شرکت گاز استان اردبیل

ارتقای شاخص های صیانت از محیط زیست

مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل از ارتقای شاخص های عملکردی این شرکت در حوزه محیط زیست خبر داد.

سردار اسماعیلی با تاکید بر این که صیانت از محیط زیست از مهم ترین برنامه های شرکت گاز استان اردبیل است، افزود: در این زمینه گام های مؤثری برداشته شده که لیبل گذاری پسماندهای صنعتی با درج کد خطر در محل دپوی پسماندهای انبار مرکزی، بازدیدهای محیط زیستی اداره ها و تأسیسات،همچنین نظارت بر اجرای فضای سبز در اداره های تابع و دریافت گواهینامه اجرای طرح تفکیک پسماندهای عادی از آن جمله است.

وی درباره ضرورت برگزاری رزمایش های آمادگی در حوزه محیط زیست نیز گفت: با توجه به این که برگزاری رزمایش های متعدد درمهار بهتر بحران ها و بهبود عملکرد و کارایی نیروها بسیار مؤثر است؛ از این رو رویکرد واحد اچ اس ای شرکت گاز استان اردبیل با توجه به این رویکرد، ایجاد ساختاری نظام مند در اجرای رزمایش های مختلف در زمان های مشخص است تا بتوان حوادث را با کمترین اثر و بیشترین بازدهی واکنش در شرایط اضطراری کنترل و مهار کرد.

مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل همچنین مدیریت پسماندهای صنعتی را مهم و الزامی خواند و گفت: مدیریت پسماندها از جمله چالش های مهم به شمار می رود؛ از این رو ضروری است که مسئولان مربوط با ارائه برنامه و زمان بندی اجرای آن، اقدام های لازم را برای بهبود و اصلاح روش های مدیریت پسماند به ویژه پسماندهای صنعتی انجام دهند.

 

   پالایشگاه  گاز ایلام

افزایش 1.5 برابری محصولات با تکمیل فاز 2

مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام با اشاره طرح توسعه این پالایشگاه و در دست اجرا بودن فاز دو در آن گفت: با تکمیل طرح فاز دوم، تولید محصول در پالایشگاه گاز ایلام  1.5 برابر افزایش خواهد یافت.

روح الله نوریان گفت: خوراک کنونی این پالایشگاه به ظرفیت اسمی روزانه6.8 میلیون متر مکعب گاز ترش از سوی شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب و از میدان گازی تنگ بیجار به پالایشگاه  گازایلام ارسال می شود.

وی تصریح کرد: مقرر شده است ظرفیت ارسال خوراک از این میدان گازی با عملیات توسعه آن که از سوی شرکت نفت مناطق مرکزی به عنوان بالادستی شرکت نفت و گاز غرب در دست اجراست، به 10.2 میلیون مترمکعب افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام اظهار کرد: با اجرایی شدن این برنامه به موازات تکمیل عملیات اجرایی و راه اندازی فاز دوم، محصولات پالایشگاه شامل گاز طبیعی برای مصارف شهری و صنعتی، گوگرد و سه محصول اتان، میعانات گازی و گاز مایع (ال پی جی) که خوراک مجتمع پتروشیمی ایلام است، 1.5  برابر خواهد شد.

 

    منطقه 3 عملیات انتقال گاز

افزایش پایداری انتقال گاز در خط لوله دوم تهران

سرپرست منطقه 3 عملیات انتقال گاز گفت:عملیات صحه گذاری گزارش نهایی پیگ رانی هوشمند خط لوله دوم تهران با هدف افزایش قابلیت اطمینان و پایداری انتقال گاز پایان یافت.

رسول داودی نژاد افزود: این عملیات با حفاری پنج شاخه لوله و نصب سه عدد طوقه تقویتی نوع A انجام شده است.

