جلوگیری از سوختن  150 میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت
نفت مناطق مرکزی از سوختن ۱۵۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت جلوگیری می کند. مدیر امور فنی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از همکاری با شرکت ایتالیایی آنسالدو برای جمع آوری روزانه ۱۵۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت در این شرکت خبر داد. احمد رجبی روز چهارشنبه (۲۶ مهرماه) در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین تعدادی از شرکت های زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران و آنسالدو انرژیا ایتالیا برای جمع آوری گازهای مشعل به منظور تولید برق و نوسازی تجهیزات نفت و گاز، گفت: این شرکت هم اکنون به طور میانگین دارای ظرفیت تولید روزانه حدود ۲۰۰ هزار بشکه نفت و ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز است و از طریق سه شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق، غرب و زاگرس جنوبی فعالیت ها در ۱۹ استان را زیر پوشش دارد.  
 وی افزود: فعالیت های اصلی شرکت نفت مناطق مرکزی بر ۲ محور اصلی متمرکز است، نخستین محور مربوط به تولید ۳۵ تا ۴۰ درصد تولید گاز در خشکی و محور دوم، توسعه و تولید میدان های مشترک غرب کشور است. مدیر امور فنی شرکت نفت مناطق مرکزی با اشاره به امضای ۹ یادداشت تفاهم با ۹ شرکت بین المللی با هدف انجام فعالیت های IOR و EOR در میدان های غرب کشور گفت: بحث های تکمیلی ۶ مورد از این تفاهم ها در مراحل پایانی قرار دارد، مرحله بعد نیز ارسال طرح جامع توسعه (MDP) به شرکت ملی نفت ایران و طی کردن مراحل دیگر تا رسیدن به مرحله امضای قرارداد نهایی است. رجبی ادامه داد: در پروژه ها حدود پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار پروژه توسعه ای به صورت EPCF تعریف شده که در سه بخش توسعه میدان های نفتی، توسعه میدان های گازی و احداث ایستگاه های تقویت فشار گاز در میدان های گازی در دستور کار شرکت ملی نفت قرار گرفته است. وی تصریح کرد: پیش بینی می شود با اجرای این طرح‎ها، ظرفیت تولید روزانه نفت از حدود ۲۰۰ هزار بشکه کنونی به ۳۰۰ هزار بشکه، ظرفیت تولید روزانه گاز از ۳۰۰ میلیون مترمکعب کنونی به ۴۰۰ میلیون متر مکعب و ظرفیت تولید میعانات گازی از ۸۰ هزار بشکه کنونی به ۱۱۰ هزار بشکه در روز برسد.
 مدیر امور فنی شرکت نفت مناطق مرکزی درباره گازهای همراه نفت گفت: هم اکنون در تاسیسات شرکت نفت مناطق مرکزی روزانه حدود ۱۵۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه سوزانده می شود که برای جمع آوری آنها برنامه ریزی لازم انجام شده و قرار است با شرکت ایتالیایی آنسالدو انرژیا مشورت و سپس پروژه ها را تعریف کنیم.  رجبی در پایان سخنان خود از آمادگی کامل شرکت نفت مناطق مرکزی برای همکاری طولانی مدت با شرکت آنسالدو انرژیا خبرداد.

 

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس جنوبی:
فازهای پارس جنوبی تا یک سال و نیم آینده تکمیل می شود

