلمان
 برای گسترش همکاری ها باید تسهیل شود
مشعل     معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت، با اشاره به ظرفیت مطلوب ایران و آلمان برای گسترش همکاری در بخش انرژی گفت: تسهیل روابط بانکی می تواند زمینه ساز گسترش همکاری ها باشد.
امیرحسین زمانی نیا صبح روز سه شنبه (۲ آبانماه) در نخستین کمیته انرژی ایران و آلمان به پیشینه طولانی همکاری ۲ کشور در بخش اقتصادی اشاره و اظهار کرد: توانایی‎ های ۲ کشور برای گسترش همکاری در این بخش زیاد است.
وی حجم مبادلات تجاری ایران و آلمان را حدود سه میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: این حجم مبادلات در مقایسه با ظرفیت همکاری ایران و آلمان بسیار ناچیز است و امیدواریم با مذاکرات انجام شده حجم مبادلات با انعقاد قراردادهای جدید افزایش پیدا کند. معاون وزیر نفت با بیان این که رشد تقاضای انرژی فسیلی در سال ۲۰۴۵ متوقف می شود، اما این به معنای استفاده نکردن از سوخت فسیلی نیست، افزود: ایران با توجه به حجم عظیم ذخایر گاز، نقش مهمی در تحول اقتصاد کم کربن ایفا خواهد کرد. زمانی نیا با اشاره به این که هم اکنون بیشتر گاز تولیدی کشور در داخل مصرف می شود، تصریح کرد: امیدواریم با مصرف بهینه و افزایش بهره وری، میزان صادرات گاز ایران افزایش پیدا کند. وی اظهار امیدواری کرد که با تکمیل تاسیسات ال ان جی ایران، صادرات گاز از محدوده کشورهای همسایه به جهان گسترش یابد. زمانی نیا از سرمایه گذاری، فناوری و مدیریت به عنوان بزرگترین های چالش های ایران نام برد و اظهار کرد: وضع کشورمان در بخش بهینه سازی مصرف سوخت لازم است بهبود یابد. معاون وزیر نفت میزان برداشت نفت ایران را در مقابل میزان ذخایر «اندک» توصیف کرد و گفت: این رقم (میزان برداشت) قابل مقایسه با میزان برداشت نفت در کشورهای توسعه یافته نیست. وی با بیان این که دو مقوله «کمبود بهره‎وری و میزان برداشت نفت» می تواند به فرصتی برای سرمایه گذاری و گسترش همکاری ایران و آلمان تبدیل شود، افزود: موضوع تبادل مالی در گسترش روابط ۲ کشور بسیار مهم است و امید می رود این رابطه با توجه به سازوکارهایی که در سفر آقای ظریف به این کشور تعریف شده است، گسترش پیدا کند. معاون امور بین‎الملل و بازرگانی وزیر نفت گفت: یکی از پیام های نخستین کمیته انرژی ایران و آلمان می تواند تسهیل روابط بانکی بین ۲ کشور باشد. زمانی نیا به رویکرد جدید آمریکا در مقابل ایران و برجام اشاره کرد و با بیان این که این رویکرد بیشتر ظاهرسازی است، تصریح کرد: نشانه‎ها، حاکی از آن است که کنگره آمریکا در مقابل موضوع برجام عاقلانه عمل می کند و این توافق بین المللی آسیبی نمی بیند.
 
 ایران کشوری جذاب برای سرمایه گذاران است
معاون مدیرکل وزیر اقتصاد و انرژی آلمان گفت: ذخایر غنی نفت و گاز در کنار نیروی ماهر و تحصیلکرده، ایران را به کشوری جذاب برای سرمایه گذاران خارجی تبدیل کرده است. ارسلا بوراک صبح روز سه شنبه (۲ آبان) در نخستین کمیته انرژی ایران و آلمان افزایش بهره وری و انرژی های تجدیدپذیر را ۲ موضوع اصلی نخستین کمیته انرژی ایران و آلمان عنوان کرد و افزود: امیدواریم با بررسی راه های گسترش همکاری به درک مشترک برای توسعه روابط در بخش انرژی برسیم. بوراک با بیان این که تفکر و راهبرد همکاری ایران و آلمان در بخش انرژی باید بلندمدت باشد، تاکید کرد: برای دستیابی به این اهداف، باید نهادهای دولتی و سیاست گذاران ۲ کشور با هم دیدار و گفت وگو داشته باشند. وی افزود: برگزاری کمیته انرژی ایران و آلمان همسو با راهبرد همکاری بلندمدت ۲ کشور است.  معاون مدیرکل وزیر اقتصاد و انرژی آلمان تحول در بخش انرژی ایران را با توجه به هزینه پایین نیروی کار، سریع عنوان کرد و گفت: آلمان در این مسیر تلاش خواهد کرد تجربیات خود را در اختیار ایران  قرار دهد تا اشتباه هایی که ما انجام دادیم، شما تکرار نکنید.