 وی اظهار کرد: پس از اجرای عملیات پیگ رانی و مشخص شدن نقاط تعمیراتی روی خط لوله دوم تهران که از مهم ترین خطوط لوله منطقه 3 برای تأمین گاز حوزه غرب شهر تهران و استان البرز است، همچنین  پس از انجام عملیات صحه گذاری، نتایج پیگ رانی هوشمند با صدور مجوز و ارائه دستورعمل تعمیراتی از سوی واحد بازرسی فنی منطقه، نصب سه عدد اسلیو روی خط لوله انجام و بقیه شاخه لوله ها پوشش دوباره شد.

سرپرست منطقه 3 عملیات انتقال گاز تصریح کرد: این عملیات با تلاش مرکز بهره برداری خطوط لوله ساوه در کوتاه ترین زمان ممکن، پس از انجام رادیوگرافی و آزمون تعمیرات انجام شده است.

 

  پخش فرآورده ها ی نفتی منطقه سبزوار

 توزیع 3500 تن گاز مایع در 4 ماه امسال

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه سبزوار از توزیع سه هزار و500  تن گاز مایع در چهار ماه امسال در غرب خراسان رضوی خبرداد

محمد صادقی افزود: 6 شرکت تاسیسات و 4 شرکت موزع گاز مایع در منطقه سبزوار فعال هستند که توزیع گاز مایع شهرستان های سبزوار، بردسکن، جوین، جغتای خوشاب، داورزن و ششتمد را انجام می دهند. وی با اشاره به این که توزیع گاز مایع از طریق سامانه سدف انجام می شود، تصریح کرد: هم اکنون حدود 14 هزار مصرف کننده گاز مایع در این سامانه که 13هزار و 500  نفر آن مربوط به خانوارهای روستایی است که از نفت سفید استفاده می کنند. به گفته صادقی 500 مصرف کننده دیگرثبت نام شده در سامانه سدف نیز به اصناف و صنایع مربوط می شوند.

وی با تاکید بر استفاده از کارت بانکی در هنگام دریافت سهمیه از عاملین توزیع تصریح کرد: مصرف کنندگان زمان تحویل کپسول گاز مایع برای پرداخت هزینه برابر قیمت های مصوب باید از کارت بانکی استفاده کنند. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه سبزوار با اشاره به وجود برخی نارضایتی ها از نحوه توزیع گاز مایع در شرکت های موزع و عاملین توزیع اظهار کرد: از خانوارها درخواست می شود هرگونه شکایت، انتقاد یا پیشنهاد خود را از طریق سامانه پاسخ گویی 24 ساعته 09627 یا سیستم پیام گیر 05144216907 مطرح کنند تا بررسی و پاسخ داده شود. وی با تاکید بر این که توزیع گاز مایع ویژه خانوار ها و بخشی از اصناف و صنایع است، اظهار کرد: استفاده از این نوع سوخت در خودرو ها غیر مجاز و ناایمن است.

 

   پخش فرآورده های نفتی منطقه یزد

1273 خودرو عمومی گازسوز شد

شمار خودروهای گازسوز در استان یزد از ابتدای اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودروهای عمومی تاکنون به هزار و 273 دستگاه رسیده است.

عبدالرضا انتظاری، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه یزد گفت: هم اکنون نیز 264 دستگاه خودرو در نوبت گاز سوز شدن قرار دارند.

وی افزود: هم اکنون 6 کارگاه در زمینه دوگانه سوز کردن و نصب کیت روی خودروهای عمومی در استان یزد فعالیت دارند.

انتظاری تصریح کرد: متقاضیان به منظور گازسوز کردن خودروهای خود باید به سامانه اطلاعات جامع خودروهای دوگانه سوز کشور به آدرس GCR.NIOPDC.IR مراجعه و با وارد کردن کدملی،شماره تلفن همراه و دیگر مشخصات خواسته شده به ثبت نام دراین سامانه اقدام و نزدیک ترین کارگاه و زمان مراجعه را تعیین کنند.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه یزد با بیان این که توزیع گاز طبیعی فشرده (سی ان جی) دراستان یزد از طریق 47جایگاه فعال انجام می شود،اظهار کرد:سی ان جی از نظر اقتصادی، سوختی مقرون به صرفه است که نقشی بسزایی در جلوگیری از آلودگی هوا دارد؛ و درباره رشد و توسعه این صنعت به صورت کلان، انتظار می رود نگاهی ویژه از سوی مسئولان کشور به آن شود.