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه ۸۵ درصد از پروژه های پارس جنوبی به سرانجام رسیده  اند، گفت: ۱۵ درصد باقیمانده ظرف یک سال و نیم آینده پایان می یابد و رسیدگی به مسائل زیست محیطی و نوسازی تجهیزات در دستور کار قرار می گیرد. محمد مشکین فام در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان ایران و ایتالیا که روز چهارشنبه( ۲۶ مهر) در ساختمان شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برگزار شد، با ابراز رضایت از عملکرد پیشین شرکت های ایتالیایی در پارس جنوبی، درباره توسعه فازهای پارس جنوبی گفت: خوشبختانه توانسته ایم پس از ۱۵ سال تلاش و صرف ۷۰ میلیارد دلار هزینه، ماموریت توسعه پارس جنوبی را با موفقیت به پایان برسانیم تا جایی که اکنون بیش از ۸۵ درصد راه را طی کرده ایم و ظرف یک سال و نیم آینده، به جز فاز ۱۱، تمام فازهای پارس جنوبی به اتمام می رسند. وی افزود: در مجموع ۴۱۳ حلقه چاه تولیدی، ۴۰ سکوی دریایی، حدود سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر خط لوله دریایی و ۱۳ پالایشگاه که هشت مورد در عسلویه و پنج مورد در منطقه تنبک هستند داریم که پیش بینی می شود پس از تکمیل طرح، روزانه نزدیک به ۷۳۰ میلیون متر مکعب گاز، یک میلیون بشکه میعانات گازی، ۱۰ میلیون تن ال پی جی، ۱۰ میلیون تن اتان و پنج هزار تن گوگرد از حوزه پارس جنوبی تولید کنیم. مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان این که تاکنون همه توجه ها بر توسعه پالایشگاه های پارس جنوبی بوده، گفت: با سبک تر شدن کار در حوزه پارس جنوبی، از این پس موضوع هایی از قبیل بازیافت گازهای مشعل، کاهش آلاینده پساب های صنعتی و مواردی از این دست در دستور کار قرار می گیرند که امضای تفاهم نامه میان ایران و ایتالیا نیز در همین زمینه است. مشکین فام همچنین مدت زمان اجرا شدن طرح جمع آوری گازهای همراه مشعل را ۱۸ ماه اعلام کرد. مشکین فام افزود: تا پیش از مطرح شدن تفاهم نامه همکاری میان ایران و ایتالیا، در نظر داشتیم یک نیروگاه مستقل با ظرفیت یک هزار مگاوات در منطقه پارس ۲ (تنبک) تاسیس کنیم اما با تلفیق این دو پروژه هم قادر به اصلاح مسائل زیست محیطی و کاهش گازهای همراه مشعل خواهیم بود و همچنین به هدف اصلی خود یعنی تولید برق دست می یابیم. روز چهارشنبه ( ۲۶ مهر) تفاهم نامه همکاری میان ایران و ایتالیا با هدف جمع آوری گازهای همراه مشعل برای تولید برق و نوسازی تجهیزات نفت و گاز با حضور نمایندگان شرکت آنسالدو ایتالیا و مدیران برخی شرکت های نفتی ایران در ساختمان شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، امضا شد.

 

 مخزن گازی پارس جنوبی، ۱۴ تریلیون مترمکعب گاز طبیعی   و ۱۹ میلیارد بشکه   میعانات گازی دارد

