با  استرس  کرونا  چه کنیم ؟

 مشعل این روزها خیلی ها اضطراب ابتلا به ویروس کرونا را دارند. اضطراب، واکنشی طبیعی به شرایط سخت و تهدیدآمیز است؛ اما اگر شدید و طولانی شده و رنج ایجاد کند، زندگی را مختل خواهد کرد. اضطراب می تواند روی سیستم ایمنی تأثیر منفی داشته باشد و بدن را در برابر بیماری ها تضعیف کند. گاهی نیز اضطراب باعث رفتارهای ناکارآمد می شود. برای مثال ممکن است باعث شود مکررا اخبار اشتباه یا ناخوشایند را برای هم ارسال کنیم و پیام های درست و دستورعمل های علمی را ندیده بگیریم. کارهایی که فرد مبتلا به اضطراب انجام می دهد و چرخه اضطراب خودش و دیگران را بیشتر می کند، شامل جست و جوی مداوم خبر در رسانه ها، شبکه های اجتماعی نامعتبر، عدم اطمینان و بزرگنمایی خطرات می شود. اشخاصی که از قبل دچار اختلال اضطراب منتشر، اختلال اضطراب بیماری و اختلال وسواسی جبری بوده اند، در این شرایط اضطراب بیشتری را نیز تجربه می کنند.

  نحوه برخورد با اضطراب ناشی از ابتلا به کرونا

  دست هایتان را مکرربشویید. این مؤثرترین روش برای پیشگیری از بیماری است.

  به دنبال اطلاعات دقیق باشید و این اطلاعات را از منابع معتبر بگیرید.

  قبل از بازنشر اخبار و اطلاعات، از درستی آن مطمئن شوید.

   بدانید این اولین و آخرین بیماری واگیردار و همه گیر نیست. کشنده ترین بیماری هم نیست.

  اگر برای رعایت ایمنی، ساعات طولانی در منزل هستید، سعی کنید در خانه فعال باشید و بیکار نمانید.

  سعی کنید بر مواردی که روی آن کنترل دارید، تمرکز داشته باشید. خود را سرگرم کنید، به تماشای فیلم بنشینید یا هر فعالیت لذتبخشی که شما را آرام می کند، انجام دهید.

  اگر احساس می کنید تحت فشار زیادی هستید، یا انجام کارهای روزمره برای شما سخت شده، با پزشک، روانپزشک یا روانشناس مشورت کنید.

 

 بایدها و نبایدها در شرایط پراسترس و بحرانی

  بیشتر رفتارها و واکنش هایی که افراد در هنگام حوادث و بحران های غیر منتظره از خود نشان می دهند، رفتارهایی طبیعی است، به همین دلیل به خودتان یا دیگران برچسب ضعیف، ترسو یا غیرطبیعی بودن نزنید.

  از موقعیت هایی که استرس شما را زیاد می کند، دوری کنید. برای مثال کمتر اخبار را چک کنید. خواندن اخبار یک یا دوبار در روز استرس کمتری دارد تا اینکه تمام طول روز اخبار را ببینید یا بشنوید.

  در مورد نگرانی ها و احساساتتان حرف بزنید و از بیان آنها خجالت نکشید. اجازه بروز احساساتی مانند گریه و خشم را به خود و دیگران بدهید.

  با احساس ها و فکرهای خود نجنگید. تغییر حال شما در هر لحظه، طبیعی است و برای حل و فصل آن به زمان نیاز دارید.

  بپذیرید که همه چیز در کنترل شما نیست. بنابراین برنامه و زندگی عادی خود را حفظ کنید و تمرکز خود را روی چیزهایی بگذارید که می توانید آن را کنترل کنید، نه چیزهایی که کنترل آن به دست شما نیست.

  ساعت هایی را به دور از فضای مجازی بگذرانید و کارهایی که برای شما آرامبخش است را در برنامه روزانه بگنجانید. برای مثال نیایش کنید، موسیقی گوش کنید، کتاب بخوانید، یا فیلمی که دوست دارید ببینید و...

  به اندازه کافی استراحت کنید، خواب خوب و کافی کمک می کند تا توان خود را بازیابی کنید.

  ورزش کنید. اگر امکان ورزش منظم ندارید، تحرک بیشتری داشته باشید و حداقل 20 دقیقه در روز پیاده روی کنید.

  در حضور کودکان در مورد اخبار بد صحبت نکنید.

 از مصرف هر نوع دارو بدون تجویز پزشک خودداری کنید. از مواد یا الکل برای سرکوب حس های منفی استفاده نکنید.

  در صورتی که احساس کردید برای چند روز متوالی نمی توانید کارهای روزمره را انجام دهید یا کنترلی بر احساس یا شرایط خود ندارید، به پزشک، روانپزشک یا روانشناس مراجعه کنید.