در دیدار با نخست وزیر عراق انجام شد

تأکید رئیس جمهوری بر پرداخت مطالبات مالی ایران از عراق

رئیس جمهوری با اشاره به لزوم توسعه هرچه بیشتر روابط تجاری و اقتصادی ایران و عراق گفت: ایران خواستار اجرای تعهدهای عراق درباره مطالبات مالی این کشور است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سیدابراهیم رئیسی، روز یکشنبه (۲۱ شهریورماه) در دیدار با مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق با بیان اینکه دو ملت ایران و عراق از اشتراک گسترده و عمیق تاریخی، فرهنگی و مذهبی برخوردارند، گفت: روابط دو ملت فراتر از سطح جغرافیایی و همسایگی بوده و هیچ عاملی نمی تواند در پیوند ناگسستنی دو ملت خدشه ای ایجاد کند.

وی با بیان اینکه ظرفیت همکاری دو کشور خیلی بیشتر از سطح کنونی است، افزود: ظرفیت های همکاری بین دو کشور مورد شناسایی و توافق قرارگرفته و اکنون زمان اجرایی کردن توافق ها و تعامل گسترده اقتصادی به سود منافع دو ملت و توسعه منطقه ای است.

رئیس جمهوری با اشاره به لزوم توسعه هرچه بیشتر روابط تجاری و اقتصادی دو کشور، بر اجرای توافق های موجود بین تهران و بغداد از جمله اتصال خطوط ریلی شلمچه - بصره تأکید کرد و خواستار اجرای تعهدهای عراق در خصوص مطالبات مالی ایران شد.

رئیسی در ادامه با تأکید بر تداوم همکاری دو کشور در حوزه های راهبردی، به اجلاس بغداد اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از نقش آفرینی منطقه ای عراق حمایت می کند و به دنبال تثبیت امنیت منطقه با محوریت ایران، عراق و کشورهای پیرامونی بدون مداخله نیروهای خارجی است، همچنین تهران از گفت وگوهای درون منطقه ای، بدون مداخله بیگانگان حمایت می کند.

نخست وزیر عراق نیز در این دیدار با تأکید بر اینکه ارتباط عمیق تاریخی، تمدنی و مذهبی، مناسبات ویژه ای در روابط ایران و عراق رقم زده است، گفت: بغداد مصمم است سطح همکاری های خود در عرصه های مختلف، بویژه اقتصادی و تجاری را هرچه بیشتر گسترش دهد و فعال کردن ظرفیت های توسعه روابط اقتصادی در همه بخش ها را با جدیت پیگیری خواهد کرد.

مصطفی الکاظمی با استقبال از سخنان رئیس جمهوری ایران در مراسم تحلیف، تأکید کرد: سخنان شما درباره تعامل با همسایگان و کشورهای منطقه بسیار خوب و دقیق بود و این نگاه با استقبال سران دولت های منطقه مواجه شد.

 

آغاز فعالیت رسمی وزیر نفت  در توییتر

جواد اوجی، وزیر نفت با ایجاد حساب کاربری رسمی در توییتر، فعالیت خود را آغاز کرد. آدرس حساب کاربری رسمی جواد اوجی به نشانی   و شناسه «javad_Owji@» اکنون در شبکه اجتماعی توییتر فعال است.

 

 عضو مجمع  نمایندگان استان خراسان شمالی:

ذخیره سازی سوخت زمستانی صنایع بزرگ ضروری است

عضو مجمع نمایندگان استان خراسان شمالی با بیان اینکه قطع انشعاب گاز صنایع بزرگ در زمستان، به صنایع یادشده بشدت آسیب وارد می کند، گفت: باید از هم اکنون سوخت جایگزین زمستانی صنایع، ذخیره سازی شود. سیدمحمد پاکمهر در نشست علنی روز یکشنبه (۲۱ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی درباره لزوم ذخیره سازی سوخت زمستانی جایگزین برای صنایع بزرگ کشور اظهار کرد: در آستانه فصل سرما قرار داریم، از این رو نباید نخستین اقدام مسؤولان برای تأمین گاز خانگی، قطع انشعاب گاز صنایع بزرگ کشور باشد؛ زیرا این موضوع بشدت این صنایع را متضرر می کند. وی خطاب به وزیر نفت گفت: زمستان در راه است، بنابراین تدبیر و مدیریت انقلابی و جهادی می طلبد علاج واقعه را پیش از وقوع آن در نظر داشته باشیم. صنایع بزرگ، پارسال به دلیل قطع گاز بشدت متضرر شدند، همچنین باید تمهیداتی اتخاذ کرد تا سوخت جایگزین زمستانی این صنایع برای یک ماه تا ۴۵ روز ذخیره شود.

 

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی:

 امکان همکاری ایران و عراق در حوزه انرژی فراهم است

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: ایران می تواند با سرمایه گذاری در بخش انرژی و ساخت نیروگاه ها، شرکت های نفت و گاز و ایجاد مسیری برای انتقال نفت ایران و عراق، از مسیر بعضی کشورها به چین، در کوتاه مدت درآمد به دست آورد. مجتبی یوسفی، شامگاه دوشنبه (۲۲ شهریورماه) در گفت وگوی تلویزیونی با بیان اینکه بازار عراق، موقعیت و ظرفیت های منحصربه فردی برای سرمایه گذاران و تاجران ایران دارد، گفت: ایران می تواند با سرمایه گذاری در بخش انرژی و ساخت نیروگاه ها، شرکت های نفت و گاز و ایجاد کریدوری شمالی برای انتقال نفت ایران و عراق از مسیر برخی کشورها به چین، در مدت کوتاه بیش از ۵۰ میلیارد دلار، درآمد کسب کند.

وی افزود: اگر یک شعبه بانک مرکزی به صورت فرعی در عراق ایجاد شود و وظیفه آن تسهیل سرمایه گذاری بخش خصوصی باشد، بسیاری از مشکلات سرمایه گذاران ایرانی در این کشور برطرف می شود.

عضو هیأت رئیسه مجلس تصریح کرد: باید کمیته ای مشترک بین ایران و عراق تشکیل شود و موانع را از پیش روی تولیدکنندگان بردارد تا بتوانیم به سوی ایجاد بازارهای جدید گام بردایم.

 

 رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران:

دستور ذخیره سازی سوخت نیروگاه ها صادر شده است

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران گفت: با توجه به پیش بینی کمبود سوخت نیروگاه ها در زمستان امسال، دستور ذخیره سازی سوخت نیروگاه ها صادر شده است. به گزارش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، رضا پدیدار در چهارمین نشست کمیسیون انرژی اتاق تهران به گزارش اخیر دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) از بیشترین مقدار تولید کشورهای عضو این سازمان در ماه سپتامبر ۲۰۲۱ اشاره کرد و گفت: عربستان با ۹ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه در روز، عراق ۴ میلیون و ۲۰ هزار بشکه، امارات ۲ میلیون و ۷۱۰ هزار بشکه، ایران ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه، کویت ۲ میلیون و ۴۴۰ هزار بشکه، نیجریه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه، لیبی یک میلیون و ۱۲۰ هزار بشکه و آنگولا یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه، بزرگترین تولیدکنندگان عضو اوپک در ماه سپتامبر ۲۰۲۱ بوده اند. وی در این نشست به گفته های اخیر وزیر نفت مبنی بر کمبود سوخت نیروگاه ها در زمستان امسال نیز اشاره کرد و افزود: دستور ذخیره سازی سوخت نیروگاه ها صادر شده است. رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران به گفت وگوی چندی پیش وزیر نفت در شبکه دوم سیما اشاره کرد که طی آن جواد اوجی، وزیر نفت، اعلام کرد برای حفظ وضع موجود در تولید نفت، نیاز به ۱۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری است. در ادامه این نشست، محمدرضا طبیب زاده، عضو هیأت مدیره انجمن شرکت های مهندسی و پیمانکاری صنعت نفت و گاز به ارائه گزارشی در ارتباط با بررسی مقدماتی طرح تشکیل وزارت انرژی و چالش های آن پرداخت.