مخزن پارس جنوبی ارزشی بیش از ۱۵۵ هزار تن طلا معادل ۱۲۰ سال تولید نفت کشور را دارد که پس از توسعه کامل، ارزش محصولات پارس جنوبی از شرکت های بزرگی چون BP انگلستان بیشتر خواهد بود.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه عظمت و اهمیت ذخایر پارس جنوبی بر هیچ کس پوشیده نیست، اما مرور اطلاعات آن در نوزدهمین سالروز تاسیس مجتمع گاز پارس جنوبی کمک فراوانی به درک بهتر این منبع عجیب می کند، گفت: مخزن گاز پارس جنوبی با ۳ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارای ظرفیت ۱۴ تریلیون مترمکعب گاز طبیعی و ۱۹ میلیارد بشکه میعانات گازی است.
وی افزود: این مخزن ۸ درصد از ذخایر گاز جهان و ۵۰ درصد ذخایر گاز ایران را تشکیل می دهد.
مسعود حسنی اظهار کرد: ارزش مخزن پارس جنوبی معادل ۱۵۵ هزار و ۹۹۲ تن طلا است، یعنی اگر این مقدار طلا را درکامیون بارگیری کنیم و در هرکامیون ۲۰ تن طلا قرار گیرد، ۷ هزار و ۸۰۰ کامیون و کاروانی به طول ۷۸ کیلومترخواهد شد؛ به عبارت دیگر، مخزن پارس جنوبی ارزشی معادل ۱۲۰ سال تولید نفت کشور را داراست.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی ادامه داد: رسیدن به این درآمد نیازمند تأسیساتی است که ارزش افزوده ایجاد کند، تبدیل گاز به محصولات با ارزش و در واقع احیای این ارزش و تزریق منابع مالی به کشور بر عهده مجتمع گاز پارس جنوبی است و در حال حاضر تولید گاز این شرکت روزانه معادل ۲ میلیون و ۲۴۳ هزار بشکه نفت خام است که پس از پایان توسعه به حدود ۵ میلیون بشکه معادل نفت خام افزایش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: این میزان تولید زمانی مورد توجه بسیار قرار می گیرد که بدانید، شرکت BP در سال ۲۰۱۰ موفق به تولید گاز طبیعی، نفت خام، میعانات و NGL معادل ۳ میلیون و ۸۲۲ هزار بشکه نفت خام شده که این میزان در سال ۲۰۱۴ به ۳ میلیون و ۱۵۱ هزار بشکه معادل نفت خام کاهش یافته است.
 حسنی گفت: در واقع ارزش محصولات پارس جنوبی پس از توسعه کامل حدود دو میلیون بشکه از تولید شرکتی مانند BP انگلیس بیشتر خواهد بود.
BP جزء ۵ شرکت بزرگ نفتی جهان است که بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد؛ در حالی که مجتمع گاز پارس جنوبی هم اکنون در دوران جوانی است و در افق ۱۴۰۴، از ابتدای شروع فعالیت آن، تنها حدود ۳۰ سال خواهد گذشت؛ این موضوع نشان می دهد که پارس جنوبی در اوج جوانی، یکی از بزرگترین شرکت های نفت و گاز دنیا که رقابت با آن آرزوی بسیاری از شرکت های بزرگ جهان خواهد بود.

 

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب خبرداد
برنامه ریزی   جمع آوری    ۷۲۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب هدف از امضای تفاهم نامه همکاری با شرکت آنسالدو انرژیا ایتالیا را جلوگیری از سوختن روزانه ۷۲۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت و نوسازی تجهیزات و تاسیسات قدیمی اعلام کرد.
بیژن عالی پور روز چهارشنبه (۲۶ مهرماه) در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین تعدادی از شرکت های زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران و آنسالدو انرژیا ایتالیا برای جمع آوری گازهای مشعل به منظور تولید برق و نوسازی تجهیزات نفت و گاز، گفت: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در پنج استان کشور فعالیت دارد و ۸۳ درصد از نفت و ۱۶ درصد از گاز کشور را تولید و خوراک همه مجتمع های پتروشیمی استان خوزستان را تامین می کند.
وی با بیان اینکه این شرکت در ۴۰۰ هزار کیلومتر مساحت بیش از ۳۰ هزار کیلومتر خطوط لوله دارد، تصریح کرد: ۹۸ درصد از تاسیسات و تجهیزات ما مربوط به سال های ۱۳۴۰ تا ۱۳۵۰ شمسی است که اکنون فرسوده هستند و احتیاج به نوسازی دارند.
عالیپور با تاکید بر این که حیاتی ترین تاسیسات شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب که خوراک پالایشگاه های نفت کشور و محموله های صادرات نفت خام را تامین می کند، به تعمیر و نوسازی فوری نیاز دارند، اظهار کرد: قرار است طرح  توسعه چهار میدان و ۱۱ مخزن ازجمله بی بی حکیمه، گچساران، منصوری، مارون، اهواز آسماری، اهواز بنگستان از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر، در شورای عالی اقتصاد مطرح شوند.
عالی پور از تلمبه خانه های حیاتی امیدیه و گوره یاد کرد و گفت: با توجه به این که این تأسیسات به منظور انتقال نفت خام صادراتی و تامین خوراک پالایشگاه ها استفاده می شوند، نوسازی آنها در اولویت قرار دارد.
وی با اشاره به برنامه توسعه چهار میدان کرنج، پارسی، شادگان و رگ سفید شامل ۹ مخزن، گفت:  این میدان ها در قالب قراردادهای EPCF از طریق الگوی قراردادی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب که به تصویب هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران رسیده است و موافقت وزیر نفت را دارد، توسعه می یابند.
عالیپور در ادامه درباره گازهای همراه نفت گفت: روزانه ۷۲۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت در پنج شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری، نفت و گاز گچساران، نفت و گاز کارون، نفت و گاز مارون و نفت و گاز مسجدسلیمان سوزانده می شود، قرار است برای جلوگیری از سوختن این مقدار گاز به منظور تحقق اهداف زیست محیطی، با همکاری شرکت ایتالیایی آنسالدو انرژیا هرچه سریع تر از سوختن این گازها جلوگیری شود.
عالیپور حجم سرمایه گذاری برای اجرای طرح جمع آوری گازهای همراه نفت را در مرحله نخست حدود ۶ میلیارد دلار برآورد کرد.