 

   شرکت پالایش

 نفت لاوان  540 نفر از کارکنان قرارداد مدت موقت تبدیل وضعیت می شوند

مدیرعامل شرکت پالایش نفت لاوان از اجرای برنامه تبدیل وضعیت بیش از 540 نفر از کارکنان قرارداد مدت موقت به مدت معین به منظور بهبود معیشت، افزایش رضایت و امنیت شغلی و بهبود بهره وری سرمایه های انسانی خبر داد.

محمدعلی اخباری با اشاره به برنامه های پرشمار و متنوع این شرکت پالایشی با هدف بهبود وضع کاری، معیشتی و افزایش رضایت شغلی کارکنان پالایشگاه نفت لاوان به عنوان مدافعان تولید فرآورده های نفتی کشور در شرایط تحریم های ظالمانه و غیرمنصفانه گفت: اجرای برنامه تبدیل وضعیت حدود 540 نفر از کارکنان قرارداد مدت موقت پالایشگاه به مدت معین کلید خورده است.

وی با بیان اینکه مهمترین دلیل اجرای این برنامه بهبود معیشت، افزایش رضایت و امنیت شغلی کارکنان قرارداد مدت موقت پالایشگاه است، بیان کرد: با اجرای این برنامه برای بیش از 500 نفر از همکاران قرارداد مدت موقت سمت سازمانی تعیین می شود که تعیین سمت سازمانی منجر به بهبود وضع حقوق، معیشت و امنیت شغلی این دسته از همکاران می شود. مدیرعامل پالایشگاه نفت لاوان با اشاره به اینکه تبدیل وضعیت افزون بر رضایت، زمینه ساز افزایش بهره وری و بازده در فرآیندهای مختلف تولیدی و عملیاتی پالایشگاه نفت لاوان می شود، تأکید کرد: بدون اغراق حتی در شرایط غیر تحریمی، کارکنان متخصص و شاداب نقشی غیرقابل انکار در بهبود شرایط در واحدهای عملیاتی از جمله پالایشگاه های نفت دارند. اخباری از اجرای بند (د) تبصرۀ (20) قانون بودجۀ سال 1400 کل کشور و بخشنامۀ مشترک روسای سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجۀ کشور به تمام دستگاه های اجرایی مشمول مادۀ (2) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، مشمولان مادۀ (۲۱) در شرکت پالایش نفت لاوان خبر داد و افزود: با توجه به این قانون، بیش از 130 نفر از کارکنان پالایشگاه که مشمول این قانون بوده به زودی تبدیل وضعیت می شوند.

به گفته وی، شرکت پالایش نفت لاوان به عنوان نخستین شرکت پالایشی کشور اجرای قانون تبدیل وضعیت ایثارگران را به منظور تکریم مقام والای ایثارگران، بهبود معیشت و افزایش رضایت مندی این دسته از کارکنان عملیاتی و اجرایی می کند.

 

   شرکت گاز استان یزد

93 پروژه گازرسانی روستایی در دست اجراست

 مدیرعامل شرکت گاز استان یزد گفت:گازرسانی به 93 روستای استان یزد با پوشش دهی  دو هزار و 395 خانوار در دست اجراست.

علی اکبر میدانشاهی اظهار کرد: هم اکنون 624 روستای استان یزد به شبکه گاز طبیعی متصل هستند و گازرسانی به 22 روستا امسال به بهره برداری رسید.

وی افزود: با گازرسانی به این تعداد روستا جمعیت بهره مند و زیرپوشش گاز به 94 درصد رسیده است.