 

اوپک ۶۱ ساله شد 

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ۶۱ سال پیش در ۱۴ سپتامبر سال ۱۹۱۴ میلادی طی کنفرانسی در بغداد متولد شد. به گزارش دبیرخانه اوپک، این سازمان به افتخار تجلیل از تاریخ و میراث غنی و منحصربه فرد این سازمان در شصت ویکمین سالروز تأسیس آن نایل آمده و این فرصتی برای تأمل در گذشته و نگاهی به آینده این نهاد بین المللی است.

۶۱ سال پیش و در کنفرانسی که طی روزهای ۱۰ تا ۱۴ سپتامبر سال ۱۹۶۰ میلادی در بغداد با حضور نمایندگان پنج کشور تولیدکننده نفت برگزار شد، اوپک پا به عرصه حیات گذاشت. فواد روحانی از ایران، طلعت الشیبانی از عراق، احمد سید عمر از کویت، عبدالله الطریقی از عربستان و خوان پابلو پرز آلفونزو از ونزوئلا نمایندگان این کشورها بودند. با نگاهی به گذشته، ممکن است به نظر برسد که تشکیل این سازمان اجتناب ناپذیر بوده است، در حالی که هریک از اعضای بنیانگذار اوپک با اهداف، انتظارها و اولویت های متفاوتی وارد بغداد شدند. آنها تشخیص دادند که منافع مشترک بر هر گونه اختلافی پیشی گرفته و به این نتیجه رسیده اند که همکاری، همیشه نتایج بهتری در پی دارد و اتحاد منبع قدرت است. این روحیه هر فصل از تاریخ اوپک را تحت تأثیر قرار داده است. تأسیس این سازمان نتیجه همکاری، گفت وگو و سازش بوده و این مسأله بوضوح در رویکرد اجتماعی اوپک و همه موفقیت های این سازمان در ۶۱ سال اخیر مشخص است. روح نشست بغداد بتازگی در تلاش های جمعی کشورهای عضو اوپک و ۱۰ کشور تولیدکننده نفت غیراوپک برای پاسخگویی به کاهش شدید تقاضای نفت، ناشی از شیوع ویروس عالم گیر کرونا احیا شده و فرایند «توافقنامه همکاری» با الهام از چشم انداز بنیانگذاران اوپک، در ۱۸ ماه اخیر نقشی اساسی در بهبود بازارهای جهانی نفت داشته است. محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل اوپک به مناسبت شصت ویکمین سالروز تأسیس این سازمان گفت: جهان از سال ۱۹۶۰ به طرز غیرقابل تصوری تغییر کرده است. چالش هایی که کشورهای عضو ما در سال ۱۹۶۰ با آن مواجه می شدند، بسیار متفاوت از امروز بود. وی ادامه داد: با این حال، در همه لحظه های متلاطم شصت ویک سال اخیر، تعهد اوپک به همکاری بین المللی، گفت وگو و انجام اقدام های مسؤولانه همسو با منافع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نفت و اقتصاد جهانی بی وقفه بوده است. دبیرکل اوپک تصریح کرد: در روز «اوپک»، از تلاش خستگی ناپذیر نسل های مختلف سران دولت ها، وزیران، فرمانداران و دیگر کارشناسان بلندپایه خارج و داخل دبیرخانه، دبیران کل، مدیران و کارکنان حوزه های مرتبط که همه آنها نقشی مهم در موفقیت های این سازمان ایفا کرده اند، قدردانی می کنیم. شصت ویک سال پس از تأسیس اوپک، تمرکز این سازمان همچنان بر تعادل و ثبات بازار نفت است و گفت وگو میان همه ذی نفعان صنعت انرژی را بویژه از طریق توافقنامه و منشور همکاری ترویج می دهد و در جست وجوی یافتن راه حل هایی برای بعضی چالش های اصلی پیش روی بشر مانند آب و هوا، توسعه پایدار و کاهش فقر انرژی است.