 

مشاور وزیر نفت در امور گازرسانی:
مازندران و گیلان  زمستان امسال، قطع یا افت فشار گاز ندارند

مشاور وزیر نفت در امور گازرسانی گفت: با تکمیل طرح های گازرسانی برخی شهرهای شمالی کشور و راه اندازی شبکه گازرسانی در دهه فجر، استان های گیلان و مازندران در زمستان امسال با مشکل قطع یا افت فشار گاز روبه رو نمی شوند.
محمود آستانه در بازدید از روند پیشرفت فیزیکی پروژه های گازرسانی به شهرهای کجور و پول، با بیان اینکه تامین نیاز سوختی شهرها و روستاها از طریق توسعه گازرسانی از جمله برنامه های وزارت نفت است، گفت: در چهار سال گذشته، یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای گازرسانی در مازندران هزینه شده است و بیش از ۷۰۰ روستا در این استان از نعمت گاز بهره مند شده اند.
وی با بیان اینکه هزینه انتقال یک لیتر نفت سفید، نفت گاز یا نفت کوره به بخش کجور به ازای یک متر مکعب گاز، چند برابر است، تأکید کرد: گازرسانی به روستاهای منطقه و شهرهای پول و کجور برای ما بسیار مهم است که از طریق گاز طبیعی فشرده «سی ان جی» انجام می شود، بنابراین شرکت گاز مازندران باید یک جدول زمان بندی تهیه و برنامه ریزی کند تا زمان بهره برداری از پروژه گازرسانی به این دو شهر معلوم شود.
مشاور وزیر نفت در امور گازرسانی اظهار کرد: پیمانکار توزیع گاز طبق قراردادی که با شرکت گاز استان دارد باید گاز مورد نیاز مردم شهرهای کجور و پول را در مقصد تحویل دهد و در ازای هر متر مکعب گاز تحویلی، مبلغ آن را از این شرکت دریافت کند؛ این قرارداد پنج ساله و قابل تمدید است.
نماینده وزارت نفت در طرح های بیع متقابل گازرسانی ادامه داد: ایستگاه مادر برای تأمین و توزیع گاز کجور در شهر مرزن آباد در حال احداث است و طبق تعهد پیمانکار، تا ۲۲ بهمن امسال تکمیل می شود و به بهره برداری می رسد. وی با اشاره به اینکه ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار برای دو شهر غرب مازندران در نظر گرفته شده است، گفت: حدود ۹۸ درصد شهرهای ایران و ۸۰ درصد روستاها از گاز بهره مند شده اند. آستانه گفت: مازندران و گیلان زمستان امسال مشکل قطع و افت فشار گاز ندارند.
مشاور وزیر نفت از در دست اقدام بودن ۳۵۰ میلیارد تومان پروژه در این دولت خبر داد و از گاز به عنوان یک انرژی پاک و به صرفه اقتصادی یاد کرد.