میدانشاهی گفت: با گازرسانی به همه 21 شهر استان یزد هم اکنون 99.1 درصد جمعیت شهری این استان زیرپوشش گاز طبیعی قرار دارند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز استان یزد با اشاره به شتاب فزاینده گازرسانی در این استان افزود: با تکمیل گازرسانی به شهرهای استان، گازرسانی بخش روستایی نیز در سال های اخیر شتاب بیشتری گرفته است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه گاز طبیعی همواره به عنوان عاملی تأثیرگذار برای توسعه و آبادانی روستاها و مناطق کمترتوسعه یافته و ایجاد رفاه اجتماعی مطرح بوده، از این رو اقدام های گسترده ای برای ایجاد و توسعه شبکه های روستایی انجام شده است.

میدانشاهی تصریح کرد: استفاده از گاز طبیعی به عنوان سوخت مورد نیاز بخش های مختلف در مناطق روستایی، از سویی صیانت از محیط زیست و حفظ مناطق بکر روستایی را به همراه داشته و از سوی دیگر نیز به توسعه زیرساخت ها و ایجاد صنایع تکمیلی کمک بزرگی کرده است.

وی ایجاد زنجیره ای از اشتغال مستقیم و غیرمستقیم و جلوگیری از مهاجرت جمعیت روستایی و افزایش مهاجرت معکوس را از مزیت های گازرسانی به نقاط روستایی عنوان کرد.

میدانشاهی یادآور شد: با نصب سه هزار و 391 علمک و پذیرش چهار هزار و 358 مشترک در سال 1400 شمارعلمک های نصب شده استان یزد به 258 هزار و تعداد مشترکان جذب شده  نیز به 487 هزار مورد رسیده است.

 

   پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان

 سهم 25 درصدی سی ان جی در سبد سوخت حمل و نقل

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان از سهم 25 درصدی گاز طبیعی فشرده(سی ان جی) در سبد سوخت بخش حمل و نقل سبک در استان خبر داد.

در 4 ماهه امسال با مصرف گاز طبیعی فشرده، معادل 52 میلیون لیتر در مصرف بنزین صرفه جویی شد.

امین روستایی گفت:مقایسه آمارهای میزان فروش سی ان جی با بنزین نشان دهنده سهم یک چهارمی این سوخت پاک(سی ان جی) در سبد سوخت استان همدان است و این منطقه عملیاتی را در میان 37 منطقه در رتبه هفدهم قرار داده است.

وی با اشاره به مصرف حدود 57 میلیون مترمکعبی گاز طبیعی فشرده از ابتدای فروردین تا پایان تیرماه امسال افزود: هر مترمکعب سی ان جی معادل 0.9 لیتر بنزین است؛ از این رو با جایگزینی فرمول محاسبه، به عدد 52میلیون لیتر صرفه جویی در مصرف بنزین می رسیم.

روستایی اظهار کرد: مقایسه آمار مصرف 124 روز ابتدای امسال با مدت زمان مشابه سال قبل،از افزایش 10 درصدی مصرف سی ان جی  حکایت دارد که اجرای طرح گازسوز کردن رایگان خودروهای عمومی، گرایش مصرف و توسعه مراکز ارایه خدمات سوخت رسانی از جمله دلایل آن است.

وی با بیان این که  در استان همدان پنج جایگاه عرضه سی ان جی در دست ساخت، است، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این بخش با هدف توسعه ارائه خدمات سوخت رسانی مطلوب به شهروندان استقبال می کند.

مدیر شرکت ملی  پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان تصریح کرد: بهار امسال به طور میانگین روزانه 455 هزار مترمکعب سی ان جی گاز طبیعی توزیع و مصرف شد و این رقم ، در تیرماه به 470 هزار مترمکعب در روز رسید.

روستایی با اشاره به استفاده حداکثری از ظرفیت تجهیزات جایگاه های سی ان جی در استان همدان اظهار کرد: هم اکنون افزون بر دو جایگاه تعطیل متعلق به شهرداری که درگیر اختلاف های حقوقی و مالی با شرکت گاز و شرکت بهره بردار هستند، بقیه جایگاه های عرضه سی ان جی فعال و در مدار خدمت رسانی به مردم قرار دارند.