ضرورت گسترش روابط انرژی ایران و آلمان
سفیر آلمان بر گسترش روابط ایران و آلمان در بخش انرژی تاکید کرد و گفت: آلمان برای به ثمر رسیدن برجام، تلاش های زیادی کرده است. میکائیل کلور- برشتولد، روز سه شنبه (۲ آبان) در نخستین نشست کمیته انرژی ایران و آلمان، برگزاری نشست این کمیته را مصداق توسعه روابط ۲ کشور دانست و یادآور شد: ساخت نیروگاه خورشیدی در همدان از نمونه های مثبت توافق نامه برجام در ایران است. سفیر آلمان با بیان این که زمینه های خوبی در ایران و آلمان در بحث انرژی های تجدیدپذیر وجود دارد، تصریح کرد: ایران یکی از کشورهای تولید کننده آلاینده در جهان و متعهد شده است انرژی های تجدید پذیر را در ایران توسعه دهد. برشتولد، به رشد شتابان جهان در بخش انرژی های تجدید پذیر اشاره کرد و با بیان این که آلمان یکی از پیشتازان در این بخش است، تصریح کرد: سهم انرژی های تجدید پذیر در تولید برق آلمان هم اکنون به یک سوم رسیده است.
نخستین کمیته انرژی ایران و آلمان با حضور امیرحسین زمانی نیا، معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت و میکائیل کلور- برشتولد، سفیر آلمان در ایران صبح  سه شنبه (دوم آبان)  آغاز شد و با برگزاری نشست هایی در زمینه برق به کار خود پایان داد. ریاست این کمیته به عهده وزارت نفت است.

سود و صرفه ۳۷ میلیارد دلاری سی ان جی برای ایران
مدیرکل اقتصادی و جذب سرمایه گذاری معاونت امور بین الملل وزارت نفت گفت: ایران با هدف جایگزینی سوخت پاک و با سرمایه گذاری سه میلیارد دلار توانسته است بیش از ۳۷ میلیارد دلار در سوخت مایع به ویژه بنزین صرفه جویی کند. سیدمسعود هاشمیان با بیان مطلب بالا، افزود: این بزرگترین دستاوردی بوده که ایران از ابتدای راه اندازی صنعت سی ان جی، در زمینه بهینه سازی مصرف سوخت کسب کرده است.
وی با اشاره به اینکه هفتمین همایش انگوا (کشورهای دارای خودروهای سی ان جی سوز آسیا و اقیانوسیه) نهم تا یازدهم آبان در ایران برگزار می شود، ادامه داد: در همایش های قبلی، کشورها سعی کرده اند که مزیت های خود در صنعت سی ان جی را به نمایش بگذارند. به گفته وی، ایران دومین کشور بعد از چین از لحاظ تعداد خودروی سی ان جی سوز و دومین کشور بعد از آلمان است که موتور پایه گازسوز دارد. هاشمیان با بیان اینکه دولت از ۱۲ سال پیش در برنامه چهارم و پنجم توسعه، جایگزینی سوخت سی ان جی را در دستور کار وزارت نفت و سازمان بهینه سازی قرار داده است، اظهار کرد: خوشبختانه از این بابت پیشرفت های خوبی حاصل شده است. مدیرکل اقتصادی و جذب سرمایه معاونت امور بین الملل وزارت نفت با اشاره به اینکه هدف ما از برگزاری انگوای هفتم در ایران این است که از ظرفیت های این همایش استفاده کنیم، تصریح کرد: باید از مجموعه کشورهای شرکت کننده، مشتری هایی به منظور جذب سرمایه و ایجاد موقعیت صادراتی بیابیم. به گفته وی، هم اکنون صنعت سی ان جی به صنعت پایه کشور بدل شده است؛ بنابراین باید تلاش کنیم که این موقعیت به ظرفیتی برای صادرات تبدیل شود. هاشمیان با اشاره به افزایش مصرف بنزین کشور در ماه های اخیر، تاکید کرد: این یک زنگ خطر و هشدار است به این معنا که ما منابع گران خود را به راحتی می سوزانیم و از منابع ارزان مان به راحتی چشم پوشی می کنیم.
هاشمیان ادامه داد: در این همایش رئیس انگوا از کشور اندونزی و نایب رئیس نیز ایرانی است؛ بنابراین ایران در تدوین راهبردها نقش تعیین کننده ای دارد. وی با بیان اینکه نهادهای خصوصی برگزار کننده هفتمین همایش انگوا در ایران هستند، افزود: وزارت نفت و سایر نهادهای دولتی همانند وزارت «صمت» و سازمان محیط زیست، حامیان معنوی این همایش محسوب می شوند.