 


آغاز توزیع بن کارت بازنشستگان صنعت نفت در دفاتر تهران
توزیع بن کارت بازنشستگان صنعت نفت از روز شنبه (۲۹ مهرماه) با حضور معاون امور بازنشستگی و رفاه در دفاتر نمایندگی صندوق ها در تهران آغاز شد.
چهارشنبه هفته گذشته (۲۶ مهرماه) نیز توزیع محدودی در نمایندگی شمال و مرکز انجام شده بود که از شنبه به طور رسمی با حضور معاون امور بازنشستگی و رفاه این اقدام صورت گرفت.
سید عبدالامیر شیرازی، معاون امور بازنشستگی صبح شنبه (۲۹ مهرماه) در بازدید از دفتر نمایندگی مرکز و شمال گفت: هماهنگی های خوبی در نمایندگی های صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت انجام شده است تا توزیع آسان و سریع صورت گیرد.
اعتبار پیش بینی شده برای این کارت ۶۵۰ هزار تومان برای خرید از فروشگاه های رفاه است؛ بن کارت دیگر استان ها نیز در حال توزیع است.

 

تولید تجمعی میدان یادآوران فراتر از ۱۰۰ میلیون بشکه نفت  
تولید تجمعی نفت در میدان مشترک یادآوران به ۱۰۰ میلیون و ۶۰ هزار بشکه رسیده است. هادی نظرپور، مجری طرح توسعه میدان نفتی یادآوران در شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن)، به هدف گذاری فاز نخست توسعه یادآوران مبنی بر تولید روزانه ۸۵ هزار بشکه نفت در این میدان اشاره کرد و افزود: این در حالی است که هم‎اکنون روزانه حدود ۱۱۲ هزار بشکه نفت از این میدان مشترک برداشت می‎شود. وی ضریب بازیافت این میدان را در برداشت نفت سبک حدود ۱۵ درصد و نفت سنگین ۶ تا ۷ درصد خواند و گفت: با توجه به حدود ۳۴ میلیارد بشکه ذخایر نفت درجای میدان یادآوران که این میدان را در زمره بزرگترین میدان های نفتی ایران قرار داده است، تعیین تکلیف ادامه فرآیند توسعه این میدان در قالب قراردادهای جدید نفتی در اولویت شرکت ملی نفت ایران قرار دارد. فاز نخست طرح توسعه میدان یادآوران، ۲۳ آبان ماه سال گذشته با ظرفیت تولید ۸۵ هزار بشکه نفت در روز افتتاح شد. میدان نفتی یادآوران در ١٠ کیلومتری جنوب شرقی میدان آزادگان و در حدود ۷۰ کیلومتری جنوب غربی اهواز و شمال خرمشهر در منطقه جغرافیایی کوشک و حسینیه به صورت شمالی- جنوبی در گستره نوار مرزی کشور عراق واقع شده و با میدان سندباد عراق مشترک است.
 
۳ برابر شدن  مراکز  تشخیصی- درمانی  بازنشستگان   نفت
 تعداد مراکز تشخیصی - درمانی طرف قرارداد با صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت با رشد سه برابری به ۵۲۰ مرکز رسید.روابط عمومی صندوق های بازنشستگی پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت در باره مطلب برخی منابع خبری در زمینه مسائل درمانی بازنشستگان صنعت نفت که در قالب یادداشت کاربران منتشر شده است، اعلام کرد: تعداد مراکز تشخیصی - درمانی طرف قرارداد با صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت در سراسر کشور به ۵۲۰ مرکز رسیده؛ در حالی که این تعداد در سال ۹۲ تنها ۱۷۱ مرکز بود و این نشان از رشد حدود سه برابری دارد. همه مراکز طرف قرارداد با صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در فهرست مراکز ارائه دهنده خدمات با کیفیت قرار دارند و پیش تر اعلام شده است در زمینه امضای قرارداد با مراکز، محدودیتی جز ارائه خدمات باکیفیت وجود ندارد. هم اکنون هزینه های درمان پس از بررسی اسناد پزشکی در نمایندگی های صندوق در هفت منطقه در اسرع وقت به بازنشستگان پرداخت می شود؛ در باره پرداخت هزینه های درمانی و تعرفه های پزشکی، صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان، صنعت نفت سرآمد دیگر صندوق هاست.  بازنشستگان صنعت نفت پس از دریافت خدمات درمانی از مراکز طرف قرار داد فقط ۱۰ درصد فرانشیز پرداخت می کنند که این مبلغ در مراکز دولتی نیز صفر محاسبه می شود.